Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
fodesz moziszobája
fodesz moziszobája
Fodesz
van tapasztalatod abban, hogy van-e jelentosege az rca vagy xlr osszekotteteseknek?
Pontosabban valaha hallottal-e barmilyen kulonbseget a ketto kozott?
Azon gondolkozom, hogy Fapacitol rendelnek kabeleket karira de nem tudom, hogy kell-e nekem az xlr vagy jo-e az rca is?
barmilyen tanacsot szivesen feszek
koszi
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
fodesz moziszobája
Bubu az árat Procinema oldalán láttam még korábban.
Laci ,a Mackie nagyon jó szub volt tényleg!A sokoldalúsága is nagy érdem.A keverőtől a házimozin keresztül a basszusgitárig mindenhová és minden célra integrálható volt.
Nekem csak Házimozira kell. A Focal viszont még brutálisabb erőben. Két egész más szub és minőségben valahol egy szinten mozognak.Tehát nem volt cél az hogy jobbat akarnék a mackie-től.
Egyszerűen jött egy lehetőség és éltem vele.
fodesz moziszobája
Basszus Fodesz
Amikor azt hinnem, hogy valami fix a rendszeredben es serthetetlen akkor egy huszarvagassal lecsereled a subot
Grat az uj jovevenyhez
fodesz moziszobája
Bocs a kiegészítésért, de a Focal szub ára nem 470 ezer forint volt, hanem 2200 euró.
Ráadásul "referenzklasse" minősítést adtak neki ezen az áron is.
http://www.kef-audio.de/Reviews/pdfs/He ... _03_06.pdf
Nem mintha sokat számítana, csak azért, hogy el lehessen helyezni - a Velo 1200 Ultra ára 2100 euró.
Ezzel nem azt akartam írni, hogy jobb a Focal, még mielőtt valaki támadna!
De érdekes dolog mondjuk én a Velo 1200R szubbal tudtam összehasonlítani. kijön a reflexes-zárt szubok közötti különbség.
Más és van akinek ez tetszik, van akinek az.
Nekem legjobban a megépítettsége tetszett. Minden "porcikáján" látszik, hogy minőségi darab, nem műagyag vacak, mint sok más szub.
Örülök, hogy elégedett vagy!
fodesz moziszobája
no ez érdekes ,hogy sub-t cseréltél. amúgy nem csodálom ,hogy jó a sub, a profile már kacsingat az electra csapat felé..sőt,ugye örököl is egy egy termék ezt azt biztosan jó kis sub .. anno nekem sw800-as cobalt volt,nem volt egy erőbajnok de elég sokáig kiszolgált ,szerettem nagyon! Gratula sub-hoz is, megint jó nagy cserebere volt nálad is.. jó kis hobby ez a házimozi.. és mindig okoznak emberek meglepetéseket,legalább is nekem.. jó értelembe persze
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
fodesz moziszobája
Gratulálok a fejlesztésekhez.Sok boldog órát kívánok velük!
fodesz moziszobája
Gratulálok a végfok,sub és projihoz!!!
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Csaba,igazad volt,igen
Bandi köszi! Valóban elégedett vagyok most mindennel.
Örülök és a régi avatarodnak is
fodesz moziszobája
Ejjj, én mindig gondoltam hogy a régi Fodesz, nem "romolhatott" el csak úgy , grat ehhez is + thx a beszámolóért is.
Ha elégedett vagy, akkor mi is azok vagyunk .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
gratula a subhoz és a kis szösszenethez, nagyon passzol a clarusokhoz
hát igen egy pl 200W refis szub szerintem mindig nagyobbat fog ütni mint egy 200W zárt, persze egy zárt meg másban mutatja meg előnyét.
de ahogy olvasom ennek az erősítője is nagyobb mint a mackié.
a táv miatt ne aggódj nekem is van úgy, hogy a dune távja vezérli a velo szubokat, sajnos az infrájuk hasonló hullámhosszon van, de mint írtad egyszer kell beállítani utána félre is lehet tenni.
én spec úgy vagyok vele ez legyen a legnagyobb baja
Sok mozit/zenét hozzá
Ereje rendkívüli és nagy élmény számomra.
Persze nem is piszkálom a távot a szubhoz.
Csak mikor beállítottam "menet közben" akkor volt mindössze kicsit zavaró ez a jelenség.Félretettem őket.
Az egyik még nem is volt használva.
Idegen fórumon már láttam képen egy ilyen szubnál hogy le volt takarva a kijelzője..
