Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Akkor én most elszakítanám a thread-ot az ajánlott filmek érdekében!
Nekem tetszett:
Én voltam kislétszámú, 30-35 fős metál esküvőn. Hatalmas, koncertszerű formabontó óriásbuli volt. Bevállalták a barátomék. Pár idős volt csak, nyomták a rock n' rollt. A menyasszony fekete ruhában volt. Lassú is, gyors is, minden szólt.
Sosem felejtem/jük el. Egy mulatós esküvő a homályba vész, tömegáru, nincs művészeti értéke
A pincérek forgatták a szemüket az elején, aztán szakadtak a röhögéstől.
Töröltem, mert nem látom értelmét vitatkozni.
Szerelmi kirakós (Rekonstrukció) (2004) Lynch-szerű rendezés, szerelmi szürreál. (Aki nem akar magának spoilert, az ne olvasson port.hu-ismertetőt, hihetetlen idiotizmussal íródott.)
A lakodalmas zene, vagy Zoltan Erika nalam tok mind1 nem kepvisel orult erteket. Pedig Erikank mar nem lakodalmast tol. De egy jol sikerult buliba szivesen veszem mind2 jelenletet. Persze ha mar nemi nyomas is van a fejben. Ebben az estben Diana Krall amit reggelente hallgatok megolne a bulit. De h alljon a szor az erintettek hatan. Thaifoldon utban a James Bond szikla fele a hajo maugli szemelyzete kis Grofoval, meg valami elcseszett technos nepzenei mixel kedveskedett a magyaroknak. Ezt a vilag masik felen.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Nyilvan atlageskuvore gondoltam atlagos osszetetelu vendegsereggel. Olyan eskuvon meg nem voltam ahol egy zenei iranyzat volt a fo csapas. Amire x ember onfeledten szorakozott a tobbi meg banatosan nezi. A sziv sebesz eros pelda volt arra amit te amugy ertesz.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Magas műveltség és IQ közt vannak összefüggések, de nem szigorú feltételei egymásnak.
Alkotás és értékes művészet pedig nagy halmazban apró. Teljesen objektíven ki lehet jelenteni az alkotások nagy részéről, hogy az művészetileg értéktelen, ilyen pl. a lakodalmas zene, amit biztos, hogy nem viselek el az esküvőmön (és nem nagyon érdekel, hogy a Mariska néninek az jobban bejönne, mert nem ő miatta rendezzük az eseményt) Vagy jazz vagy klezmer zene amit el tudok képzelni, mint lehetőség, de a realitás inkább a DJ lesz.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11288
- Kapcsolat:
Ne sarkitsunk, nem mondtam h elkepzelhetetlen. Viz alatt is van eskuvo. Semmi nem lehetetlen. Ma mar tobb eskuvon Dj van es a vendegek keresei szerint tolja. Sztem ez a legjobb megoldas, h mindenkinek legyenek szorakozasi lehetosegei. De a kivansaglista alapjan nem tudnam mitelni h kinek milyen az IQ-ja. Mart mi van ha egy szivsebesz keri a 100 ft-nak 50 a fele cimu orokzoldet. Szoljam meg h ez mekkora muveletlen, ugyan mar!
Ezt írtad: "Az említett mulatós műfaj nélkül elképzelhetetlen egy esküvő."
A szívsebész szakmának mi köze a műveltséghez? Amúgy persze igazad van, a szórakozási igényszint erősen szubjektív és ha egy kicsit kilépünk az utcából, hamar rájövünk, hogy minden világrészen teljesen mást jelent.
Ne sarkitsunk, nem mondtam h elkepzelhetetlen. Viz alatt is van eskuvo. Semmi nem lehetetlen. Ma mar tobb eskuvon Dj van es a vendegek keresei szerint tolja. Sztem ez a legjobb megoldas, h mindenkinek legyenek szorakozasi lehetosegei. De a kivansaglista alapjan nem tudnam mitelni h kinek milyen az IQ-ja. Mart mi van ha egy szivsebesz keri a 100 ft-nak 50 a fele cimu orokzoldet. Szoljam meg h ez mekkora muveletlen, ugyan mar!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Szubjektív, értem én. De művészetnek lehetne nevezni így akár mindent, amit alkot valaki. Ezt is értem. És az is lehet, hogy művész úrnak szólítják a Bunyós Karcsit aki tátog a Cd-re a művházban. Kérdés, hogy Ő alkot? Művész? A VV művészet? Én bátorkodom szelektálni, és írásba is adom ha kell.
