Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Na jó, azért az a gold színű Yamaha proci/végfok páros megérne egy pár nap ajtócsapkodást.
Nekem 1 arany AK47 fájt a fogam de feleségem nem engedte.
-
Csutka
Jogos.Ha már elkölt az ember egy zsák pénzt akkor élvezze! Nem hsználom a kocsimat,járok biciklivel mert kopik a kuplung és cseréni kell! Ne már!
Ez érvényes a "normál" mozira mondjuk.
Ha elmegyek a családdal moziba, kifizetek sok pénzt, akkor utána nem mondhatom, hogy rossz volt a film és adják vissza a pénzemet.
A házi-mozit nem kötelező élvezni és nem kötelező kiadni sok pénzt.
A dolgok nem visszafordíthatatlanok.
Az elkészített mozi szobába is be lehet tenni ping-pong asztalt és mehet az újabb kaland.
Amikor mozit csinál az ember, egyfajta élményt, szórakozást vesz, amelynek a film csak egy része. Azt gondolom, aki azon morfondírozik, évente/havonta/hetente vajon hány filmet is fog megnézni benne, hányért lesz érdemes beröffenteni a technikát, inkább bele se vágjon.Jogos.Ha már elkölt az ember egy zsák pénzt akkor élvezze! Nem hsználom a kocsimat,járok biciklivel mert kopik a kuplung és cseréni kell! Ne már!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11370
- Kapcsolat:
Ez jó! Gondolom meg is vitatjátok utána a filmet.
Ettől lesz filmklub. Napokkal korábban megszavazzuk, mit nézzünk, aztán valaki (általában én) felkészül az aznapi filmből, kicsit beszél előtte róla, 8-tól vetítés, aztán csevegés, éjfél előtt nem szoktunk végezni. Nálam ez egy gyerekkori élmény kivetülése. Középiskolában a történelem tanárom tartott filmklubokat hétfőnként, amin rengeteg háttérinfót osztott meg velünk az aktuális filmről és alkotóiról. Teljesen más volt így nézni a mozit, én pedig megszoktam a módszert, zenehallgatásnál is alkalmazom.
-
Csutka
Na jó, azért az a gold színű Yamaha proci/végfok páros megérne egy pár nap ajtócsapkodást.
Mostáraztánneírjálilyeneket!
Nem kapod meg és kész!
-
Csutka
Mióta vetítőre váltottam a plazma TV-t, nálam 2 hetenként van filmklub, állandóan telt házzal, ami esetemben max 8 főt jelent, de sokkal többen is jönnének, ha beférnének. Jellemzően 40-60 év közötti tagok vannak jelen és általában alig tudjuk eldönteni, mit nézzünk, olyan sok jó film van. Az nyilván nem lenne reális elvárás a filmiparral szemben, hogy minden napra jusson egy szuperprodukció.
Ez jó! Gondolom meg is vitatjátok utána a filmet.
-
Csutka
Mindig elfelejtem, hogy ez a szórakozás a feltétlen odaadásról szól! Mintha egy szektában lennénk! Nem baj, ha szar-átlagos filmek jönnek, csak jönnek (lásd fcsfelix), de Te ne véletlenül se csüggedj! Imádd csak imádd és csak KÖLTS minél többet, minél többször, mert ebbe a hobbiba ez az elvárt!
Mint egy alkoholista klubban:
Ma ittál már?
1. Nem. Akkor igyál!
2. Igen! Akkor is igyál!
3. Igen ittam, de sajnos kannás bor volt, ami nem esett jól, ráadásul beteg lettem tőle. Nem baj, igyál rá valamit! Ha iszol elmúlik a rosszul léted!
Nem is olyan régen mindenkit lecsesztél, hogy miért nem dolgozik a fórumozás helyett. Most akkor mi van?
Ha elolvastad a hozzászólásomat - én pont nem ezt írtam.
Ne igyál - ez volt a lényege.
Mivel senki sem kényszerít rá.
De ha alkoholista vagy, akkor viszont ne azt szajkózd, hogy ez a sör rossz ízű, a pálinka meg nagyon szar.