Gondolom ott is ugyanez volt a szitu.
Köszi és neked is jó mozit és zenét!
fodesz moziszobája
gratula a subhoz és a kis szösszenethez, nagyon passzol a clarusokhoz
hát igen egy pl 200W refis szub szerintem mindig nagyobbat fog ütni mint egy 200W zárt, persze egy zárt meg másban mutatja meg előnyét.
de ahogy olvasom ennek az erősítője is nagyobb mint a mackié.
a táv miatt ne aggódj nekem is van úgy, hogy a dune távja vezérli a velo szubokat, sajnos az infrájuk hasonló hullámhosszon van, de mint írtad egyszer kell beállítani utána félre is lehet tenni.
én spec úgy vagyok vele ez legyen a legnagyobb baja
Sok mozit/zenét hozzá
fodesz moziszobája
Gratula az elő/végfok pároshoz és a focal sub-hoz.....
"Az igazi barát szemből támad."
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Köszi srácok!Szerintem is elég az 5.1 kialakítás.
A másik lépés a moziban szintén tervezetlen volt és itt is szinte egyik napról a másikra történtek meg a dolgok.
A Mackie számomra eddig legjobb mélysugárzóm volt,ez kétségtelen,többször hangot is adtam neki.
Aztán mégis eljött az a pillanat,mikor ő is elment a moziból. Kicsit sajnálom is mert megkedveltem és végre megtaláltam azt benne ami sok-sok szubból hiányzott eddig.
Nyílván van tőle is jobb mint ahogy minden mástól,de kialakult köztünk egyfajta kötődés azidő alatt míg használhattam.
A Focal SW908 is érdekelt mint alternatíva hogy vajon milyen lehet.Mikor bubu árulta,bevallom őszintén volt bennem egy kis vágy iránta.Fogalmam sincs miért.
De aztán elhesegettem a gondolatot hogy minek nézelődök utána mikor ebben a szekcióban tökéletes dobozom van.
Nem is ugrottam rá aztán..
De mindíg nézelődöm ,főleg mikor olyan kivállóságok kerülnek fel az apróban mint a Velo 1200 ultra,vagy a Tonyka SVS "duplázója",az óriási DD18 és egyéb nyalánkságok
Ki ne fogadná el ezeket a szub-okat bármikor,gondolkodás nélkül?
És végül úgy alakult hogy hozzám került a Focal profile 908.
Roppant elegáns darab ,ahogy a profile széria többi darabja is.
Nem volt még Focal szub-om sosem,ezért kíváncsi voltam rá.
Szokásos és jól ismert tesztek következtek mikor már beraktam a helyére hogy tökéletes legyen az összehasonlítás.
Annyit változtattam hogy nem a bal,hanem a jobb oldalon helyeztem el a szub-ot,mert az elektronika is alakult így csak ott volt helye.
A megjelenés nagyon minőségi!! Minden miliméter szép rajta,jól is illik a rendszerben a színe miatt is csak kisebb árnyalat eltérés van ami a képeken nem annyira jön át.
Gyárilag M8 perselyek is vannak a láda aljában és tüskék is hozzá valók.Így nem is kellett csináltatnom senkivel,azzal úgyis bajban lettem volna hová,kihez menjek tüskékért
Alátéteket raktam alá 60mm átmérőben ami 16mm vastag és el is süppedt a szőnyegben.
Nagyon merev és stabil a kabinet a kialakítása révén. Súlya is igazán jó ami szintén fontos.
A benne lévő erősítő papírforma szerint brutális.A 850W áramfelvétel bíztató csupán egyetlen hangszóró meghajtásához.
A hangszórója pöpec,egyenesen az Utopia BE sorozatból öröklődött,ami már bíztató volt hallatlanul is!
No meg hát az árcédulája is megjelenésekor.Itthon 470.000ft volt.
Mondjuk a Focalok sosem voltak olcsóak.Főleg a magasabb osztályban.
Ilyen merev és masszív membránt nem tapasztaltam még egyik mélysugárzómban sem.
Bár már előzetesen bubu leírta pozitív véleményeit a Focal-ról.
Azóta magam sem tudom miért vált meg tőle.Talán egyszerű a magyarázat rá: Ahogy én is megválltam a Mackie-től...Miért?
Hangminőségben roppant nehéz lenne dönteni hogy melyik a jobb.Nem tudom,mert egyszerűen ugyanazt kaptam tőle mint a mackie-től.