A szelekcióhoz minden jogod megvan, de az alkotás ténye független a szubjektív minőségtől. A művészet egyik nagy funkciója a szórakoztatás, ezek nincsenek ellentétben. Nyilván én sem hallgatok lakodalmas mulatós zenét, de az is alkotás. Érdekes felvetés, hogy egy lagzi nem képzelhető el ilyen muzsika nélkül, mert én 20 éve nem voltam olyan buliban, ahol ilyen lett volna a műsor. Szóval nem lehetetlen a szarfolyam elé gátat emelni és a világot a saját képünkre alakítani, csak elhatározás kérdése. De azért nem érdemes elfeledni, hogy amire én buliztam 30 évvel ezelőtt (Bikini, P.Box, Hobo), sokak számára elviselhetetlen gagyi. Ne is próbáljunk igazságot tenni, mert lehetetlen!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
A művészet és az kultúrális érték meghatározható elég jól, és intelligenciafüggő a fogyasztása.
No, sok száz éves sikertelen próbálkozás után valaki talált egy működőképes módszert a feladatra?
Váltsunk témát.
Nézzétek a Narcos-t, jónak tűnik az első részek alapján.
Sztem nézzetek Aranyéletet, mert nagyon jól sikerült magyar sorozat.
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Vannak filmek,melyek értelmezéséhez kell egy intelligencia szint.
Egyébként ha ez csak minimális ,akkor már a film közepén elveszik a fonál ,illetve katyvasz és csalódás lesz a végére.
Pl apósom számára a film fogalma annyit jelent, hogy csák norisz és szegál,meg hasonlók ütnek rúgnak,meg lőnek és kész.Robbantások, törés,zúzás ...Ennyivel beéri.Ha egy filmben ezek nincsenek meg számára, az xar,mert csak "dumálnak benne" és "nem történik semmi" Hiába is állnék le vele "csevegni" pl a témáról,nem értene szót velem.
Azért nem hinném,hogy itt ilyen IQ szintű emberek lennének.
Mindíg ízléseken vitatkozunk inkább,pedig kár,mert sosem vezetett semmire.
A különböző betegségeket,halált bemutató filmeknek is helyük van ugyanúgy,kedvelni ilyen műfajt nem lehet,de megnézzük,mert életünk része ez is.
Az már más kérdés melyik film tud valóban megérinteni,nyomot hagyni bennünk,illetve átérezni,hogy az életben is így élik-e át azok az emberek akik sajnos betegek lesznek,meg a hozzátartozók,pedig valahol már akkor feladja az ember mikor megtudja,hogy halálos beteg, szerintem a küzdés már csak felületesség és remény.
A készítők sokszor úgy csinálják meg az ilyen filmeket,hogy ne érjen akkora csapás minket nézőket, így picit "elsimítják" a sztorit,pl a rákos beteg még mindíg szép a halála napján is és nem a család által körülált kórházi ágyban látva hal meg a szereplő a végén,30 kilóra lefogyva,mint az a valóságban van legtöbbször. Ha az ilyen filmek rendezői könyörtelenül ragaszkodnának az eredetiséghez, nem lenne aki megnézné.
Szerintem egy bizonyos kor után is változik az ízlésünk ezért van ,hogy csak "ráununk" bizonyos műfajokra mert már annyit nyomatták az arcunkban.Mégis megnézzük őket.
Nem biztos,hogy pl egy szuperhősös filmet azért húz le az ember mert ő már "sokat látott" 40 éves elmúlt ,hanem mert már a sokadik bőr lett lehúzva,ahogy más műfajokat is fel lehetne hozni...De mégis megnézzük újra és újra ezeket is...
Szórakoztatás így vagy úgy, de mindíg kell.
.
Hűha, nagy a baj. Miért is "elképzelhetetlen"?
Azért mert akit meghívsz, annak a nagy része ezt kívánja. Lehet hogy Te is? De ennek nincs értéke, csak megszokás/megfelelés.
