violin írta: ↑2021.10.18., hétf. 14:30
Semmiképpen sem beszélek le vagy rá az Orient-re senkit... de ez a Steinhart tényleg egy fiatal "butik" márka. Se saját werk, se saját design...
Ennyi erővel akár ajánlhatjuk a Boldr-t is...
https://www.boldrsupply.co/
A fiatal az 20 éves a "butik" márka lekicsinylő jelző már nem állja meg a helyét szvsz, és elég komoly reputációja van már. A "saját werk" érdekes kérdés, a méregdrága Breitlingeknek, IWC-knek, Longines-eknek stb ugyanúgy nincs saját werkjük, szóval azok is butik márkák? Ma az óragyártás nagyon kevés kivétellel óratokozást jelent, a werkeket néhány nagyobb gyár gyártja mindenkinek. Ebben a Steinhartban a werk jól bevált 2824-2 (Elaboré minőségi fokozatban), szerintem jobb, mint akármelyik Orient-é vagy akár a hasonló árú Seiko 5-é, tök mindegy, hogy saját vagy sem :), egyébként - mint mondtam van saját design-ja is, csak az kissé drágább. Én nagyon szemezek egy olyannal, már kis ideje. Én nem hiszem, hogy egy Orient többet nyújtana, róól nem is beszélve, hogy ezeknek a búvár-Orienteknek, amiket itt láttam, sem annyire "saját" a designjuk, na :)
De ha valakinek mindenképp Orient kell, hát oké.
(ja, már írtam párszpr, van egy órám 2824-2-essel, szakszerű kalibráció után pontosabb volt (-3 másodperc per nap), mint a pontosan ötször annyiba kerülő L670-es (Valjoux 7750) werkkel szerelt Longines kronográf. Bár igaz a pontosság ezeknél az óráknál nem fő szempont, de talán azért nem egészen mindegy)