Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Scart kábeleket keresek

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 824

Re: SCART kábeleket keresek

Hozzászólás Szerző: lacy »

kopf írta:
2025.12.04., csüt. 11:54
Sok ilyen esetben az érintettek nem is tudják, hogy esetleg csak kompozit bemenetet láttak. Esetleg a teljes bekötésű scart az 5 voltjával kapcsolta át a készüléket tetszetősebb módokba, és mint Sony tv-kre jellemzően, nem volt mindegy melyik scart aljzatba volt dugva az RGB-s scart, mert nem mindegyiken támogatta az RGB jelet, csak a kompozitot :)

Köszönöm a felajánlást, nem biztos, hogy jók lesznek sajnos. De ha a küldesz egy képet a megbontott csatlakozóról akkor el tudom dönteni biztosan.
khm... :D
Csaxolok, hogy anno 2 évig az (anno megboldogult) Eörs vegyesipari szövetkezetnek mint külsős forrasztottam átjátszó kábeleket (is) kb 1500 scrt kábelt készítettem akkortájt.
Mind teljes bekötésű volt, na a műanyag 900 ft-os is olyanból volt. A Hama is az, kapcsolós szál is van benne meg RGB is.
Amúgy a Sony-ba ugyanabban a bemenetben voltak (azé picinkét értek ám ehhez is )
majd 7 végén megkeresem és akkor tudok fotózni is

kopf
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: kopf »

lacy írta:
2025.12.01., hétf. 21:41
Van 2 db Hama scart kábelem, kb az összes általad felsorolt kritériumnak megfelel :)
A minőségéről annyit mondanék, hogy mikor anno vettünk egy 82 cm-es Sony Trinitronos TV-t, a DVD lejátszóval egy vacak műanyag 900 ft-os scart-al volt összekötve akkortájt, én meg éreztem, hogy ettől többet jobbat lehet kihozni a két igen drága cuccból. És akkor egy nagy levegőt véve, megvettem a Hama-t. aranyozott fém csatlakozó, szép áttetsző kékes burkolat ami alatt jól látható az árnyékoló fólia ami alatt meg a többi erenként és funkciónként is árnyékolt vezetékek.
Miután kiszedtem a vacakot, és ezt csatlakoztattam, jött a nejem , meglátta a videót a tv-n és azt kérdezte: Milyen kábelt vettél, mint ha kicseréltük volna a tv annyival jobb. :D
ha érdekel csinálok fotót holnap róla- azaz róluk mert kettő is van egyforma, mivel vettem a videómagnóhoz is
közben találtam. az enyém is kb ilyen
hama.jpg
Sok ilyen esetben az érintettek nem is tudják, hogy esetleg csak kompozit bemenetet láttak. Esetleg a teljes bekötésű scart az 5 voltjával kapcsolta át a készüléket tetszetősebb módokba, és mint Sony tv-kre jellemzően, nem volt mindegy melyik scart aljzatba volt dugva az RGB-s scart, mert nem mindegyiken támogatta az RGB jelet, csak a kompozitot :)

Köszönöm a felajánlást, nem biztos, hogy jók lesznek sajnos. De ha a küldesz egy képet a megbontott csatlakozóról akkor el tudom dönteni biztosan.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 824

Hozzászólás Szerző: lacy »

Van 2 db Hama scart kábelem, kb az összes általad felsorolt kritériumnak megfelel :)
A minőségéről annyit mondanék, hogy mikor anno vettünk egy 82 cm-es Sony Trinitronos TV-t, a DVD lejátszóval egy vacak műanyag 900 ft-os scart-al volt összekötve akkortájt, én meg éreztem, hogy ettől többet jobbat lehet kihozni a két igen drága cuccból. És akkor egy nagy levegőt véve, megvettem a Hama-t. aranyozott fém csatlakozó, szép áttetsző kékes burkolat ami alatt jól látható az árnyékoló fólia ami alatt meg a többi erenként és funkciónként is árnyékolt vezetékek.
Miután kiszedtem a vacakot, és ezt csatlakoztattam, jött a nejem , meglátta a videót a tv-n és azt kérdezte: Milyen kábelt vettél, mint ha kicseréltük volna a tv annyival jobb. :D
ha érdekel csinálok fotót holnap róla- azaz róluk mert kettő is van egyforma, mivel vettem a videómagnóhoz is
közben találtam. az enyém is kb ilyen
hama.jpg
hama.jpg (45.88 KiB) Megtekintve 206 alkalommal

bence
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: bence »

Szia!

QED Performance P 4120
QED AV2110
Ilyenek vannak
Tel. 30/9535485

kopf
Értékelés: 0

Scart kábeleket keresek

Hozzászólás Szerző: kopf »

Szervusztok,

Jó minőségű scart kábeleket keresek újrafelhasználás céljából. Olyanokat amelyeknek a csatlakozója "prémium" jellegű, jó minőségű és újrahasznosítható, forrasztással szerelt, fémes hatású vagy konkrétan fém, szerelhető kialakítású.
A kábelek vonatkozásában szintén a jó minőségű érdekel, melyeknél a video jel erei külön árnyékoltak. Pl: Kácsa, Neotech, Bandridge, miegymás.

Azért bontottam így le a dolgot mert alkatrésznek kellenek, el lesznek vágva.
Vannak olyan márkák, illetve modellek melyekből csak a csatlakozó jó számomra, van amelyikből csak a kábel.
Nem igazán kapható már ilyen alapanyag, vagy nem jó ár-érték aránnyal. Tehát ha valakinél hemperegne régi felesleges minőségi kábel szívesen átvenném emberi áron.

Köszönöm

(Retro megjelenítéssel foglalkozom hobbiként, videojátékok, képcsöves cuccok.)

Válasz küldése

Vissza: “Kábelek (keres)”