Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Nyilván tudod, hogy ennek semmi köze az árképzéshez (egyetlen cégnél sem). Egy termék árképzése utolsó sorban függ a felhasznált anyagokétól.
Csak, hogy néhányat említsek: marketing tevékenység, kutatás/fejlesztés, bérezés, gyártási db számok, stb.
A 47 lab esetén például árban simán beszélhetünk high-end-ről (szvsz minőségben is), sőt még az általam írt high-end definíciónak is megfelelnek. Az anyagköltségük pedig még jóval a Heed alatt is van.
Egyetértek.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Heed Audio termékek
Be is csődölne.
Ha megnézed filléres lomexes cuccokból van építve minden elektronikájuk.
Nyilván tudod, hogy ennek semmi köze az árképzéshez (egyetlen cégnél sem). Egy termék árképzése utolsó sorban függ a felhasznált anyagokétól.
Csak, hogy néhányat említsek: marketing tevékenység, kutatás/fejlesztés, bérezés, gyártási db számok, stb.
A 47 lab esetén például árban simán beszélhetünk high-end-ről (szvsz minőségben is), sőt még az általam írt high-end definíciónak is megfelelnek. Az anyagköltségük pedig még jóval a Heed alatt is van.
Heed Audio termékek
Kicsit szókiforgatós a válaszod. Nem a csatlakozókkal van a bajom és azok minőségével.
Ha Te árulnál vasat, ami többszázezer HUF újonnan, pusztán a látvány kedvéért, nem tennél rá nívósabb aljzatokat?
Kétlem.
A C2-es dyno dobozon miért filléres hangfalaljzat van?A benne lévő váltónál miért nem raktak bele 1000 Ft-tal drágább kondikat?
4 MFt-os hangfalról beszélek.A csatlakozó csere kb 2000 Ft lenne a gyárnak.
Webáruház:
Heed Audio termékek
Műszakilag vagy bármiféle szempontból mi a baja annak a csatlakozónak mondjuk egy nála 10-20-szor drágábbal szemben? Én évek óta használom és semmiféle negatívumát nem tapasztaltam.
Viszont járt nálam pár készülék már, aminél látványra is azt mondta az ember hogy ez a csatlakozó biztos drágább volt. Én semmiféle hangi, használati előnyt nem találtam ezek miatt. Viszont ahogy a készülékek más oldalról működtek, azok között nagyon is.
Ja és persze a Noratel trafó meg nem nagyon látszik. Talán az sokkal fontosabb lehet egy erősítőben mint az hogy mennyibe kerül a csatlakozója, ha amúgy minden szempontból jól működik.
Kicsit szókiforgatós a válaszod. Nem a csatlakozókkal van a bajom és azok minőségével.
Ha Te árulnál vasat, ami többszázezer HUF újonnan, pusztán a látvány kedvéért, nem tennél rá nívósabb aljzatokat?
Kétlem.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Heed Audio termékek
*szerk.:
a lenti obelisk képet nézve példás a szerelés, de nem értem ekkora összegért miért az 50ft/db RCA aljzatok kerülnek rá
Nagyon vigyázzatok,mert ti csak a kiskerárat nézitek és az kevés.
Vagyünk alapul egy 1 MFt-os rendszert.
Ez egy Bruttó kisker ár.
A kereskedők kb fél áron kapják,de ez lehet a HEED-re nem igaz.
Más gyártóknál még nagyobb a kedvezmény.
Ha valaki megnézi a Swans hazai és a német árát,akkor gyorsan számolgathat.
A német kb 10%-kal még jobb árat is kap,mint mi,mert nagyobb mennyiségben vásárol.
Gondolom a nagyobb HEED vásárlók és kiharcolják a legnagyobb kedvezményt.
Ha 50%-ot veszünk alapul,abból még le kell venni az Áfát,máris 395000 Ft-nál tartunk.
A HEED éves forgalma kb 100 millió Ft.Kb 10-12 ember fizetését kell ebből kifizetni.
Nem véletlen,hogy más cégek elviszik a gyártást más országokba,pl kínába.
Visszatérve a 100 milliós forgalomra,abból csak a fizetésekre és az erre rakodó terhekre elmegy kb 3-4 MFt,ami éves szinten kb 40-50 MFt+kb 10 Millió a rezsi,tehát maximum 150000 Ft a keret a gyártásra.Lehet,hogy az arány még rosszabb.
