Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Mindenki magából indul ki? gondolkodik.gif

Nem volt sem irónia, sem cinizmus az írásomban, azt meghagyom Neked Lemmy9.1, de stílusban sem látok kivetni valót, így visszaolvasva sem.

Szerintem, persze tévedhetek, a legtöbben átlagban heti 1-2 filmet néznek a mozijukban. Van mikor jobban pörög, de lehet nyáron hetekig be sincs kapcsolva a mozi, családi események, egyéb hobbik, elfoglaltságok, ezért jön ki a kb. 100 film/év.

Ami sajnálatos hogy az embernek nincs több ideje a hogy a hobbijának szenteljen (ha valakinek sokkal jobb dolgai vannak, és azért nem tud többet mozizni, az szerencsés), nem ítélkezés, csak így gondolom.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 626

Hozzászólás Szerző: Morph »

Den írta:
2025.11.25., kedd 15:23
"""mindenféle hasbaakasztó parasztvakító beállítást ráküldöd."""
A Média M- ban a nagy tévékre eresztett demo anyag minősége. Nekem ez jó lesz nagyon sokáig változtatás nélkül.

A mérés nálam a szemem és a fülem. Elég sok lövészversenyt megnyertem 3 féle kaliberű fegyverrel, + 90 méterről csigás íjjal is. Elég jó a szemem.
Egészségedre! MM-ben a dmóanyag, az áruházi módba beállított tvk-en?? Lövészverseny? A vásznon célba kell nézni?
Fúú apám! Pusztító vagy! Az sem lepne meg, ha kényszerzubbonyban ülnél most és diktálod ezeket valakinek! :smile29:
Bakker, téged kell alkalmazni valami vevőszolgálatos marketing cégnél! Az ideális jelölt a legoptimistább!
Az meg, hogy észre sem veszed, hogy adják alád a lovat, az már csak hab a tortán. Én befejeztem, megérkeztél!
Mindenki remélem eléri az AV10 és LS12000, Zidoo világverő kombinációját, persze csakis svs és polk audio immerzív kombóját! Mindenki, aki mást használ súlyos tévedésben, van, volt és lesz is!
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: Den »

Kaptam visszajelzést, érdekes, másnak nagyon tetszett az írásom, az egyik legismertebb proji szakértőtől. leborulok.gif

De ha úgy tetszik, akkor nem írok ide és napokig megint nem lesz semmilyen hozzászólás- vagy hetekig kuka, semmi. gondolkodik.gif

Tegnap kerestem 2 régi AVX- es ismerőst, barátot. Az egyik teljesen eltűnt innen végleg, a másikat elértem, kilépett a hozzászólások miatt. :smile33:

"""hát kérem úgy szokás.""" :ohnoohnoohno:
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

"""mindenféle hasbaakasztó parasztvakító beállítást ráküldöd."""

Dehogy küldöm rá, pont az, hogy minél kevesebb képzaj legyen.

Az összes színhelyesség a helyén van- 3 teszt- a fehéregyensúly is stb. Ha nem így lenne, zavarna. Az 12000B- n van egy lehetőség, amit aktiválva a fekete színt mélysége, így a kép minősége lényegesen változik, az RGB- t is HELYESEN beállítva igen jó hatással lesz az egész minőségi házimozizás élményére.

Semmilyen zöld árnyalat nincs, a színek pont olyanok, ahogy az ember legjobban szereti. Pont olyan érzésem van filmnézés közben, mintha eredeti lemezt néznék. A Média M- ban a nagy tévékre eresztett demo anyag minősége. Nekem ez jó lesz nagyon sokáig változtatás nélkül.

