Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 314

Re: Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

A htwebremote alkalmazást viszont én is ajánlom. Soha nem láttam még és nulláról 3 óra alatt komplett vezérlésem lett. Végtelenül egyszerű, könnyen érthető és gyorsan tanulható. A grafikai megjelenése erősen korlátolt, de ezen belül lehet vele játszani és a célnak tökéletesen megfelel.

A Control4-on három hétig dolgoztam és még most sem értem teljesen. Mondjuk ott nehezítő tényező volt, hogy csak felhatalmazott és regisztrált installátorok vehetik meg az eszközöket és a szoftvert is, és azt is át kellett hidalni.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

quasimodo írta:
2025.11.21., pén. 17:18
Ezzel mindíg a teljes feliratot kapod.LAV Splitter.png
Köszönöm, szuper!

Ellenben. Már nagyon a végén vagyok és ilyenkor jönnek a gondok. Ez a Kodi 15 év után is szar, de leginkább az a baj, hogy rájönni nehéz. Először megpróbáltam az MPC-t berakni a Kodi alá, mint external player. Nem megy. Ráment vagy egy órám, mire rájöttem, hogy az NFS megosztásokat nem továbbítja a külső lejátszónak. Kénytelen voltam mindent átrakni SMB-re (az összes járulékos problémájával együtt). De így működik. Ellenben azt sem mondta senki, hogy a Kodi hangbeállításai beleszólnak a rendszerbe. Hiába külső player a Kodi ott van pedig csak frontend. Hogy lehetne megbízni így ebben? Honnan tudjam, hogy bár állítgattam egy csomó dolgot és jobb lett, de nem rontja-e mégis valamennyire?

quasimodo
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: quasimodo »

LAV Splitter : hun (altgr w) ! f Ezzel mindíg a teljes feliratot kapod.
LAV Splitter.png
LAV Splitter.png (42.21 KiB) Megtekintve 197 alkalommal

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

És még egy. Régen használtam MPC-HC-t, de esküdni mert volna rá, hogy volt Audio és Subtitle menu. Azaz volt egy billentyűparancs, amivel legördülőből lehetett kiválasztani a kívánt nyelvet és feliratot. Csak Next/Prev subtitle gombot találtam, azaz egyesével oda-vissza lehet léptetni a feliratok között, listából kiválasztani nem. Tényleg csak ennyi van?

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Megjött a kártya. Beállítottam, működik. A DSPlayer feliratot nem befolyásolta, azt képtelenség megoldani. Feltettem az MPC-HC-t, bekonfigoltam, tökéletesen működik felirattal együtt (internal filter). Most jön az MPC távirányítása, aztán a Kodi Omega, aztán az external player.

Még egy kérdésem lenne, már minden kipróbáltam. A LAV Splitter feliratainál mi a helyes priorizálás, ha azt szeretném, hogy mindig a teljes magyar felirat induljon el (akkor is ha nem az a default) és ha az nincs, akkor a force magyar. Köszi az eddigieket!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1712

