Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Az én htpc-m is 70W-ot eszik (a64/cnq, 900mhz, ati9550, idle), igaz, ha megterhelem, akkor 2300mhz és megeszi a 110W-ot Sajnos az epia éppcsak elég dvd+sd-divx-re, azaz ffdhow+postprocessing felejtős rajta. Innentől inkább egy jól összerakott, erősebb pc, mint epia.
Ezt a 70W-ot mindennel együtt mérted? (hdd + cpu + video)
mert akkor nem semmi (két generációval ezelőtti amd-k önmagukban ettek 70W-ot)
Sajnos én is tartok tőle, hogy a via epia kevés.
Htpc (Home Theatre PC)
Ezt megnézem.
Még valami. Konkrétan a honlapon ilyen "eszköz" nincs fent, de hívd fel személyesen Füleleket, és ő biztos fog segíteni.
Éppen akartam írni, hogy nem találtam semmi ilyet.
Közben a hivox topikot is olvasgattam, de ott is csak egy homályos utalás volt (ha ugyan az erről szólt).
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
Ezt megnézem.
Még valami. Konkrétan a honlapon ilyen "eszköz" nincs fent, de hívd fel személyesen Füleleket, és ő biztos fog segíteni.
Htpc (Home Theatre PC)
Hangkártyás topikban is válaszoltam a kérdésedre.Viszont ha csak ilyenben gondolkodsz, hogy legyen egy jó digit kijáratod, akkor keresd fel a Hivox Audiot, nekik van usb-koax átalakítójuk, ami szvsz 100%, hogy nem konvertál! Ez olcsóbb, mint egy ilyet tudó hangkártya, és elvileg még minőségben is jó!
Köszi.
Ezt megnézem.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
Melyik a legolcsóbb olyan hangkártya, ami nem csinál 44,1kHz->48kHz konverziót?
Hangkártyás topikban is válaszoltam a kérdésedre.
Viszont ha csak ilyenben gondolkodsz, hogy legyen egy jó digit kijáratod, akkor keresd fel a Hivox Audiot, nekik van usb-koax átalakítójuk, ami szvsz 100%, hogy nem konvertál! Ez olcsóbb, mint egy ilyet tudó hangkártya, és elvileg még minőségben is jó!
Htpc (Home Theatre PC)
Melyik a legolcsóbb olyan hangkártya, ami nem csinál 44,1kHz->48kHz konverziót?
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Én egy AVIVO képes ffdshowrol álmodok, ami csodát művel egy passzív hűtésés, 15ezer forintos x1300pro-n ...
Ilyen van, csak nem 15 ezer, hanem 19 ezer. De hát kérem szépen. :kiraly:
- 256MB
- DDR2
- 128bit
- Club3D
- passzív
- dual DVI
nekem ez a kari lesz, ha majd új gép lesz.
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv.
Van valakinek tapasztalata egy kis fogyasztású, tehát CSENDES hw tekintetében....
egy ilyen rendszernek összesen 40-70W-ból ki kell jönnie (szerintem ez a csendesség alapfeltétele, és a célhardverre épülő szerkezetek ennél is kevesebbet esznek).
Az én htpc-m is 70W-ot eszik (a64/cnq, 900mhz, ati9550, idle), igaz, ha megterhelem, akkor 2300mhz és megeszi a 110W-ot Sajnos az epia éppcsak elég dvd+sd-divx-re, azaz ffdhow+postprocessing felejtős rajta. Innentől inkább egy jól összerakott, erősebb pc, mint epia.
scott:
"VGA ügyben megint csak ismétlem magam. Korábban leírtam : 7300 GT DDR3 ( PCIE ). Extrém gyors kártya az árához képest ( mindössze 23 ezer újonnan ) és simán fel lehet húzni 7600GT szintre."
Akár hogyan tuningolsz, az életben nem lesz 8 pipelineből 12 pipeline! Órajelekkel meg lehet közelíteni, de ez a 7600gt szint egy jonagy lufi, ami remélem hamarosan kipukkad. Csak nem ph! ra jársz forumozni? onnan jönnek ált ezek a legendák Ettől még persze 23 ezerért persze h jó vétel. Csak ugye itt htpcről beszélgetünk, ahol mások az elvárások
tauka:
"hát legyen igazad smile.gif de akkor megintcsak az a tanulság ( legalábbis egyelőre ), hogy felesleges egy nagytudású vidkártyára sok pénzt kiadni, mert nemtudja az user kihasználni megfelelő támogatás híján.. és kitudja mikor tudja majd.. addigra lehet 30-40%kal olcsóbbak lesznek.."
