Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Tervben van hétvégén szombat estére Az évszázad vihara című Stephen King film.240 perces sorozat
Remélem jó lesz.

http://port.hu/adatlap/film/tv/az-evsza ... ovie-39113

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Adele-t még pihentetem...

Had pihenjen,azt hagyjuk meg a retek rádióknak.
Itt egy király Finn muzsika ,erre varjál farzsebet

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 138

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

Picit formabontás.
Koncert ajánló.
A Pink Floyd elkerülte az életem, nem véletlen, sosem tudtam befogadni. De.
Kíváncsiságból egy Roger Waters A Fal koncertet néztünk meg, amely komoly élménnyel ajándékozott meg. Brutális látvány 10 és hangzás 10

További ajánlott jól szóló koncertek, melyeket láttam mostanság:
Peter Gabriel / Growing Up  Látvány 9, hang 9,
Quimby / Két koncert Látvány 7, hang 9,
Iron Maiden / Flight666 / Rock in Rio, Látvány 8, hang 8, Rio hang 7
Depeche Mode / Tour of the Universe  Látvány 8, hang 7,
David Bowie / Reality Tour Látvány 7, Hang 8
Moorcheeba / Live in Lugano Látvány 7, hang 8

Adele-t még pihentetem, és valami jó Rammstein-t kéne szerválni.
A Motörhead mind 10/10

Koncerteket én is nagyon szeretek nézni otthon. Csak BD50-ben, hogy a képre, de elsősorban a hangra ne lehessen semmi panasz. Visszagondolva, amik különösen hangra nagyon jók voltak, azok:

Robbie Williams / Live at the Albert (2001)
Madonna / Sticky and sweet (2008)
Céline Dion / A new day (2007)
Sade / Bring me home (2011)
Schiller / Sonne Live (2013)
Schiller / Symphonia (2014)
Schiller / Atemlos Live (2010)
David Gilmour / Remember That Night: Live At The Royal Albert Hall (2006)
Nightwish / Showtime Storytime 2013 (Live At Wacken Open Air)
És persze az Adele.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

csacsumicsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: csacsumicsa »

Adele-t még pihentetem, és valami jó Rammstein-t kéne szerválni.
A Motörhead mind 10/10

Rammstein-t valamelyik kölcsönzőben láttam.

Ajánlom mèg a DTS Music Demo Disc 1-12 -ig szintèn a kölcsönzőben.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1293

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Nyilván az ilyen lurkókat sem egy énekkarba, sem egy csapatba eleve fel/be sem veszik. Amúgy pedig a film mondaninvalója, üzenete NEM az, hogy mi vagy hogy volt, hanem, hogy kéne legyen.
Igen, érdekes, hogy a Gyűrűk ura vagy a Starwars után senkiben nem merül fel a film és a valóság kapcsolata.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Még jó hogy időnként felbukkannak emberek, akik megmondják a többi szerintük elveszettnek mi a jó, mit hogyan kell tenni, nézni. 
Olyan elveszettek lennének egyesek nélkülük, hogy valóban nem tudnák mit szeretnek, és mit hogyan kell nézni, és min. 
A Wayne világa egyik jelenete jut eszembe erről: Nem vagyunk rá méltók! Nem vagyunk rá méltók! Mocsadékok vagyunk! Szemetek vagyunk, és törmelékek is!

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 983

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Csak nem 65VT60? Itt is akad egy olyan, de azt jobban féltem mint a projit.

Sajna nem vt csak egy st 60-as de annak is nagyon jó a képe, nem igazán cserélném le mostanában egy 4k-csodára.....       
"Az igazi barát szemből támad."

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 983

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Képzeljétek el, hogy újabban sorozatot is projektoron nézünk, leszarom a lámpaórát, azért van, hogy élvezzük.
Sok sorozat nagyon komoly rendezést, és szinte művészi operatőri munkát kapott. Úgyhogy le a tabletes filmnézéssel.