Az előzetese miatt, csak 720p-ben fogom letőtikézni, a vetítőt nem fogom bekapcsolni. Ha tényleg jó a film, akkor tv-n is jó lesz, ha még sem annyira jó (az ízléssel ugye nem lehet vitatkozni ) akkor kár lenne koptatni vele a vetítőt! Semmiképpen sem javaslom, hogy bekapcsold a vetítőt! Huuu, inkább veszek egy mély levegőt és kussolok.
-
Csutka
Igen, egyre kevésbé. Rengeteg élményt szerzett az elmúlt 15-20 év a házimozival, és még szeretem most is nagyon. De múlik, múladozik.
Aki nyomatja még mindig nagy hévvel, az az Ő dolga, mint írtam a saját szempontjaim jeleztem.
A zenehallgatás nagyobb prioritás kezd lenni, és egyre kevesebb a mozi. Úgyhogy az utam lassan véget ér a sokpontegy világában, egyre jobban azt érzem. Anyagilag egyáltalán nem biztos, hogy jobban járok. És nem is ez a döntő.
Elismerem, hogy ezt nem itt kéne nyomatni, mert ugye a fradi szurkolók közé sem ülünk be lila sapkában
Hát a lényeget leírtad!
Utálom a horgászatot, de nem írogatom folyamatosan egy horgász fórumon, hogy az dög unalom, meg az is hülye, aki kiül a tűző napra, stb...
Laci az más, mert ő folyamatosan csak provokál és régebben is azt tette.
Gyakorlatilag mindenkinél vannak ilyen hullámvölgyek. Ha megfigyelted több fórumos hozzászólásait, mindenkinél eljött ez az időszak.
Te is nemrégen még moziszobát terveztél, most meg...
A sztereó sokkal érdekesebb lehet, mint a mozi! HAJRÁ!
10/10?
Tehát életed egyik legjobb filmje, ha valaha gondoltál másra is 10/10-et?
Na megvizsgáljuk az ízlésed
Nekem hétfő este, abban a pillanatban 10/10-et ért. Nem mondom, hogy életem legjobb filmje lenne, de olyan talán nincs is. Van egy csomó 10/10-es film a listámon, amiket nem rangsorolok, csak egyszerűen tökéletesen működtek nálan ilyen-olyan értelemben. Lehet ez egy gyerekkori Star Wars, Indiana Jones vagy egy Hét mesterlövész. Ide sorolom a Rettenthetetlent, a Gladiátort, a Ryan közlegényt, a Halálsoront, A remény rabjait, az Életrevalókat. Sorolhatnám sokáig a listát, de felesleges. Mindenkinek mást jelent a jó film, ezen nem lehet vitatkozni. A Captain Fantastic-ot, akkor nézd meg, ha az előzetese vagy valami írás alapján tetszik, azért felesleges, hogy az én ízlésemet vizsgáld.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Amúgy nálad vetítő+2 db hangsugárzó megy? Művész filmeket néztek, amikhez nem kell több hangsugárzó?
Engem hidegen hagy a sokcsatornás hang otthon, munka közben sem szeretem. Ez egy tipikusan olyan terület számomra, ahol a kevesebb a több.
Nem tudom, mitől lesz egy alkotás művészfilm, de akciófilmek, horror, vígjáték nagyon ritkán szokott előfordulni nálam.
Művész filmeket néztek, amikhez nem kell több hangsugárzó?
Mindent értek! ..bocs!
Amikor mozit csinál az ember, egyfajta élményt, szórakozást vesz, amelynek a film csak egy része.
Ez a legjobb megfogalmazás és pontosan így is kell használatba venni egy házimozit. Ha valaki rendelkezik egy jó szobával, nem kell azt hinni, hogy minden másnap hatalmas mozi élményben lesz része. Ugyanúgy kell élni a hétköznapokat, mintha nem létezne, s a fáradt vagy unalmas napokon tökéletesen el lehet süppedni a vászon előtt, ami egy utazásra visz, mialatt fel tud töltődni az ember.
Egy kicsit én úgy érzem, ha valaki kevesli a jó filmélményt, akkor az élet más területén kellene körbenézni. Lehet ott nem kerek a történet és ezért menekül folyton a vászon elé, ami egyértelműen ahhoz vezet, hogy szép lassan kiég az emberből a hobbi iránti tűz. De ez csak egy tipp, nyilván nem látok bele senki életébe, de nem is szeretnék senkit sem elítélni.