A mérés nálam a szemem és a fülem. Elég sok lövészversenyt megnyertem 3 féle kaliberű fegyverrel, + 90 méterről csigás íjjal is. Elég jó a szemem.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1714

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Den írta:
2025.11.25., kedd 14:02
Őszintén szólva már leírhatatlanul unalmas az az ámokfutás, amit évek óta művelsz itt a fórumon szakmaiságot és tényszerűséget teljesen mellőzve. Te beszélsz eredeti bluray képminőségről, de a kalibrálás az önbecsapás. Hatalmas ellentmondás. De ezt képtelen vagy felfogni. Pont az a lényege a kalibrálásnak, hogy a sárga szín sárga legyen, a kék kék, a zöld zöld, a köztes színárnyalatok is ott legyenek, ahol kell, ott legyen a fehérpont ahol kell stb stb. Mert így lesz pont olyan a kép, ahogy a stúdióban megálmodták, így jelenik meg az eredeti blu ray anyag a vásznadon, eredetien. Nem úgy, hogy a mindenféle hasbaakasztó parasztvakító beállítást ráküldöd. Hatalmas önámítás és önbecsapás ennek az ellenkezőjét hinni. Kalibrálni nemcsak szokás, hanem kifejezetten kötelező.

A kalibrálatlan kép általában azért tud annyival fényesebb lenni, mert valamelyik szín túlsúlyban van, ez például gyakran a zöld szín, emiatt egy folyamatos zöldes árnyalata lesz a képnek. Ha pedig kalibrálsz ezt veszíted el, cserébe helyes színeket kapsz, de nem fog folyamatosan valamelyik színárnyalat felé húzni a képed. Ezzel viszont kevésbé lesz fényes a végeredmény. Persze lehet azt mondani, hogy neked nem tetszik a kalibrált kép, és azt szereted ha a színek túlzóak, de ettől még te mész szembe az autópályán a forgalommal, és nem a többiek.

A másik, hogy folyamatosan emlegeted itt a Marantz procid meg a Zidoo felkonvertálását. Az az apró tény ne zavarjon, hogy enyhe túlzással a fél fórum madvr htpc-t használ, de olyan is van aki Jriver, vagy SVP alapon használja a htpc-t, egy komoly videókártyával megtámogatva, ami sokkal komolyabban csinál mindent, mint egy számítási képességben abszolút limitált media player és processzor. A fórum másik fele pedig csak szimplán használja a Zidoo/Oppo/Dune lejátszóját, csak nem ajnározza folyamatosan és nem csinálnak úgy, mintha ők lennének az egyedüliek, akik ilyen készülékeket használnak otthon.

Volt nekem is LS12000-es gépem. Egy jó gép, szerettem,szoktam is ajánlani másoknak. De kezeljük már a helyén. Ettől sokkal, de sokkal komolyabb gépek léteznek. Használtan is, újonnan is. Egyébként anno kimértük. 290 széles 1.2 gain vásznon 41 fL fényerőt tudott 100% lézeren, de persze színhelyesen. A 4 méteres vásznad felületben kb. a duplája, szóval akkora méretben kb. fele fényerő lehet, de persze attó függően, hogy a gain 1.4 vásznad valóban annyi-e. Sanszos, hogy nem, mert szinte kivétel nélkül minden gyártó szokott csalni 1-2 tized gaint a vásznai gain értékeinél.... De persze ezt sose fogjuk megtudni, mert ugye nálad a mérés az eretnekség. Kb. mint a fizika alaptörvényei a Fast and Furious filmekben.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A válaszodból kiderült a lényeg, rengeteg fényerőt veszítesz a SZOKÁS hatalma által. Nálam nem szokás. Saját magadat helyezed bűntetésbe és mindenki más, aki kalibrált képet néz. Mindent elveszítesz általa, ami a házimozizás képi élményét jelenti.
Úgy lesz olyan, hogy aktiválom azokat a felajánlott lehetőségeket, amiket a Zidoo 5000, a Marantz AV10 és az Epson 12000B technológiái lehetővé tesznek. Nem véletlenül találták ki. Én meg jól megvettem és használom is őket: mindhármat, ti meg kikapcsoljátok.
A laírtakat olvasva több helyen is fényerő veszteséget produkál a felszerelésed, nem keveset. Másfélszer akkora képet nézek, mint te és nálam a laser fényerő 70%- on van. Akkor mi a kérdés, mert valahol nálad van a hiba ezek szerint.