Webáruház:
Heed Audio termékek
*szerk.:
a lenti obelisk képet nézve példás a szerelés, de nem értem ekkora összegért miért az 50ft/db RCA aljzatok kerülnek rá
Műszakilag vagy bármiféle szempontból mi a baja annak a csatlakozónak mondjuk egy nála 10-20-szor drágábbal szemben? Én évek óta használom és semmiféle negatívumát nem tapasztaltam.
Viszont járt nálam pár készülék már, aminél látványra is azt mondta az ember hogy ez a csatlakozó biztos drágább volt. Semmiféle hangi, használati előnyt nem találtam ezek miatt. Viszont ahogy a készülékek más oldalról működtek, abból a szempontból nagyon is.
Ja és persze a Noratel trafó meg nem nagyon látszik. Talán az sokkal fontosabb lehet egy erősítőben mint az hogy mennyibe kerül a csatlakozója, ha amúgy minden szempontból jól működik.
Heed Audio termékek
Bár hála istennek, még mindig nem tart ott, hogy millióért adja a komponenseit.
Be is csődölne.
Ha megnézed filléres lomexes cuccokból van építve minden elektronikájuk. Ennek ellenére kihozzák belőle a maxot.
A MF-ben sincs semmi extra alkatrész, mégis elvarázsol a hangja; ez egy ilyen sport.
*szerk.:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
Heed Audio termékek
Lehet hogy hülyének fognak tartani egyesek, de én nem keverném bele a high-end kifejezésbe a készülékek árazását. Csak a hangminőségét. Persze tudom, sokan ránéznek egy készülék árcímkéjére, és ha nem ér el egy összeget, az le van sajnálva, és nem lehet high-end. Bár az tény, eléggé irreális irányt vett a high-end audio az utóbbi években a 100.000 dollár per komponens árazásával, amit külföldi kiállításokon lehet leginkább tapasztalni. Ennek az "őrületnek" én már külön kategóriát hoznék létre.
Szerintem a Heed-re lehet nyugodtan mondani hogy high-end. A fullos Obelisk elő-végfok rendszer külső tápokkal megtámogatva gyönyörű hangra képes, és azért az árát tekintve sem két fillér. Bár hála istennek, még mindig nem tart ott, hogy millióért adja a komponenseit.
Heed Audio termékek
Sajnos a szalagkábelen történő analóg jel továbbítás mindig áthallási csillapítás csökkenéssel jár a magas frekvenciákon - pláne nagyobb impedanciákon, mint egy potméter kimenete...
Ebből a szempontból a nyákon egymás mellett futó vezetők között mi a helyzet a szalagkábellel szemben?
Aztán gondolom az sem mindegy mindez milyen jelszinteknél működik.
Heed Audio termékek
Én azon gondolkodom ilyen fajta témákat olvasva sokszor, hogy még a szakemberek is egy készülékből miért azokat a részeket boncolgatják a legalaposabban, amiknek igazából a végprodukcióhoz a legkevesebb közük van. Miért nem olyan dolgokat inkább ami a legtöbbet számít, vagy mondjuk az egész konstrukciót egyben?
Fülelek!
Jól leírtad hogy a high-endnek kb. minek kellene lennie elméletben. Csak az a baj, hogy a gyakorlat legnagyobb részében (tisztelet a kivételnek) én valahogy más célokat és végeredményeket tapasztaltam és messze nem csak kiállításokon. De ez az én személyes véleményem, értékrendem, persze nem kell vele egyetérteni. Biztos én sem vagyok hibátlan. De hogy a high-end audio sem az, főleg amit manapság képvisel leginkább, az biztos.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
Heed Audio termékek
Ez a 2011-es is?
Sajnos a szalagkábelen történő analóg jel továbbítás mindig áthallási csillapítás csökkenéssel jár a magas frekvenciákon - pláne nagyobb impedanciákon, mint egy potméter kimenete... Ez persze speciális sztereo teret nyújt, ami-állítólag- roppant "analógos" hangzású. Amúgy vannak ezüstözött, és egyik oldalon árnyékolt szalagkábelek is, ha ez épp ilyen, akkor nagyjából rendben is van. A SATA szalagkábelek meg egészen jó minőségűek szoktak lenni, ha ilyet használ valaki audio célzattal, gyártási egyszerűsítés okból, akkor
- fülelek
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Nem belekötni akarok, de ha valóban ez a High End definíciója, akkor sok készülék- és rendszertulajdonos erősen félre lett vezetve vásárlásnál. Szerintem a High End körbe azon készülékek tartoznak, amik valamilyen szempontból többet nyújtanak az átlagnál, kinézetben, műszaki színvonalban, árban, szolgáltatásban és esetleg (!) hangzásban, így a tulajdonos megkülönböztetett helyzetben érezheti magát a birtoklás által.