Pontosan! Egyenlőre szvsz mindenki maradjon a mostani kártyájánál, hagyjuk csak szépen jöjjenek az olcsó, purevideo/avivo képes, hdcp képes kareszok. És mire ezek egy huszas körül lesznek, talán a szoftveres oldal is felzárkózik.
Én egy AVIVO képes ffdshowrol álmodok, ami csodát művel egy passzív hűtésés, 15ezer forintos x1300pro-n ...
MÁS: Akinek esetleg nincs igazi energiatakarékos CPU-ja, az kisérletezhet ezzel: http://www.cpuid.com/clockgen.php - a cpu fsb állítgatásával is lehet csökkenteni az órajelet. Alaplapon lecsekkolod, milyen orajelgenerátor van rajta, beállitod, és máris vezérelheted windows alól. Ha a konkrét tipust nem ismeri, hasonlóval is meg lehet probálkozni. Nekem egy sis760 és egy ALI1679 chipsetes lapom van, direktben egyiken levő órajelgen sem ment, de a sisesen levőt egy másikra vonatkozó beállítással sikerült felszabályozni. Lefele viszont nem :kiraly:.
(főleg Pl nforce2 tulajoknak, p4 tulajoknak jöhet jól! nekem az athlonxp-vel nforce2ben ment az fsb200@133mhz)
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Nem hinném. Ha jól tudom, ezek a "hivatalos" h264-ek csak különböző "level"-ű h264-ek. Pl. van amelyik csak level 3.0-át, van amelyik level 4.x-et, van ami level 5.x-et támogat. A PC-s x264 encoderben be lehet állítani ezt a levelt, de lehet "unlimited"-en is hagyni. Hogy konkrétan mi is ez a "level", azt ne tőlem kérdezd.
Hát egen... egy kis perverz táblázatocska a Levelekről:
http://forum.doom9.org/showthread.php?p ... post678891
meg ált az x264ről:
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=96059
Most arra szeretnék rájönni, hogy melyik az a beállítás, ami megakadályozza mpc-ben, hogy az AR-t x264es tömörítésű anyagoknál változtatni tudjam.. kztudottan a 8assal nyújtani, 2essel összenyomni lehet a képet.. van amelyik film engedi, van amelyik nem.. de fogalmam sincs melyik beállítás okozza..
Htpc (Home Theatre PC)
Gondolom igen. A linked nem működik, de szerintem egyről beszélünk.
És igen, itt DVD forrást teszteltek, de épp arról van szó, hogy a HD támogatást mindenki most fejleszti gőzerővel, mert még nem igazi. Sem a driver támogatottság, sem a szoftver ellátottság, sem az optimalizáció. De láthatóan mindkét gyártó nagyon ráfeküdt a dologra. A hardver meg nyilván alkalmas rá, mert brutális tudásúak már ezek a procik. Gondolj csak arra, hogy manapság 1600x1200-ban 30-50fps-eket nyomnak 8x-os FSAA-val meg HDR-el meg Aniso-val miközben, ezzel egyidőben poligonok tízezreit pozícionálják, tesztúrázzák, árnyékolják. Egy ilyen hardvernak egy kis deinterlacing és postprocessing a fél fogára sem elég. A kérdés, hogy akarják-e, ráfekszenek-e. Érzésem szerint mostanra igen.
hmm, fura, nálam müxik
hát legyen igazad de akkor megintcsak az a tanulság ( legalábbis egyelőre ), hogy felesleges egy nagytudású vidkártyára sok pénzt kiadni, mert nemtudja az user kihasználni megfelelő támogatás híján.. és kitudja mikor tudja majd.. addigra lehet 30-40%kal olcsóbbak lesznek..
Htpc (Home Theatre PC)
Nem lehet hogy csak bizonyos "hivatalos" h264 változatokat támogat, alá Quicktime h264-e? az pl sokkal gyatrább mint az x264es rippek, sokkal butább is ha jól tudom..
Nem hinném. Ha jól tudom, ezek a "hivatalos" h264-ek csak különböző "level"-ű h264-ek. Pl. van amelyik csak level 3.0-át, van amelyik level 4.x-et, van ami level 5.x-et támogat. A PC-s x264 encoderben be lehet állítani ezt a levelt, de lehet "unlimited"-en is hagyni. Hogy konkrétan mi is ez a "level", azt ne tőlem kérdezd.
