Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Digitális fényképezőgép
-
Vendég
Digitális fényképezőgép
Nekem van egy HP620-asom ami szintén 2,1Mpixel. Nem is ezzel van a baj hanem a nagy jpg tömörítéssel. Lehet, hogy elég lenne az a 2,1Mpixel (szerintem nem), de a tömörítés miatt nagyon rosszak a képek.
A Minoltám a 2 Mpixeles képet kb 1 Mb-ra tömöríti fine állásban ami szerintem elfogadható minőség.
Én kifejezetten a HP 620-ra gondoltam. Láttam én is több 2,1Mpixeles jpg képet, de a HP rosszabb minőségben tömörít. Hogy ez a tömörítés algoritmusának vagy a mértékének köszönhető azt nem tudom.
Digitális fényképezőgép
Ennek az ára már közelít egy 735-öséhez. Kicsit soknak találom.
Tudnád én mennyiért vettem még anno. :vazeg:
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok
Digitális fényképezőgép
Nekem van egy HP620-asom ami szintén 2,1Mpixel. Nem is ezzel van a baj hanem a nagy jpg tömörítéssel. Lehet, hogy elég lenne az a 2,1Mpixel (szerintem nem), de a tömörítés miatt nagyon rosszak a képek.
A Minoltám a 2 Mpixeles képet kb 1 Mb-ra tömöríti fine állásban ami szerintem elfogadható minőség.
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok
Digitális fényképezőgép
Ennyiért kapsz 3.1-es gépet is HP-t, igaz opt.zoom nélkül.
Szerintem opt zoomot mindenképp
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
Digitális fényképezőgép
Találtam egy jó kis üzletet: http://www.technikdirekt.de.
Pl. a Canon PowerShot A75 csak 267 euro+20 a postaköltség, ami kb. bruttó 72500 Ft-nak felel meg.
Most már csak az a kérdés, hogy Magyarország uniós tag-e szerintük vagy sem?
-
Vendég
Digitális fényképezőgép
-
Vendég
Digitális fényképezőgép
Jut eszembe a azért jogos, mert a múlt héten ez a gép volt 20000+Áfa-ért is. :vazeg:
-
Vendég
Digitális fényképezőgép
Mi a véleményetek a HP 635-ösről? Most nézem, hogy nagyon barátságos ára kezd lenni. Netto 30e, amiért 3x optikai zoomot is kapok. A 2.1Mpixel szerintem otthoni célra untig elég lenne.
Ennyiért kapsz 3.1-es gépet is HP-t, igaz opt.zoom nélkül.
Nézd meg ezen az oldalon
Digitális fényképezőgép
Mi a véleményetek a HP 635-ösről? Most nézem, hogy nagyon barátságos ára kezd lenni. Netto 30e, amiért 3x optikai zoomot is kapok. A 2.1Mpixel szerintem otthoni célra untig elég lenne.
A 2.1 Mpixel otthonra valóban bőven elég.Többre nem.
Nekem egy kis Minoltám van E223 ha 2 Mp-es gépet akarsz venni akkor tudom ajánlani.Kicsit normálisabb obi és ami a lényeg a menüje első fogásra is érthetővolt számomra.
Ez olyan mint a Pan GD90-es telcsim volt azóta sem láttam olyan könnyű menüt.
Most húzok haza vége a melónak.
Ennek az ára már közelít egy 735-öséhez. Kicsit soknak találom. Egyébként egy ismerősömnek van Dimage7-ese, igaz kicsit más kategória, de az nem rossz kis gép, csak az optikának a motorja iszonyatosan zabálja az elemeket, meg elég sokat szenved
Digitális fényképezőgép
A 2.1 Mpixel otthonra valóban bőven elég.Többre nem.
Nekem egy kis Minoltám van E223 ha 2 Mp-es gépet akarsz venni akkor tudom ajánlani.Kicsit normálisabb obi és ami a lényeg a menüje első fogásra is érthetővolt számomra.
Ez olyan mint a Pan GD90-es telcsim volt azóta sem láttam olyan könnyű menüt.
Most húzok haza vége a melónak.
Digitális fényképezőgép
Nálunk a cégnél van egy HP735.
Az alapján csak lebeszélni tudlak róla.
Lötyög a pici nevetséges objektívje(ami ugye a lényeg)
Nevetséges csipogása van.Bonyolult nem praktikus menü.
