Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mechanikus órák

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Egy kép róla...

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Ha ismersz korrekt órást/ékszerészt, elvileg meg tudja mondani. Kicsit pontosabb megoldás az órabörzére kimenni (évente többször van ilyen, ősszel tuti lesz) ahol a belépő árában benne van, hogy felbecsülnek neked bármilyen órát. 
Megoldás lehet még a Vaterán/E-Bay-en keresni hasonlót, és megnézni hogy mennyiért ment el (nem az elszállt minimálárat kell nézni, amivel évekig fent van a termék.)

Végezetül: ha el akarod adni, akkor annyit ér, amennyiért sikerül eladni. Ez általában jóval kevesebb, mint amit az órások "értéknek" rámondanak.

Esetleg egy fotót tegyél fel, csak hogy gyönyörködjünk

Köszönöm!

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Acme »

Van egy hetvenes évekbeli SLAVA női medál óra(?)nem tudom így nevezik-e ,a lényeg ,hogy nyakláncon van (arany).Még a Szovjetunióból. A körülbelüli értékét sem tudom...Hol lehetne értékbecslést végeztetni?Szerintetek?

Ha ismersz korrekt órást/ékszerészt, elvileg meg tudja mondani. Kicsit pontosabb megoldás az órabörzére kimenni (évente többször van ilyen, ősszel tuti lesz) ahol a belépő árában benne van, hogy felbecsülnek neked bármilyen órát.

Megoldás lehet még a Vaterán/E-Bay-en keresni hasonlót, és megnézni hogy mennyiért ment el (nem az elszállt minimálárat kell nézni, amivel évekig fent van a termék.)

Végezetül: ha el akarod adni, akkor annyit ér, amennyiért sikerül eladni. Ez általában jóval kevesebb, mint amit az órások "értéknek" rámondanak.

Esetleg egy fotót tegyél fel, csak hogy gyönyörködjünk
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Van egy hetvenes évekbeli SLAVA női medál óra(?)nem tudom így nevezik-e ,a lényeg ,hogy nyakláncon van (arany).Még a Szovjetunióból.
A körülbelüli értékét sem tudom...Hol lehetne értékbecslést végeztetni?Szerintetek?

Vendég

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A "négyszögletű kerekerdő" után most itt a négyszögletű "fogaskerék":

Vendég

Mechanikus Órák

............ 
Kaporka urfelhasznalonak hany darabra rug oragyujtemenye?

Egyre kevesebbre.
Hirtelen, fejben összeszámolva, már csak úgy 26-28db órám lehet, és még ezekből is adok el jó párat.
Valahogy, egyre kevésbé izgat már ez a hobby.
Ráadásul, már az automata órákat sem nagyon szeretem, csak a kézi felhúzósakat (A qurtz óráktól meg már régóta kiráz a hideg.), tehát, valószínűleg csak azok maradnak meg.

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Udvozlom magukat, 
ugy 50 ezer forintig keresnek karorat. Bar verbeli sznob vagyok, a divatmarkak teljesen hidegen hagynak, az elsodleges szempontok az esztetikai elmeny: mind tapintasra, mind a felhasznalt anyagokra, mind a latvanyra, a kidolgozottsagra, igenyes megmunkalasra valo tekintettel. Na meg a pontossag. A radiovezerelt szerkentyuk mikent is mukodnek pontosan? Digitalis kijelzes amire gondoltam eloszor, de ha van a fent emlitetteknek eleget tevo analog, az is johet. Bar Chetrandil is ahogy leirta, meg 150k korul sem talalt jot e tekintetben. Ez nem tul biztato:) Na, szoval akkor ami belefer a keretbe, valamerre el kellene indulnom, kis iranymutatast kernek.

Még egy kicsit rádobsz akkor már belefér egy használt arany tokos Doxa. (60k körül szépek vannak) Szerintem elég "sznob", de nem a rossz értelemben.

Persze kézi húzós, vérbeli mechanikus darab, tehát nem rettentő pontos, de a kidolgozás és az anyagok, valamint a név minőséget sugall. :kiraly:
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2619

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: mishow »

Ennyiért kompromisszumokat kell kötni sajna.
Javaslom, nézd meg a Casio Wave Ceptor szériáját.
Széles a paletta, fogsz találni digitális és analóg változatot (sőt a kettő kombinációját is). A sznob-faktorba ugyan a Casio többnyire nem szokott beleférni, de az összes többi elvárásod teljesülni tud.

Vendég

Mechanikus Órák

Udvozlom magukat, 
ugy 50 ezer forintig keresnek karorat. Bar verbeli sznob vagyok, a divatmarkak teljesen hidegen hagynak, az elsodleges szempontok az esztetikai elmeny: mind tapintasra, mind a felhasznalt anyagokra, mind a latvanyra, a kidolgozottsagra, igenyes megmunkalasra valo tekintettel. Na meg a pontossag. A radiovezerelt szerkentyuk mikent is mukodnek pontosan? Digitalis kijelzes amire gondoltam eloszor, de ha van a fent emlitetteknek eleget tevo analog, az is johet. Bar Chetrandil is ahogy leirta, meg 150k korul sem talalt jot e tekintetben. Ez nem tul biztato:) Na, szoval akkor ami belefer a keretbe, valamerre el kellene indulnom, kis iranymutatast kernek.

