Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Megvettem és összerektam a tpc-m. A konfig a következő.
alkatrész cég ár
gigabyte 965-s3 ipon 30828
core2duo 6300 ipon 43218
512 mb ddr2-800 ram kingmax siliciumcomputer 15192
samsung sata2 80 ipon 11881
silverstone lc17 ipon 25137
Táp 400W Chieftec Silent 12Cm siliciumcomputer 11880
vga X1300 kéz alatt 11000
dvd LG ipon 2811
keyboard+mouse ipon 6391
Össz: 158338
Nagyon ideges vagyok, mert két probléma is van. Az egyik nagyon nagy probléma a másik kevésbé, pontosabban kezelhető.
Kezdem a kisebbel.
Hangos. Valószínüleg a proci hűtő. Nem hangerővel van baj, hanem a van egy magasfrekvenciás visítása ami baromira hallható. Valószínüleg venni fogok egy hőcsöves hűtőt. Egyébként a ház előlapi dupla ventije opcionális és nincs is benne. nem tudom, hogy feltétlenül kell-e. Hátul van még két kicsi ami kihúzza a levegőt. Ezekből az egyiket tudtam meghajtani, mert az alaplapon egy csati van. Majd kell vennem egy osztót.
A nagyobb baj.
Lefagy. Az oprendszer installja sem megy fel. Kétszer indultam neki, de kétszer fagyott meg. Nem tudom, hogy a melegedés-e az oka. Egy nagyon furcsa dolog van, mégpedig az, hogy a vga kártya hűtőbordálya (passzív a kártya) olyan meleg a bekapcsolást követő pár percen belül, hogy nem lehet megfogni. Ez nem tudom normális-e. Az a gond, hogy nincs pci-e kártyám, hogy kipróbáljam.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Na akkor utánanéztem neked. Valószínű az a helyzet, hogy a te kábeled nem jó, mert a noti spdif csatlakozója OPTIKAI!Olyan kábelt kell csinálnod, ami az erősítő optikai bemenetére illeszkedik, és a másik vége pedig otikai jack dugós. /led van a végében/
Azt ne kérdezd, hogy hol lehet ilyet kapni, mert nem tudom. De lehet kapni koax-optikai átalakítót.
Egyébként érdemes letölteni a legfrissebb drivereket hozzá:
ACER 5672
Jó kis noti ez!
Te egy Isten vagy :kiraly:
Erre a büdös életben nem jöttem volna rá, nem is hallottam még ilyenről
OFFTOPIC:
AZért is jó a noti, mert éccaka LAN ban szétszedtem Robotk@ arcát a Doom3-as plazma fegyveremmel
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Mi ez a Core izé?
Mkv konténeres x.264-es HD filmekhez kiváló.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
A Core AVC 1.2.0.0. is megy rendben.
nálam is
Mi ez a Core izé? Valahol annyit olvastam róla, h a leggyorsabb codec.. vagy mi ez HD-hez. Lehet keverem a szezon a... de nekem ez lehet érdekes? Most kezdtem a HTPC-s dolgokat. Gondolom ez lent látszódott is. Az egyszerű, de jó dolgokat szeretem és a sok beállítást már kevésbé.
Htpc (Home Theatre PC)
A Core AVC 1.2.0.0. is megy rendben.
nálam is
Htpc (Home Theatre PC)
Kipróbáltam az ZP-t, működött minden, csak egy két egzotikus mpegnél kézzel kell állítani a képarányt. A Core AVC 1.2.0 is megy rendben.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
Gandalf: a directshow filterek az egész windowsban globálisan működnek, az egyes lejátszók csak használják őket... (már amelyik nem a saját beépitettjét preferálja... ld. pl. mpc 1-2 formátum esetén)
Tami: még nem probáltam, de nemsokára
exCAT: thx
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
letölthető itt - ott a CoreAVC 1.2. Azt, hogy valóban működik-e, még nem tudom.
Htpc (Home Theatre PC)
Ugyanúgy megy az ffdshow vele?
Megy. Kipróbálom, hogy ugyanazokat be tudom-e állítani, mint az mpc-ben.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
ráadásul kijött az 5.0RC3
- kiprobaltad? jo? vagy maradjak meg az RC2-nel?
- nekem az RC2-nel hiaba allitok be a kepeknel slideshow time-ot, nem ugrik a kovetkezo kepre, csak ha nyomom a next-chapter gombot
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
Láma kérdés.
Ugyanúgy megy az ffdshow vele?
Otthon feltelepítem majd és megnézem. Valószínüleg az elkövetkezendő időkben igen gyakori vendég leszek itt és privivel is zaklatni fogok sok embert.
Htpc (Home Theatre PC)
zoomplayer
ráadásul kijött az 5.0RC3
http://www.inmatrix.com/download/zp500rc3wmv.exe
ebben az a jó, h csak billentyüzettel vezérelhető (=full távirányitható), a file megnyitása nem a szokásos gagyi windows open file dialog, hanem beépitett file browserje van
screenshot az uj skinről/felületről
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
szal sztem mpc jó is meg nem is - kényelmesnek kényelmes a belső dekoderei miatt, minden gépen azt használom, de htpc-re sztem alkalmatlan
Mivel is htpc-zel?
Lentebb írtad már biztosan, de lusta vagyok megkeresni.
Ma viszem haza a htpc-m maradék alkatrészeit, úgyhogy a ma este szerelgetéssel fog telni.
Htpc (Home Theatre PC)
"According to AnandTech, early next week ATI will release version 6.13 of Catalyst drivers, along with a free Cyberlink directshow decoder, which will finally enable all X1000-series cards to have long-promised gpu-assisted acceleration. Lower-end cards are still restricted to lower-end video - it requires at least a X1800 for full performance (no mention of whether X1650 would work)."