Igen, erősen félre van vezetve egy csomó minimujm kvázi jóhiszemű ember. EGY készülék nem billent át semmilyen audio rendszert a high end oldalra, ahhoz mindennek, vagy esetleg majdnem mindennek oda kell tartoznia -nem árban, minőségben. és ne tessék felejteni az installációs és hallgatási körülményeket!! Én pl. nem tudnék semmilyen tuti rendszert élvezni pálpusztai illatorgia folyamatos észlelése közben!
Az, hogy az audio média hogy s mint titulál cuccokat, qrvára nem érdekel, különösen a fritzek spitzen überklasse 115% -féle értékelése nevetséges.
Heed Audio termékek
Nem belekötni akarok, de ha valóban ez a High End definíciója, akkor sok készülék- és rendszertulajdonos erősen félre lett vezetve vásárlásnál.
Ez szerintem így is van, sőt sok olyan high-end rendszer is van szerintem, ami nem akként van árazva, árulva.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11023
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Amikor egy berendezés-együttes, no meg annak installálása, plusz a zenehallgatási miliő (akusztika +lakberendezés) oly mértékben harmonizálódik, hogy különféle zenék meghellgatása esetén nagyfokú zenehallgatási katarzist okoz hallgatójának, -akár több ízben is-, akkor beszélhetünk high end audioról.
Persze ebbe a hirtelen kreált definícióba is bele lehet kötni, -de mi célból?
Nem belekötni akarok, de ha valóban ez a High End definíciója, akkor sok készülék- és rendszertulajdonos erősen félre lett vezetve vásárlásnál. Szerintem a High End körbe azon készülékek tartoznak, amik valamilyen szempontból többet nyújtanak az átlagnál, kinézetben, műszaki színvonalban, árban, szolgáltatásban és esetleg (!) hangzásban, így a tulajdonos megkülönböztetett helyzetben érezheti magát a birtoklás által.
Heed Audio termékek
Nem éretetted a lényeget: berendezés együttes, installáció, hallgatási miliő, ez mind szükséges. Az igaz, hogy a zenemű megfelelő minősége (ez meglehetősen relatív), előadása, hangminősége is szükséges hozzá.
Szerintem értettem, sőt valahol ugyanarról beszélünk. Csak te az okozatról (katarzis), én meg arról, hogy mi járul hozzá ehhez.
Pont emiatt írtam, hogy szerintem a katarzis inkább a mű sajátja. Egy high-end berendezésnek, rendszernek vagy miliőnek ha úgy tetszik a feladata pedig egy konkrét vagy kevésbé konkrét cél ("hangulat", "stílus") megvalósítása.
- fülelek
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Ez szerintem nem illik a high-end-re. A katarzis a műtől függ. Egy audiofil hifi pedig arra hivatott, hogy reprodukálja a zenét (művet), tehát okozhassa az általad említett katarzist. Így ez inkább az audiofilia meghatározása.
A high-end-re a legjobb meghatározás amivel eddig találkoztam, hogy azon eszközök tartoznak a high-end körébe, amik mindenfajta kompromisszumtól (költség, kinézet, stb) függetlenül alárendelik magukat a zene vagy egyfajta "stílus"/filozófia reprodukálásának.
Ilyetén módon sok-sok eszköz, gyártó tartozik a high-end körébe ("minőségtől" függetlenül).
Egyébként kiváncsi lennék én is a Hivox besorolására a gyártó szerint.
Zsolt véleménye, ha jól ismerem szerintem a Heedet nem sorolná high-end-be (mivel nem szereti ezt a bélyeget). Én viszont igen, mivel egy "ideális" reprodukció köré épül az összes termékük és mind ugyanolyan karakterisztikát mutat (mondhatjuk rendszer szinergiának is), ami szándékos. Az hogy ez kinek tetszik kinek nem, az más kérdés.
Nem éretetted a lényeget: berendezés együttes, installáció, hallgatási miliő, ez mind szükséges. Az igaz, hogy a zenemű megfelelő minősége (ez meglehetősen relatív), előadása, hangminősége is szükséges hozzá.