Kiszerettem a QB1000- ből. Több cégtől is felhívtak árajánlattal, de mivel a 12000B eladhatatlan /hála Istennek/ és a QB1000 pedig nekem technikailag értelmezhetetlen, ezért IS marad a 12000- es.
A szombati napon este kiderült, hogy még mindig volt olyan technikai terület, amit nem néztem át. Miután megtaláltam a felkínált képminőség javító technológiákat, azokat aktiváltam és :fekverohog: bravo.gif 36_1_11.gif

úgy érzem magam, mint ahogy szoktam egy futóverseny megnyerése után /szombaton és vasárnap is/. Ilyen képminőség nincs...ÉS MÉGIS VAN! ÉS NEKEM LETT ILYENEM, mert tettem érte annyit, hogy kezembe vettem a távirányítót és a menürendszert egyenként átnéztem. Ez olyan nagy dolog?
"""Kalibrált kép, hát kérem úgy szokás"""------------Nálam aztán nem, illetve sohasem! :smile30: :smile51: gondolkodik.gif
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

lényegesen rosszabb minőségű a felszerelésed , pláne kalibrált kép..........AT vászon,bődületes képminőség elérése: csaknem eredeti Bluray képminőség

A fekete színtet és a kép minőségét brutális mértékben eredeti képminőségre tudja javítani.
Megpróbálok reagálni, bár nagyjából felesleges. Lényegesen rosszabb? Mihez képest? Kalibrált kép, hát kérem úgy szokás.
Nincs olyan, hogy bődületes képminőség, értelmezhetetlen! Csaknem eredeti? Hogy lesz olyan? Miért csaknem? Kalibrálás nélkül? Össze-visszaság, amiket írkálsz, de tényleg! Továbbra sem kaptam választ a QL3000 illetve 7000-es felvetésemre...
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 822

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Cutler írta:
2025.11.25., kedd 11:00
Lemmy9.1 írta:
2025.11.25., kedd 09:07
Akkor sz@rul sikerült a hozzászólása, mert nem ez jött le, ügyvéd úr!
Ha humor volt, akkor hahahaha, térdcsapkodás.
Lemmy!
Szerintem ezt most benézted. TSany hozzászólásában nem volt semmi, ami rosszul sikerült volna. Simán csak rácsodálkozott, hogy van akinek minden nap van ideje 1 filmet megnéznie. Valószínű neki nincs és mondjuk nekem se. Szóval relax, te pont nem szoktál félreérteni dolgokat, pláne megsértődni és ez jó is.🤷‍♂️
Ok, akkor elnézést az érintettől!
Szerintem!

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Morph írta:
2025.11.24., hétf. 18:12
Den írta:
2025.11.24., hétf. 15:44
cisco írta:
2025.11.14., pén. 15:17
az Epson QB1000 szerintem egy igen jól sikerült darab. Sokkal jobban bejött mint az ls12000. A kontraszt kevesebb, de a nagyobb fényerővel azért sokat tud kompenzálni.

számomra egy érthetetlen dolog van, hogy nincs külön színprofil beállíthatóság sdr és hdr képmódhoz, amit a leggányabb tv is simán tud. nekem ez az egy tulajdonsága az amiatt nem venném meg, mert nem fogom tartalmanként kapcsolgatni még ezt is.
A QB1000- nek kétszer akkora a kontrasztja, mint a 12000B- nek, teljesen feleslegesen. A 12000B- nek 2700 AL a fényereje, ami szintén sok,- de nem baj egyáltalán- le kellett vennem belőle, pedig 4 méter széles a vásznam. A QB1000- nek 3300 AL, ami 5 méter széles vászonra való vetítésnél is elég lehet.

A 12000B- t teljesen kihasználva, olyan képminőséget lehet vele elérni, aminél jobbat már nem akarhat az ember! :smile52:
Elég nagy badarságokat tudsz írni. Kár, hogy ilyen nagy hangot is adsz neki. A Te olvasatodban akkor a ql 3000 és 7000 már csak 6méter plusszos vásznakon használható? Szerinted a világon , hány ilyen felhasználó létezik? Illetve, a gyártó ajánlásai között sem szerepel ekkora méret. Vajon miért? Nagyon gyorsan engedjük el ezt a vonalat, hogy vissza kell venni a fényerőből meg ilyenek, mert egyszerűen és tényszerúen nem igaz az állításod. Ha a HDR megjelenítéshez szükséges fényerő megjelenítése a cél, az általad említett 5-6 méteres vásznaknál, már-már a Ql7000-es 10000lumenje sem elegendő!
Na mind1! Csak már nem bírom magamban tartani a véleméynem, mert hirdeted a rossz igét a káosz papjaként. Mondom ezt ls12000 tulajként, úgy, hogy én picike 290-es vászonra vetítek és még soha nem éreztem azt, hogy sok volna a fényerő!
UFF
Minden amit írok az GYAKORLATI tapasztalat. Nem "képzelem" meg "valószínűleg", hanem a valóságot írom le.