Mondhatnám az első olyan cserém volt ami hangminőségben nem hozott lényeges változást.
A beállításokkal is variáltam ,volt olyan film ahol még toltam rá egy kis + hangerőt a szubon,hogy mit bír és szigorúan kíváncsi voltam a kontrolláltságára az erőre és a pontosságra ami a legfontosabb.
Egyébként ugyanarra a beállításokra lőttem be mint a mackie-t.
Na itt olyan különbségek jöttek elő a Focal javára,hogy jézusom ez elbontja a házamat is!!! Kicsit megdöbbentem.
Brutális az erő,A pontosság is kiváló pl a Gyűrű szövetsége 29-es jelenete hihetetlenül kontrolláltan lehengerlően szólt.
Vagy a Király visszatér csatajelenetei szintén.
Ezek megvoltak az előző szubnál is az is borzasztó erőre volt képes,de mégsem annyire mint a focal..
Ráadásul itt ugye nem volt + passzív membrán érdekesség hogy reflex rendszerű a 908 ,mégis pontos feszes ,gyors lecsengésű mélyeket hallottam tőle.
Kiváló.
Szóval röviden ennyit a szub változásról.Elégedett vagyok nagyon vele is.
Engem bevallom a szub szinte szélsőséges ereje lepett meg hogyan tud egy mélysugárzó ekkora kalóriát felszabadítani és rázúdítani az emberre...
Tehát még erőteljesebb előadásra képes mint a mackie ez lejött azonnal és meg is lepett.
Pontossága,precízsége pedig fontos dolog számomra ,ebben tökéletes és megfelelően mélyre is megy !!
Kaptam is egyébként az előző gazdájától még egy apró figyelmeztetést mielőtt hozzám került : - vigyázz ezzel a szubbal mert le fogja bontani a házadat.
Bevallom legyintettem rá picit.Vagyis nem "sepertem le a vállamról" a figyelmeztetést csak megmosolyogtam,persze hát nem oly szokatlan már ez nekem.
A 908-tól az volt.Eszméletlen amit tud.Megintcsak örülök hogy a cseréből újfent megismerhettem még egy fantasztikus mélysugárzót!
még képek....
Egyetlen dolog amit negatívumként kiemelnék az a távszabályzó.Bár van belőle két darab is ami jó mert egyet félre lehet tenni tartalékban.
Ami nem tetszik az az hogy viszonylag rövid távról érzékeli a táv jelét a szub.Tehát távolabbról már nem.
Igaz nem kell vele bajlódni mert egyszer kell belőni rendesen,azután a bekapcsolást nem a távval hanem kézzel a szub hátulján teszem meg.
Nekem ez a megszokott és nincs készenlét mód..
A másik ami még zavaró lehet hogy a Dune vagy a BD player táv jelére fel-fel villan a szub kijelzője is mozizás közben..
De ezekkel az apró anomáliákkal simán együtt lehet élni a szubbal.Nem érdekel különösebben a kényelmi kérdés annál inkább az hogy jó legyen a mélysugárzó minden tekintetben!
Egyébként nekem a Velo CHT12Q távszabályzója rendkívül tetszett,kényelmes, ergonómikus volt és jól kezelhető..
Szép napot mindenkinek!
fodesz moziszobája
Köszi!!
Parlagon marad a + 3 ch,de nem baj ha van.
Egyelőre nem tervezek semmit.
...Majd jól jön a Dolby atmos-nál
Gondolkodtam már a legalább plussz két hátsó csatornán,hogy ki lehetne használni,de ahhoz nagyobb tér kellene hátul.
Két kisebb doboz valahol magasabban elhelyezve pl,vagy a szokványos 7.1 elrendezést kialakítani.
Van két Teufel Ultima 20 a nappaliban akár ki is tudnám próbálni,csak hangfal kábelem nincs olyan hosszú..
Egyébként brutál erős a végfok,egy percig sem keveseltem a kalóriát,már az első tesztek megmutatták hogy mit művel az Emotiva-val.
Az én moziszoba méretemhez úgy vélem bőven elég.
Szerintem pont jó így és elég nálad az 5.1 kialakítás!
A Marantz meg így erőlködés nélkül teljesíthet.
Nagyon szuper, hogy RCA és XLR bemenetek is vannak rajta - remélem majd ki tudod használni az XLR-t, ha váltasz más procira! Szurkolok!