Nálunk pl. a bevonulás sem a nászindulóra vol, hanem egy gyönyörű metál balladára. A zene gépről ment, nem mulatós, de nem is jazz persze. (Mondjuk volt Sinatra, és Kool & the Gang is.....) Úgyhogy nem elképzelhetetlen.
Abban egyetértek, hogy átlag alatti az Én IQ-m is persze, de próbálkozik az ember na.
Talán azért elképzelhetetlen, mert ha már létezik az az IQ, akkor körbenézve látja az ember, h vannak alacsonyabb IQ-val rendelkezők is az esküvői vendégségben. Akik talán jobban érzik magukat az esküvő időtartama alatt, ha mondjuk a maguk módján felkérhetik lötyögni a párjukat. Elég hülyén hat ha az örömapa, meg az örömanya metál zenére pogózik. Amúgy meg bármilyen kis IQ-val megáldott esküvőn is jártam, sosem hallottam még olyat, h mulatósra vonultak volna be, a házasságkötő terembe. De ha már metál, szted kinek nagyobb az IQ-ja, aki Vivaldit hallgat, vagy aki AC/DC? Mert a Vivaldis meg van győződve róla, h neki. És kb a metálról annyi a véleménye, h felesleges ricsaj. Aki viszont hallgatja az hozzá képest egy prosztó, alkoholista balhés ember. Tényleg nem gondolom, h az emberek IQ-ját meg lehet pusztán az alapján állapítani, h szabadidejében mi kapcsolja ki, mi szórakoztatja. Van aki haza megy a melóból, és a VV-ban látott ritka idióták kapcsolják ki. Van akit egy focimecs, van akit, egy jó szex. Van akit Vivaldi, van akit Metallica, van akit a kötés, van akit a festés, van akit..........................................................
Most látom mit írtál.
Még az emberi hülyeséget sem tartom IQ gondnak. A munkámban nem egyszer mondanak kacagtató hülyeséget. Pusztán azért mert nem értenek az adott dologhoz. Közben meg látom, h amúgy doki az illető.
A művészet és az kultúrális érték meghatározható elég jól, és intelligenciafüggő a fogyasztása. A felsorolt termékeket befogadók igenis elhelyezhetőek a társadalomban, ez köztudott. (személyes tapasztalatom is alátámasztja) Bőven lehetne párhuzamot vonni, hogy pl. mely társadalmi réteg hallgat mulatós értéktelen zenét. Szarul esik, de így van, szvsz is.
A rákos filmnek, és a VV meg mulatós bulinak semmi köze egymáshoz. Az előbbi személyes ügy, az utóbbi társadalmi "probléma".
A közízlés nem egyenlő a jóízléssel!
Hát ebben nem értünk egyet. Az, h kinek mi jelent szórakozást, nem hinném, h intelligencia függő lenne. Az említett mulatós műfaj nélkül elképzelhetetlen egy esküvő, Szuper esküvő lenne, mondjuk Vivaldival. A művészetet, és a kultúrát fejben el kéne tudni választani a szórakoztató műfajtól. Ha ennek a képessége nincs meg, az már lehet intelligencia probléma, és annak hiánya. Ha nem látunk tovább az orrunknál, és csak a magunk által felállított értéket tartjuk elfogadhatónak, az azért gond. De ha már itt tartasz, Laci kolléga baromságnak tartja a modern művészetet (festő, meg még ki tudja mit) Na már most, aki abban a világban mozog, ezek szerint ő nyugodtan, mondhatja, h Lacink intelligenciája, és gyanítom a tiéd is, az enyém is elég alacsony. Hisz nem látod benne, sem a művészetet, sem a kultúrát.
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
A művészet és az kultúrális érték meghatározható elég jól, és intelligenciafüggő a fogyasztása.
Végre valaki dióhéjban leírta...
Be kell vallanom, hogy nem néztem végig, hanem ezt is léptettem az első fél óra után.
Jól értem, párhuzamot vontál a szart sem érő, retva, gány műsorokkal és az általam gyakorlatilag meg nem nézett film között? Akkor én tök jó helyzetben vagyok, hiszen(még időben) nem néztem végig, de más igen ...
