Aszpirin írta: ↑2024.12.30., hétf. 17:06
richard87 írta: ↑2024.12.29., vas. 23:38
Jól értem, hogy max 8cm mélységbe kellene beférnie az atmos sugárzónak?
Mi a keret a 4db beépíthető hangszóróra?
Jól érted, bár attól függ, hogy hogy történi a szerelés, ehhez lehet, hogy hozzázön a gipszkarton vastagsága is.
A 8 cm nem köbevésett, ekkora volt a hálószobákban, de ha a hangszórók miatt mondjuk 10 cm kell, akkor szólok, hogy úgy csinálják, stb. Pont ezért próbálom ezeket beszerezni bőven az álmennyezet kialakítása előtt. A lényeg, hogy azért a kb 2,75 m-es belmagasság azért nem kellene túlságosan diszkomfortossá csökkenjen :)
Konkrét keretet nem szabtam meg, de mondjuk félmillió fölé csak nagyon indokolt esetben mennék :)
Értem. Ez esetben valószínűleg majd növelned kell egy kicsit a mélységet, mert pl egy Dali Phantom E-60 beépítési mélysége 10cm. Persze ha a profil alja 8cm, akkor ehhez még hozzájön a karton és úgy értendő a beépítendő mélység az atmos sugárzóknál.
A következő amit javasolni szerettem volna, az amit DeLorean is írt, vagyis ha tudod növelni a mélységet (ha nem szeretnéd, hogy kilógjon a síkból), akkor érdemes lehet egy dobozba szerelni. Ezek a kész dobozok 40-50e Ft-ba kerülnek
https://audiotrend.hu/box-phantom-e60-he16482
, de valójában vékony rétegelt lemez, amit lehet venni akár kisebb méretben is, vagyis nem szükséges a teljes táblát megvenni. Pl a Zatik faáruházban méretre is vágják, majd előfúrsz vékony fúróval, majd kúpos fafúróval megfúrod, hogy a csavarfej belesüllyedjen + ragasztó és töredék áron megépíted, majd veszel bele némi töltőanyagot, amit meg ragasztó spray-vel felragasztasz. Elég hozzá egy akkus behajtó, meg dekopírfűrész. Persze ha nem akarsz barkácsolni és asztalos munkálatok is vannak, akkor az asztalos secperc alatt összedob 4db ilyen dobozt.
Én MDF-ből magamnak építettem ilyet Revel C283-nak (meg W783-nak "surround" dobozokat)
Esetleg másik javaslat a Revel C763L.
Ebben ugye döntött poziban van a magassugárzó, így könnyedén a halg poziba tudod állítani és ugye ez nem árt (Daliban nem állítható a magas). Ennek bolti ára horror, de van Angliában hifi üzlet, aki töredék áron kínálja és a 4db postával, vámmal, áfával kb 600e Ft-ba állna meg, ami nem átverés, én is tőle vásároltam a beépíthető Revel-eket.