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Turbo írta:
2025.11.21., pén. 10:10
BoRRoNeo írta:
2025.11.20., csüt. 17:06
A MadVR a default renderer a DSPlayerben. Azért használom, mert az van ott. A konverziót azért használom, mert a feliratozó nem kezeli a HDR-t. Elméleti alapon, mert nem nézek HDR-es filmet a fentiek okán. Ha lesz új vetítő, akkor pedig HDR passtrough. Az egész problémafelvetés nem minőségi problémákról szólt és nem minőségi előrelépésről. Csak a HDR feliratokról. Nem véletlenül kérdeztem többször, hogy mi a minimum GPU igény. Nem a high-end képhez, hanem ahhoz, hogy a jelenlegi szinten menjen minden csak Nvidia alapon.
Viszont ha már pénzt költesz, vigyázz nehogy jégre fussál. Amennyiben megfelel neked a HDR passthrough, akkor valóban elég a MadVR-hez egy 1060-as, de ha mégis elindul a bogár, hogy az új (4k?) projektorod Tone Mapping megoldása az ulimate számodra vagy a MadVR-é (megsúgom a MadVR lesz, bármilyen projit is veszel), akkor már kevés lesz a 1060. Ha natív 4k-ban kell renderelnie, akkor minimum egy 3060, de inkább 3080. Én egy 2080 Ti-t hajtok, és messze nem tudom kihasználni a MadVR teljes tudását.
Egyszer leírtam már. Én a 3080-at semmiképp sem ajánlom. 320W tdp, a 4070 pedig 200W tdp. Ne értsetek félre, ez sem hatalmas fogyasztás, de a használt piaci árkülönbség kb. 30 ezer forint. 110 ezer körül kezdődik jelenleg a hardveraprón a 3080, 140 körül a 4070. Ez a 120-150W hőtermelésbeli különbség extra teher a tápegységnek, és a tápegység ventilátorának a fordulatszámát növeli ami extra zajjal jár. Ugye egy táp általában úgy működik, hogy kb. fél terhelésig jár olyan fordulaton, hogy halk, vagy hangtalan és utána kezd megjönni a ventihang. Persze akinek van már egy 3080-as kártyája, annak nem kell kidobni, mert amúgy egy jó kártya.

Aztán ezt az extra hőtermelést a házon belül is le kell hűteni és ki kell vinni onnan. Ilyen fogyasztás mellett akkor már vennék egy 4080-at. Igaz hogy annyit fogyaszt, mint egy 3080, de majd 1.5x gyorsabb nála. Valamit valamiért. Az már egy erősebb SVP processzálást is elbír a madvr mellett. Egy gamer pc-nél a zajszint nem feltétlen fő szempont, de egy mozizásra használt pc-nél a zajszint ugyanannyira fontos, mint a sebesség. Saját példa, azzal hogy Ryzen 5700x procit vettem Nvidia 4070-es kártyával, kb. 300W-al fogyaszt kevesebbet a gépem, mintha egy Intel 12700-at vettem volna Nvidia 3080-as kártyával. A két konfig számítási teljesítménye pedig szinte teljesen ugyanaz (játékok és madvr alatt). Úgyhogy ezért kötelező rendesen körülnézni vásárlás előtt, hogy mi hol mennyi.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Turbo írta:
2025.11.21., pén. 10:10
Viszont ha már pénzt költesz, vigyázz nehogy jégre fussál. Amennyiben megfelel neked a HDR passthrough, akkor valóban elég a MadVR-hez egy 1060-as, de ha mégis elindul a bogár, hogy az új (4k?) projektorod Tone Mapping megoldása az ulimate számodra vagy a MadVR-é (megsúgom a MadVR lesz, bármilyen projit is veszel), akkor már kevés lesz a 1060. Ha natív 4k-ban kell renderelnie, akkor minimum egy 3060, de inkább 3080. Én egy 2080 Ti-t hajtok, és messze nem tudom kihasználni a MadVR teljes tudását.
Pontosan tudom, hogy mire gondolsz, de az a hajó már régen elment. Terv szerint készült low budget-re a mostani mozi, így is fájt vagy 10 millióba. Minden előre kiszámolva a mostani igényszintemnek megfelelően. Nincs vászoncsere, nincs új erősítő, nincs 7.4.2.
A projektor már a vételkor tisztázott volt, hogy nem megfelelő, akkor nem volt emberi pénzen elérhető jó. Lehet, hogy most sincs, odáig még el sem jutottam.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

BoRRoNeo írta:
A MadVR a default renderer a DSPlayerben. Azért használom, mert az van ott. A konverziót azért használom, mert a feliratozó nem kezeli a HDR-t. Elméleti alapon, mert nem nézek HDR-es filmet a fentiek okán. Ha lesz új vetítő, akkor pedig HDR passtrough. Az egész problémafelvetés nem minőségi problémákról szólt és nem minőségi előrelépésről. Csak a HDR feliratokról. Nem véletlenül kérdeztem többször, hogy mi a minimum GPU igény. Nem a high-end képhez, hanem ahhoz, hogy a jelenlegi szinten menjen minden csak Nvidia alapon.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 629

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

BoRRoNeo írta:
Cseneles írta:
2025.11.20., csüt. 16:55
Nem gondoltam h aki madVR-t hasznal annak konverzio minoseg nem erdekes.