Szerinted melyik az idiótább perverzió: a Való Világ jelenlegi műsorát, az Éjjel-nappal Budapestet nézni, vagy rákos embereken-emberekre szipogi? Nekem, egyik sem jön be!
A jelen és a jövő idióta képregény adaptációi is lehangoló jövőt festenek! Akkor most mondjam azt, hogy milyen gondolkodásúak azok az emberek, akik ezeket fogják nézni és főleg élvezni(az új termékeket szinte bambán nézem, de lehet már nem sokáig!)? Az én szememben VV az Éjjel-nappal Budapest a SW, a hangya ember vagy a repkedő mittudomén, hogy még kiket, miket találnak még ki a jövőben, egyforma idióta termékek! Oké, az egyik termék alatt HD/Atmos hangok is vannak, dehát ide sülyedtek le a házimozisták, hogy végül is mindegy mi van a vásznon, csak pixel/szín helyes legyen, és csak üssön minden hangszóróból, valami, akármi, bármi?
Uramisten mekkora egy badarság, finoman fogalmazva. Nem az, h leírod neked mi nem tetszik. Hisz mindenki különböző, téged nem szórakoztat a fent felsorolt na bumm, idáig rendben van. Na de, h te megítélsz embereket, a gondolkodásukat, az alapján, h ők mit néznek meg, hát kész röhej. Képzeld nézem a VV-t, a Budapest is elszuttyog a hátam mögött, mikor olyan van oda pislantok. A forma 1-et idiótaságnak tartom, csak úgy mint a focit. A Gladiátort sem csíptem, a Hatodik érzéken meg vakartam a fejem, h mi benne a zseniális. Jöhetnek a kövek. Ezektől szted én hitványabb ember vagyok mint te? Ezekből te ki tudod következtetni, h én milyen gondolkodású vagyok? Sztem ezekből annyi vonható le, nem több, h engem más szórakoztat, mint téged. Ettől még teszem a dolgom a mindennapokban, éppúgy, mint bárki más. Egészen addig nincs gond, még a magad nyers gondolat menetén keresztül, leírod lassan hetente ugyanazokat a frázisaidat. Te világod, te gondolataid, de rajtad kívül élnek még egyedek bőven a planétán. Tudom jó lenne ha az utcán csupa Fehérlaci jönne szembe, így teljes lenne köztetek a megértés. Na de valld be rohadt unalmas lenne az élet. Csupa Fehérlacitól, Fehérlacinak film forogna.
Megy a medve az erdőben, egyszer csak meglátja a nyuszikát sírni egy kövön. Odamegy hozzá, megkérdi:
- Miért sírsz, nyuszika?
- Megerőszakoltak.
- Hol?
- A folyóparton.
- Mikor?
- Hát, tegnapelőtt, tegnap... és most is épp oda megyek.
Nőstény és buzi nyúl esetében érthető, a hetero nyúl viszont tanul az esetből ... Így már nem is olyan vicces ugye?
Egy valamit nem értek, ha te rettegsz a ráktól és filmen sem szereted az erről szóló drámákat, akkor miért nézed meg?
Fel nem foghatom, hogy miért sanyargatják magukat az emberek olyannal, amit nem szeretnek és van választásuk kikerülni. Hasonló mikor valaki képregény adaptációt néz és elcsodálkozva veszi tudomásul, hogy a realitástól elrugaszkodott dolgok jönnek szembe vele.
Például én sem nézek Éjjel-nappal Budapestet, így nem is kell anyáznom, hogy úristen mi ez a szar
Be kell vallanom, hogy nem néztem végig, hanem ezt is léptettem az első fél óra után.
Jól értem, párhuzamot vontál a szart sem érő, retva, gány műsorokkal és az általam gyakorlatilag meg nem nézett film között? Akkor én tök jó helyzetben vagyok, hiszen(még időben) nem néztem végig, de más igen ...
Szerinted melyik az idiótább perverzió: a Való Világ jelenlegi műsorát, az Éjjel-nappal Budapestet nézni, vagy rákos embereken-emberekre szipogi? Nekem, egyik sem jön be!