Mióta vetítőre váltottam a plazma TV-t, nálam 2 hetenként van filmklub, állandóan telt házzal, ami esetemben max 8 főt jelent, de sokkal többen is jönnének, ha beférnének. Jellemzően 40-60 év közötti tagok vannak jelen és általában alig tudjuk eldönteni, mit nézzünk, olyan sok jó film van. Az nyilván nem lenne reális elvárás a filmiparral szemben, hogy minden napra jusson egy szuperprodukció.
Hát igen kemény az élet, neked is valamiből meg kell élni
Egyébként nálam is így van jönnek mennek a barátok mozizunk egyet keddenként.
Egy dolgot nem érdemes elfelejteni - akit nem érdekel (mondjuk téged és F Lacit) az adja el a cuccokat. Mi a fenének nektek házimozi?
Mindig elfelejtem, hogy ez a szórakozás a feltétlen odaadásról szól! Mintha egy szektában lennénk! Nem baj, ha szar-átlagos filmek jönnek, csak jönnek (lásd fcsfelix), de Te ne véletlenül se csüggedj! Imádd csak imádd és csak KÖLTS minél többet, minél többször, mert ebbe a hobbiba ez az elvárt!
Mint egy alkoholista klubban:
Ma ittál már?
1. Nem. Akkor igyál!
2. Igen! Akkor is igyál!
3. Igen ittam, de sajnos kannás bor volt, ami nem esett jól, ráadásul beteg lettem tőle. Nem baj, igyál rá valamit! Ha iszol elmúlik a rosszul léted!
Fapaci:
Valóban megszámlálhatatlan sok film van! Én beérném havi 1 igazán jóval is ...
Amúgy nálad vetítő+2 db hangsugárzó megy? Művész filmeket néztek, amikhez nem kell több hangsugárzó?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Az 50+ embereket nem érdekelte 10-15 évvel ezelőtt sem.
Tegnap este ez volt terítéken vagyis a vásznon. Nem mondom, hogy jó film, de legalább rossz. A táj meseszép, aztán ennyi. Nekem személy szerint nem jött be. Középszerű szereplők és színészi játék, elég gyenge forgatókönyv és megvalósítás. Pedig szeretem az ilyen hangulatú kalandfilmeket és az a bosszantó, hogy ennél sokkal többet ki lehetett volna hozni a sztoriból meg a megvalósításból. Egy megnézést megér, ha éppen semmi nincs tervben, de az előzetes alapján többet vártam tőle.
NAD 787 v3: Dirac + Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
4x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Hisense XR10 RGB lézer proji
Stewart Fix keretes vászon 117"
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer
És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen. :-)
KEF R900 + R300 + R600c
4x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Hisense XR10 RGB lézer proji
Stewart Fix keretes vászon 117"
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer
És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen. :-)
-
Csutka
A magam nevében is/inkább nyilatkozom. Öregszünk, már nem akkora a hév sokaknál. Mi már 40 körül rengeteg filmet láttunk, ebből a szempontból szerencsés/elkényeztetett korosztály vagyunk. Magas is az ingerküszöb, és a léc. Évi féltucatnyi film ami említésre méltó, és az sem az "óriás zúzó szuperhős robotszörnyek űrlázadása" . Persze lehet nézni újra az unalomig demózott, ismert filmeket, önigazolásképp, hogy kell a mozi.
Változik az ember, öregszik, érik, bölcsebb lesz. Őszintén szólva, ez a házimozi dolog, egy nagy gyerekes játék. De a férfiak örök gyerekek, mint tudjuk.
Kacsintgatok a sztereó felé vadul én is, de azért még kitartok egy picit. Picit.
Még annyi, hogy nem sok 50+-os embert látni, aki nyomatja a házimozit. Elmúlik ez....
Az 50+ embereket nem érdekelte 10-15 évvel ezelőtt sem.
De a házimozi tök olyan, mint mondjuk egy body/torna szoba.
Rengeteg helyen van és nagyon kevesen használják. Megveszik a drága szobabiciklit mondjuk és otthon áll.