Igy mar más a felállás. Kp amit ajanlott tokeletes. Olcsobban meg egy GTX1060 vagy RTx 2060 is tokeletes.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cseneles írta:
2025.11.20., csüt. 16:55

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

BoRRoNeo írta:
2025.11.20., csüt. 16:46
Cseneles írta:
2025.11.20., csüt. 16:25
Nemtudom nalad milyen a HDR ToneMapping es profil ful madVR beallitasokban. Viszont ha en vagy Zozi befotozna az ovet felek koszono viszonyban sincsen egy atlag madVR felhasznaloeval.
Ebben nincs vita. Viszont nem Zozinak vagy neked építek HTPC-t, hanem magamnak. Ha szőnyeget szeretnél a moziszobádba én sem az enyémet javasolnám, aminek az árából több HTPC-t is vehetnél. Kinek mi akad be. Én annyit szeretnék, hogy a mostani gépem kezelje a feliratokat. Nem indulok a kinek van a legjobb képe otthon versenyben, igényem sincs rá. A felirataimat akarom, minél olcsóbban. :) Az RTX5070 kétszer annyiba kerül, talán be sem fér a házba és vehetek új tápegységet is. Tehát egy 200 ezres plusz költség (a 100 ezren felül) és még mindig egy nyomorult feliratról beszélünk.
Kicsit felresiklik ugy erzem a dolog. En azt javasoltam h egy RTX3070-el kimaxolhatod a hdr tonemapping adta lehetosegeket ha madVR-t hasznalsz. Sima Windows Media player HC video render is megcsinalja a maga modjan neked a konverziot. Ahhoz egy laptopba integralt Nvidia gpu is eleg kb es feliratod van. Szoval barmi jo neked.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cseneles írta:
2025.11.20., csüt. 16:25
Nemtudom nalad milyen a HDR ToneMapping es profil ful madVR beallitasokban. Viszont ha en vagy Zozi befotozna az ovet felek koszono viszonyban sincsen egy atlag madVR felhasznaloeval.
Ebben nincs vita. Viszont nem Zozinak vagy neked építek HTPC-t, hanem magamnak. Ha szőnyeget szeretnél a moziszobádba én sem az enyémet javasolnám, aminek az árából több HTPC-t is vehetnél. Kinek mi akad be. Én annyit szeretnék, hogy a mostani gépem kezelje a feliratokat. Nem indulok a kinek van a legjobb képe otthon versenyben, igényem sincs rá. A felirataimat akarom, minél olcsóbban. :) Az RTX5070 kétszer annyiba kerül, talán be sem fér a házba és vehetek új tápegységet is. Tehát egy 200 ezres plusz költség (a 100 ezren felül) és még mindig egy nyomorult feliratról beszélünk.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

BoRRoNeo írta:
2025.11.20., csüt. 11:06
Cseneles írta:
2025.11.17., hétf. 20:59
Ha madvr-ezni szeretnél cseréld le az AMD gpu-d, mivel Nvidia amire fejlesztik és a renderidők is jobbak rajt. 4K fel és le skálázásig és madvr adta lehetőségek kiaknázásáig elég egy RTX3070. Ha 60hz-t is maxon akarod futtatni akkor RTX3080 kell.