Sosem érdekelt hány óra ment a vetítőbe de mióta megvettem a 65 plasmát azóta sokkal ritkábban eresztem le a vetítőt ...

A filmnézésbe minden eszköz bele tartozik amin éppen nézni lehet. Én pl. szuperül végignéztem az Aranyélet első évadát egy hosszú repülő úton Ipad-en fülessel. Nem is rossz hangminőséggel. Lekötött, jó volt, alig vártam, h haza érjek megnézni a második évadot. Ugyan úgy beszippantott mintha a 60" tévén néztem volna itthon. Nem érzem, h ez tiltott gyümölcs lenne, amit ne lehetne megjegyezni itt. Pont, h jó példa amiről a diskurzus folyik, h nem minden jó alkotáshoz kell a technika. A felvetésed meg azért nem áll meg, mert a 3m-es képátlót nézem 4.20-ról. A tabletett meg 20cm-ről, szóval a kicsi mégsem annyira kicsi a nézési távolság miatt. 

Érdekes néztem én is a sorozatot de vásznon talán 3-4 részt néztem meg inkább a tv ment...    
"Az igazi barát szemből támad."

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Megidézem Gyulai Pált ! Legyen szíves kifejteni az emberi szem ,a képméret és a nézési távolság összefüggéseit! 20 cm-ről tabot nézni azért nem ugyan az mint 4.20-ról 3 métert.Azért ezt te sem gondoltad komolyan , ilyen házimozis múlttal.

Amúgy én szigorúan "mozifilmekről" és nem egyéb kategóriákról pl. sorozatokról írtam amit írtam.

Nem összevetettem a két féle eszköz élvezetét. Egyértelmű, h a proji a leges leg jobb dolog ami négy fal közt lehetséges. Arra akartam rávilágítani, h amit elsőre kicsinek gondolsz, az azért az életben nem olyan kicsi, mert jóval közelebbről nézed. És akkor beszélhetnénk a 15-ös laptop kijelzőkről, és így tovább. Egy drámai, vagy beszélgetős remekművet simán lehet élvezni. Ez nem ördögtől való, de pl. a háztartások többségében található 32" tévék, sem adnak nagyobb élvezetet, mint egy tablet. A 32" tévét sok lakásban 2-3 méterről nézik. Mégis átjön rajta egy - egy komolynak mondott alkotás. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 509

Hozzászólás Szerző: MGMART »

A filmnézésbe minden eszköz bele tartozik amin éppen nézni lehet. Én pl. szuperül végignéztem az Aranyélet első évadát egy hosszú repülő úton Ipad-en fülessel. Nem is rossz hangminőséggel. Lekötött, jó volt, alig vártam, h haza érjek megnézni a második évadot. Ugyan úgy beszippantott mintha a 60" tévén néztem volna itthon. Nem érzem, h ez tiltott gyümölcs lenne, amit ne lehetne megjegyezni itt. Pont, h jó példa amiről a diskurzus folyik, h nem minden jó alkotáshoz kell a technika. A felvetésed meg azért nem áll meg, mert a 3m-es képátlót nézem 4.20-ról. A tabletett meg 20cm-ről, szóval a kicsi mégsem annyira kicsi a nézési távolság miatt. 

Megidézem Gyulai Pált ! Legyen szíves kifejteni az emberi szem ,a képméret és a nézési távolság összefüggéseit! 20 cm-ről tabot nézni azért nem ugyan az mint 4.20-ról 3 métert.Azért ezt te sem gondoltad komolyan , ilyen házimozis múlttal.

Amúgy én szigorúan "mozifilmekről" és nem egyéb kategóriákról pl. sorozatokról írtam amit írtam.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Eljutottunk a filmektől a lakodalmas zenéig   hurrá!

