Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3237

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Befejeztem az Andor 2. évadot, jó lett, szerintem összességeben méltó elődje a Zsivány egyesnek.

Pár egyéb mozi.

Nyersanyag

https://m.imdb.com/title/tt22770464/

Kis magyar falu, ahol szépen rendezett minden, van munka helyben, alakulnak a dolgok. Polgármester meg filmes stábot is hív a fiataloknak egy kis kreativitás és szórakozás gyanánt. De azért valami mégsem stimmel.
Egy szelet magyar valóság, elgondolkodtató lezárással.

Egy százalék indián

https://m.imdb.com/title/tt32595105/?ref_=tt_mlt_i_1

Kamaradadab, baráti összejövetellel, ahol azért látszik, hogy nem minden van rendben egymás között, mégis megy a megalkuvás.
Jó színészi alakítások, egy reális élethelyzet bemutatásával.

Speak no evil

https://m.imdb.com/title/tt27534307/?re ... o%2520evil

Eredeti skandináv verziót nem láttam, ezt tegnap megnéztük feleségemmel. Teljesen jó kis film, meglepő titokkal a háttérben (én legalább is nem tudtam, nem olvastam előre el a poént). Lehet érezni, hogy valami nem stimmel. Nem váltja meg a világot, viszont kellemes kikapcsolódás. James McAvoy zseniális, mint qa legtöbbször.
Csak a Marantz! :-D

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: fcsfelix »

Gyilkos randi.
Tegnap este ezt néztük, nekünk nagyon bejött.
Izgalom az utolsó percig, jól felépített fordulatos történet.
Hihetetlen, hogy az amcsik tudtak csinálni egy filmet szex, homo vonal, folyamatos káromkodás nélkül és mégis működik. :rolleyes:

[youtube] https://www.youtube.com/watch?v=hOg4iX_eMk4 [/youtube]
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer

És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen.  :-)

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Lehet, túl nyugatias, de korábban is írtam, hogy nekem tetszett a Netflixen a Másképp gondolkozók (Stranger) c. koreai sorozat 1. évada.

A 2. évaddal még nem végeztem, néha hónapok telnek el, hogy egy újabb részt megnézek.
(Bár a 2. évad nem annyira pörgős, de ez akkor sem a sorozatot minősíti, ez nálam a normál sorozatnéző tempó.)

Amikor ezt korábban írtam, akkor kaptam ajánlásokat, hogy mit lenne érdemes még megpróbálnom, esetleg tessék visszakeresni.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Ebri írta:
2025.05.14., szer. 14:12
kargidje írta:
2025.05.14., szer. 11:57
Oldboy, Bittersweet Life, I saw the devil, Ajeossi , New World, Lady Vengeance...és még sokan mások.
Köszi, ezekből csak az Oldoyt láttam, az szerintem nagyon jó, de ott teljesen követhető a történet, és hogy ki mit akar. Hmm, ezeket nem streamelik agyon, de megpróbálom keresni őket, leírás alapján ezekből több is érdekes lehet. Viszont így nem tudom megmondani, a tipikus koreai filmeket szeretem-e. (Ebből az időből kb. a A Tavasz, Nyár, Ősz, Tél... és Tavasz -t láttam még, de az nagyon nem ilyen, igaz nekem tetszett az is.)
Szerintem egy 8 részes sorozatnál nem negatívum, ha az első 3 rész alatt nem derül ki, mi is a lényeg... ;)
A The Frog meg ugrálgat a múlt és jelen között, ki mit csinált és miért anno. Szóval figyelni is kell nem csak nézni.

Tavasz, Nyár, Ősz, Tél... és Tavasz
Engem pont ez nem fogott meg, semmi kiemelkedő, sőt unalmas. Sokkal inkább Secret Sunshine, egy tragédia feldolgozása.

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

kargidje írta:
2025.05.14., szer. 11:57
Oldboy, Bittersweet Life, I saw the devil, Ajeossi , New World, Lady Vengeance...és még sokan mások.
Köszi, ezekből csak az Oldoyt láttam, az szerintem nagyon jó, de ott teljesen követhető a történet, és hogy ki mit akar. Hmm, ezeket nem streamelik agyon, de megpróbálom keresni őket, leírás alapján ezekből több is érdekes lehet. Viszont így nem tudom megmondani, a tipikus koreai filmeket szeretem-e. (Ebből az időből kb. a A Tavasz, Nyár, Ősz, Tél... és Tavasz -t láttam még, de az nagyon nem ilyen, igaz nekem tetszett az is.)

