Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kapcsolóüzemű táp toroidra való cserélésében segítség kellene!
Re: Kapcsolóüzemű táp toroidra való cserélésében segítség kellene!
köszi a segítséget mindenkinek, akkor asszem ezt zárom is. próbálok kezdeni valamit a hálózattal majd
fine music & cinema: toroid power isolation->>> Magna Hifi Mano I²S streamer (Volumio)->> Topping D90 MQA I²S AKM DAC->> Zidoo z1000pro->> Rotel RSX 1550->> Martin Logan Motion 15 & center
Ez valóban durva hálózati feszültség hiba. Villanyszerelő látta ... Lehet, én nem rendelnék tőle szakmunkát, ha ezt a nyilvánvaló hibát nem azonosította. Egy következő lépés számodra a kézi műszerrel feszültség mérés mellett, házban szomszédékat kikérdezni, náluk van-e hasonló hiba. Ha ez durva nagy 2-3V hálózati DC plusz 250VAC, akkor azt spéci műszer nélkül is meg tudod mérni.Virgil írta: ↑2024.10.01., kedd 17:55nem. maga a tápegység zúg nálam, erősítőm is, a streamer is, még a d90 dac-om is, pedig abban a kis toroidra rá van húzva egy shield, de még úgyis is búg - igaz, nála már közel kell hajolni. mindegy hogy megy épp a hűtő, porszivo vagy sem. minden konnektort is kipróbáltam, ugyanaz.istvan01 írta: ↑2024.10.01., kedd 17:42Hallható zúgás ... Most barkóbázzunk? Mi zúg hallhatóan? A készülék doboza zúg, vagy a hangszóróból is zúg valami? Ez a zúgás 100Hz felharmonikussal, vagy más? A többi cucc is külön külön, vagy csak akkor, ha össze vannak kötve?? Porszívó, hűtőszekrény vagy csak hifi/HM rendszer is hasonlóan zúg? Lehet hálózati DC okozta búgás-zúgás, ami a trafókat zümmögteti, de csak a toroid trafókat. Ha magas, nagyon magas ez a DC szint, akkor minden fajta trafó képes zúgni. Viszont a DC szintje mindig változó, néha több, néha kevesebb.
Tehát nem egy készülék a bajos, hanem mind? Ez egyértelmű hogy villany hálózati baj, és/vagy földhurok.
minden hifi-komponensem tápja zúg, búg, forr sajnos.. és sajnos minden zúgott eddig is, egy nad processzort kivéve, de annak a toroidjára húzott a gyártó egy vaspajzsot, és az kussban is volt. ..bár így tenne mindenki más is
sajnos, meg lettem átkozva ezzel és mivel albérlet, nem is nagyon tudok mit tenni.
a különböző szűrőkkel, szűrős elosztókkal már próbálkoztam, az égvilágon semmit nem csináltak, mintha ott se lettek volna. sem ifi dc, sem audiolab dc, se tagan dc/dc nélküli elosztók, de még a toroidos külön dc- és efi-szűrővel hálózati leválasztóm sem.
egy villanyszerelő volt, aki a földelésre gyanakodott, az tette hozzá, hogy nem is feltétlen a lakás földelése, inkább a házé lehet elbszva. de ha a ház földelését akarom megcsináltatni, az meg nagyon sok pénz lenne
az a durva, hogy behoztam ide a munkahelyemre a tesco egyik üzletébe több komponensemet is már, csak hogy lássam (halljam) itt is zúgnak-e, maguk a cuccok rosszak-e vagy sem, de itt meg néma kussban van mindegy. őrület ..ebben a terhelt hálózatban, néma csönben vannak
és hát az álmom az lenne ugye, hogy - mivel most már végre egy olyan hangja van a rendszeremnek, amivel igazán elégedett vagyok - hogy késő este egy néma csendben szólajon meg ez a hangom. és ne egy zúgás alapzaj mellett, amit sajnos még a kanapén is hallok, ha mindent ablakot bezárok még nappal is
illetve még annyi adalék, hogy ha lakás bármelyik konnektorába bedugok pl egy telefon töltőfejet, az is 5ből 3x szikrázik egyet mindig... az sem lehet egy egészséges dolog, gondolom.. és lehet, az is a konkrét probléma miatt lehet
igen, azt mértek már, 'sajnos' rendben van 220..