A jelen és a jövő idióta képregény adaptációi is lehangoló jövőt festenek! Akkor most mondjam azt, hogy milyen gondolkodásúak azok az emberek, akik ezeket fogják nézni és főleg élvezni(az új termékeket szinte bambán nézem, de lehet már nem sokáig!)? Az én szememben VV az Éjjel-nappal Budapest a SW, a hangya ember vagy a repkedő mittudomén, hogy még kiket, miket találnak még ki a jövőben, egyforma idióta termékek! Oké, az egyik termék alatt HD/Atmos hangok is vannak, dehát ide sülyedtek le a házimozisták, hogy végül is mindegy mi van a vásznon, csak pixel/szín helyes legyen, és csak üssön minden hangszóróból, valami, akármi, bármi?
Egy valamit nem értek, ha te rettegsz a ráktól és filmen sem szereted az erről szóló drámákat, akkor miért nézed meg?
Fel nem foghatom, hogy miért sanyargatják magukat az emberek olyannal, amit nem szeretnek és van választásuk kikerülni. Hasonló mikor valaki képregény adaptációt néz és elcsodálkozva veszi tudomásul, hogy a realitástól elrugaszkodott dolgok jönnek szembe vele.
Például én sem nézek Éjjel-nappal Budapestet, így nem is kell anyáznom, hogy úristen mi ez a szar
Megy a medve az erdőben, egyszer csak meglátja a nyuszikát sírni egy kövön. Odamegy hozzá, megkérdi:
- Miért sírsz, nyuszika?
- Megerőszakoltak.
- Hol?
- A folyóparton.
- Mikor?
- Hát, tegnapelőtt, tegnap... és most is épp oda megyek.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Láttam!
Sajnos nem egy családtagomat vitte el és mondhatom, hogy nagyon nem volt idillikus a történetük ...
Horror filmeket kiknek csinálják szerinted? A dvd korszakban a legnagyobb horror fogyasztók a nők voltak. Végig izgulták a filmet, de a sötétben nem mertek kimenni wc-re kíséret nélkül. Sosem értettem ezt a kettősséget.
Én rettegek a ráktól! Nem azt mondom, hogy nem kell róla beszélni, csak én nem szeretem az ilyen stílusú filmeket. A rákról készült dokumentum filmeket kevesen néznék meg, és az is biztos, hogy nem tesznek alájuk ilyen tipusú és minőségű térzenét ...
Legyen részemről valami pozitív is:
A másik dühítő film a Judge(A Bíró) ahol, (spoiler jön, ne olvasd tovább ha nem láttad!) egy csónakban rigatózva hal meg a rákos főszereplő.
A halál nem így viszi el a rákosokat, sokkal-sokkal szörnyűbb, ahogy felemészt testileg, lelkileg.
Miért kell ezt így bemutatni? És miért kell a millió rákos film?
Láttam!
Sajnos nem egy családtagomat vitte el és mondhatom, hogy nagyon nem volt idillikus a történetük ...
Horror filmeket kiknek csinálják szerinted? A dvd korszakban a legnagyobb horror fogyasztók a nők voltak. Végig izgulták a filmet, de a sötétben nem mertek kimenni wc-re kíséret nélkül. Sosem értettem ezt a kettősséget.
Én rettegek a ráktól! Nem azt mondom, hogy nem kell róla beszélni, csak én nem szeretem az ilyen stílusú filmeket. A rákról készült dokumentum filmeket kevesen néznék meg, és az is biztos, hogy nem tesznek alájuk ilyen tipusú és minőségű térzenét ...
Emberi, nem eltúlzott, valóságos, s talán pont ezért vág földhöz.
Most néztem meg. Szerintem amerikaiasan eltúlzott, ezért engem nem vágott földhöz, sőt egy kicsit bosszantott is, hogy a film kedvéért bagatelizálnak dolgokat és párhuzamban nyomják elénk az elmúlás negatív és a születés pozitív érzelmeit. Ez nekem nem szimpatikus. Sajnos sokszor jártam a Kékgolyóban. A valóság más mint amit a filmben láttam. Tény, a rák lehetősége MINDENKIBEN ott van, de véleményem szerint elég a témával akkor foglalkozni, ha már az ajtóban áll. Értem, hogy hálás film alapanyag a rák, és azt is értem, hogy van akit megfog, de engem nem.
Miss You Already - Máris hiányzol
Emberi, nem eltúlzott, valóságos, s talán pont ezért vág földhöz.
9/10