Egy dolgot nem érdemes elfelejteni - akit nem érdekel (mondjuk téged és F Lacit) az adja el a cuccokat. Mi a fenének nektek házimozi?
Nincs kényszer, nem kötelező!
El kell adni mindent és egy kis TV-t megtartani + UPC adások.
Elég az a Híradó megnézésére.
Így rengeteg időtök marad másra és ha élvezitek, akkor csináljátok azt.
Ha elkezd hiányozni a dolog, akkor el lehet menni moziba arra a 6 jó filmre egy évben és kész.
Amikor mozit csinál az ember, egyfajta élményt, szórakozást vesz, amelynek a film csak egy része. Azt gondolom, aki azon morfondírozik, évente/havonta/hetente vajon hány filmet is fog megnézni benne, hányért lesz érdemes beröffenteni a technikát, inkább bele se vágjon.
A magam nevében is/inkább nyilatkozom. Öregszünk, már nem akkora a hév sokaknál. Mi már 40 körül rengeteg filmet láttunk, ebből a szempontból szerencsés/elkényeztetett korosztály vagyunk. Magas is az ingerküszöb, és a léc. Évi féltucatnyi film ami említésre méltó, és az sem az "óriás zúzó szuperhős robotszörnyek űrlázadása" . Persze lehet nézni újra az unalomig demózott, ismert filmeket, önigazolásképp, hogy kell a mozi.
Változik az ember, öregszik, érik, bölcsebb lesz. Őszintén szólva, ez a házimozi dolog, egy nagy gyerekes játék.
Taps!
fehérlaci,manapság nem sok film van akkor számodra amiért érdemes vetítőt kapcsolni,igaz?
A "spórolás" szerintem egy új vetítőnél még nem kellene hogy ennyire jelen legyen.Még akkor sem ha előre elkönyvelhető (véleményekre,kommentekre,IMDb-re támaszkodva) ,hogy valami nem lesz elég jó.
A filmek 80-85%-át nézzük a moziszobában kb. Nem mondom,hogy mindent,de ha folytatódik egyik kedvenc sorozatunk és hosszú lesz,mi sem kapcsolunk vetítőt,mert akkor gyorsan pörög a lámpa óra.
Van hogy nem vállik be,sajnos sok film.(Mint pl az elmúlt hétvégén a gyengusz Függetlenség napja új része)
Egy két átlagos thriller-t ,vagy vígjátékot megnézek a TV-ben simán,nem zavar.
"Egy tepertőkrémeskenyerestejesparadicsomos reggelihez feleslegesnek érzem, hogy öltönyt vegyek fel, dehát ... különbözőek vagyunk! :)"
A sztereó fanatikusok akkor egy kevésbé kedvelt zenéhez music centert kellene,hogy kapcsoljanak a konyhában, ha pedig megvesznek egy új CD-t kedvenc előadójuktól, akkor beröffenthető a nagy cucc a zeneszobában? Mert ezt így is ki lehet fordítani.
... le kellett vennem a mosolygós szmájlikat töled, mert a fórum motor nem engedte úgy elküldeni az üzenetemet ...
Nem spórolom a lámpa órákat, hanem egyszerűen kevés filmet tartok arra méltónak, hogy bekapcsoljam értük a vetítőt!
Hát ... nálad is hasonlóan működik az mint ami nálam, csak te még nem jutottál el arra a szintre ahová én. Tudom, hogy egy házimozi fórumon nem ez szokás, de hidd el, nem szégyen fejlődni!
Theljesen, phontosan igazad van!
Ahogy a "szégyenkezős" videónak vége lett a Zsivány egyes előzetesét dobta fel a jutub. Nemtomm, de má megint olyan ütötte meg a szemem aminek nem kellett volna. Azt eddig is tudtam (mert erősen láccik), hogy a Birodalmiak a náci németeket formálja meg, de hogy az nekem, mennyire fájóan demagóg ökörség (ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ...) , hogy a hiper-szuper hadsereg, még mindig az MG 42-őt használja ... Hülye-hülye SW!
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Nálunk is tervben van hétvégére ez a film,amit cutler ajánlott.
Meglátjuk...
fehérlaci,manapság nem sok film van akkor számodra amiért érdemes vetítőt kapcsolni,igaz?