fine music & cinema: toroid power isolation->>> Magna Hifi Mano I²S streamer (Volumio)->> Topping D90 MQA I²S AKM DAC->> Zidoo z1000pro->> Rotel RSX 1550->> Martin Logan Motion 15 & center
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 114
Hálózati feszültséget mértél?Virgil írta: ↑2024.10.01., kedd 17:55nem. maga a tápegység zúg nálam, erősítőm is, a streamer is, még a d90 dac-om is, pedig abban a kis toroidra rá van húzva egy shield, de még úgyis is búg - igaz, nála már közel kell hajolni. mindegy hogy megy épp a hűtő, porszivo vagy sem. minden konnektort is kipróbáltam, ugyanaz.istvan01 írta: ↑2024.10.01., kedd 17:42Hallható zúgás ... Most barkóbázzunk? Mi zúg hallhatóan? A készülék doboza zúg, vagy a hangszóróból is zúg valami? Ez a zúgás 100Hz felharmonikussal, vagy más? A többi cucc is külön külön, vagy csak akkor, ha össze vannak kötve?? Porszívó, hűtőszekrény vagy csak hifi/HM rendszer is hasonlóan zúg? Lehet hálózati DC okozta búgás-zúgás, ami a trafókat zümmögteti, de csak a toroid trafókat. Ha magas, nagyon magas ez a DC szint, akkor minden fajta trafó képes zúgni. Viszont a DC szintje mindig változó, néha több, néha kevesebb.
Tehát nem egy készülék a bajos, hanem mind? Ez egyértelmű hogy villany hálózati baj, és/vagy földhurok.
minden hifi-komponensem tápja zúg, búg, forr sajnos.. és sajnos minden zúgott eddig is, egy nad processzort kivéve, de annak a toroidjára húzott a gyártó egy vaspajzsot, és az kussban is volt. ..bár így tenne mindenki más is
sajnos, meg lettem átkozva ezzel és mivel albérlet, nem is nagyon tudok mit tenni.
a különböző szűrőkkel, szűrős elosztókkal már próbálkoztam, az égvilágon semmit nem csináltak, mintha ott se lettek volna. sem ifi dc, sem audiolab dc, se tagan dc/dc nélküli elosztók, de még a toroidos külön dc- és efi-szűrővel hálózati leválasztóm sem.
egy villanyszerelő volt, aki a földelésre gyanakodott, az tette hozzá, hogy nem is feltétlen a lakás földelése, inkább a házé lehet elbszva. de ha a ház földelését akarom megcsináltatni, az meg nagyon sok pénz lenne
az a durva, hogy behoztam ide a munkahelyemre a tesco egyik üzletébe több komponensemet is már, csak hogy lássam (halljam) itt is zúgnak-e, maguk a cuccok rosszak-e vagy sem, de itt meg néma kussban van mindegy. őrület ..ebben a terhelt hálózatban, néma csönben vannak
és hát az álmom az lenne ugye, hogy - mivel most már végre egy olyan hangja van a rendszeremnek, amivel igazán elégedett vagyok - hogy késő este egy néma csendben szólajon meg ez a hangom. és ne egy zúgás alapzaj mellett, amit sajnos még a kanapén is hallok, ha mindent ablakot bezárok még nappal is
illetve még annyi adalék, hogy ha lakás bármelyik konnektorába bedugok pl egy telefon töltőfejet, az is 5ből 3x szikrázik egyet mindig... az sem lehet egy egészséges dolog, gondolom.. és lehet, az is a konkrét probléma miatt lehet
Musical Fidelity,Monitor Audio ,Thorens,Cambridge
nem. maga a tápegység zúg nálam, erősítőm is, a streamer is, még a d90 dac-om is, pedig abban a kis toroidra rá van húzva egy shield, de még úgyis is búg - igaz, nála már közel kell hajolni. mindegy hogy megy épp a hűtő, porszivo vagy sem. minden konnektort is kipróbáltam, ugyanaz.istvan01 írta: ↑2024.10.01., kedd 17:42Hallható zúgás ... Most barkóbázzunk? Mi zúg hallhatóan? A készülék doboza zúg, vagy a hangszóróból is zúg valami? Ez a zúgás 100Hz felharmonikussal, vagy más? A többi cucc is külön külön, vagy csak akkor, ha össze vannak kötve?? Porszívó, hűtőszekrény vagy csak hifi/HM rendszer is hasonlóan zúg? Lehet hálózati DC okozta búgás-zúgás, ami a trafókat zümmögteti, de csak a toroid trafókat. Ha magas, nagyon magas ez a DC szint, akkor minden fajta trafó képes zúgni. Viszont a DC szintje mindig változó, néha több, néha kevesebb.