Többször volt már amiatt pengeváltás, pro és kontra, hogy kell-e a minőségi technika avagy sem egy film maradéktalan élvezetéhez. Kell. Pont. Abban az esetben ha valaki magáért a filmekért épít ki komoly rendszert és a technika nem öncélú önmagáért való lakásdísz vagy szimplán sznobizmus.

Nem tudok azzal egyetérteni , hogy vannak filmek amik tabon vagy laptopon is megtekinthetőek és ezzel maradéktalanul visszakapjuk az alkotás teljes értékét.Még akkor sem ha beszélgetős kamaradarabok. Hogy miért?
A legkifejezőbb színészi eszköz a szem és az arc.Vásznon nagy méretben "közel kerülünk" a színészhez mintha a valóságban 20 centiről a szemébe nézhetnénk.Közelről látjuk minden rezdülését és rajta keresztül az érzelmeit.
Valamint nem elhanyagolandó az operatőri munka.Egy jó operatőr mint egy művész megkomponálja a beállítást.Nagy vászonban gondolkozik arra " fest".Tabon nézni filmet nálam az a kategória mint amikor valaki egy jó bort felönt Cola-val.Egy házimozival foglalkozó topicban arról beszélni, hogy "jó az laptopon is" kicsit furcsa nekem

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 509

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Eljutottunk a filmektől a lakodalmas zenéig   hurrá!

Többször volt már amiatt pengeváltás, pro és kontra, hogy kell-e a minőségi technika avagy sem egy film maradéktalan élvezetéhez. Kell. Pont. Abban az esetben ha valaki magáért a filmekért épít ki komoly rendszert és a technika nem öncélú önmagáért való lakásdísz vagy szimplán sznobizmus.

Nem tudok azzal egyetérteni , hogy vannak filmek amik tabon vagy laptopon is megtekinthetőek és ezzel maradéktalanul visszakapjuk az alkotás teljes értékét.Még akkor sem ha beszélgetős kamaradarabok. Hogy miért?
A legkifejezőbb színészi eszköz a szem és az arc.Vásznon nagy méretben "közel kerülünk" a színészhez mintha a valóságban 20 centiről a szemébe nézhetnénk.Közelről látjuk minden rezdülését és rajta keresztül az érzelmeit.
Valamint nem elhanyagolandó az operatőri munka.Egy jó operatőr mint egy művész megkomponálja a beállítást.Nagy vászonban gondolkozik arra " fest".Tabon nézni filmet nálam az a kategória mint amikor valaki egy jó bort felönt Cola-val.Egy házimozival foglalkozó topicban arról beszélni, hogy "jó az laptopon is" kicsit furcsa nekem  

Gbardo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Gbardo »

A lakodalmas zenét semmi sem teheti jobbá  Olyan életérzést közvetít, ahogy én sosem szeretném érezni magam
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Viszont van olyan műfaj, ami determinálja a minőség(telenség)et. Ahogy pl. zenében létezik a "lakodalmas", úgy filmek terén is találhatunk hasonló műfajt.