Htpc (Home Theatre PC)
Nem lehet hogy csak bizonyos "hivatalos" h264 változatokat támogat, alá Quicktime h264-e? az pl sokkal gyatrább mint az x264es rippek, sokkal butább is ha jól tudom..
Itt sok mindenre fény derül:
http://www.nzone.com/object/nzone_purev ... ments.html
A lényeg, hogy kell egy "PureVideo compatible MPEG-2 or H.264 (MPEG-4 Part 10/AVC) Decoder"...
No, ezexerint az Nvidia is külső playerekkel műxik. Legalábbis a h264. És egyelőre
Htpc (Home Theatre PC)
ugye erre a cikkre gondolsz?http://www.hardware.info/en-UK/articles ... VD_players
sztem itt "csak" dvd anyaggal tesztelték, lehet a hd kiakasztotta volna.. és én elsősorban a hd postprocessingra gondolok, dvdt már alig nézek 240cm széles képet nézek 3méterről, oda kevés a dvd, akármilyen is postprocess van rajta...
Gondolom igen. A linked nem működik, de szerintem egyről beszélünk.
És igen, itt DVD forrást teszteltek, de épp arról van szó, hogy a HD támogatást mindenki most fejleszti gőzerővel, mert még nem igazi. Sem a driver támogatottság, sem a szoftver ellátottság, sem az optimalizáció. De láthatóan mindkét gyártó nagyon ráfeküdt a dologra. A hardver meg nyilván alkalmas rá, mert brutális tudásúak már ezek a procik. Gondolj csak arra, hogy manapság 1600x1200-ban 30-50fps-eket nyomnak 8x-os FSAA-val meg HDR-el meg Aniso-val miközben, ezzel egyidőben poligonok tízezreit pozícionálják, tesztúrázzák, árnyékolják. Egy ilyen hardvernak egy kis deinterlacing és postprocessing a fél fogára sem elég. A kérdés, hogy akarják-e, ráfekszenek-e. Érzésem szerint mostanra igen.
Htpc (Home Theatre PC)
Többen említették hogy a PowerDVD7 h264 dekódere pocsék.. lehet hogy ahhoz tényleg hardveres támogatású kártya kell, és akkor viszont jól müxik..
na ilyenkor leszek rosszul mikor ott a hd logo a sarokban, és ilyen minőséget találok:
http://i8.tinypic.com/47niljs.jpg
608x352 - AC3 Audio - XViD - 1.6 Gigs pfff
Htpc (Home Theatre PC)
Nincs nvidia kártyám, de mintha a purevideo csak - pár dollárért - külön megvásárolva lenne elérhető... vagy nem így van?
De. Így van. Ha megvásárolod, akkor gazdagabb vagy ezzel:
NVIDIA also offers an MPEG-2 decoder that is optimized for PureVideo technology. NVIDIA® PureVideo™ Decoder combines the industry’s highest quality DVD and MPEG-2 playback with rich surround sound and is capable of supporting any Microsoft DirectX 9 compatible graphics product.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
Itt sok mindenre fény derül:
http://www.nzone.com/object/nzone_purev ... ments.html
A lényeg, hogy kell egy "PureVideo compatible MPEG-2 or H.264 (MPEG-4 Part 10/AVC) Decoder"...
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
Közben feltettem a beta drivert
3.-ra elindult végre az XP és egyelőre ebben sem találtam h.264-et...
Htpc (Home Theatre PC)
Nahjó, ennek utánakeresek 1-2 oldalon
Nem kell messzire menned, vadásszál iso-t, és megtalálod (isohunt )
ugye erre a cikkre gondolsz?
http://www.hardware.info/en-UK/articles ... players/10
sztem itt "csak" dvd anyaggal tesztelték, lehet a hd kiakasztotta volna.. és én elsősorban a hd postprocessingra gondolok, dvdt már alig nézek 240cm széles képet nézek 3méterről, oda kevés a dvd, akármilyen is postprocess van rajta...
Htpc (Home Theatre PC)
Közben feltettem a beta drivert 3.-ra elindult végre az XP és egyelőre ebben sem találtam h.264-et...
Nincs nvidia kártyám, de mintha a purevideo csak - pár dollárért - külön megvásárolva lenne elérhető... vagy nem így van?