50K-ért vérbeli sznob révén,nem fogsz kiemelkedő órát találni,használtan maximum de ott meg fent áll az hogy kicsit leharcolt.
Ennyiért kompromisszumokat kell kötni sajna.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: venomer »

Udvozlom magukat,

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

AT:

Bár megint kissé ércesen fogalmaztál (az én ízlésemhez képest) az "örökül hagyandó" óra ügyében, de fején találtad a szöget.

Óra mint befektetés: köszi a linket, érdekes olvasmány. De ahhoz hogy igazi befektetés legyen az óra, nagyon komoly dolgot kell megvenni sajna...

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

És igen, egy órának, amit örökül akarsz hagyni, annak bizony ára van.
Ez azért egy jó megfogalmazás, mert a megfordítása is igaz:

Ugyan, ki akar abból nagy számot csinálni, hogy örökül hagyni valamit, ami értéktelen? Hiszen aminek nincs értéke, azt nem örökül hagyod, hanem másra marad...

Hallottál már eszmei értékről?

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

És hogy mit vegyél? Egy mechanikus Rolexet. Nem kell megijedni, nem csak milliókba kerülő darabok vannak, az alkatrészellátás a régi modellekhez is biztosított, és amikor nagyjából öt évente a szervízbe viszed, kicserélnek rajta minden kopó dolgot (tömítések, korona, üveg), polírozzák, beállítják és gyakorlatilag egy új órát kapsz.
Azért ez így nem olcsó. Sőt. A Rolex kitűnő óra, de sajnos van neki egy "image"-e, ami itthon nem éppen a munkából élő embereket jelenti. Sajnos. Itthon.

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

Mai szerzeményem, tudom nem egy nagy márka, de nekem tetszik.  

hááát... külsőségben nem szenved hiányt....PONT!
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: AVX »

Lehetőleg bőr szíjjal.
Jó az csak nem nyáron.

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Eqx »

Én az egyszerű, "régies" órákat szeretem. Lehetőleg bőr szíjjal.

Rediscover music

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Mechanikus Órák

Heritage Collection

Rediscover music

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Mechanikus Órák

Fehérben

Rediscover music

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Mechanikus Órák

The Longines Master Collection

Rediscover music

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

regota almom egy "orok" ora, amit evtizedekig hordhat az ember. mechanikus oraknal ez gondolom megoldhato, de nem tudnam elviselni a pontatlansagukat (most is egy radios junghansom van). epp tegnap nezegettem, hogy mennyire bago ara van egy eta quartz szerkezetnek (250e ftos tag heuerben 18 dollar) - ekkor jutott eszembe, hogy a quartz szerkezetek csereje mennyire oldhato meg ilyen idotavlatokban? tehat van ra esely, hogy egy ugyanolyan, vagy hasonlo szerkezetet kapjon, mittomen 10 ev mulva? 
vagy megforditva: milyen oraszerkezetu orat nezzek, ami helyett kapok jo esellyel masikat?

egy egyszeru certina dsre gondoltam... az elsonek F06.111 szerkezete van, a traditionrol nem talaltam infot

Nem egészen értelek

Miért szeretnél szerkezetet cserélni az órában?
Egy minőségi kavarcóra sokkal többet elmegy 10 évnél, nem kell szerkezetet vadászni hozzá... Ha tetszik a Certina, nyugodtan vedd meg, hosszú évekig kitűnő órád lesz.

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: petyka2 »

Mai szerzeményem, tudom nem egy nagy márka, de nekem tetszik.

arn
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 177

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: arn »

regota almom egy "orok" ora, amit evtizedekig hordhat az ember. mechanikus oraknal ez gondolom megoldhato, de nem tudnam elviselni a pontatlansagukat (most is egy radios junghansom van). epp tegnap nezegettem, hogy mennyire bago ara van egy eta quartz szerkezetnek (250e ftos tag heuerben 18 dollar) - ekkor jutott eszembe, hogy a quartz szerkezetek csereje mennyire oldhato meg ilyen idotavlatokban? tehat van ra esely, hogy egy ugyanolyan, vagy hasonlo szerkezetet kapjon, mittomen 10 ev mulva?

vagy megforditva: milyen oraszerkezetu orat nezzek, ami helyett kapok jo esellyel masikat?

egy egyszeru certina dsre gondoltam... az elsonek F06.111 szerkezete van, a traditionrol nem talaltam infot

http://www.certina.com/Collection/Gent- ... .aspx?pi=0
http://www.certina.com/Collection/Gent- ... .aspx?pi=0

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

itt van egy Concept is, láncos meghajtás vagy valami hasonló...

Fogazott szíj.

akkor hasonló. Kaporka Uram figyelmét semmi sem kerülheti el...és ez így van jól..
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ez a Premier is szép:
SRX001P1

AVX
V.I.P.
V.I.P.