oké, de a lakodalmas zene is jobb lakodalomba mellbevágó hangerőn.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Viszont van olyan műfaj, ami determinálja a minőség(telenség)et. Ahogy pl. zenében létezik a "lakodalmas", úgy filmek terén is találhatunk hasonló műfajt.
Nem ertek egyet, nincs olyan h igenytelen mufaj. Illetve bocs van, az Asylum, meg a zs kat filmek. De errol mindenki tudja mire szamithat. Muveszi, dramai filmbol is van kritikan aluli emeszthetetlen unalmas borzalom. Pedig annak kene lennie a te ismeretedben az ugymond minosegnek. Mufajon belul lehet ertekelni a filmeket, de a mufajokat osszehasonlitani nem szabad. Arrol nem beszelve, h jobban belegondolva mindnek egy kozos celja van. Megpedig a szorakoztatas. H kit mi szorakoztat elso osztalyuan, az mar egyen fuggo. En sok mufajban talalok gyongyszemeket.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Itt tévedsz, egy elég nagyot. A filmipar műfajokból áll, minden műfajnak megvannak a vele járói. Van amihez kell technika, és van amihez nem. Minden műfajban vannak kiemelkedően jó alkotások, vannak közepesek, és vannak rosszak. Nézzünk meg egy Remény rabjait, vagy Halálsoron-t, vagy Forrest Gump-ot. Nem kell hozzá semmi, elég egy 82cm tévé, de gyanítom, h egy Ipad is elég az élményhez. Aztán vegyünk egy Bad Boys-ot, vagy egy Gyűrűk urát, Titanic-ot egyikhez sem árt a vászon, és a sokpontegy. Mindig is utáltam ha valaki szűklátókörűen valamelyik műfajt alárendeli a másiknak. Én elválasztom a műfajokat, mert műfajokon belül bármelyik alkotás lehet 10/10. Nincs olyan, h egy drámai filmmel nem lehet azonos értékű egy popcorn mozi. Nekem egy Vissza a jövőbe, pl. nem alább való egy Remény rabjainál. Sajnálkozva szoktam nézni, h egyesek nem tudják szétválasztani ezt, pedig ami jó az jó, teljesen mind1, h melyik műfajban születik. Ahhoz viszont, h minden műfajt maximálisan ki tudj élvezni, na ahhoz kell a rendszer. 

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Csak röviDen ...
Az igazán jó film, olyan mint egy jó beszélgető partner. Oda figyelsz rá, iszod a szavait, felnézel rá és közben teljesen mindegy milyen ruhában van,

Itt tévedsz, egy elég nagyot. A filmipar műfajokból áll, minden műfajnak megvannak a vele járói. Van amihez kell technika, és van amihez nem. Minden műfajban vannak kiemelkedően jó alkotások, vannak közepesek, és vannak rosszak. Nézzünk meg egy Remény rabjait, vagy Halálsoron-t, vagy Forrest Gump-ot. Nem kell hozzá semmi, elég egy 82cm tévé, de gyanítom, h egy Ipad is elég az élményhez. Aztán vegyünk egy Bad Boys-ot, vagy egy Gyűrűk urát, Titanic-ot egyikhez sem árt a vászon, és a sokpontegy. Mindig is utáltam ha valaki szűklátókörűen valamelyik műfajt alárendeli a másiknak. Én elválasztom a műfajokat, mert műfajokon belül bármelyik alkotás lehet 10/10. Nincs olyan, h egy drámai filmmel nem lehet azonos értékű egy popcorn mozi. Nekem egy Vissza a jövőbe, pl. nem alább való egy Remény rabjainál. Sajnálkozva szoktam nézni, h egyesek nem tudják szétválasztani ezt, pedig ami jó az jó, teljesen mind1, h melyik műfajban születik. Ahhoz viszont, h minden műfajt maximálisan ki tudj élvezni, na ahhoz kell a rendszer. 

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1101

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Most lattam az uj Alien film elozeteset...na azt nagyon varom

csöpi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: csöpi »

Édesapám mindig azt mondja.
Fiam mi lenne ha mindenkit én csináltam volna?
Milyen unalmas lenne az élet.

Az én faterom meg mindig ezt mondta:
"Az a baj,hogy nem mindenkit én csináltam..."

Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Régen kis iskolás koromban megettem a radírt apránként órákon (biztosan nem vagyok ezzel egyedül)
Most azonban nem ettem meg,inkább kiradíroztam vele a topikot.,...volt mit

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

igazabol az ajanlokat sem olvasom el mert altalaban amit lehuznak az tetszik ami meg Oscart nyer inkabb meg se kene nezni

sajnos ez tenyleg egy szornyen unalmas film volt

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

En nem olvastam el, hogy mirol szol de bevallom meglepett, hogy ez ekkora siker.

