Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Yamaha termékek

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Érdekes, hogy mindenki csak a sztereóra gondol, miközben biztosan vannak zenei DVD-i is a legtöbb júzernek, amin egyáltalán nem segít a külön sztereó rendszer építgetése.
És az sem ugrik be senkinek, hogy ha a házimozi erősítő két első csatornáját külső spéci végfok hajtja meg, akkor levesszük a terhet a tápról és sokkal több tartalék marad a többi csatornára. Tehát nem csak a két front csatorna nyer egy ilyen húzással, hanem az összes többi is.

Ebben, teljesen igazad van. Igazából, engem az érdekelne, hogy ha kiegészítem a hm erősítőt front-végfokokkal, akkor megüti-e egy középkategóriás sztereó erősítő minőségét? Jelenleg, a front előfok kimenetre egy sztereó integrált erősítő van rákötve. Gondolkodom, hogyan kellene fejleszteni.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Törölve
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Yamaha termékek

Ezen a megoldáson én is gondolkodom. Kérdés az, hogy egy ilyen kategóriájú hm erősítő, hogy teljesít sztereó elő-fokként? Nekem, DSP-A5 van.

Érdekes, hogy mindenki csak a sztereóra gondol, miközben biztosan vannak zenei DVD-i is a legtöbb júzernek, amin egyáltalán nem segít a külön sztereó rendszer építgetése.
És az sem ugrik be senkinek, hogy ha a házimozi erősítő két első csatornáját külső spéci végfok hajtja meg, akkor levesszük a terhet a tápról és sokkal több tartalék marad a többi csatornára. Tehát nem csak a két front csatorna nyer egy ilyen húzással, hanem az összes többi is.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Ezen a megoldáson én is gondolkodom. Kérdés az, hogy egy ilyen kategóriájú hm erősítő, hogy teljesít sztereó elő-fokként? Nekem, DSP-A5 van.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Yamaha termékek

Hát rosszul emlékeztem ezek szerint...
Mivel nincs pre-out az erősítőn (nem bontható elő és végfokra) így a végfok nem játszik!

Ott van az a hátlap közepén, csak output van ráírva!
A "main" kimenetekre rá kell kötni egy pöpec sztereó végfokot és rögtön megjavul a sztereó, sőt a mozi is nyer vele.
A külön sztereó rendszer drágább és a mozi meg a sokcsatornás zene marad olyan, amilyen volt.
Van itt egy remek audiofil sztereó végfok elérhető áron: Audiolab 8000P

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: Doky »

Szerintem van preout a 640-en is :

Biztos... ...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

_Lacos_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: _Lacos_ »

Mivel nincs pre-out az erősítőn (nem bontható elő és végfokra) így a végfok nem játszik!

Szerintem van preout a 640-en is :

PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Yamaha termékek

Szia, köszönöm a választ.

Szett: Front hangfalak: Mission M33 - hivox tuningos, Sorround: Mission m31-hivox t., Dali Concept Center, Heco Vitas Sub 30A, DVD lejátszó : Sony DVP-SR200P. Kábelezés digitális koax minőségi, hangfalkábelek CAT7-ből készített saját kábelek.

CSatoltam képet, hogy milyen az erősítő hátlapja.

A lehetős legjobb megoldást szeretném kihozni a rendszerből. Nagyon tetszenek egyébként a régi retro stílusú műszeres erősítők is, nem idegenkednék egy olyantól sem. A tér egyébként egy nappali/konyha/előszoba, kb 30 m2.
Ebből a nappali 10 m2.

A sztereo végfok megoldás tetszene, de elegendően jó előfok ez a yamaha?

köszönöm!

És ugye kérdéses a Yami előfokként használása... habár nem rossz vas a 640-es (amennyire én emlékszek).
De ha figyelembe vesszük azt a tényt hogy relatíve kicsi ezeknek a vasaknak a max. áram felvétele... lehet hogy egy sztereó vassal jobban járnál (mindenféle vas előfordul használtban mostanában!)!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

seribery
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: seribery »

Szia, köszönöm a választ.

