Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csatlakoztatás

Vendég

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

pp

adler
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: adler »

OK.Kipróbáljuk.
Philips 963SA és Sony NS-905, JVC 232: ;Erősítő: SONY str-DB 940 QS Denon 1804 ;Front: JBL! LX 2005 Center: LX 2000C Rear:Heybrook HB1,szub: 2×Koda sw 952;

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

HI!Azt szeretnám megkérdezni ,hogy vezetném a kábeleket "MCs"takocsatornával,
hátra a projihoz hangfalakhoz stb.
Szóval mehet egy csatornában nemzavarják esetleg egymást minőségromlás stb tekintetében.Egy szakasz lenne a végén ahol komponenes + MT kábel ahol villany megy,föl a vetítőhöz.

Ha normális, árnyékolt vezetékeket használsz, akkor elvileg nem zavarhatják egymást.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

adler
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: adler »

HI!
Azt szeretnám megkérdezni ,hogy vezetném a kábeleket "MCs"takocsatornával,
hátra a projihoz hangfalakhoz stb.
Szóval mehet egy csatornában nemzavarják esetleg egymást minőségromlás stb tekintetében.Egy szakasz lenne a végén ahol komponenes + MT kábel ahol villany megy,föl a vetítőhöz.

Philips 963SA és Sony NS-905, JVC 232: ;Erősítő: SONY str-DB 940 QS Denon 1804 ;Front: JBL! LX 2005 Center: LX 2000C Rear:Heybrook HB1,szub: 2×Koda sw 952;

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

Köszi YvsMad!

Úgy látszik megoldódott a porblémám.
Egy egész hosszú lélegzetű élménybszámoló a 82-es 16:9 TV topicban, ha érdekel esetleg!
Minden jót!

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ja, a MM-es eladó ismerős szerint csak akkor cserélnek, és még csaknem is fizetésről vol szó, ha baj van tényleg a TV-vle, ha hibátlan szerintük, akkor lehet, hogy nem, telefonáljak oda.Azt akartam mondani, hogy 2 méter a max, amire el tudo mhelyezni a Tv-t. Én is gondolkodtam már ezen is, de egyszere a centeren volt egy képátlós íromány ott is 2 m volt a 82 legjobb nézési távja!

Én ilyen (sőt valamivel nagyobb) távolságra 70 cm-es tévét vettem, bár utána kellett járni, mert akkor csak az Electro Worldben volt ekkora 16:9-es.
A Pana 295 távján nyomkodd a Picture Mode vagy az AV Enhancer gombokat, mert nagyban befolyásolják a kiadott kép minőségét.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Csatlakoztatás

Ja, a MM-es eladó ismerős szerint csak akkor cserélnek, és még csaknem is fizetésről vol szó, ha baj van tényleg a TV-vle, ha hibátlan szerintük, akkor lehet, hogy nem, telefonáljak oda.
Azt akartam mondani, hogy 2 méter a max, amire el tudo mhelyezni a Tv-t. Én is gondolkodtam már ezen is, de egyszere a centeren volt egy képátlós íromány ott is 2 m volt a 82 legjobb nézési távja!

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

Sziasztok! 
Kérlek segítsetek!
Tegnap vettünk egy 16:9 es Thomson TV-t és itthon kiderült, hogy mégsem oylan tökéletes a képe DVD-n.
Erről már írtam nem keveset a 82-es 16:9-es topicba, szóval nem nagoyn ismételném magam, pixeles, életlen, stb. sz*r.

Pana S295 DVD van rádugva, a gyári scarttal.
Várhatok észrevehetően jobb képet, ha veszek egy komolyabb kábelt?
Vagy nyugodjak bele, hogy ez a TV szr?
Lehet,hogy még nem lenne késő egy csere, de így is ajándékba kaptam, más, aki látta le van esve az álla,hogy mekkora ez a TV, meg milyen tökéletes, szóval félek kekeckedni.
Attól visznt fáj a szívem, hogy a régi, 5 éves 70"-es Thomson képe tökéletes DVD-n, ez meg nem.
Persze az is scarttal van összedugva egy szintén pana DVD-vel, így kétlem, hogy ezen egy kábel segíteni tudna.

Köszönöm szépen!

A beállítások tuti rendben vannak? Nagyon fura, hogy pont a DVD-re irod, hogy nem jó, a tévé adás meg nem olyan gáz. A DVD kimenet RGB-n kellene legyen ( SCART full bekötésű), a tévé szintén RGB-SCART in. Amiket irtál arra hajaz, mintha a DVD sima kompoziton menne a tévébe. Ha van a tévéden komponens bemenet kipróbálhatod azt is egy kölcsönkábellel.

/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Sziasztok! 
Kérlek segítsetek!
Tegnap vettünk egy 16:9 es Thomson TV-t és itthon kiderült, hogy mégsem oylan tökéletes a képe DVD-n.
Erről már írtam nem keveset a 82-es 16:9-es topicba, szóval nem nagoyn ismételném magam, pixeles, életlen, stb. sz*r.