Htpc (Home Theatre PC)
Nahjó, ennek utánakeresek 1-2 oldalon
Nem kell messzire menned, vadásszál iso-t, és megtalálod (isohunt )
Htpc (Home Theatre PC)
Ezzel nem sokat mondtál, mert minden directshow alapú, és minden dekódolás egy szál filterrel oldódik meg. Directshow alatt máshogy nem is lehetne. (Na jó, lehetne mondjuk kettővel, de minek :kiraly: )
Ha az az mpeg2 dekóder a videoanyag dekódolásakor harver függvényeket hívogat (pl. azzal skáláz, azzal deinterlace-el és azzal postprocessingel), akkor tud mindent amire szükség van. Képzeld úgy, hogy magában az mpeg2 dekóderben egyúttal egy ffdshow postprocessor is van
Na de egy mpeg2 filterrel csak nem gyorsítja a h.264-et????
Közben feltettem a beta drivert
3.-ra elindult végre az XP és egyelőre ebben sem találtam h.264-et...
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
egyébként h a fenébe lehet az h rosszul flagelik az anyagot? ez olyan megfoghatatlan számomra, mi olyan bonyolult ebben?
Gondolom körülbelül ugyanazért, amiért olyan sok a gyatrán maszterelt DVD a piacon. Pénzszűke, hajtás, nemodafigyelés, hozzánemértés, sorozatgyártás (sorozat-mastering), stb.
Htpc (Home Theatre PC)
A MNF (monday night) meccseket le lehet tölteni innen-onnan rendszeresen, de HD-ben sajna ritkán látom. Inkább HR.HD a gyakori. De érzésem szerint hamarosan a HD is elterjed Ahogy pl. a VB meccseit már mind le lehetett tölteni HD-ben. Vagy a téli olimpiáról is sok mindent, vagy pl. a nemrég lezajlott kosár VB-ről.
Nahjó, ennek utánakeresek 1-2 oldalon Valódi hd-ben még énse találkoztam vele..
Htpc (Home Theatre PC)
okés, értem... hát igen, akad 1-2 ilyen anyag, de valójában sztem túl van misztifikálva a dolog, az alábbi gépemmel nincs olyan ts, ami gondot okozna deinterlacelni.. szal nincs értelme annyira sztem se egy erős vidkártyának, Hacsak nem olyannyira tehermentesíti a procit, hogy lehessen postprocessinget rátenni.. de ezt kétlem.. x264nél..
Éppen onnan indult az egész thread, hogy egy tesztet említettem, ahol a purevideo-ban komoly hardveres postprocessing volt, amit nagyon dícsértek. Szóval a helyzet az, hogy kiválthatja a szoftveres kínlódást - még jobb minőséggel
+ juj de jó lenne egy kis amcsi focit hdben megnézni, sport2n most kezdték el hétfőn adni újra a monday night footballs-t, de olyan k*rva zajos a kép, hogy nemlátom hol a labda, még az irányítónál, vagy már eldobta..
A MNF (monday night) meccseket le lehet tölteni innen-onnan rendszeresen, de HD-ben sajna ritkán látom. Inkább HR.HD a gyakori. De érzésem szerint hamarosan a HD is elterjed :kiraly: Ahogy pl. a VB meccseit már mind le lehetett tölteni HD-ben. Vagy a téli olimpiáról is sok mindent, vagy pl. a nemrég lezajlott kosár VB-ről.
Htpc (Home Theatre PC)
Az avisynth+decomb egy jó minőségű szoftveres deinterlacer. Úgy működik - merthogy freeware és senki nem ír hozzá hülyebiztos kezelőfelületet -, hogy előbb a saját szemeddel analizálod az anyagot, majd ha Te eldöntötted, hogy "rendben, ez egy zömében 3:2-es anyag", akkor direkt beállítod neki, hogy "haver, csinálj 3:2"-t az anyagon, de intelligensen!, azaz vedd észre légyszi, ha ugrik a sor!
Énis használtam a decombot, analizálgattam, thresholdot állítottam stb, aztán rájöttem 3:2-es anyagnál a legjobb a tfm().tdecimate()-t használni.. nemkell vele semmit se állítani..
okés, értem, köszönöm, igazából azért mentem ebbe bele, mert csak nemrégen olvastam erről a témáról, és hát feltünt, ogy mennyire össze vissza van használva ez a fogalom, h deinterlacing, holott ez sokkalta összetettebb ennél.. persze nemtudom a pontos definícióját, de elég kusza ez az egész..
egyébként h a fenébe lehet az h rosszul flagelik az anyagot? ez olyan megfoghatatlan számomra, mi olyan bonyolult ebben?