Az 5-ös sorozattal van valami baj? Én nem csinálok semmi mambo-jumbo-t, HDR kimenet, valami minimális MadVR processzing. Mi a legkisebb 3-as, 5-ös Nvidia kártya amit meg lehet venni?
A madvr adta tonemapping maximalis kihasznalasahoz egy RTX3070 gpu kell 4k-ra. En is ezt hasznalok, tokeletes. Ha 4k60hz-t is fullon akarod tolni( egy filtert kell visszavenni rtx3070-el) akkor RTX3080 szuksegeltetik. Bar tartalom talan a Gemini Man es meg 1-2db film ami van ra, igy kb folosleges.

Nem tudom milyen volna egy RTX5060 gpu-n…viszont GPU es a Dram kozti sávszél nagyban befolyasolja a renderinget. Nem a gpu erő az elsodleges. Ezert inkabb egy kozepkategori minden sorozatbol mint egy belepo pl.: RTX5060.

RTX5070-el bizonyara tokeletes.

Ezekbol feltetelezem a mostani kartyad is tokeletesen futtatja a konverziot.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

-KP- írta:
2025.11.20., csüt. 15:06
Személy szerint a 3060 lenne a minimum, amit megvennék. A 3070 attól jobb, de a sweet spot számomra a 4070. A 3080 kb. 10%-al lassabb mint a 4070 és 150-170W többet fogyaszt. Az 5-ös verzióknál sanszos, hogy alig gyorsabb, de jóval drágább.

Techpowerupon van egy relatív teljesítmény táblázat. Én ezt szoktam nézegetni:

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/g ... 2-gb.c3682

Megtalálsz minden info-t, és ha az info sheet alá görgetsz ott van a relative performance táblázat,ahol ott vannak sorban, hogy kb. hogy jönnek egymás után a különböző időben kiadott kártyák teljesítményben. Mobilon kevésbé látszik jól, mint az asztali verzión. Mindig az a kártya lesz a 100%-os kiinduló pont a táblázatban, amit kiválasztasz. Szóval én itt ezt a táblázatot nézegetem mindig, és ahhoz viszonyítom az árakat, hogy kb. belőjem, melyik kártya jó ár/érték arányú és melyik kevésbé.
Azért kérdeztem az 5-öst mert abból jóval nagyobb a választék. Egy ASUS DUAL GeForce RTX 5060 8G OC megfelelne? Majdnem a 3070 szintjén van. Halkan megjegyzem, hogy most egy Radeon RX560 van a gépben, ami az 5060 teljesítményének az ötöde, és kiválóan teszi a dolgát már sok-sok éve HDR-SDR konverzióval. Ha nem volna nyűgöm a felirattal még 5-10 évig szolgálna. Tudom, más igények.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

BoRRoNeo írta:
2025.11.20., csüt. 11:06
Cseneles írta:
Ha madvr-ezni szeretnél cseréld le az AMD gpu-d, mivel Nvidia amire fejlesztik és a renderidők is jobbak rajt. 4K fel és le skálázásig és madvr adta lehetőségek kiaknázásáig elég egy RTX3070. Ha 60hz-t is maxon akarod futtatni akkor RTX3080 kell.
Az 5-ös sorozattal van valami baj? Én nem csinálok semmi mambo-jumbo-t, HDR kimenet, valami minimális MadVR processzing. Mi a legkisebb 3-as, 5-ös Nvidia kártya amit meg lehet venni?
Személy szerint a 3060 lenne a minimum, amit megvennék. A 3070 attól jobb, de a sweet spot számomra a 4070. A 3080 kb. 10%-al lassabb mint a 4070 és 150-170W többet fogyaszt. Az 5-ös verzióknál sanszos, hogy alig gyorsabb, de jóval drágább.