Szett: Front hangfalak: Mission M33 - hivox tuningos, Sorround: Mission m31-hivox t., Dali Concept Center, Heco Vitas Sub 30A, DVD lejátszó : Sony DVP-SR200P. Kábelezés digitális koax minőségi, hangfalkábelek CAT7-ből készített saját kábelek.

CSatoltam képet, hogy milyen az erősítő hátlapja.

A lehetős legjobb megoldást szeretném kihozni a rendszerből. Nagyon tetszenek egyébként a régi retro stílusú műszeres erősítők is, nem idegenkednék egy olyantól sem. A tér egyébként egy nappali/konyha/előszoba, kb 30 m2.
Ebből a nappali 10 m2.

A sztereo végfok megoldás tetszene, de elegendően jó előfok ez a yamaha?

köszönöm!

Valóban igazat mond aki azt állítja hogy a nagyobb Yamiknak már egész jó sztereó hangjuk van."... de ez csak ahhoz viszonyítva jó hogy egy HM-ról beszélünk!!!
Egy relatíve olcsó sztereó vas sok esetben lemossa a nagy HM vasakat zenei előadásban, részletekben... és úgy kompletten zenélésben!!!
Érdekes hogy az a tér ami egy HM erősítő esetében 5-6-7 csatornával oldanak meg (a hangmérnökök persze)... azt sok esetben egy sztereó erősítő megvalósítja 2 csatornával!

Mind a 2 irány járható!
Ha olyan HM vasat akarsz venni amin már sztereón is megállja a helyét... akkor egy 60-100-at rá kellene dobnod a Yamira (és ezért használt nagyvasat tudsz venni!)!
De ha veszel külön sztereót... + kábeleket és HFK-t... akkor sem lesz sokkal olcsóbb! De a végeredmény szerintem jobb lesz!
Mik a rendszer elemei, mekkora tér?
Ha jól emlékszem akkor van pre-out a vasadon?!
Gondolkozhatsz akár még egy sztereó végfokban is!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Yamaha termékek

Sziasztok,

Egy yamaha rx-v640 házimozi erősítőm van. Az igazság az, hogy a házimozi részével meg vagyok elégedve, viszont mostanában egyre nagyobb az igényem a minőségibb sztereo zenehallgatásra, és lépni szeretnék. Sokan azt mondják, hogy a magasabb kategóriás yamaha erősítőknek már egész jó sztereo hangjuk van. Van valakinek tapasztalata? Merre érdemes indulni? Abban is gondolkodom, hogy beteszek egy hangfalváltót, és veszek egy külön sztereo erősítőt...

Valóban igazat mond aki azt állítja hogy a nagyobb Yamiknak már egész jó sztereó hangjuk van."... de ez csak ahhoz viszonyítva jó hogy egy HM-ról beszélünk!!!
Egy relatíve olcsó sztereó vas sok esetben lemossa a nagy HM vasakat zenei előadásban, részletekben... és úgy kompletten zenélésben!!!
Érdekes hogy az a tér ami egy HM erősítő esetében 5-6-7 csatornával oldanak meg (a hangmérnökök persze)... azt sok esetben egy sztereó erősítő megvalósítja 2 csatornával!

Mind a 2 irány járható!
Ha olyan HM vasat akarsz venni amin már sztereón is megállja a helyét... akkor egy 60-100-at rá kellene dobnod a Yamira (és ezért használt nagyvasat tudsz venni!)!
De ha veszel külön sztereót... + kábeleket és HFK-t... akkor sem lesz sokkal olcsóbb! De a végeredmény szerintem jobb lesz!
Mik a rendszer elemei, mekkora tér?
Ha jól emlékszem akkor van pre-out a vasadon?!
Gondolkozhatsz akár még egy sztereó végfokban is!

Megjavult!!  
Bocs Amatőr vagyok! Jó pár órát szenvedtem vele ,de megérdemlem!!