- fülelek
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Mint említettem volt, a high end audio nem vonatkozik abszolút értékben egyetlen komponensre sem, legfeljebb a lehetőséget adja meg.
Aki már hallott több ízben is igazi élményként rögzített zenét, az talán felfogja, miről beszélek. Aki meg nem fogja fel, sebaj, hátha egyszer...
Heed Audio termékek
Amikor egy berendezés-együttes, no meg annak installálása, plusz a zenehallgatási miliő (akusztika +lakberendezés) oly mértékben harmonizálódik, hogy különféle zenék meghellgatása esetén nagyfokú zenehallgatási katarzist okoz hallgatójának, -akár több ízben is-, akkor beszélhetünk high end audioról.
Ez szerintem nem illik a high-end-re. A katarzis a műtől függ. Egy audiofil hifi pedig arra hivatott, hogy reprodukálja a zenét (művet), tehát okozhassa az általad említett katarzist. Így ez inkább az audiofilia meghatározása.
A high-end-re a legjobb meghatározás amivel eddig találkoztam, hogy azon eszközök tartoznak a high-end körébe, amik mindenfajta kompromisszumtól (költség, kinézet, stb) függetlenül alárendelik magukat a zene vagy egyfajta "stílus"/filozófia reprodukálásának.
Ilyetén módon sok-sok eszköz, gyártó tartozik a high-end körébe ("minőségtől" függetlenül).
Egyébként kiváncsi lennék én is a Hivox besorolására a gyártó szerint. Erre időközben megkaptam a választ.
Zsolt véleménye, ha jól ismerem szerintem a Heedet nem sorolná high-end-be (mivel nem szereti ezt a bélyeget). Én viszont igen, mivel egy "ideális" reprodukció köré épül az összes termékük és mind ugyanolyan karakterisztikát mutat (mondhatjuk rendszer szinergiának is), ami szándékos. Az hogy ez kinek tetszik kinek nem, az más kérdés.
Heed Audio termékek
De most látom, hogy limes f(x) tart az off topikhoz, hiszen a hídverők egyenesen tiltakozni szoktak a high end hallatán
Ez egy kulturált vita.
Ennek itt van a helye a topicban.
Webáruház:
- fülelek
- V.I.P.
Heed Audio termékek
A két típus között van egy lényegi különbség,ugyanis az esőben a műsorforrás váltójához meg a szalag az rca-ról,a sorozat termékben "csak" a poti jele fut a szalagon.Hogy ez hangban mit jelent,azt nem tudom,meg aztán ez lehet a sorozat gyártási okaiból történő megoldás is,ami talán "minőségrontó",de lényeges abból a szempontból,hogy hétfőn is ugyanolyat készíthessenek,mint szerdán...
Aha, ISO9001... nem igazán jó, de legalább tök egyforma mind!
Heed Audio termékek
...ami talán "minőségrontó",de lényeges abból a szempontból,hogy hétfőn is ugyanolyat készíthessenek,mint szerdán...
Tökéletesen egyetértünk!
- fülelek
- V.I.P.
Heed Audio termékek
De most látom, hogy limes f(x) tart az off topikhoz, hiszen a hídverők egyenesen tiltakozni szoktak a high end hallatán
Heed Audio termékek
Ez a 2011-es is?
A két típus között van egy lényegi különbség,ugyanis az esőben a műsorforrás váltójához meg a szalag az rca-ról,a sorozat termékben "csak" a poti jele fut a szalagon.Hogy ez hangban mit jelent,azt nem tudom,meg aztán ez lehet a sorozat gyártási okaiból történő megoldás is,ami talán "minőségrontó",de lényeges abból a szempontból,hogy hétfőn is ugyanolyat készíthessenek,mint szerdán...
- fülelek
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Régen volt nép hifi, olcsó hifi, volt drága és szép hifi is. Aztán jött ez a kifejezés. Valami ökör kitalálta.
Vagy ha te tényleg úgy gondolod, hogy ez létezik akkor megkérdezhetem, hogy a Hivox a "hájend"-be tartozik??
Csak hogy tudjam, mi az a vonal ameddig hifi a hifi és ahonnan hájend a hájend!
Van olyan termékünk, amire azt mondom, megfelelő körítés esetén igenis beletartozik a high end audio kellékkörbe.
De van olyan is, ami "csupán" audiofil, vagy urambocsá' hifi.
- fülelek
- V.I.P.
Heed Audio termékek