Techpowerupon van egy relatív teljesítmény táblázat. Én ezt szoktam nézegetni:

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/g ... 2-gb.c3682

Megtalálsz minden info-t, és ha az info sheet alá görgetsz ott van a relative performance táblázat,ahol ott vannak sorban, hogy kb. hogy jönnek egymás után a különböző időben kiadott kártyák teljesítményben. Mobilon kevésbé látszik jól, mint az asztali verzión. Mindig az a kártya lesz a 100%-os kiinduló pont a táblázatban, amit kiválasztasz. Szóval én itt ezt a táblázatot nézegetem mindig, és ahhoz viszonyítom az árakat, hogy kb. belőjem, melyik kártya jó ár/érték arányú és melyik kevésbé.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cseneles írta:

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Na jó, alszom rá párat. Még egy utolsó kérdés, azt jól gondolom, hogy a htwebremote csak gombokat kezel, tallózni nem fogok tudni a Kodi filmek között? Imigyen: https://kodi.wiki/images/7/7f/A4.png?20130721083815

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 990

Hozzászólás Szerző: Zozi »

A screen configban semmit sem kell állítanod, ha custom resolution-t használsz. Ez a része az amd kártyaval nalam nem működött korábban megbízhatóan. Az xysubtitle sem sajnos. Német fórumokat olvasva jutottam el az mpc-hc belső felirat renderelőjéhez, a virtuális felbontáshoz és emiatt váltottam nvidiára. Azóta nincs gondom.
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude32 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

BoRRoNeo írta:
2025.11.19., szer. 21:57
Zozi írta:
2025.11.19., szer. 21:51
1.78-as filmeknél több lehetőséged van. Vagy crop-olod a madvr-rel és csak a 21:9-et nézed. Vagy digitálisan belehelyezteted a teljes képet az állandó magasságba. Vagy használod a non linear stretch-et, ami a paraméterektől/beállítástól függően kicsit vág, kicsit érintetlenül hagy, kicsit nyújt a széleken...
Ezt megnézem, köszi. Ezzel összefüggésben a MadVR-ben van a Screen config. Ha jól értem, akkor azzal az aktív területet jelölöm ki. Megcsináltam 21:9-re. Nem is szabadna kezelnie az azon túli részt. Ha a Zoom-ban a feliratot Bottom-ra állítom akkor is lecsúszik alul a képről oda, ami elvileg a Screen configban le van vágva.
Zoom control-nál vannak opcióid még. Pl. move subtitlte into active video area. Másrészt a shift image opcióval is lehet játszani. Ha nem állítasz be semmit és pl. egy 16:9-es anyagot a 21:9 arányúra vágsz, akkor egyformán vág le a képből alul és felül. Ha azt mondod, hogy shift image top of the screen, akkor csak a kép aljából vág le. Pl. ilyenkor még véletlen sem lesznek ketté vágott fejek stb, de többet vág alulról. Shift image bottom of screen meg pl. akkor jó, ha 16:9-es megjelenítőd van és a képernyő aljára szeretnéd shiftelni a 21:9-es képet, hogy a vászon aljáról induljon a film. Mindenki egyéni preferencia szerint beállíthatja. Szerintem érdemes kipróbálni és játszadozni vele. Ha csinálsz custom resolution-t a windowsban, akkor screen confignál nem kell már képernyőhatárokat állítani. Illetve még azt is be tudod állítani, hogy ne teljeses croppolás legyen, hanem x%-al csökkentse a fekete sávokat. Mondjuk ezt nem nagyon szoktuk, de lehet ilyet is. Van bőven lehetőség.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Zozi írta:
2025.11.19., szer. 21:51
1.78-as filmeknél több lehetőséged van. Vagy crop-olod a madvr-rel és csak a 21:9-et nézed. Vagy digitálisan belehelyezteted a teljes képet az állandó magasságba. Vagy használod a non linear stretch-et, ami a paraméterektől/beállítástól függően kicsit vág, kicsit érintetlenül hagy, kicsit nyújt a széleken...
Ezt megnézem, köszi. Ezzel összefüggésben a MadVR-ben van a Screen config. Ha jól értem, akkor azzal az aktív területet jelölöm ki. Megcsináltam 21:9-re. Nem is szabadna kezelnie az azon túli részt. Ha a Zoom-ban a feliratot Bottom-ra állítom akkor is lecsúszik alul a képről oda, ami elvileg a Screen configban le van vágva.