Hallható zúgás ... Most barkóbázzunk? Mi zúg hallhatóan? A készülék doboza zúg, vagy a hangszóróból is zúg valami? Ez a zúgás 100Hz felharmonikussal, vagy más? A többi cucc is külön külön, vagy csak akkor, ha össze vannak kötve?? Porszívó, hűtőszekrény vagy csak hifi/HM rendszer is hasonlóan zúg? Lehet hálózati DC okozta búgás-zúgás, ami a trafókat zümmögteti, de csak a toroid trafókat. Ha magas, nagyon magas ez a DC szint, akkor minden fajta trafó képes zúgni. Viszont a DC szintje mindig változó, néha több, néha kevesebb.Virgil írta: ↑2024.10.01., kedd 16:16köszi szépen az infókat mindenkinek
az előző tulajdonosa, akitől származik ezt írta: A zajmentes tápfeszültségről túlméretezett lineáris tápegység és lokális shunt szabályozók gondoskodnak"
valóban lineár akkor. és ahogy írjátok nem is biztos, h cserélnétek..
én is elégedett vagyok vele, nem is azért jött ez a gondolat. hanem mert van egy jól hallható zúgás sajnos, ami az áramhálózatomban van és a legtöbb cuccom ettől szenved. és ez a streamer meg kiváltképp, most kb ennek a tápja a leghangosabb.. közelről simán hallani. arra gondoltam, hogy egy esetleges tápcsere talán orvoslat lenne
de nagyon mást nem tudok, nem dc-zaj, és nem is efi-zaj ami van nálam, ezt már tudom. így kiiratni sem tudtam még eddig, semmilyen szűrő nem segített
- Deenoo
- Nincs visszaút
- Értékelés: 16
Egy dedikált vezeték a biztosítéktáblától, megfelelő földelés kialakítása, talán ezen a vonalon kellene keresni/fejleszteni.Virgil írta: ↑2024.10.01., kedd 16:16köszi szépen az infókat mindenkinek
az előző tulajdonosa, akitől származik ezt írta: A zajmentes tápfeszültségről túlméretezett lineáris tápegység és lokális shunt szabályozók gondoskodnak"
én is elégedett vagyok vele, nem is azért jött ez a gondolat. hanem mert van egy jól hallható zúgás sajnos, ami az áramhálózatomban van és a legtöbb cuccom ettől szenved. és ez a streamer meg kiváltképp, most kb ennek a tápja a leghangosabb.. közelről simán hallani. arra gondoltam, hogy egy esetleges tápcsere talán orvoslat lenne
de nagyon mást nem tudok, nem dc-zaj, és nem is efi-zaj ami van nálam, ezt már tudom. így kiiratni sem tudtam még eddig, semmilyen szűrő nem segített
köszi szépen az infókat mindenkinek
- Deenoo
- Nincs visszaút
- Értékelés: 16
Egy jó kis lineáris tápnak nézem magam is, ahogy istvan01. Az R-core trafó toroidra cserélése (sztem) visszalépés.
A 8.5V szekunder feszültség 5V DC tápra utal(hat). Semmiképp sem kapcsolóüzeműre.
Biztos vagy abban hogy ez kapcsi táp? Egy sztreamer/DAC kiszolgáláshoz a képen látható méretes R-magos trafó (ami önmagában is jobb szokott lenni az átlagos toroid trafónál) nem a 230V-os oldalról kapcsi táp. Szokott úgy is hogy a szekunder 15-20VAC oldalon indul a kapcsolós táp. De, a képen hatalmas félvezetők látszanak fenéklemezre fogva, amik a szokásos analóg áteresztős analóg tápokra jellemző.
Kapcsolóüzemű táp toroidra való cserélésében segítség kellene!
keresek olyan szakit, aki a stream-emben lévő kapcsolóüzemű tápot ki tudná cserélni toroid tápegységre!
a stream-em ez lenne: várom a segítségeket, ötleteket itt priviben, vagy telefonon is! 0630644600öt
a stream-em ez lenne: várom a segítségeket, ötleteket itt priviben, vagy telefonon is! 0630644600öt