Arról nem tehetek, ha lényegesen rosszabb minőségű a felszerelésed, vagy egyszerűen nem tudod beállítani, pláne kalibrált kép..........AT vászon.
A lehetőségeket ki kell tudni használni, úgy mint az 1-2-3 képprocesszor adta bődületes képminőség elérése: csaknem eredeti Bluray képminőség.
A laser fényerő nálam 70% a nagy vásznam kivetítésére.

3 és fél éve használom a 12000B Epsont. Adódik az Epsonon több lehetőség is, amelyeket aktiválva nem akar az ember másik projektort! A fekete színtet és a kép minőségét brutális mértékben eredeti képminőségre tudja javítani.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Az évi 700 óra úgy jön ki, hogy szombaton és vasárnap nézek mozit este.

Hétközben tv- t, minden műsort visszanézek, hogy a reklámokat át lehessen tekerni.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Lemmy9.1 írta:
2025.11.25., kedd 09:07
Lemmy!
Szerintem ezt most benézted. TSany hozzászólásában nem volt semmi, ami rosszul sikerült volna. Simán csak rácsodálkozott, hogy van akinek minden nap van ideje 1 filmet megnéznie. Valószínű neki nincs és mondjuk nekem se. Szóval relax, te pont nem szoktál félreérteni dolgokat, pláne megsértődni és ez jó is.🤷‍♂️

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Lemmy9.1 írta:
2025.11.25., kedd 07:10
TSanyi írta:
2025.11.24., hétf. 21:36
Den írta:
2025.11.24., hétf. 11:13

A szokásaimat figyelembe véve még 25 évig nézhetek filmeket a 12000B Epsonnal, mire a 20000 órát elérem.
Átlagban napi 1 fimet megnézel? :o Neked akkor tényleg érdemes volt mozit építened, mert kihasználod rendesen! bravo.gif
Mi ez a stílus? Ne legyen savanyú a szőlő!
Akkor te napi kettőt vagy többet nézel?
Mert az akkor minimum napi 3-4 óra az életből. Havi 60-90 film, évi 730... 36_1_5.gif

Mi jó ha kéthetente nézünk filmet, és nekem is lóvé van benne. Nem ez az életünk fővonala.
Számomra egyértelmű,ismerve Sanyát, hogy nem negatívan értette a napi 1 filmet. Ne legyetek már ennyire besavanyodottak!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Re: Epson Ls1200-at keresek

TSanyi írta:
Den írta:

A szokásaimat figyelembe véve még 25 évig nézhetek filmeket a 12000B Epsonnal, mire a 20000 órát elérem.
Átlagban napi 1 fimet megnézel? :o Neked akkor tényleg érdemes volt mozit építened, mert kihasználod rendesen! bravo.gif
Mi ez a stílus? Ne legyen savanyú a szőlő!
Akkor te napi kettőt vagy többet nézel?
Mert az akkor minimum napi 3-4 óra az életből. Havi 60-90 film, évi 730... 36_1_5.gif

Mi jó ha kéthetente nézünk filmet, és nekem is lóvé van benne. Nem ez az életünk fővonala.
Szerintem!

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

TSanyi írta:
Den írta:

MIért mi a baj napi 1 filmmel? Szerintem az, így is átlag feletti...