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Ebri írta:
2025.05.13., kedd 11:01
kargidje írta:
2025.05.13., kedd 10:19
Azaz neked nem valók a tipikus dél-koreai filmek/sorozatok.
Mi a tipikus? Mármint erre van példád, mert fogalmam sincs, lehet, amiket néztem mind nem tipikus volt.
gondolkodik.gif
Amikre a fogyasztók és a klf média is felkapta a fejét anno és elkezdett dél-korea felé fordulni.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 728

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Luxor Audio írta:
2025.05.14., szer. 07:48
Lemmy9.1 írta:
2025.05.12., hétf. 08:25
A faji balansz az elégé kiveri a szemet.
Igen, én is kifogásolom, hogy nem vittek magukkal egyetlen zebrát sem a barlangba.
Nem tetszik a faji szó alkalmazása? ;)
Szerintem!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Lemmy9.1 írta:
A faji balansz az elégé kiveri a szemet.
Igen, én is kifogásolom, hogy nem vittek magukkal egyetlen zebrát sem a barlangba.

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

kargidje írta:
2025.05.13., kedd 10:19
Mi a tipikus? Mármint erre van példád, mert fogalmam sincs, lehet, amiket néztem mind nem tipikus volt.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Ebri írta:
2025.05.13., kedd 10:11
kargidje írta:
2025.05.12., hétf. 18:35
Legutoljára nekem ez jött be, mint dél-koreai sorozat:
Amudo Eobsneun Supsokeseo/The Frog(Ha kidől egy fa az erdőben...) - Netflix
Hú, hát ez számomra pont a rosszabbak közül való, azt hiszem 2 vagy 3 részt néztem a jó értékelések miatt, de valahogy nem tudtam benne értelmesnek tűnő sztorit találni, ill. ami felé elindult se tűnt túl érdekesnek, úgyhogy inkább mással folytattam.
:goodmorning: Itt meg a 2 v. 3 rész k. kevés, semmi nem derül ki, kb. a végére áll össze a kép + az utolsó rész végén marad egy kis elgondolkodtató borzalom!

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

kargidje írta:
2025.05.12., hétf. 18:35

youtu.be/C-tuA4C6AVE
Hú, hát ez számomra pont a rosszabbak közül való, azt hiszem 2 vagy 3 részt néztem a jó értékelések miatt, de valahogy nem tudtam benne értelmesnek tűnő sztorit találni, ill. ami felé elindult se tűnt túl érdekesnek, úgyhogy inkább mással folytattam.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

MGMART írta:
2025.05.12., hétf. 19:36
Hunyadi (Rendezői változat) VS. Mennyei királyság (Rendezői változat)
...
Egy igazán jó film három alappillére a jó forgatókönyv, a jó dramaturgia és a jó színészi játék. Sajnos a Hunyadi ezeken a területeken csúnyán elhasalt.
...
a színészek sokszor mintha felolvasópróbán lennének.
...
Régi meggyőződésem, hogy nem a színészeink képességével, hanem képzettségével van a baj.
Egyszerűen nem tanulnak meg és így nem tudnak kamerának játszani.
Ezért vagy úgy viselkednek mintha felolvasó próbán lennének vagy színházi manírral jönnek, ami színpadon jól mutat, viszont a kamerában/vásznon ripacskodás.

Egyszerűen a rendezőink, dramaturgjaink, színészeink nem értenek a filmkészítéshez, mert attól, hogy valaki ért a színházcsináláshoz (reklámfilm készítéséhez), az nem jelenti azt, hogy ért a filmkészítéshez is.

Aztán, lehet, tévedek.

És ezért kár a Hunyadiért, mert az alapanyagban van potenciál.

És, persze, fenn van a Netflixen, adja az osztrák ORF csatorna is, de ez a minőségen nem változtat.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3237

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

MGMART írta:
2025.05.12., hétf. 19:36
Hunyadi...
Ezt írtam róla amikor bemutatták:

"Én is így látom, hogy nagyon nem jó.
Már eleve féltem tőle, hogy a TV2 mutatja be, mert akkor milyen lesz. És szerintem olyan lett sajna, mint bármi, ami a kereskedelmi TV-kben megy sorozat, vagy műsor. Színes, szagos, de gagyi, és alacsony nívójú.
Közé nincs egy jó filmhez. Nem is pazarlok rá több időt, mint az a fél rész volt még bemutatáskor."