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

BoRRoNeo írta:
2025.11.19., szer. 21:46
Zozi írta:
2025.11.19., szer. 21:09
Custom resolution, vagy virtual resolution - egy virtuális felbontás
Ez egy lehetőség arra, hogy azt "hazudd" a windowsnak, hogy a felbontásod 1920x817 (2.35:1 esetén).
Innentől kezdve nincs kérdés. A kodi is ezt a felbontást látja és erre méretezi a GUI-t. Ezért kell a 21:9-re méretezett skin.
És mi van az 1.78-as (vagy fekete sávval kódolt 21:9-es) filmeknél?

A felirat problémát azért vetettem fel, mert viszket a gondolat, hogy itt a megoldás csak én nem tudom. Az xysubfilter beállításainak felét nem értem. A MadVR-ben a Screen confignak és a Zoomnak kellene felelnie a feliratért és vagy nem értem vagy nem azt csinálja, amit kellene. Azt reméltem valaki megmondja a helyes beállítást. Vagy ha valaki azt mondja, hogy ez meg ez a beállítás a jó, de csak Nvidia alatt működik, akkor elmegyek megveszem. Ha kiderül, hogy ez így nem fog működni (ahhoz képest, hogy elvileg soktízezer ember használja), akkor nyugodtabb szívvel lépek tovább és költöm a pénzt.
Fekete sávval kódolt filmeknél a madvr felismeri a fekete sávot és levágja. Ha copy-back-et használsz a video LAV filterben és jók a beállításaid.

IMG_9211.JPEG
16:9 Alien digitálisan a cs vászonra illesztve. Jobbra és balra fekete sáv látható
IMG_9212.JPEG
16:9 Alien madvr-rel crop-olva

IMG_9213.JPEG
16:9 Alien non linear stretch
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozi 2025.11.19., szer. 21:59-kor.
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Zozi írta:
2025.11.19., szer. 21:09
Ez egy lehetőség arra, hogy azt "hazudd" a windowsnak, hogy a felbontásod 1920x817 (2.35:1 esetén).
Innentől kezdve nincs kérdés. A kodi is ezt a felbontást látja és erre méretezi a GUI-t. Ezért kell a 21:9-re méretezett skin.
És mi van az 1.78-as (vagy fekete sávval kódolt 21:9-es) filmeknél?

A felirat problémát azért vetettem fel, mert viszket a gondolat, hogy itt a megoldás csak én nem tudom. Az xysubfilter beállításainak felét nem értem. A MadVR-ben a Screen confignak és a Zoomnak kellene felelnie a feliratért és vagy nem értem vagy nem azt csinálja, amit kellene. Azt reméltem valaki megmondja a helyes beállítást. Vagy ha valaki azt mondja, hogy ez meg ez a beállítás a jó, de csak Nvidia alatt működik, akkor elmegyek megveszem. Ha kiderül, hogy ez így nem fog működni (ahhoz képest, hogy elvileg soktízezer ember használja), akkor nyugodtabb szívvel lépek tovább és költöm a pénzt.
De még az is mogfordult a fejemben, hogy keresek egy programozót és az Nvidia árából megcsináltatom vele a VSFilter HDR verzióját.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BoRRoNeo 2025.11.19., szer. 21:52-kor.

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

A madvr szintén ezt a felbontást látja. Ha aktiválva van a fekete sávok levágása, akkor mindig tökéletesen a vászonra rakja a képi tartalmat. A feliratot is, mert mindegy, hogy a videohoz, vagy a kijelzőhöz igazít, az egy és ugyanaz. Jobban nem tudom elmagyarázni. Szerintem működik a xysubtitle filterrel is, de az mpc hc belső felirat renderelővel biztosan.

