Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mechanikus órák

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Ez tetszene, 110 eFt most. Korábbi hszben volt, mi a baj a Doxákkal?

Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

Vendég

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezért is jobb, ha az ember olyan helyen  kérdezi meg, ahol a hozzászólók legalább valami kicsit értenek az órákhoz.
Ezt jól megkaptuk! :kiraly:
Egyébként én is akartam írni, hogy ez tulajdonképpen egyfajta tájoló, de tovább már nem tudtam volna a megoldást....
Titkon bíztam benne hogy Ön előkerül! :taps:

Tudja, ahol a legnagyobb a szükség, ott a legközelebb a segítség.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: mishow »

Ezért is jobb, ha az ember olyan helyen kérdezi meg, ahol a hozzászólók legalább valami kicsit értenek az órákhoz.
Ezt jól megkaptuk! :kiraly: :taps:
Egyébként én is akartam írni, hogy ez tulajdonképpen egyfajta tájoló, de tovább már nem tudtam volna a megoldást....
Titkon bíztam benne hogy Ön előkerül!

Tchabee
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Tchabee »

Szóval boros időben mehetek a fejem után az óra nem fogja megmutatni.

Ez csak attól függ mennyi volt a boros idő(2dl, 1l?)

Bocsi......

2 dl. után még nem , de 1 liter jóféle villányi vörös után már csak a lógatnám a fejem és nem "mennék én sehová, míg a gazda furkósbottal ki nem ver".
:taps: :kiraly:

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Ez csak attól függ mennyi volt a boros idő(2dl, 1l?)

Bocsi......
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Tchabee

Mechanikus Órák

Akkor jó helyre jöttem.Köszönöm a válszt.
Ezek szerint a Nap látására szükségem van az égtájak meghatározásához.
Azaz a nap= design elem.:taps:
Azért csíptem volna, ha a korona oldásával "elszabadítáthatnám a belső lünettát" és a föld mágnesességének függvényében megmutatná a helyes irányt.

Vannak olyan órák, amikbe van beépített iránytű, de ez a Seiko nem olyan.
Ha önnek erre van szüksége, és nem ragaszkodik a Seiko márkához, akkor biztosan talál párat a neten böngészve.

Ez az óra tetszik.
A Seiko mint márka rokonszenves nekem, főleg az automaták.
Mivel nem búvárkodom, nyugodtan rámfogható, hogy divatból tetszenek a búvárórák. Most is hasonlóm van a testvérmárkától, Orient Miko.

Iránytűre nincs túlzottan szükségem, csak nem szeretnék a haverok előtt beégni, mikor rákérdeznek, miért vannak rajta az égtájak.
"- Ááá csak designból. "

Mert oké, beállítom, de ha fordulok már másfelé van Dél. Tehét a Nap kell a szögeléshez. Cserkész nem lehettem, de voltam úttörő és ott belénk verték a mondókát.
"Előttem van Észak, hátam mögött Dél, balra a nap nyugszik, jobbra meg kél."

Vendég

Mechanikus Órák

Akkor jó helyre jöttem.Köszönöm a válszt.
Azért csíptem volna, ha a korona oldásával "elszabadítáthatnám a belső lünettát" és a föld mágnesességének függvényében megmutatná a helyes irányt.

Vannak olyan órák, amikbe van beépített iránytű, de ez a Seiko nem olyan.
Ha önnek erre van szüksége, és nem ragaszkodik a Seiko márkához, akkor biztosan talál párat a neten böngészve.

Tchabee

Mechanikus Órák

:kiraly:Így viszont nem sok értelme van.

Nem egészen úgy vagyon az.

Ez ugyanolyan, mintha a pilótaórák belső lünettáján lévő logarléc beosztásra mondanánk, hogy csak dizájnelem, mert ma már nem tudunk logarléccel számolni.
A pilótaóráknál ennek a logarléc beosztású lünettának az volt az eredeti funkciója, hogy ha, az akkor még nem túl megbízható, fedélzeti műszerek elromlanak, akkor a pilóta viszonylag gyorsan és könnyen ki tudja számítani az óráján pl. a megtett repülési idő függvényében (a repülési idő mérésére szolgál a fedélzeti óra is), az elfogyasztott üzemanyag-mennyiséget, ebből azt, hogy mekkora távolságot tehet meg még a meglévő üzemanyaggal, de kicsit bonyolultabb számítással akár a leszállási szöget is, és ne kelljen még egy logarlécet is vinni magával, azt keresgetni, toligázni, huzigálni repülés közben.