Lehet,hogy még nem lenne késő egy csere, de így is ajándékba kaptam, más, aki látta le van esve az álla,hogy mekkora ez a TV, meg milyen tökéletes, szóval félek kekeckedni.
Attól visznt fáj a szívem, hogy a régi, 5 éves 70"-es Thomson képe tökéletes DVD-n, ez meg nem.
Persze az is scarttal van összedugva egy szintén pana DVD-vel, így kétlem, hogy ezen egy kábel segíteni tudna.

Köszönöm szépen!

Milyen vastag az a kábel? Előfordul olyan Scart-kábel, ami nem viszi át az RGB-t, hanem csak kompozit jelet. Az pedig nyilván nem ad jó képet. Ha bontható a csatlakozó, nézz bele, hogy hány ér van beforrasztva!

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: pjotr »

A "drága" hama proclass scartról a véleményem:
nem tudtam normálisan bedugni se a videóba se a tv-be, a külső "fém" burkolat az sima festett műanyag, kellet vennem egy olcsó gagyi kábelt amit bele is lehet dugni az aljzatokba, én egy 72cm-es tv-n nem láttam különbséget rgb-ben köztük.
(De ez nem azt jelenti, hogy minden olcsó kábel jó, amit vettem az jó, láttam olyat is ami viszont rontott a képen!)

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Sziasztok! 
Kérlek segítsetek!
Erro˝l már írtam nem keveset a 82-es 16:9-es topicba, szóval nem nagoyn ismételném magam, pixeles, életlen, stb. sz*r.

Várhatok észreveheto˝en jobb képet, ha veszek egy komolyabb kábelt?
Lehet,hogy még nem lenne késo˝ egy csere, de így is ajándékba kaptam, más, aki látta le van esve az álla,hogy mekkora ez a TV, meg milyen tökéletes, szóval félek kekeckedni.

Köszönöm szépen!

2 scart bement van rajta?mindegyiken próbáltad?
vélhetôen egy jobb, drágább (pl. hama pro class (4.000 - 6.000.- között áron) szemmel láthatóan jobb (lehet).
Legalábbis, mikor kicseréltem itthon anno a 600.- scartot egy 4.000.- monitorra, szemmel láthatóan szebb lett a képe.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Csatlakoztatás

Sajnos a szokásos, kontraszt, fény, szín és élességen kívül csupán egy képzajcsökkentés módot lehet ki-be kapcsolni, így már feladtam, hogy a beállítások miatt rossz a kép.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Csatlakoztatás

Sziasztok!

Kérlek segítsetek!

Köszönöm szépen!

Isty
Isten Hozott! :)

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Isty »

Scart- vga kábellel próbálva video és rgb jelen is rossz és fekete-fehér volt a kép, bár az is lehet, hogy a kábel nem tuti.

Isty

Csatlakoztatás

Akkor nem tudom. Hogy lehet kipróbálni?

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Ha nekem szólt a válasz, akkor én nem azt kérdeztem, hogy yuv-ot tud-e hanme azt, hogy rgb-t tude-e?

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Isty

Csatlakoztatás

Tudja mert amikor rákötöttem egy egyszerű dvd lejátszót amin volt YUV csatlakozó, a YUV-VGA kábellel működött minden jelformában.

Isty

Csatlakoztatás

Köszönöm a segitséget, de sajnos eddig még nem találtam kapcsolási rajzot meg egykicsit olcsóbb átalakitót sem.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Esetleg az lehet még érdekes, hogy proji tud-e a vga bementén keresztül sima rgb jelet fogadni...

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Már lecseréltem volna lejátszátszót, csak az baj hogy komplet a rendszer és igy most kéne vennem erősitőt, hangfalakat, ahhoz már nincs kedvem.
Esetleg vehetsz erősítőt+lejátszót, a hangfalakat meg egyelőre meghagyod. Vagy rákereshetsz még a neten a lenti RGB-komponens átalakítóra, hátha lehet olcsóbban kapni, vagy van fent kapcsolási rajz és esetleg kis kézügyességgel olcsón össze tudod kalapálni.

/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Isty

Csatlakoztatás

Már lecseréltem volna lejátszátszót, csak az baj hogy komplet a rendszer és igy most kéne vennem erősitőt, hangfalakat, ahhoz már nincs kedvem.

Isty

Csatlakoztatás

Azért köszönöm a segitséget!

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Sony DAV 100-as a rendszer, RGB és videojelet ad a scart, a távolság max 1,5 méter.
Ez elég szar ügy. Elvileg lehet kapni SCART(RGB)-component aktív átalakítókat, de aranyárban van:

http://www.futureshop.co.uk/qed-scart-r ... p-399.html

10ezer körül már vehetsz 1 éves használt játékost komponens kiemenettel. Ha esetleg s-videót kiadta volna SCART-on, akkor egy s-videó csatis SCART dugó nem olyan drága, talán érdemes lett volna megpróbálni.

/tau ba

Isty

Csatlakoztatás

Sony DAV 100-as a rendszer, RGB és videojelet ad a scart, a távolság max 1,5 méter.

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Természetesen milyen és nem mijen.

/tau ba

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”