Kb. ugyanúgy látjuk.
Csak a Marantz! :-D

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Az hogy felszínes, középszerű, kizárólag a hatásvadászatra mentek a trailerből is látszik + hozzájön az, hogy kik és miért készítették naés mennyiből akkor meg egyenesen szégyen! :smile30:

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 500

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Hunyadi (Rendezői változat) VS. Mennyei királyság (Rendezői változat)

Előrebocsájtom, ha volt valaki aki nagyon várta, hogy szülessen végre egy igazán jó magyar történelmi film vagy sorozat, az én voltam. Bán Mór első Hunyadi regénye "A Hajnalcsillag fénye" 2008-ban jelent meg. Szinte egyidőben a további kötetek megjelenésével felvetődött a gondolat, hogy a regények jó alapot szolgálnának egy film vagy sorozat elkészítéséhez. És én onnantól fogva drukkoltam és vártam, hogy elkészüljön végre egy nagyszabású eposz, ami ad nekünk egy igazi hőst, egy magyar "Gladiátort", egy "Rettenthetetlent".
Hogy stílszerűen fogalmazzak "pénzt, paripát, fegyvert" kaptak hozzá az alkotók. De sajnos, mint már sok esetben bebizonyosodott, ez önmagában nem elég.
Egy igazán jó film három alappillére a jó forgatókönyv, a jó dramaturgia és a jó színészi játék. Sajnos a Hunyadi ezeken a területeken csúnyán elhasalt. A cselekmény óriási bakugrásokkal halad előre, sokszor mindennemű átkötést nélkülözve. A dráma, a feszültség az érzelmek megnyilvánulása a brazil és török szappanoperákat idézi. A dialógusok legtöbbször súlytalanok, semmitmondóak, a színészek sokszor mintha felolvasópróbán lennének. Hunyadi karaktere nincs felépítve, a néző számára szinte teljesen semleges marad. A végén nem lesz gombóc a torkunkban, nem siratjuk meg mint annak idején a Gladiátorban Maximust, vagy a Rettenthetetlenben William Wallace-t. A déli harangszóra kihegyezett történet végén mindennemű katarzis elmarad, holott az alkotók szerint ezt szerették volna megismertetni a világgal. De szimplán az is lehet, hogy a kereskedelmi tv csatornák törzsközönségének szellemi színvonalát szertték volna megcélozni. Szerintem sikerült.
És, hogy miért állítom párhuzamba a Hunyadit a Mennyei királysággal? Azért mert utóbbiban minden megvan ami a Hunyadiból hiányzik. A nagybetűs történelmi mozifilm. Filmélmény, katarzis amit magaddal viszel. Azért mert olyan dialógusok vannak benne amiket lehet idézni. Mert mélysége van. Alapértékeket tanít, vallásról, hitről, emberségről, tiszteletről, megbánásról.
Ridley Scott filmjének első vágását nem engedték a producerek a mozikba. Túl hosszúnak tartották és a filozófikusabb mondandó helyett inkább egy akciófilmet akartak. Így a moziverzió nem adja vissza azt amit a rendező elképzelt. Utólag készült el a jó 40 perccel hosszabb rendezői változat, ami így több mint 3 óra lett. Aki szeretné megnézni mindenképpen a rendezői változatot válassza!
495371969_1223909499252407_8988306240463866281_n.jpg

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

https://www.imdb.com/title/tt26767508/

"Egy csendes nyáron egy rejtélyes nő érkezik egy nyaralóba – ezzel olyan események láncolatát elindítva, melyek a tulajdonos és az őt körülvevők életét is felborítják."

Kellemes kis sorozatnak indul, aztán persze jön a jól megszokott koreai ámokfutás minőségi szinten. :smile32:
Sajnos a fsz pasi idegesítően béna ill. irritáló néha, de Go Min-si játéka minden túlzás nélkül zseniális. :smile53:

youtu.be/C-tuA4C6AVE

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

A koreai cuccok totál lutrik.
Szerintem!

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemmy9.1 írta:
Belenéztem az Út a pokol felé (Hellbound) c. koreai gyöngyszembe is. Az elején még érdekes, de ez az üvöltő neonember vagy mi, kikapcsoltatta a tévét. Az értékelések alapján amúgyis szuperszarrá válik állítólag.
Én koreaiból most néztem végig a Weak Hero -t (nem tudom mi magyarul), a főszereplő a leírás ellenére elég impulzív több helyen, meg néhol nem nagyon értettem a mozgatórugóit, de számomra bőven nézhető volt, a második sorozat már nem annyira, első részben megismert karaktetereknek megfelelőek jönnek vissza, szóval ismétel dolgokat, és a vége teljesen valószerűtlen lesz. Leírás alapján bosszúfilmre számítottam, de nem az volt. (Abból egyébként nálam a The Glory című volt legjobb, bár abban is volt pár rosszabb rész.)

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Lemmy9.1 írta:
Elkezdtük, nézeti magát az tény, de a sztori az sokszor lerágott csont. Legalábbis egyelőre. De valóban a jobbak közé tatozik, ami ritka manapság. A faji balansz az elégé kiveri a szemet.
Szerintem egy üde színfolt manapság.
A hetedik részt egy kritikus minden idők legjobb sorozat epizódjának írta le.
Ez kicsit túlzás, de az egész sorozatot jól megcsinálták. Simán jobb, mint mondjuk a Silo.
:smile32:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2025.05.10., szomb. 06:24
Paradise sorozat.