Digitális fényképezőgép
-
Vendég
Digitális fényképezőgép
Eldöntöttem, megveszem az Canon PowerShot A75-öt.Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek hol érdemes megvenni? Itthon, külföldön, boltban, interneten? A lehető legolcsóbb megoldás érdekelne természetesen, de vadi újat akarok venni nem használtat és garancia legyen hozzá érvényes itthon is.
Ja, és még egy 256 megás memória kártya is érdekelne.
A Canon itthon kapható hivatalos Canon Hungáriás forgalmazásban és nem a Canon Hungária által forgalmazva is. Ez utóbbi az olcsóbb.
Utóbbira példa a http://www.edigital.hu Itt bruttó 81.250Ft. A Canon Hungáriás termékre példa a www.digitcam.hu ahol most akciósan bruttó 90 ezer.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

Digitális fényképezőgép
Eldöntöttem, megveszem az Canon PowerShot A75-öt.
Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek hol érdemes megvenni? Itthon, külföldön, boltban, interneten? A lehető legolcsóbb megoldás érdekelne természetesen, de vadi újat akarok venni nem használtat és garancia legyen hozzá érvényes itthon is.
Ja, és még egy 256 megás memória kártya is érdekelne.
-
Vendég
Digitális fényképezőgép
Hogy rosszat is mondjak az A75-ről, sajnos nem adnak hozzá sem akkumulátort sem töltőt, tehát ezt külön meg kell hozzá venni. Ez egyébként elég bosszantó dolog. Furcsamód az A80-ashoz (4Mpixel) sem adnak.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

Digitális fényképezőgép
Köszi Simon. Sikerült annyira beültetni a bogarat a fülembe, hogy belevetettem magam egy vélemény vadászatba. Találtam is egy nagyon hasznos linket: Digital Camera Resource Page, amit csak javasolni tudok minden hozám hasonló tanácstalannak.
Részletes elemzés a Nikon Coolpix 3200-ról és egy másik a Canon PowerShot A75-ről.
Hogy mire jutottam? Még nem tudom biztosan, hogy mit veszek, de letettem a Nikonról és most a Canon A75 áll nyerésre. Különösen az éjszakai képek és az arcrészletek voltak nagyon meggyőzőek.
-
Vendég
Digitális fényképezőgép
Köszi mindkettőtöknek, azt hiszem értem.
Viszont nekem nincsenek ilyen nagy igényeim, meg türelmem sem, hogy ezzel szórakozzak. Jó nekem az amit a gép automatikusan beállít. Csak megnyomom a gombot és lesz ami lesz. Ha meg nem sikerül úgy a kép, hát akkor le van tojva.
Azt hiszem, maradok a Nikon Coolpix 3200 mellett, hacsak valaki nem mond valami olyan dolgot, amivel elveszi a kedvem tőle.
Azokon a fényképezőgépeken amelyeken vannak kreatív módok úgyanúgy megtalálhatóak az automata profilok is. Attól tehát, hogy jobb beállíthatóságú gépet veszel még nyugodtan lehet "csak megnyomom és kész" alapon fotózni. Az én EOS300D-men is megvan az az 5-6 előre beállított automata mód (portré, sport, éjszakai, markó, stb.) amely a kisgépeken megvannak. De ha egyszer kint leszel külföldön egy templomba és szeretnéd a belsejét lefotózni akkor az automatikával nyugodtan elfelejtheted azt a képet.
Apucival teljesen egyetértve mondom, hogy ha nincs szignifikáns árkülönbség a két gép között akkor érdemesebb a kreatívabb gépet venni még akkor is ha csak ritkán lesz rá szükség.
A Coolpix 3200 árával egy árban van a Canon Powershot A75-ös, a helyedben megnézném mindkettőt. De ha Coolpix mellett döntesz sem leszel kiközösítve a fórumról.
Digitális fényképezőgép
Viszont nekem nincsenek ilyen nagy igényeim, meg türelmem sem, hogy ezzel szórakozzak. Jó nekem az amit a gép automatikusan beállít. Csak megnyomom a gombot és lesz ami lesz. Ha meg nem sikerül úgy a kép, hát akkor le van tojva.
Azt hiszem, maradok a Nikon Coolpix 3200 mellett, hacsak valaki nem mond valami olyan dolgot, amivel elveszi a kedvem tőle.
Azért azt a megnyomom a gombot és úgy is jó lesz nekem dolgot még gondold át szerintem.
