Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mechanikus órák

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: mishow »

1: Vannak szép eredeti órák, ...
Ez egy eredeti Vostok. Szerintetek jó ajándék egy órákkal nem fertőzött srácnak?

Igen, igazi kuriózum!
Arra már korábban rájöttem, kedves Pagrus, hogy óraügyben kiválló az ízlésed (tehát hasonlít az enyémhez ), olyannyira, hogy magam is erősen szemezem a Vostokokkal.
Sajnos a magyarországi kínálat nagyon kiszámíthatatlan, nehéz őket élőben megsasolni, de amit én láttam kézen, az korrekt volt!

Vendég

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Vendég »

azt hittem valami bp i boltban láttad, megnézném már őket élőben is
Érden vannak, a Stop.Shop Bevásárlóparkban, nincs messze Bp-től.
Rosszul írtam az előbb, helyesen www.vostok-europe.hu

azt tudom, reménykedtem hogy valahol a belvárosban is lehet már kapni:(

Dunakeszin, az Auchan-ban is van boltja a cégnek.

az szintén nem belváros úgyhiszem:)

Vendég

Mechanikus Órák

azt tudom, reménykedtem hogy valahol a belvárosban is lehet már kapni:(

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 3

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: pagrus »

Vendég

Mechanikus Órák

szerintem igen, merer lehet itthon ilyeneket élőben megnézni?hátha van nekik Amfibia sorozat is

Érden, www.vostok-europa.hu .
Az Amfibian a vostok.hu -n van, lehet, hogy ugyanaz a cég.

ugyan az elvileg, nekem csak itt jön be: http://www.vostok.hu/

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Mechanikus Órák

szerintem igen, merer lehet itthon ilyeneket élőben megnézni?hátha van nekik Amfibia sorozat is

Érden, www.vostok-europa.hu .
Az Amfibian a vostok.hu -n van, lehet, hogy ugyanaz a cég.

Vendég

Mechanikus Órák

Ez egy eredeti Vostok. Szerintetek jó ajándék egy órákkal nem fertőzött srácnak?

szerintem igen, merer lehet itthon ilyeneket élőben megnézni?
hátha van nekik Amfibia sorozat is

Vendég

Mechanikus Órák

Azt ellenben sajnálom, hogy ennek a topic-nak a színvonalát sikerült ilyen mélyre süllyeszteni ezzel a sok hamisítvánnyal.

Azt hiszem majd akkor jövök legközelebb, ha egy kicsit helyre állt a rend, és nem kell egészen ócska hamisítványokat nézegetnem, ráadásul még azt hallgatni hozzá, hogy ez ám a királyság.

Sajnálom, ha nélkülöznünk kell Kaporka Úr társaságát, mert izgalmas és tanulságos hozzászólásai érdemben emelték e topic fényét.

Úgy hiszem, Celithrandil nem azonosult a beidézett szöveggel, csak arról tájékoztaott, hogy ilyen is van.

A topicban szerencsére sok nagyon szép órát láthattunk eddig is, nem gondolom, hogy a hamisítványok kérdésének körüljárása csökkentette volna a színvonalat, de azzal egyetértek, hogy ideje volna valódi órákra fordítani a szót, mert vannak még nagyon szép dolgok körülöttünk

én azért raktam be, mert sok vita volt mostanság erről és én nagyon jót derültem ezen a kis szövegen, gondoltam mást is megnevettet

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Acme »

Azt ellenben sajnálom, hogy ennek a topic-nak a színvonalát sikerült ilyen mélyre süllyeszteni ezzel a sok hamisítvánnyal.

Azt hiszem majd akkor jövök legközelebb, ha egy kicsit helyre állt a rend, és nem kell egészen ócska hamisítványokat nézegetnem, ráadásul még azt hallgatni hozzá, hogy ez ám a királyság.

Sajnálom, ha nélkülöznünk kell Kaporka Úr társaságát, mert izgalmas és tanulságos hozzászólásai érdemben emelték e topic fényét.

Úgy hiszem, Celithrandil nem azonosult a beidézett szöveggel, csak arról tájékoztaott, hogy ilyen is van.

A topicban szerencsére sok nagyon szép órát láthattunk eddig is, nem gondolom, hogy a hamisítványok kérdésének körüljárása csökkentette volna a színvonalat, de azzal egyetértek, hogy ideje volna valódi órákra fordítani a szót, mert vannak még nagyon szép dolgok körülöttünk
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Mechanikus Órák

... Szerintetek jó ajándék egy órákkal nem fertőzött srácnak?
Vagy inkább ez?

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Mechanikus Órák

Vendég

Mechanikus Órák

Szerintem nevetséges, ha egy hamisítványokat áruló alak reklámszövegét idézi valaki érvként saját hamisítványok iránti vonzalmának megideologizálásához.

Tegnap még azon gondolkodtam, hogy leírom, miért is vesz valójában valaki hamisítványt (hasonlóan pontokba szedve, mint a hamisítványokat forgalmazó).

Aztán azon, hogy egy hasonló reklámszöveget írok valami hasonló lúzerségről, hiszen minden ostobaságra ki lehet találni jól csengő reklámszöveget.

Végül, miután aludtam rá egyet, úgy döntöttem, csak a fenti szöveget rakom be, mert a lúzerek mindig találnak valami magyarázatot arra, hogy az ő lúzerségük miért is nem az, még a másoké ellenben miért is az, de nagyon.

Vendég

Mechanikus Órák

az alábbi leírást találtam az imént: 
Miért vesznek az emberek replikát?

"- Mert jólesik az embernek az az elismerés amit nap mint nap kap, a szép órája miatt.