Ahhoz tudnam hasonlitani mint amikor egyszer eletemben betevedtem a muvesz moziba es sokkent ert amit lattam...na ez ua a kategoria.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Tegnap megneztem a Moonlight cimu OSCAR dijas filmet es bar ne tettem volna.
Az Oszkár sem garancia ...
A (nekem tetsző) kritikák alapján ezt le sem töltöm.

" A film két érdekes kérdést vet fel:
1. Hogyan lesz egy introvertált, vézna, fekete, meleg kisfiúból kigyúrt, drogárus "gangszta nigga"?
Ezt a részt a film nagyvonalúan átugorja, egyszer csak hopp, és a főhős felnőtt!
2. Mi történik, amikor hosszú évek után ez a srác immár férfiként újra találkozik "az egyetlen férfival aki valaha megérintette"?
Ezen a ponton a film véget ér.
Értem én, hogy "bízzuk a néző fantáziájára", de a néző nem azért jár moziba, hogy kitalálja a film kulcsjeleneteit.
Az erős színészi játék (már ha a némán-dühösen nézés annak számít) és helyenként érzelmes jelenetek dacára így ez csak egy vontatott és semmitmondó alkotás, fájdalmasan primitív párbeszédekkel." 

" Túl lassú és túl egyszerű ez a film. Kicsit olyan érzése van az embernek, hogy ülnek a fejesek hollywoodban, hogy milyen meleges sztori nem volt még, aszongy az egyik, hogy fuxos gettó feka még nem volt meleg, és a fejükhöz csapnak, hogy tééényleg, akkor most csináljunk már róluk is egyet. Innentől már tényleg csak a meleg Birodalmi rohamosztagosokról sztori van hátra, és ki van maxolva egy életre a melegvonal. Apropó: miért van az, hogy a melegeknél mindig a szerelem körül jár a téma, mesélje már el nekem valaki? Az nem lehet, hogy két meleg nem szerelmes egymásba? Könyörgöm, legalább egyszer csináljanak már egy olyan melegekről szóló filmet, ahol két meleg utálja egymást!" 

Biztos vagyok, hogy lesz akinek tetszeni fog ...

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Tegnap megneztem a Moonlight cimu OSCAR dijas filmet es bar ne tettem volna.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Ameddig ezt nem teszed meg addig hiteltelen vagy, nem kicsit, nagyon
Csak röviDen ...
Az igazán jó film, olyan mint egy jó beszélgető partner. Oda figyelsz rá, iszod a szavait, felnézel rá és közben teljesen mindegy milyen ruhában van, ha a mondanivalójával, intelligenciájával, tudásával lenyűgöz téged. Rengeteg filmet csak tv-n, bekapcsolt avr mellett nézek. A vetítőt csak a feltehetőleg minden szempontból értékesebb filmekért kapcsolom be, de tény, hogy már nem érzek bizsergést, ha meglátom a szobában a cuccost. Eladni nem adom el, mert csak aprópénzért menne el, annál viszont jóval többet ér a rendszer.  
Jelenkorunk hang űrtechnikája leginkább a látványfilmekhez kell. A 3D-hez hasonlóan az Atmos és a DTS X sem valósághűek, de érdekesebb a kapott végeredmény! Na kábé ezért sem adom el a felszerelést, sőt, ha vissza tér a régebbi életem, akkor valószínűleg nálam is be lesz építve 4 db plafon hangsugárzó, amiket Atmososdtsxes erősítő fog hajtani, a hangszórókon pedig nagy valószínűséggel, Magyar szinkront fogok hallgatni ...  

Egyébként meg mi lenne itt nélkülem? Csak ücsörögnétek a kényelmes ülőgarnitúrátokban, szürcsölnétek a meleg teát és elégedetten mondogatnátok egymásnak, hogy pl.  Szőr, gratulálok, hogy a derékszögű fehér ülőgarnitúrát lecserélted egy fekete derékszögű ülőgarnitúrára ...   

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”