Tapasztalatom is azt mutatja hogy egy idő után ezt is azt is szeretnél állítgatni.
Ha benne van a gépben a lehetőség akkor jó de ha nincs?
Ma már nem egy nagy külömbség van árban egy teljesen autómata meg egy kicsit több szabad beállítást lehetővé tevő gép között.
SZVSZ gondold még át.Nem tudom hogy a Nikon 3200-ason van-e állítási lehetőség.
Canonról én is csak jót hallottam.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

Digitális fényképezőgép
Digitális fényképezőgép
Basszus,ezek után az én beírásom iparitanuló szintű.
-
Vendég
Digitális fényképezőgép
Nem ismerem, csak így fényképen nézegetem. Jól látom, hogy nincsenek rajta kreatív módok (AV, TV, M)? Ha valóban nincsenek akkor én lebeszélnélek róla.
Utána olvastam ezeknek a módoknak mielőtt kérdezek, de nem jutottam túl sokra. A szöveget ugyan értem, de a jelentését nem.
Röviden és egy amatőr számára is érthetően el tudnád magyarázni, hogy mit jelentenek ezek és mire jók? Esetleg egy példával bemutatni, hogy mit mikor érdemes használni.
Kreatív üzemmódok:
Av - Rekesz előválasztásos program automatika
Tv - Zársebesség előválasztásos program automatika
M - Manulális beállítás
Egy fénykép elkészítésénél alapvetően két dolog fontos. A zársebesség és a rekesz érték. Ha egy gépen nincsenek kreatív módok akkor ezt mindig a fényképezőgép állítja automatikusan a helyzetnek megfelelően.
A zársebesség szabályozza, hogy mennyi ideig érje fény az érzékelőt. Ez minél nagyobb (rövidebb nyitás) annál sötétebb lesz a kép, minél kisebb (hosszabb nyitás) annál világosabb. A másik a rekesz. A rekesz mérete szintén azt befolyásolja, hogy az expozíció alatt mennyi fény jut az érzékelőre. Ez a két dolog fordítottan áll egymással, tehát ha nyitod a rekeszt akkor csökkentheted a zársebességet. A rekesz szabályozza a mélységélességet is. Csökkentett rekesz mellett nő a mélységélesség. Tehát ha asszonyt úgy akarod fotózni a Parlament előtt, hogy a Parlament is éles legyen akkor csökkented a rekeszt. Ha szép fotót akarsz a mezőn ahol asszony a fontos, de a háttér lehet homályos akkor növeled a rekeszt. A harmadik dolog a már említett ISO érzékenység. Az ISO emelésével csökkenteni lehet az expozíciós időt. Ha ISO100-nál 1/50-ed zársebesség szükséges akkor ISO200-nál már lehet 1/100-addal fotózni. A jó fénykép elkészültéhez ezen értékek összhangja szükséges. Ha túl sok a fény akkor beég a kép ha kevés akkor sötét lesz. Ha túl nagy az expozíciós idő akkor homályos lesz a kép (bemozdul). Persze ezen kívül még millió dolog befolyásolja a jó fénykép elkészültét, tehát fontos, hogy ebből a szempontból milyen beállítások és tulajdonságok találhatóak a fényképezőgépben (fehér egyensúly állítás, fénymérés, stb.)
Most így visszaolvasva elég zagyva. Nehéz ezt pár mondatban elmagyarázni. Ha veszel egy fotó suli könyvet akkor ott fényképekkel szemléltetve sokkal szebben le van írva. Amire én ki akartam lyukadni az a lehetőség. Ha egy fényképezőgépen nincsen kreatív mód akkor nem tudsz éjszakai várost fotózni 30mp-es záridővel állványról és a többi. Persze ha csak nagyon alapszinten szeretnél fotózni és nem is érdekel ez az egész akkor jók az automata gépek is.
És akkor amit kérdeztél:
Av - Félautomata mód. Itt a kívánt rekeszt állíthatod be és a fényviszonyoknak megfelelően a gép állítja hozzá a zársebességet.
Tv - Félautomata mód. Itt a kívánt zársebességet állíthatod be és a fényviszonyoknak megfelelően a gép állítja hozzá a rekeszt.
M - Manulális beállítás. Itt a zársebességet és a rekeszt is te magad állíthatod be.
Digitális fényképezőgép
Kreatív üzemmódok:
M - Manulális beállítás
A filmre jutó fény mennyiségét az objettív fényáteresztő képessége és a megvilágítási idő adja.