- Mert a fejlett technika miatt a manapság tömeg-gyártott szerkezetek megbizható minősége, az eredeti órák árának töredékéért juthatunk számunkra tetsző divatos órához.

- Az átlagember egész élete során se tudna annyi pénzt összegyűjteni, hogy egy ritka luxusórát birtokoljon, még akkor se, ha csak az esztétikai élmény vagy néhány elismerő pillantás motiválná.

- A replikák viszont mintkettőt megadják, és biztos vagyok benne, hogy leendő tulajdonosaik - kapják azt ajándékba vagy maguknak vásárolják - sok örömet lelnek majd bennük..."

Forrás:
http://teszvesz.hu/item378457210_tag_heuer.html

Szerény véleményem ezzel kapcsolatban:

1: Vannak szép eredeti órák, amikért valóban elismerő, és nem lesajnáló pillantásokra számíthat a tulajdonos, és ezek az órák nem feltétlenül elérhetetlenek egy átlag jövedelmű embernek.

2: Valóban léteznek jó minőségű tömeggyártott órák, de egy replika árából sokkal jobb minőséget lehet venni, ha az ember eredeti, olcsóbb márkájú órát választ.

3: Az átlagember is minden további nélkül össze tudja spórolni egy luxusóra árát, ha igazán fontos neki - én is ilyen vagyok

4: Replikát ajándékozni olyan, mintha hamis Van Gogh-gal vagy lopott autóval kedveskednénk valakinek. Max szuvenírnek hoznék ilyet Kínából. (hoztam is )

egyetértek kivétal a Van Gogh, szerintem bárki örülne egy szép másolatnak, én is.

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

"- Mert jólesik az embernek az az elismerés amit nap mint nap kap, a szép órája miatt.

- Mert a fejlett technika miatt a manapság tömeg-gyártott szerkezetek megbizható minősége, az eredeti órák árának töredékéért juthatunk számunkra tetsző divatos órához.

- Az átlagember egész élete során se tudna annyi pénzt összegyűjteni, hogy egy ritka luxusórát birtokoljon, még akkor se, ha csak az esztétikai élmény vagy néhány elismerő pillantás motiválná.

- A replikák viszont mintkettőt megadják, és biztos vagyok benne, hogy leendő tulajdonosaik - kapják azt ajándékba vagy maguknak vásárolják - sok örömet lelnek majd bennük..."

Forrás:

Szerény véleményem ezzel kapcsolatban:

1: Vannak szép eredeti órák, amikért valóban elismerő, és nem lesajnáló pillantásokra számíthat a tulajdonos, és ezek az órák nem feltétlenül elérhetetlenek egy átlag jövedelmű embernek.

2: Valóban léteznek jó minőségű tömeggyártott órák, de egy replika árából sokkal jobb minőséget lehet venni, ha az ember eredeti, olcsóbb márkájú órát választ.

3: Az átlagember is minden további nélkül össze tudja spórolni egy luxusóra árát, ha igazán fontos neki - én is ilyen vagyok

4: Replikát ajándékozni olyan, mintha hamis Van Gogh-gal vagy lopott autóval kedveskednénk valakinek. Max szuvenírnek hoznék ilyet Kínából. (hoztam is )
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Vendég

Mechanikus Órák

Forrás:

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

A birizgálást én is szeretem, no de órákon át óráktól nem ugyanaz
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Van egy hasonló órám hatalmas koronával ami oly mértékben zavarja a kézfejemet, hogy egy csuklóvédőt muszáj hordanom
Na ennek a gyártónak szinte védjegye a hatalmas korona.
Azért ezt a fajta csukló "birizgálást" elviselném szívesen!

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

Van egy hasonló órám hatalmas koronával ami oly mértékben zavarja a kézfejemet, hogy egy csuklóvédőt muszáj hordanom, vannak órák amik gyönyörűek de csak keresztelőre lehet felvenni, nos ez egy ilyen alkalmi óra amúgy gyönyörű darab és a dobozát ítélve még békebeli Gelbmann vagy Swarz bácsi árulta a két háború között!
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

Vendég

Mechanikus Órák

Kedves Hölgyeim!

Ha véletlen betévednének ebbe a topikba, akkor ajánlom a figyelmükbe ezt az órát.

http://cgi.ebay.com/VINTAGE-LADY-ROAMER ... dZViewItem

Természetesen azoknak az uraknak is, akik gondolnak párjukra, barátnőjükre, felségükre, kedvesükre, felnőtt lányukra, stb.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Nekünk van egy orosz falióránk köves szerkezettel, ami kb. úgy néz ki, mintha egy zsebórára rádobtak volna egy 168 órás rugóházat
Akár még igaz is lehet (lásd az előbbi hsz-t) bár a faliórákhoz egyáltalán nem értek.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

ahogy az oroszokat ismerem, lehet karórának indult
Ez jó!

bár pont a karóráikat nem lehet fikázni úgyhogy nem teljesen helytálló

Viszont a karóráik jelentős része zsebórából avanzsált karórává úgy hogy egyszerűen ráraktak két fület, abba pedig szíjjat fűztek!

Vendég

Mechanikus Órák

itt az enyém

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Ez jó!

Nekünk van egy orosz falióránk köves szerkezettel, ami kb. úgy néz ki, mintha egy zsebórára rádobtak volna egy 168 órás rugóházat

Sajnos eltört az egyik kerék - óvatlan tisztítási kísérletem hibájából - így most javíttatni kéne.

Ja: és az óra pár éve, újonnan, Órások Szövetkezetében vásárolva nem volt 2000 HUF, fa dobozban.

Vendég

Mechanikus Órák

Ez jó!

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák