Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Digitális fényképezőgép
Digitális fényképezőgép
Szerencsére a ZoomBrowser pc-s program is hasonló, ezért gondoltam, hogy talán nem is kellene felinstallálnom, hisz a régi már fenn van a gépen, majd azzal letöltöm a képeket az új gépről is.
Tévedtem. Egyáltalán nem megy a program. Elvileg a CameraWindow nevezetű program a felelős a pc-gép kapcsolatért, de abban az esetben, amikor az A710-et kötöm a géphez ez a program el sem indul. Sebaj, gondoltam uninstall a régi szoftver, install az újat, de ez sem segített. Külföldi oldalakon mindenféle tippet találtam arra, hogy lehet mégis működésre bírni ezt a programot, de nálam egyik sem vált be.
Az érdekes az egészben, hogy a laptopomon simán megy a program, de az asztali gépemen, amelyiken a régebbi verzió már fent volt nem tudom működésre bírni. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a nyomtatóm is Canon és vannak olyan komponensei a ZoomBrowsernek, amiket a nyomtató szoftvere is használ, így nem igazán tudom mindet leszedni. Nem igazán szeretnék egy komplett XP-t installálna csak azért, hogy a Canon szoftvere szíveskedjen működni.
Olvastam valahol, hogy a 2005 augusztus utáni Canon gépek letöltő protokolját módosították és ez okozza a galibát.
Hogyan tudnák életet csiholni ebbe a buta programba XP reinstall nélkül? Ötletek?
A Canon szoftvere kézzel is indítható, emiatt nem kell másik progi után nézni.
Nálam egyszer magától indul, máskor meg én indítom. A Windowsban van olyan, hogy ha beteszel egy új lemezt, vagy külső meghajtót érzékel, akkor felteszi a kérdést, hogy mit csináljon: indítson-e valamit, vagy ne csináljon semmit. Úgy látszik, nálad a semmi lett kiválasztva erre a meghajtóra.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
- Értékelés: -1
Digitális fényképezőgép
CameraWindow kérdés. Picit hosszú leszek.
A tönkrement A75-ös helyett vettem egy A710 IS kompaktot és nagyon meg vagyok vele elégedve. A két gép tudását összehasonlítva szinte ég és föld a kettő, annyival többet tud az új mint a régi. Ráadásul az összes kezelőfunkció szinte egy az egyben azonos a régivel. (Címszavakban, ami nekem nagyon hasznos: image stabilzer, a 6x optikai zoom, 640x480-as felbontásban 30 fps-sel 1GB-ig tudok videót rögzíteni, videó rögzítés közben zoomolhatok is, kisebb és könnyebb, mint az A75-ös volt. És ami nem igazán jön be: hosszú 4-5 másodperces vakufeltöltési idő, a két ceruzaelem kb. 150-200 képet tud készíteni, utána cserélni kell, nehéz kinyitni az elemtartó fedelét, ami ráadásul a kártyatartó fedele is egyben.)
Szerencsére a ZoomBrowser pc-s program is hasonló, ezért gondoltam, hogy talán nem is kellene felinstallálnom, hisz a régi már fenn van a gépen, majd azzal letöltöm a képeket az új gépről is.
Tévedtem. Egyáltalán nem megy a program. Elvileg a CameraWindow nevezetű program a felelős a pc-gép kapcsolatért, de abban az esetben, amikor az A710-et kötöm a géphez ez a program el sem indul. Sebaj, gondoltam uninstall a régi szoftver, install az újat, de ez sem segített. Külföldi oldalakon mindenféle tippet találtam arra, hogy lehet mégis működésre bírni ezt a programot, de nálam egyik sem vált be.
Az érdekes az egészben, hogy a laptopomon simán megy a program, de az asztali gépemen, amelyiken a régebbi verzió már fent volt nem tudom működésre bírni. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a nyomtatóm is Canon és vannak olyan komponensei a ZoomBrowsernek, amiket a nyomtató szoftvere is használ, így nem igazán tudom mindet leszedni. Nem igazán szeretnék egy komplett XP-t installálna csak azért, hogy a Canon szoftvere szíveskedjen működni.
Olvastam valahol, hogy a 2005 augusztus utáni Canon gépek letöltő protokolját módosították és ez okozza a galibát.
Hogyan tudnák életet csiholni ebbe a buta programba XP reinstall nélkül? Ötletek?
Más programmal (például Adobe Photo Downloader) simán le tudom tölteni a képeket, de én az eredeti struktúrához ragaszkodnék, ami szépen, napokra bontva másolja ki az összes képet külön alkönyvtárba.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Digitális fényképezőgép
Így van, de azért a Photoshopon kívül is van ám élet.
A RAW-ban történő fotózásnak pl. ez az egyik nagy előnye, hogy sokkal nagyobb dinamikatartományban tudsz mozogni at utómunkánál.
Elvileg igen, ha a szoftvered tudja a 16 v. 32 bites jelfeldolgozást.
Persze, de a profi fotósprogik mind tudják, legalábbis amikkel eddig találkoztam.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
Digitális fényképezőgép
Köszi a tippet mindenkinek. Eddig a fénymérést sosem állítottam, mindig csak a Canon default-ot használtam.
Ez az átlagolás?
Nem, legjobb tudomásom szerint a kiértékelő mód a default a Canonokban.
Digitális fényképezőgép
A RAW-ban történő fotózásnak pl. ez az egyik nagy előnye, hogy sokkal nagyobb dinamikatartományban tudsz mozogni at utómunkánál.
Elvileg igen, ha a szoftvered tudja a 16 v. 32 bites jelfeldolgozást. Ha csak 8 bitest használ, akkor 0-255 között fog dolgozni, akármilyen is a kép 'nyersanyagod'.
Mellesleg a PS is dolgozik RAW-val, TIFF-el és még más tömörítetlen vagy legalábbis veszteségmentes formátumokkal is.
Én úgy próbálom csökkenteni a beégett és a feketén maradt területeket, hogy eleve leveszem a gépen a kontrasztot. Utómunkánál a kontrasztot vissza tudom rakni, viszont ami elvész fotózáskor, azt már senki sem hozza vissza.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Digitális fényképezőgép
A napokban néhány órán keresztül nyomogattam egy Nikon D80 cuccot. Nagyon tetszett, jóval komolyabb szerkentyű, mint a Canon 350D, viszont meglepetésemre a képminősége nem volt jobb a sajátomnál, sőt... pedig másfélszer annyiba kerül. De mindenképpen figyelemre méltó gépezet.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Digitális fényképezőgép
Ha jól emlékszem talán a Fuji próbálkozott olyasmivel, hogy kétféle pixeleket rakott az érzékelőre a nagyobb dinamika érdekében, nem tudom még csinálják-e, pár éve volt ilyen gépük. Amúgy sztem ebben várhatóak a köv. fejlesztések illetve az érzékenység emelésében, a felbontást nem már nem nagyon érdemes emelni.
Az Infineon érzékelők itt vannak már pár éve, de a nagy gyártók ellenérdekeltsége miatt nem tud elterjedni sajnos.
Digitális fényképezőgép
Ami beég, nem lehet visszanyerni, de a sötét részekről PS-el utólag ki lehet bányászni valamennyi részletet.
Ja, persze van más is a PS-en kívül.
S valóban a RAW nagyobb dinamikát ad, de még az is kevés sokszor direkt napsütés és mély árnyékok esetén. Ha jól emlékszem talán a Fuji próbálkozott olyasmivel, hogy kétféle pixeleket rakott az érzékelőre a nagyobb dinamika érdekében, nem tudom még csinálják-e, pár éve volt ilyen gépük. Amúgy sztem ebben várhatóak a köv. fejlesztések illetve az érzékenység emelésében, a felbontást nem már nem nagyon érdemes emelni.
Digitális fényképezőgép
Ami beég, nem lehet visszanyerni, de a sötét részekről PS-el utólag ki lehet bányászni valamennyi részletet.
Az attól függ... ha teljesen részlettelen akkor nem. Általában persze igaz, hogy abban inkább meg szoktak lenni az előhalászható részletek, mint a be(ki)égett részekben.
Amúgy a legtöbb elérhető árú digitális gép (mind?) nem képes sajnos igazán nagy megvilágításbeli különbségek átfogásra.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Digitális fényképezőgép
Digitális fényképezőgép
Verőfényes napsütés esetén akkora megvilágítás különbségek szoktak lenni a képen, amit egyszerűen nem tud feldolgozni a mai gépek érzékelője, tehát vagy az árnyékok lesznek nagyon sötétek vagy a napsütötte részek beégnek.
Amúgy a hisztogram a legjobb eszköz az expo ellenőrzésére illetve amelyik gép ki tudja jelezni külön a beégést a képen, az is hasznos. Úgy kell exponálni, hogy még épp ne égjen be semmi vagy csak nagyon-nagyon picit. Ami beég, nem lehet visszanyerni, de a sötét részekről PS-el utólag ki lehet bányászni valamennyi részletet.
Digitális fényképezőgép
Én teljesen manuális módban fotózom. Általában azt vettem észre, hogy 1, 2 értékkel a skálán érdemes alálőni az Fé-t. Nekem akkor szokott rendesen exponált lenni. Szintén Canon...
Egyébként verőfényben nem mindig egyszerű fotózni.
Erős megvilágításnál én is lejjebb szoktam venni az expozíciót, így elkerülhető a beégés, csak sokszor a napfény színei eltűnnek, olyan lesz a kép, mintha tökre be lett volna borulva. Hiába esek neki otthon Photoshoppal, az eredeti színeket visszahozni nem tudom.
Ez tényleg nem Canon specifikus dolog.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Digitális fényképezőgép
Én teljesen manuális módban fotózom. Általában azt vettem észre, hogy 1, 2 értékkel a skálán érdemes alálőni az Fé-t. Nekem akkor szokott rendesen exponált lenni. Szintén Canon...
A DSLR-ek (meg általában minden digitális gép) jellemzően túlexponálják a képet. Érdemes alálőni kicsit.
Digitális fényképezőgép
Köszi a tippet mindenkinek. Eddig a fénymérést sosem állítottam, mindig csak a Canon default-ot használtam.
Ez az átlagolás?
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
Digitális fényképezőgép
Digitális fényképezőgép
Egyébként verőfényben nem mindig egyszerű fotózni.
Digitális fényképezőgép
Igen, szerintem is a fényméréssel lehet gond. Az az igazság, hogy nincs egyedül üdvözítő fénymérési üzemmód, ezért van a gépekben többféle is. Ha azt vetted észre, hogy a full auto képek fényereje jó lett, akkor nézd meg a használatiban, hogy auto üzemmódban melyiket használja a gép és a kézi beállításoknál is válaszd ki azt. Így nem lesz alulexponálva az Av v. Tv üzemmódban készült képed. Továbbá megnézheted a full auto üzemmódban a képhez rendelt záridő és rekesz értékeket is okulásképpen.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
Digitális fényképezőgép
Egy elméleti kérdés. Profik segítsetek!!!
Többször belefutottam már, sőt, úgy is mondhatnám, szinte mindig belebotlok, abba a szituációba, hogy akár Tv, akár Av módban fényképezek és beállítok egy értéket, amiről úgy gondolom, hogy nekem arra van szükségem és ezzel készítek egy képet. Az elkészült kép hisztogramja azonban sötétet mutat és a PC-re áttöltve is sötétnek találom a képet. Ugyanakkor, ha M módban beállítom ugyanazt az AV vagy Tv értéket és ahhoz képest módosítok a másikon, akkor irtózatosan túlexponált lesz a kép.
Egy példa, hogy érthető legyen. ISO 100-as érzékenységgel AV módban 5.6-osra állítottam a gépet. Az elkészült képen látom, hogy a gép ehhez 1/400-as Tv értéket számolt ki, de ezzel a kép sötét. Ezután áttettem M módba, beállítottam az ISO-t 100-ra, az AV-t megint 5.6-ra és a TV-t levettem először 1/200-ra, majd 1/100-ra és úgy lőttem egy-egy képeket. Mivel a nap erősen sütött, nem láttam az LCD kijelzőn, hogy mennyire túlexponált lett a kép már 1/200 esetében is, viszont a hisztogramja csak az 1/100-zal lőtt képnek lett tökéletes. Miután a gépre áttöltöttem rögtön láttam, hogy az a jó érték amit a gép kiszámolt, de kint a szabadban ezt nem tudtam eldönteni. Viszont érdekes, hogy ez a "tökéletes" kép milyen sötét lett.
Mielőtt bárki megkérdezné, miért nem vettem nagyobbra az AV-t, azért, mert nem akartam hogy minden éles legyen azon a képen, sokkal kisebbre meg nem vehettem, mert a maximális zoom-ban használtam a gépet.
Csak az lenne e kérdésem, hogy mennyire szabad/érdemes ezt a hisztogrammot figyelgetni? Egyáltalán érdemes vele foglalkoznom?
UI: Egyébként ezzel a jelenséggel már az Canon A75-össel is találkoztam, de most legutóbb agy sima KIT obis EOS 350D-vel jött elő.
Borzasztóan zavar, hogy a kertünkben lévő szép virágokat, gyönyörű napsütésben nem tudom jól lefotózni, csak automata módban lettek jók a képek.
Digitális fényképezőgép
Na ja, de egy Nikont és egy HP-t nem lehet egy napon említeni....
Csak írtam egy nyilvánvaló példát a speckó és a valóság viszonyára.
Szóval nem kell hasraesni a márkanevektől, a papír meg sok mindent elbír.
Digitális fényképezőgép
Nézzetek tesztképeket! A HP fényképezőknek is csodaszép a speckójuk, aztán használat közben derülnek ki a hiányosságok...
Na ja, de egy Nikont és egy HP-t nem lehet egy napon említeni....
Digitális fényképezőgép
semmi gond nincs ezzel. Én egészen idáig kizárolag Canont vettem volna kompaktban (van is egy). Viszont ez az első Nikon kompakt ami tetszik és erősen meggondolnám egy esetleges vásárlásnál.
Nézzetek tesztképeket! A HP fényképezőknek is csodaszép a speckójuk, aztán használat közben derülnek ki a hiányosságok...
Digitális fényképezőgép
Én megértem ha Tami elfogult, nagyon jók a Nikonok, valszeg az első 3-ban cserélgeti a helyezéseket...
semmi gond nincs ezzel. Én egészen idáig kizárolag Canont vettem volna kompaktban (van is egy). Viszont ez az első Nikon kompakt ami tetszik és erősen meggondolnám egy esetleges vásárlásnál.
Digitális fényképezőgép
Én megértem ha Tami elfogult, nagyon jók a Nikonok, valszeg az első 3-ban cserélgeti a helyezéseket...
Digitális fényképezőgép
- nemrossz: http://pixinfo.com/cikkek/nikon_coolpix_p5000 már vártam mikor linkeled be Csak azt hittem, vmi olyasmi szöveggel, hogy "ilyen lesz a következő kompaktom"
- nem lehetne a szemelyeskedeseidet mellozni a hozzaszolasaidbol?
bocs, ha esetleg olyat írtam ami sértő, vagy bántó volt. De tényleg vártam, hogy mikor linkeled be, mert ma olvastam én is és nemrég az S500-ra írtad, hogy valszeg az lesz a kovetkezo kompaktod, és szvsz ez kicsit jobb gép, bár nagyobb is.