A projektor azért teljesen más lehet, mint az Epson. Szintén szuper választás volt és a pótlámpa meg csak hab a tortán!
Én még várom a további képes beszámolót a változásokról!
fodesz moziszobája
gratula az elő végfok pároshoz és a jvc projihoz.
most nagyot léptél előre, kiváncsi vagyok a végfokra, umc1 kellő jellel (max:7V rms) fogja táplálni az biztos
jöhet majd a képes zene/mozi beszámoló
milyen hangfalakat fog (clarus titán??) hajtani a malac és az emo milyen sub(ok)nak adja jelet?
erről is jöhet infó
Nagyon klassz a poszter.
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Gratulálok az újakhoz,poszter nagyon jól mutat!
Tervezel valamit a kihasználatlan csatornákkal a végfokban?
Köszi!!
Parlagon marad a + 3 ch,de nem baj ha van.
Egyelőre nem tervezek semmit.
...Majd jól jön a Dolby atmos-nál
Gondolkodtam már a legalább plussz két hátsó csatornán,hogy ki lehetne használni,de ahhoz nagyobb tér kellene hátul.
Két kisebb doboz valahol magasabban elhelyezve pl,vagy a szokványos 7.1 elrendezést kialakítani.
Van két Teufel Ultima 20 a nappaliban akár ki is tudnám próbálni,csak hangfal kábelem nincs olyan hosszú..
Egyébként brutál erős a végfok,egy percig sem keveseltem a kalóriát,már az első tesztek megmutatták hogy mit művel az Emotiva-val.
Az én moziszoba méretemhez úgy vélem bőven elég.
fodesz moziszobája
Gratulálok az újakhoz,poszter nagyon jól mutat!
Tervezel valamit a kihasználatlan csatornákkal a végfokban?
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Köszi Norbi és Bandi!
...Folyt köv..
Majd még készítek egész frontoldalas képeket is a napokban!
fodesz moziszobája
Fodesz!! Gratulálok a cuccoshoz és Boldog Születésnapot!
Aavik - Borresen - Ansuz
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Akkor a nap végére egy jó kép! Dupla center ha nem volna elég egy
Viccet félre téve,csupán arról van szó,hogy egy fórumtag centeréért mentem el a gyártóhoz a napokban és majd ő tőlem vitte el.
Betettem a szobában egy "félreeső" helyre de nem bírtam ki hogy ne készítsek egy "duplázós" képet róluk.
Egyébként rajzos mahagóni a felső center. A különbségek érdekessége még - ha már szóba kerülnek - hogy a korábbi Titán szériákban használt alu középsugárzók jobban szólnak mint a mostaniak.
Tudom,mert mindkettőt használtam már ugyanabban a centerben..Nem számottevő a különbség de azért van.
fodesz moziszobája
Nu, csak megnyitottad végre ez információs csapot nekünk , és grat a remek motyókhoz .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
fodesz moziszobája
Belecsaptál a lecsóba Uram! grat ehhez is ,jó kis masinák ezek, és fasza képet tolnak ,ez a lényeg!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
A nagyképűségért felelős eszköz is cserélődött még korábban.JVC DILA-HD100
Az Epsonnal semmi bajom nem volt,nem azért cseréltem le.
Bár a JVC kicsit más,pl a feketéi jobbak..
A képminősége nekem nagyon tetszik.Pl Oblivion,Avatar,Battleship.. zseniális!
Jókora kasztnija van és jelentős súlya.
Szerencsére a konzol úgy készült,hogy hátha egyszer egy Runco feszít majd a menyón és elbírja még a JVC sokszorosát is
Első lámpa van benne (1400h jelenleg) + van egy tartalék zsír új JVC lámpám még.
Ha cserére szorul a lámpa magam is bele tudnám rakni az újat,de majd elviszem batyóhoz és akkor egy takarítást is elvégezhet rajta
Egyszerűen nem tudok jó minőségű képet készíteni róla.Talán az exponálás vagy a fényviszonyok nem elég jók.. ...
A Brooklyn bridge poszter melyet még a nejemtől kaptam, is felkerült a hátsó falra.Teljes szélességben domborít.Nagyon tetszetős,hangulatos kép.
Kicsit feldobja a szobát. Majd egyszer ha már nem lesz más dolgom egy teljes körű festés is lesz és egyéb pici változtatások is..
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
fodesz moziszobája
Gratulálok az Emomarantz-hoz,jól néz ki mindkettő,gondolom a hang, amit megszólaltatnak az se pite.