A lényeg hogy kiderült a turpisság, és tanultál a dologból!
Hidd el többször nem fog ki rajtad ilyen módon az elektronika!
Majd máshogyan...

seribery
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: seribery »

Sziasztok,

Egy yamaha rx-v640 házimozi erősítőm van. Az igazság az, hogy a házimozi részével meg vagyok elégedve, viszont mostanában egyre nagyobb az igényem a minőségibb sztereo zenehallgatásra, és lépni szeretnék. Sokan azt mondják, hogy a magasabb kategóriás yamaha erősítőknek már egész jó sztereo hangjuk van. Van valakinek tapasztalata? Merre érdemes indulni? Abban is gondolkodom, hogy beteszek egy hangfalváltót, és veszek egy külön sztereo erősítőt...

Gsx-r
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: Gsx-r »

Megjavult!!

Bocs Amatőr vagyok! Jó pár órát szenvedtem vele ,de megérdemlem!!

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: batagy »

Ezt a large small- ra gondolod?

Ezt a Large - Small dolgot felejtsük el, én értettem félre, mert azt hittem mélynyomóról beszélsz. De közben végig a centerről beszéltél. Mindenesetre ha nincs mélynyomó, akkor gondolom LARGE-ra kell állítani a hangfalakat, legalábbis a frontot biztos.

Közben már én is rájöttem a hülye fejemmel ,hogy amikor bekötöttem a többi hangfalat ,nyomtam egy resetet és persze az A csatorna ment alapban!!

Bocs ,hogy fölöslegesen kérdeztem ,látszik ,hogy nem sok közöm volt-van még ehhez a témához. De tanultam ma is!

Akkor most megjavult? A B pár volt kikapcsolva?
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

Gsx-r
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Yamaha termékek

Közben már én is rájöttem a hülye fejemmel ,hogy amikor bekötöttem a többi hangfalat ,nyomtam egy resetet és persze az A csatorna ment alapban!!

Bocs ,hogy fölöslegesen kérdeztem ,látszik ,hogy nem sok közöm volt-van még ehhez a témához. De tanultam ma is!

Gsx-r
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Yamaha termékek

Ezt a large small- ra gondolod?

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Yamaha termékek

Mintha a a magas szólna kis hangerőn. Szabályosak a hangok.

Bocs, az előzőekben félreértettem, a center helyett mélyládára gondoltam....

Nem hiszem hogy elszállt volna a stereo kimenet, mert akkor nem szólna centerrel se.
Szerintem vagy rosszul van bekábelezve, vagy valami el van állítva az erősítőben.

Teljesen egyetértek doky-val, csinálj egy TEST-ot rajta. Minden házimozi erősítőn szokott lenni ilyen TEST funckió, hogy egyenként hangokat ad ki a hangsugárzókra. Ha ilyet nyomsz, akkor egyenként honnan hallod a hangot? Van-e megszakadás a hangban ha hangsugárzót vált TEST közben?

Kapcsolj ki minden házimozi effektet! Az A+B párnál be van kapcsolva mindkettő pár kimenet?
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

Gsx-r
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Yamaha termékek

Mintha a a magas szólna kis hangerőn. Szabályosak a hangok.

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Yamaha termékek

Igen ,de már lekötöttem az erősítőről mindent ,csak a frontok maradtak. Az is érdekes ,hogy ha azt állítom be ,hogy csak 2.0 akkor cinceg csak de ahogy már hozzáállítom a centert akkor visszajön a hang.

Nem lehet ,hogy a stereo kimenet szállt el? Ha igen akkor félek ,hogy a különböző ohm számú hangfalak miatt.

Mi az hogy cinceg, egész pontosan? Pl. alábbiak?
- Szól maga a zene, csak halkan?
- Csak magas szól?
- Csak mély szól?
- vagy szabálytalan hangok jönnek ki?

Gsx-r
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Yamaha termékek

Igen ,de már lekötöttem az erősítőről mindent ,csak a frontok maradtak. Az is érdekes ,hogy ha azt állítom be ,hogy csak 2.0 akkor cinceg csak de ahogy már hozzáállítom a centert akkor visszajön a hang.

Nem lehet ,hogy a stereo kimenet szállt el? Ha igen akkor félek ,hogy a különböző ohm számú hangfalak miatt.

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Yamaha termékek

A large-smal mit befolyásolna?