Ez a lünetta is egy un. katonai lünette, és csak azért, mert ma már nem tudjuk az óra mutatóinak, és a nap állásának felhasználásával meghatározni az északi irányt, pedig annak idején minden kisdobosnak, úttörőnek, kiscserkésznek megtanították, még nem jelenti azt, hogy csak dizájnelem lenne.
Ha a nap állásából és a mutatókkal meghatároztuk az északi irányt (a neten biztos meg lehet találni, hogy hogyan kell), akkor már nem kell mást csinálni, mint a lünettát a koronával elforgatni úgy, hogy az északi irányban álljon az északi jelzés, és utána viszonylagos pontossággal láthatjuk a többi irányt is. Nem véletlen a lünettán a háromszázhatvan fokos beosztás, igaz csak tíz fokonként jelölve.

Tehát, ez max. a modern embernek, illetve a civil felhasználónak dizájn elem, de eredetileg komoly funkciót betöltő megoldás.

Ezért is jobb, ha az ember olyan helyen kérdezi meg, ahol a hozzászólók legalább valami kicsit értenek az órákhoz.

Akkor jó helyre jöttem.
Köszönöm a válszt.

Vendég

Mechanikus Órák

Nagyon sokáig nem kellett keresnem.

Északi irány meghatározása óra segítségével:

A terepen az észak-déli irány meghatározására a számlapos karóra is alkalmas.
Kísérlet-megfigyelés: Tartsuk az órát vízszintesen úgy, hogy kismutatója a Nap felé mutasson!
A kismutató és a 12-es közötti szöget megfelezzük, a felezési vonal a déli irányt mutatja. Szemben vele van észak.
Délelőtt a kismutató és a 12-es szám közötti szöget, délután a 12-estől kiindulva a kismutatóig tartó szöget felezzük.

Vendég

Mechanikus Órák

Így viszont nem sok értelme van.

Nem egészen úgy vagyon az.

Ez ugyanolyan, mintha a pilótaórák belső lünettáján lévő logarléc beosztásra mondanánk, hogy csak dizájnelem, mert ma már nem tudunk logarléccel számolni.
A pilótaóráknál ennek a logarléc beosztású lünettának az volt az eredeti funkciója, hogy ha, az akkor még nem túl megbízható, fedélzeti műszerek elromlanak, akkor a pilóta viszonylag gyorsan és könnyen ki tudja számítani az óráján pl. a megtett repülési idő függvényében (a repülési idő mérésére szolgál a fedélzeti óra is), az elfogyasztott üzemanyag-mennyiséget, ebből azt, hogy mekkora távolságot tehet meg még a meglévő üzemanyaggal, de kicsit bonyolultabb számítással akár a leszállási szöget is, és ne kelljen még egy logarlécet is vinni magával, azt keresgetni, toligázni, huzigálni repülés közben.

Ez a lünetta is egy un. katonai lünette, és csak azért, mert ma már nem tudjuk az óra mutatóinak, és a nap állásának felhasználásával meghatározni az északi irányt, pedig annak idején minden kisdobosnak, úttörőnek, kiscserkésznek megtanították, még nem jelenti azt, hogy csak dizájnelem lenne.
Ha a nap állásából és a mutatókkal meghatároztuk az északi irányt (a neten biztos meg lehet találni, hogy hogyan kell), akkor már nem kell mást csinálni, mint a lünettát a koronával elforgatni úgy, hogy az északi irányban álljon az északi jelzés, és utána viszonylagos pontossággal láthatjuk a többi irányt is. Nem véletlen a lünettán a háromszázhatvan fokos beosztás, igaz csak tíz fokonként jelölve.

Tehát, ez max. a modern embernek, illetve a civil felhasználónak dizájn elem, de eredetileg komoly funkciót betöltő megoldás.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: AVX »

Elsősorban design.

Tchabee

Mechanikus Órák

kinéztem magamnak az alábbi órát, van benne iránytű, ez hogyan működik?
Nincs benne iránytű, a belső lünettát amin az égtájak kezdőbetűi vannak angolul, a baloldali nagy gombbal tudod forgatni, tehát szó nincs arról, hogy mágnes volna az óratokban.
Amúgy szép nagy és látványos óra, meg jó nehéz, volt már a kezemben.
A Seiko 5 a gyár alap automata szerkezete, nem túl bonyolult, de megbízható kis darab, iszonyatos mennyiségben gyártották már le és szerelték a legkülönbözőbb órákba.
Az ára sem rossz, de a magyar garanciára feltétlenül kérdezz rá!

Horel
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Horel »

nyáron a nagy melegben én sem hordtam.Most raktam fel egy hete újra.