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Den írta:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Morph írta:
2025.11.24., hétf. 18:12
Den írta:
cisco írta:
az Epson QB1000 szerintem egy igen jól sikerült darab. Sokkal jobban bejött mint az ls12000. A kontraszt kevesebb, de a nagyobb fényerővel azért sokat tud kompenzálni.

számomra egy érthetetlen dolog van, hogy nincs külön színprofil beállíthatóság sdr és hdr képmódhoz, amit a leggányabb tv is simán tud. nekem ez az egy tulajdonsága az amiatt nem venném meg, mert nem fogom tartalmanként kapcsolgatni még ezt is.
A QB1000- nek kétszer akkora a kontrasztja, mint a 12000B- nek, teljesen feleslegesen. A 12000B- nek 2700 AL a fényereje, ami szintén sok,- de nem baj egyáltalán- le kellett vennem belőle, pedig 4 méter széles a vásznam. A QB1000- nek 3300 AL, ami 5 méter széles vászonra való vetítésnél is elég lehet.

A 12000B- t teljesen kihasználva, olyan képminőséget lehet vele elérni, aminél jobbat már nem akarhat az ember! :smile52:
Elég nagy badarságokat tudsz írni. Kár, hogy ilyen nagy hangot is adsz neki. A Te olvasatodban akkor a ql 3000 és 7000 már csak 6méter plusszos vásznakon használható? Szerinted a világon , hány ilyen felhasználó létezik? Illetve, a gyártó ajánlásai között sem szerepel ekkora méret. Vajon miért? Nagyon gyorsan engedjük el ezt a vonalat, hogy vissza kell venni a fényerőből meg ilyenek, mert egyszerűen és tényszerúen nem igaz az állításod. Ha a HDR megjelenítéshez szükséges fényerő megjelenítése a cél, az általad említett 5-6 méteres vásznaknál, már-már a Ql7000-es 10000lumenje sem elegendő!
Na mind1! Csak már nem bírom magamban tartani a véleméynem, mert hirdeted a rossz igét a káosz papjaként. Mondom ezt ls12000 tulajként, úgy, hogy én picike 290-es vászonra vetítek és még soha nem éreztem azt, hogy sok volna a fényerő!
UFF
Az is egy kolosszális nagy marhaság, hogy "A QB1000- nek kétszer akkora a kontrasztja, mint a 12000B- nek, teljesen feleslegesen." Egyrészt nincs ilyen hogy a nagyobb kontraszt teljesen felesleges. Ez az első hatalmas blődség. Minél nagyobb a kontraszt, annál jobb. Másrészt hiába nagyobb a QB1000 fényereje, a fekete szintje is magasabb, így nem igen van nagyobb kontraszt(vagy ha van akkor se dupla, még megközelítőleg sem), mert a kettő viszonya hasonló marad. Persze ehhez tudni kellene értelmezni, mit jelent az a fogalom, hogy kontraszt.... Ettől független persze gondolkodás nélkül a QB1000-et venném a kettő közül, mert nem csak a fényereje nagyobb, de a dtm-je is sokkal jobb.

LS12000 kontraszt kalibrálva:
Kép

QB1000 kalibrálva:
Kép

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

Den írta:
cisco írta:

UFF

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

cisco írta:

Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Morph írta:
2025.11.23., vas. 18:06
4096 x 2160 4K PRO-UHD felbontás, 16:9
Csak egy kis kiegészíítés. Nem tud 4k-t . Uhd a felbontása 3840X2160 pixel. Ha tudná, akkor 17:10 lenne a képaránya, de mint tudjuk 16:9-es vetítő.
Sikeres eladást! (legalább ennyiért) ;peace;
Szombaton sok információt kaptam, melyek szerint eladhatatlan a 12000B és 2.159000 ft- ért vehető meg lebolcsóbban a QB1000- es novemberben, aztán 2.4 millió.
Mivel saját magam állítom be a 3 képprocesszoromból 2- őt, ezért elkezdtem egyenként a képjellemzőket átnézni.
///Mint írtam már sokszor, a 12000B egy saját kis képstúdiót tartalmaz és akkor még ott van nekem a másik két képprocesszorom is. A képjellemzők állításainak lehetősége a végtelen variácós lehetőségeket kínálja fel a tulajnak, aki én is vagyok.///

Megtaláltam 15- 20 perc alatt amit eddig kihagytam, így most olyan kis és nagyfelbontású képminőségem lett, amit láttok kb a DC nyílt napjain.

A 12000B egy kifejezetten értékes projektor. Megint előjött az a gondolatom, hogy semmilyen téren nincsenek jól beállítva a projektorok és a hangcuccok, így kihasználatlanok maradnak a lehetőségek.