Így akár a menü, akár a filmes tartalom minden esetben a vászonra kerül. Nincs vászonról lecsúszó menü, vagy képi tartalom.

Hogy a 21-es, vagy 22-es kodi mivel tud többet, mint a 17-es, azt nem tudom megmondani. 6 évvel ezelőtt használtam utóljára. Ha használsz kodi kiegészítőket, friss skineket, azokhoz biztosan kell a frissebb kodi frontend.

Az mpc hc használata mellett pont a felirat rendelés szól. Ha jól emlékszem pont arra kerestél megoldást. Egyébként az mpc-hc külső lejátszóként nálam stabilabban működött. Akár feliratváltás, audiosáv váltás. Valamint ezzel megy az nnD shader és az mpc-hc-re van programozva a non linear stretch shader is, amit ha nem is mindig, de néha-néha használok... ami még nekem fontos, az a digitális zoom. Az mpc hc-ban van olyan kapcsoló (ablak érintése kívülről/belülről), ami a madvr-rel kombinálva tökéletesen működik a méretezés amire szükségem van.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Zozi írta:
2025.11.19., szer. 18:37
A dsplayer felett szerintem eljárt az idő. Jelenleg fejlesztés alatt van az új verziója, de egyelőre alpha fázisban. Viszont már a 22-es kodira épül.

A feliratra egy biztos megoldást tudnék javasolni a custom resolution. De ezt csak nvidia kártyával tudod megoldani tökéletesen. Az én javaslatom is az lenne, hogy legújabb kodi, 208-as beta madvr és mpc hc 2.5.5
Ez folyamatosan frissül a legújabb lav filterekkel egyetemben. Az mpc hc beépített felirat kezelője lenne a megoldás a problémádra.
Köszi! Válasszuk ketté a dolgot. Mi lenne ez a custom resolution?

A másik. Ha feliratot leszámítjuk mivel kapok jobb eredményt (kép-hang) egy Kodi 21-gyel + külső MPC playerrel, ha mindkettővel ugyanazokat a LAV filtereket plusz ugyanazt a MadVR-t használom? A Kodi tulajdonképpen mindkét esetben egy frontend, nem csinál semmit. Amit csinál, azt a régi is tökéletesen teszi.

A vezérlés nálam Control4 alapon komplett (eszközök, redőny, stb.), a Kodit vezérlem egyedül külön (azt is lehetne Control4-on belül), tehát csak azt kell kiváltani mással, ha az MPC bekerül a láncba.

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

Szia!

A dsplayer felett szerintem eljárt az idő. Jelenleg fejlesztés alatt van az új verziója, de egyelőre alpha fázisban. Viszont már a 22-es kodira épül.

https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=382735
https://github.com/tiben20/xbmc/tags

A feliratra egy biztos megoldást tudnék javasolni a custom resolution. De ezt csak nvidia kártyával tudod megoldani tökéletesen. Az én javaslatom is az lenne, hogy legújabb kodi, 208-as beta madvr és mpc hc 2.5.5
Ez folyamatosan frissül a legújabb lav filterekkel egyetemben. Az mpc hc beépített felirat kezelője lenne a megoldás a problémádra.

A htpc kezelésére tökéletes megoldás a htwebremote. Mindent tud, sőt még többet is, mint amire szükséged van.
Csak konfigolni kell. HTPC, projektor, processzor, világítás... szinte minden ami interneten kapcsolódik a hálózatodhoz és ismeri TCP/IP protokollt

youtu.be/ivzy5xb_VsA

A kodihoz pedig van 21:9-re optimalizált skinem (nincs internetes forgalomban), ahol mind a megjelenés, az arányok, mind a borítók projektoron való megjelenítésre vannak optimalizálva. Egy régebbi video-m van egy korábbi verzióról, de a lényeg látható. Azóta még finomodott a megjelenés, de arról nincs felvételem.

youtu.be/4IB3eHhSymk

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”