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2645&p=2 - ócska, anandtechez méltatlan teszt
ATI kapja be Persze, tegyünk HTPC-be 200watokat zabáló monstumokat... remélem nVIDIA kijön valami extrával, mert ez erősen vicc... Aki eddig beruházott a HDCP képes x1300/x1600 sorozatba, dobhatja a kukába :kiraly:
Ráadásul az egész projekt lényege a cyberlink decoder, aminek már az mpeg2 megfelelője sem működik együtt a feliratozókkal (hw gyorsitott mpeg2+dvobsub=100% cpu terheltség Feliratozás nélkül 10-12% cpu terhelés 1920x1080 mellett. Valszeg szoftveresre vált vissza a cyberlink ilyenkor, az a része pedig bitang lassú szegénynek )
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
nemár... letiltattátok newmannel az ffdshow audio filtert, holott ő dekodolta az mp3 hangot is ....
ez az MPC-s blockolás amugy is fejszével szunyogra eset Newman! Töröld ki az MPC external filter beallitasokat !
ffdshowban az ac3 és a dts hangot allittsatok be h ne ő dekodolja/kezelje és kész. ... nem kell az egész filtert blokkolni............
Ki, hol, mikor? :-)
Nekem ugyanígy van beállítva az ffdshow.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
sajnos az MPC régota nem lett fejlesztve a belső dekoderei "elavultak" ...
az ffdshow "libmad"-ja az elismerten legjobb hangminőséget adó mp3_dekoder, mpc-t nemtom mit használ ...
szal sztem mpc jó is meg nem is - kényelmesnek kényelmes a belső dekoderei miatt, minden gépen azt használom, de htpc-re sztem alkalmatlan
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
nem az a gond arty, hanem hogy kivette az össze belső decodernél a pipát, és ezért nem hallja az mp3 hangot.. ffdshow audioval is lehetne persze az mp3-at kidobni, de minek, ha az simán működik az mpc belső decodereivel...
sztem egyszerűbb mpcben visszatenni néhány pipát mint h ffdshow audio processornál állítgatni
Htpc (Home Theatre PC)
nemár... letiltattátok newmannel az ffdshow audio filtert, holott ő dekodolta az mp3 hangot is ....
ez az MPC-s blockolás amugy is fejszével szunyogra eset Newman! Töröld ki az MPC external filter beallitasokat !
ffdshowban az ac3 és a dts hangot allittsatok be h ne ő dekodolja/kezelje és kész. ... nem kell az egész filtert blokkolni............
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Nem erre gondoltam, hanem az első fülön a kis info ablakra, de ez se rossz, a Disallow PCM-et vedd ki.
Main ablak:
Disallow kivéve és Tami által is kikapcsolva, bár nem tudom mi az. Nem kap jelet, ezt tisztán látni, mert az avi/mp3 lejátszáson volt és nem kap jelet egyáltalán. Nem megy ki a jel sztem vagy nem tudom.. amúgy amik elől kiszedtem a pipát.. na továbbra sincs hang.
Még most se erre gondoltam, hanem a decoder info ablakának tartalmára...
Az outputot AS IS-re tedd, mert így lekeveri sztereóba.
Mi nem szól?
Mit játszanál, mivel?
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
Egyébként sok creative hangkarira is ilyen csatlakozót tesznek, és már láttam a neten olyan kábelt, hogy az egyik vége a szabványos optikai volt /ami az erősítőbe kell/, a másik vége pedig spdif optikai.
Van átalakító is, bármilyen optikai kábel végére ráhúzható.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Nem erre gondoltam, hanem az első fülön a kis info ablakra, de ez se rossz, a Disallow PCM-et vedd ki.
Main ablak:
Disallow kivéve és Tami által is kikapcsolva, bár nem tudom mi az. Nem kap jelet, ezt tisztán látni, mert az avi/mp3 lejátszáson volt és nem kap jelet egyáltalán. Nem megy ki a jel sztem vagy nem tudom.. amúgy amik elől kiszedtem a pipát.. na továbbra sincs hang.
Htpc (Home Theatre PC)
- en ezt is kikapcsolnam:
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Na akkor utánanéztem neked. Valószínű az a helyzet, hogy a te kábeled nem jó, mert a noti spdif csatlakozója OPTIKAI!
Ez az infó honnan van?
Ez tuti?
Ilyen csatlakozóról még nem is hallottam.
Már nem tudom, össze-vissza kerestem, de egy angol nyelvű site-on volt.
Egyébként sok creative hangkarira is ilyen csatlakozót tesznek, és már láttam a neten olyan kábelt, hogy az egyik vége a szabványos optikai volt /ami az erősítőbe kell/, a másik vége pedig spdif optikai.
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
Ez az infó honnan van?
Ez tuti?
Ilyen csatlakozóról még nem is hallottam.
heheheh... ez olyan tényleg, nekem is volt az Asus notimban, kb. 1 éves korában tűnt fel hogy világít a füles 3.5 jack kimenete.. ja hogy egyben ez egy optikai kimenet is?!?? wtf? aztán kiderült hogy van hozzá átalakítóm is elfekvőben és tényleg műxik...
Htpc (Home Theatre PC)
Az ac3filter beállító képernyőjén van egy kis ablak, ahova beleír minden beállítást. Azt másold be ide. Az MP3 mivel nem szól?
Teesék:
ui: szólt a zene winamp-ba.. elindítottam egy mp3-as DivX-et (sorozat). És a zene leállt winamp-ban. Lekapcsoltam MPC-t, hang nem jött vissza. Újra kellett indítani a winamp-ot.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200