Szerintem mindenki tetszését elnyerheti ez a sorozat.
Izgalmas, fordulatos, érdekes. A színészi játék is rendben van.
Egyelőre egy évad és nyolc rész, de kapott második évadot is szerencsére.
Ajánlom mindenkinek!

Paradise.jpg
Elkezdtük, nézeti magát az tény, de a sztori az sokszor lerágott csont. Legalábbis egyelőre. De valóban a jobbak közé tatozik, ami ritka manapság. A faji balansz az elégé kiveri a szemet.
Belenéztem az Út a pokol felé (Hellbound) c. koreai gyöngyszembe is. Az elején még érdekes, de ez az üvöltő neonember vagy mi, kikapcsoltatta a tévét. Az értékelések alapján amúgyis szuperszarrá válik állítólag.
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Dungeons & Dragons: Betyárbecsület
(Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves)

[Max, Netflix]

Remekül szórakoztam.
Nem egy nagy eresztés, nem egy szájtátós filmélmény.
DE
Amennyit ígér, azt becsületesen nyújtja, egy könnyed, vicces limonádé kalandfilm.

Kb. olyan mint, amilyen egy nem vérkomolyan vett asztali d&d szerepjáték kaland lehet.

Jó szereposztás (jó szinkron, szokott szinkronhangok), vicces párbeszédek, elfogadható sztori, a miliő (pl. helyszínek: Baldur's Gate, Icewind Dale, Neverwinter, Waterdeep, Sword Coast, Faerûn) még azoknak is ismerős lehet, akik (hozzám hasonlóan) sosem játszottak asztalnál d&d-t.

Én még szívesen néznék még ilyeneket.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Paradise sorozat.

Szerintem mindenki tetszését elnyerheti ez a sorozat.
Izgalmas, fordulatos, érdekes. A színészi játék is rendben van.
Egyelőre egy évad és nyolc rész, de kapott második évadot is szerencsére.
Ajánlom mindenkinek!
Paradise.jpg

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Lemmy9.1 írta:
2025.05.06., kedd 18:51
Én pl 8 évesen szomorú voltam mikor Yoda meghalt.
Ráadásul pech, hogy élt 900 évet, erre pont akkor hal, mikor épp hogy megismerted! :kapdelm:

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemmy9.1 írta:
2025.05.07., szer. 18:05
Offoffoff
Szerintem elképzelhetetlen (ok, biztos vannak zsenik), mert nem érdekli az ekkora gyereket egy könyv kiolvasása, és a
Bocs, hogy folytatom a nagyon offot.

Ez azért nagy általánosítás, én biztosan nem vagyok zseni, de miután megtanultam olvasni (ez kb. első osztály vége) elég sok könyvet olvastam, s már a kezdetektől végig, elején meséket, de kb. 3.-4. osztálytól "felnőtt" regényeket és ismeretterjesztő dolgokat is (hazafelé útba esett egy kisebb könyvtár pont ahol a helyközi buszra kellett várnunk, s apám házfelújítások közben talált kidobandó olcsó könyvtér és egyéb hasonló könyvekkel rakta tele a házat), szóval ez azért minden gyerekre biztos nem igaz. Speciel római kori történelmet már nem emlékszem, hanyadikosként, de biztosan ötödik előtt olvastam egy harmincas évekből származó fiúiskolai törikönyvből. Arra is emlékszem, hogy azt biztos nem olvastam végig :).

(Szüleim nem nagyon irányítottak, én meg próbáltam olvasásra bírni fiam kevés sikerrel, szóval szerintem itt inkább a saját érdeklődés fontos, mint a szülők akarata.)

ON:

Végignéztük a netflixes Fekete galambot, szokásos kémtörténet, szerintem teljesen felesleges, erőltetettnek tűnő homoerotikus vonallal, vicces meg lövöldözős részekkel. Mindennel együtt szerintem nézhető.

Here kills the bride: IMDB-n elég vegyes vélemények voltak, de a lehúzóknak volt igazuk, úgy éreztem, mintha a hallmark csinált volna egy thrillert, tucatromantikus filmek hibái egy thrillerben. Kiszámítható, borzalmas párbeszédek, hülye karakterek, logikai hibák, a szinészi játék teljes hiánya. Ezt abbahagytam.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemmy9.1 írta:
2025.05.07., szer. 18:05
Én a kosztümöst nem csipázom annyira.
A country nyekergésről meg ne is beszéljünk. :D
Asszem' ez már végképp ízlés és pofon kérdése. ;)

Egyébként, a country zenét én sem szeretem, a lassú, csalódás sztorit elnyekergő számokkal engem is ki lehet űzni a világból.
De, ennek a sorozatnak valahogy jól áll és jókat válogatnak össze (és nem minden betétdal country).

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”