A LARGE/SMALL nincs kapcsolatban a speaker méretével, ezért kicsit félrevezető a jelentése.
A lényeg az alábbi, ha jól tudom:
- Ha az erősítőben a hangfal LARGE-ra van állítva, az azt jelenti, hogy az erősítő az egész freki tartományt kiküldi rá, azaz mélyeket is (pl. 100Hz alatt is).
- Ha az erősítőben a hangfal SMALL-ra van állítva, az azt jelenti, hogy az erősítő a mélyládára menő hangokat NEM küldi ki rá, csak az afölöttieket.

Magyarul, ha van mélyláda, akkor a hangfalakat SMALL-ra kell állítani, ha nincs mélyláda, akkor LARGE-ra.

Nálad lehet ezzel esetleg valami, mert írtad, hogy akkor szólt ha a mélyláda volt kapcsolódva.

Ezenkívül, ha igaz nálad az A+B pár front is be van kötve, ha Bi-Wire-vel használod. Ezt nem tudom támogatja-e az erősítő ha 5.1-ben használod. Ennek nézzél utána.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Yamaha termékek

Csináltam reset-et is. úgy se jó.

Hát sok esetben nem küld bizonyos freki alatti hangokat a kis dobozokra az erősítő ha smal-ra van állítva valamelyik csatornához tartozó hangfal...

Első az lenne a teendő hogy mikor rá vannak kötve a dobozok (mindegyik!) akkor csinálni kell egy "TEST"-et!
Itt még külön állítható a csatornák hangereje!
Ha itt minden frankó akkor lehet hogy rosszul van valami csatlakoztatva... vagy beállítva az erősítőn vagy a forráskészüléken!?
Először a "TESTet" kell megcsinálni!

Gsx-r
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Yamaha termékek

Csináltam reset-et is. úgy se jó.

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Yamaha termékek

Van egy kis problémám!

Eddig csak 2 front sugárzóm volt ,de tegnap kiegészült 5.0-ra minden rendben volt ,de ma észrevettem ,hogy ha simán 2ch stereo-ra állítom csak cincegést hallani a frontokból.
6ch stereon szól rendesen.

lekötöttem mindent csak a frontok maradtak ,a helyzet vátozatlan. És ha 2 hangfallal 6ch állítottam akkor sem szóltak ,de ha már a centert bekötöttem akkor igen.

Yamaha Rxv 457

Vehetek új erősítőt?

Annyira nem vágom ezt, de a speaker Small-Large tulajdonsága rendesen be van állítva?

Gsx-r
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Yamaha termékek

Van egy kis problémám!

Eddig csak 2 front sugárzóm volt ,de tegnap kiegészült 5.0-ra minden rendben volt ,de ma észrevettem ,hogy ha simán 2ch stereo-ra állítom csak cincegést hallani a frontokból.
6ch stereon szól rendesen.

lekötöttem mindent csak a frontok maradtak ,a helyzet vátozatlan. És ha 2 hangfallal 6ch állítottam akkor sem szóltak ,de ha már a centert bekötöttem akkor igen.

Yamaha Rxv 457

Vehetek új erősítőt?

foden
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: foden »

Sziasztok. 
Nem tudom jó helyre írok-e.

A helyzet az, hogy van Yamaha TX-470 -es tunerem.

Nem működik a kijelzője :taps:

Tönkre mehet egy ilyen digitális kijelző egyik napról a másikra?

az történt ugyanis, hogy hirdettem a tunert, el is adtam, a vevő postán kérte.
Becsomagoltam szépen (sérülés biztos nem érte, mert eredeti dobozában volt, és még azt is körbefóliáztam), majd néhány nap múlva hív a vevő, hogy nem működik a kijelzője a tunernek, holott nálam még működött.

A tunert visszavettem, de közben megfordult a fejemben, mi van ha kicserélte??

Ezért kérdezem, tönkre tud-e menni, szállításnál, esetleg valamilyen ütődés miatt, vagy csak úgy?

Kábel nincs lecsúszva, azt megnéztem.

Javítani lehet-e ezeket?

Köszi

Kérdezd meg "Tunerman" fórumtársat, hátha van konkrét ötlete!

köszi

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”