A saját kárából tanul az ember! Most engem megvédett a tudásom, mert egyenként végigmentem mind a 2féle felbontásnál az egész menürendszeren, így megtaláltam az aranytájost tojó tyúkokat!

A Bluray képminőség legyen veletek.

Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

Csak egy kis kiegészíítés. Nem tud 4k-t . Uhd a felbontása 3840X2160 pixel. Ha tudná, akkor 17:10 lenne a képaránya, de mint tudjuk 16:9-es vetítő.
Sikeres eladást! (legalább ennyiért) ;peace;

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Eddig tartott az ajánlat, szembejött a valóság. gondolkodik.gif leborulok.gif
A legtöbb helyen 2 millió felett forgalmazzák újonnan. :smile30:
Gyakorlatilag nem szabad eladni. :ohnoohnoohno: :ohnoohnoohno: :ohnoohnoohno:
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A filmrajongókat meg fogja örvendeztetni az EPSON új nagy teljesítményű lézer projektorának lenyűgöző képe. A csúcstechnológiák kombinációja kivételes képminőséget biztosít 2 500 000:1 dinamikus kontrasztaránnyal, 4K minőséggel (8,3 millió pixel), 3LCD technológiával, valamint lézer fényforrással és a HDR10+-technológiák támogatásával. A motoros lencseshift és a zoom objektív révén pofonegyszerűvé válik a pontos megjelenítés. A 4K képkocka-interpolációnak, a 4K Super Resolution felbontásnak, valamint az adaptív gammakorrekciónak/automatikus kontrasztkiemelésnek köszönhetően tökéletes a házimoziélmény.

2700 ANSI lumen fényerő
Calman szoftveres kalibráció
Lézer fényforrás, 20 000 óra
Motoros zoom, fókusz és lencse shift
HDR10+/HLG kompatibilis
2.500.000:1 kontraszt
Lenyűgöző, éles kivetítés 4K felbontás (8,3 millió képpont) és HDR10+- támogatás
Egyenletes mozgás, gyors akciójelenetek 4K képkocka interpoláció és 4K Super Resolution
Teljesen motorizált optika Elektromos zoom, fókusz és lencsemozgatás
Széles tartományú lencsemozgatás ±96,3% függőlegesen és ±47,1% vízszintesen
Fekete szín
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

BoRRoNeo írta:
2025.11.13., csüt. 17:55

Köszönöm a véleményed, de csak jó lenne megnézni. Főleg, hogy engem sok olyan dolog zavar, ami mást nem és persze fordítva. De ez inkább csak elméleti eszmefuttatás volt arról, hogy a JVC milyen rosszul kezeli a hazai piacot és ez hány embert rettenthet el a vásárlástól.
Anno a Stream Audio forgalmazta, meg volt is nekik a demo részben, most az Audio Mekka is forgalmazza. Azt nem tudom hogy valamelyikkel vetítenek is az üzletben, vagy csak megrendelésre hoznak.

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 203
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Vhiktor »

Ha ugyanazzal a lezer beallitassal hasznalod sdr es hdr eseteben es megfeleloen van klaibralva az sdr akkor tokeletes lesz a hdr is ugyanabban a képmodban. Atvalt ugyanazon kepmod hdr slotjaba ahol akitvalodnak a dedikalt hdr beallitasok.
A nativ kontraszt aranya meg kb egyfroma az ls12000-el.

Ha meg minden keppen masik kepmod kell, mert mondjuk mas lezer beallitassal van hasznalva akkor erre tokeletes a memoria funkcio, pillanat alatt be lehet tolteni, jo ez kicsit kenyelmetlen, de nem veszes, egyebkent ls12000-nél is ez a helyzet.

A hdr kezelese viszont sokkal sokkal jobb mint az ls12000-nek.
ISF minősített Professzionális kalibrálás (projektor, TV, monitor)
A világ legjobb műszereivel! 10 év tapasztalat!
  • Klein K10A
  • Jeti specbos 2501 HiRes 2 nm
  • Bit perfect minta generátor(YUV,RGB,10bit)
  • madVR integrátor

tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas
youtube.com/@tokeleteskep

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”