A "spórolás" szerintem egy új vetítőnél még nem kellene hogy ennyire jelen legyen.Még akkor sem ha előre elkönyvelhető (véleményekre,kommentekre,IMDb-re támaszkodva) ,hogy valami nem lesz elég jó.
A filmek 80-85%-át nézzük a moziszobában kb. Nem mondom,hogy mindent,de ha folytatódik egyik kedvenc sorozatunk és hosszú lesz,mi sem kapcsolunk vetítőt,mert akkor gyorsan pörög a lámpa óra.
De azért a hét végére tervezett két ,max három filmet mindíg ott nézzük.Van hogy nem vállik be,sajnos sok film,de nem bánkódom utána.(Mint pl az elmúlt hétvégén a gyengusz Függetlenség napja új része)
Egy két átlagos thriller-t ,vagy vígjátékot megnézek a TV-ben simán,nem zavar.
"Egy tepertőkrémeskenyerestejesparadicsomos reggelihez feleslegesnek érzem, hogy öltönyt vegyek fel, dehát ... különbözőek vagyunk! :)"
A sztereó fanatikusok akkor egy kevésbé kedvelt zenéhez music centert kellene,hogy kapcsoljanak a konyhában, ha pedig megvesznek egy új CD-t kedvenc előadójuktól, akkor beröffenthető a nagy cucc a zeneszobában? Mert ezt így is ki lehet fordítani.
Bár aki sztereózik annak egyszerűbb dolga van ,mert a zenében semmi nem változik,tehát egyszer kell profin megépíteni otthon a rendszert és sokkal tovább élvezhető,nem avul el.
Mióta a fórumon vagyok ,azt látom,hogy sokan kényszerűségből " csábulnak át" a sztereózás világában,mert nincs pénz és kedv tovább fejleszteni,belefáradnak és jó film sem olyan nagy számmal jön.Persze nem mindenki.
De akik igen,elhitetik magukkal,hogy azért lépnek,mert jobb a sztereó zene hallgatás. Pedig sok esetben nem így van.
10/10?
Tehát életed egyik legjobb filmje, ha valaha gondoltál másra is 10/10-et?
Na megvizsgáljuk az ízlésed
Te is szégyenkezel? A srác sem tőtött még le soha semmit, SOHASE (azé, hehehe ... ugye nem meglepő, de kacsint egy jó nagyot ... )!
Captain Fantastic
Számomra az utóbbi idők legjobb filmje, egyszerre megható, vicces, elgondolkodtató és teszi mindeszt úgy, hogy közben valami nagyon jó érzést kelt. Nagyszerű képek és fülbemászó muzsika teszi még jobbá a tötrénetet. Semmi speciális effekt, semmi durva akció, semmi különleges hanghatás, mégis öröm volt végigülni és egy pillanatig sem gondolkodtam azon, hogy minek ide 280-as vászon meg a sokcsatornás hangrendszer. Az ilyen filmekért is érdemes komoly rendszert tartani.
10/10
Ha a kölcsönzőben csak a borítóját látom, hát ... én biztosan tovább görgetek, de így, hogy ajánlottad kikölcsönzöm. Az előzetese miatt, csak 720p-ben fogom letőtikézni, a vetítőt nem fogom bekapcsolni. Ha tényleg jó a film, akkor tv-n is jó lesz, ha még sem annyira jó (az ízléssel ugye nem lehet vitatkozni ) akkor kár lenne koptatni vele a vetítőt!
Egy tepertőkrémeskenyerestejesparadicsomos reggelihez feleslegesnek érzem, hogy öltönyt vegyek fel, dehát ... különbözőek vagyunk!
Captain Fantastic
Számomra az utóbbi idők legjobb filmje, egyszerre megható, vicces, elgondolkodtató és teszi mindeszt úgy, hogy közben valami nagyon jó érzést kelt. Nagyszerű képek és fülbemászó muzsika teszi még jobbá a tötrénetet. Semmi speciális effekt, semmi durva akció, semmi különleges hanghatás, mégis öröm volt végigülni és egy pillanatig sem gondolkodtam azon, hogy minek ide 280-as vászon meg a sokcsatornás hangrendszer. Az ilyen filmekért is érdemes komoly rendszert tartani.
10/10