Rekesz-->szűkíted vele az obi fényátbocsájtását
Zársebesség-->szerintem ezt nem kell magyarázni.
Te esetedben:
AV-->Te állítod a rekeszt a gép autómatikusan hozzászámolja a zársebet
TV-->Te állítod a zársebet a gép számolja a rekeszt.
M-->mindent Te állíthatsz
Különböző fényképezési helyzetek más más beállítást kívánnak.
Pl motorversenyen egy száguldó motornál a zárat csak rövid ideig nyithatod ki hogy a motor ne mosódjon el a képen.Ekkor nyagyobb nyílást kell adni a rekesznek az adott fénymennyiség eléréséhez.Szóval beállítás 1/1000 vagy 1/2000 zárseb a gép meg állítson hozzá rekeszt.
Ha rekeszt állítassz azzal pedig azt a bizonyos mélységélességet szabályozhatod igényeidhez mérten.Ekkor a gép állít zársebet ami álló témánál esetleg állványról lehet akár jó hosszú is.
Remélem érthetőre sikerült.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

Digitális fényképezőgép
Nem ismerem, csak így fényképen nézegetem. Jól látom, hogy nincsenek rajta kreatív módok (AV, TV, M)? Ha valóban nincsenek akkor én lebeszélnélek róla.
Utána olvastam ezeknek a módoknak mielőtt kérdezek, de nem jutottam túl sokra. A szöveget ugyan értem, de a jelentését nem.
Röviden és egy amatőr számára is érthetően el tudnád magyarázni, hogy mit jelentenek ezek és mire jók? Esetleg egy példával bemutatni, hogy mit mikor érdemes használni.
Kreatív üzemmódok:
M - Manulális beállítás
Digitális fényképezőgép
Mi a lehető legjobb választás ma a 3.2 megapixeles digitális fényképezőgépek között?
Kívánalmak:
- gyönyörű képeket csináljon
- kicsi és könnyű legyen
- könnyű kezelhetőség
- ne legyen piros szem !!!!!!!
- 3x vagy nagyobb Zoom
- széles és panoráma kép lehetőségek
- akkumulátor ne merüljön ki gyorsan
- éjszakai és back-light képeket is tudjon
- állvanyra helyezhetőség + időzítő
- viszonlag nagy (256 MB-os) memória kártya behelyezhetőség
- USB vagy hasonló PC-s kapcsolódás
- LCD és hagyományos kereső
- ár: ne legyen több 500 eurónál
Nem fontos:
- video és hang rögzítés
Bármilyen véleményt szívesen fogadok, de ha lenne valamilyen összehasonlító teszt a neten, az is megteszi.
Előre is köszi.
Nem akarok ide nagyon belepofazni, mivel nem vagyok nagy foto magus. (bar a fater fotos es tole sokat tanultam, de keves gepet hasznaltam eddig).
De annyit mondhatok hogy a Canon Ixus sorozatbol az s400, 430, 500ast erosen ajanlom szamodraaz igenyek alapjan. (tudom nem 3mpix, hanem 4 es 5 )
En most vettem a 3. digitual ixus-t, (s400).
Korabban volt s100, s200. Megbizhatosagban, hordozhatosagban es kepminosegben mindig is az aktualis legjobbak kozott volt. Persze szigoruan az ultrakompakt kategoriaban. Vannak ugyan mar kisebb kamerak, de az ixus sorozatnak mintha mindig kevesebbrol kellene lemondanod a meret csokkentese erdekeben. A fem hazas elegans kivitel megeri a plusz penzt nekem ez az utobbi 4 evben tobbszor bebizonyosodott. Mindig megmosolygom a konkurrens cegek muanyag boritasu kamerait mikor kezembe kerulnek. Az ixus olyan mintha saab-ot vezetnel a suzuki utan (najo ez kicsit tulzas)
Ha masert nem masodik kameranak, nyaralashoz, bulizashoz tokeletes.
Mindig mondogatom hogy hiaba a szuper SLR kamera, ha ott csucsul a polcon, mert nem fert be a zsebedbe, vagy mert felted a magas ara miatt.
Az s400 egyebkent 79+afa.
Az S500 pedig 99+afa. (ceget nem mondok)
Na ugy latom csak sikerult nagyon belepofazni, raadasul tiszta prospektus szoveg lett, igerem nem rontom sokat itt a levegot
par kep a regi ixusokkal (vackok de megiscsak valami)
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1