Én régen mindig hordtam,nyáron meg világított a helye,ha levettem
Még a végén én is elkezdem újra hordani nosztalgiából :taps:
Mindenem DIY,legjobban a fiam sikerült.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

sajnos ez már túl drága,hogy lecseréljem a jelenlegi órámat,pedig nagyon tetszikseiko springdrive

Tényleg szép. De mióta mobilos korszak van,azóta egyre kevesebben hordanak órát. Én se,pedig régen elképzelhetetlen volt,hogy ne legyen e csuklómon,aztán a mobil mellett szép lassan elmaradt.

nyáron a nagy melegben én sem hordtam.Most raktam fel egy hete újra.

Horel
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Nincs benne iránytű, a belső lünettát amin az égtájak kezdőbetűi vannak angolul, a baloldali nagy gombbal tudod forgatni, tehát szó nincs arról, hogy mágnes volna az óratokban.

én is így tudtam,csak nem akartam elekeseríteni,mert nem voltam benne biztos 100%-ban.

Lassan nem iránytű lesz benne,hanem GPS.

Horel
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

sajnos ez már túl drága,hogy lecseréljem a jelenlegi órámat,pedig nagyon tetszikseiko springdrive

Tényleg szép. De mióta mobilos korszak van,azóta egyre kevesebben hordanak órát. Én se,pedig régen elképzelhetetlen volt,hogy ne legyen e csuklómon,aztán a mobil mellett szép lassan elmaradt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

én is így tudtam,csak nem akartam elekeseríteni,mert nem voltam benne biztos 100%-ban.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: mishow »

Amúgy szép nagy és látványos óra, meg jó nehéz, volt már a kezemben.
A Seiko 5 a gyár alap automata szerkezete, nem túl bonyolult, de megbízható kis darab, iszonyatos mennyiségben gyártották már le és szerelték a legkülönbözőbb órákba.
Az ára sem rossz, de a magyar garanciára feltétlenül kérdezz rá!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

sajnos ez már túl drága,hogy lecseréljem a jelenlegi órámat,pedig nagyon tetszik
seiko springdrive

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Én is szeretem a Seiko órákat.Elég sokáig volt ilyen órám.
A fiamnak adtam.
Anno 600000 Ft volt az ára.
Seiko Sportura SLQ007

Bizar.

Újabban egy ilyet használok:
Seiko premier automatic

Tchabee

Mechanikus Órák

Én is szeretem a Seiko órákat.Elég sokáig volt ilyen órám.
A fiamnak adtam.
Seiko Sportura SLQ007

Bizar.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Én is szeretem a Seiko órákat.
Elég sokáig volt ilyen órám.
A fiamnak adtam.
Seiko Sportura SLQ007

Tchabee

Mechanikus Órák

Amennyiben még olvassa ezt a topikot valaki a következő kérdésem lenne:kinéztem magamnak az alábbi órát, van benne iránytű, ez hogyan működik?
Több órán is büszkén hírdetik, hogy antimagnetic, ebben meg szerintem valamilyen mágnesnek kell lenni. Az nem befolyásolja a űködését?
Ha van valakinek milyen az óra, tapasztalat?

Nem hordtam ilyet, de a Seiko automaták nagyon jó órák, a Seiko 5 pedig kifejezetten stílusos darab. Az iránytű gondolom sima - mágneses - iránytű lehet, nem zavarja az óra működését, mert az anti-magnetic órák billegője és hajszálrugója nem (vagy csak nagyon kicsit) mágnesezhető fémből van, hétköznapi mágneses hatások inkább az iránytűnek ártanak, mint az órának.

Ha nem titok, mennyibe kerül egy ilyen szépség?

50ezer ft

http://oragaleria.hu/orak.php?idora_markak=2&orakPage=4

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Acme »

Amennyiben még olvassa ezt a topikot valaki a következő kérdésem lenne:kinéztem magamnak az alábbi órát, van benne iránytű, ez hogyan működik?
Több órán is büszkén hírdetik, hogy antimagnetic, ebben meg szerintem valamilyen mágnesnek kell lenni. Az nem befolyásolja a űködését?

Nem hordtam ilyet, de a Seiko automaták nagyon jó órák, a Seiko 5 pedig kifejezetten stílusos darab. Az iránytű gondolom sima - mágneses - iránytű lehet, nem zavarja az óra működését, mert az anti-magnetic órák billegője és hajszálrugója nem (vagy csak nagyon kicsit) mágnesezhető fémből van, hétköznapi mágneses hatások inkább az iránytűnek ártanak, mint az órának.

Ha nem titok, mennyibe kerül egy ilyen szépség?
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Tchabee

Mechanikus Órák

Amennyiben még olvassa ezt a topikot valaki a következő kérdésem lenne:

Válasz küldése

Vissza: “Technikai eszközök”