scaurus írta: ↑2024.06.10., hétf. 07:28
Rebel Moon part 2
Megtekintettem.
Az a kategória, amit azért néz végig az ember, mert nem hiszi el, hogy ezt így közzé lehetett tenni...
Persze, lehet, hogy ha nincs Marcia Lucas (született Marcia Griffin), a Star Wars sincs sehol, de Snyder-nek nem adatott meg az, ami Lucasnak.
Hiszen az SW is mindenhonnan lopott, azaz a története annak sem túl eredeti, dramaturgia ott is megbicsaklik, a párbeszédek sokszor annál is ostobák - és mégis működik.
Korábban is írtam:
- nem értem a nagy Snyder ellenességet (lásd azért Watchmen, Sucker Punch, 300),
- a part 1 nem volt jó, de nem értem, hogy miért volt akkora negatív kritikája.
Erre viszont már szerintem sincs semmilyen mentség.
(Pl. Titus tábornok éneklése vetekszik Peter Jackson-féle A két torony bővített verziójának mély pontjával, Éowyn éneklésével.)
Már sokan elmondták, csak ismételni tudom, nem az a baj, hogy mindenhonnan össze van lopva, hanem az, hogy nem egy koherensen és szórakoztatóra összegyúrt valami, hanem az egész egy széteső katyvasz, rossz dramaturgiával, ostoba párbeszédekkel és helyenként kifejezetten rút képi világgal.
(A karakterek is annyira sematikusak, hogy nevüket se jegyzi meg a néző, mert minek.)
Nem saját kútfő, de nagyon találó: a végeredmény olyan, mintha 12 éves Pistike, aki addigi rövid életében látott pár filmet (köztük olyanokat is, amik valójában nem is neki valóak), látta apu Warhammer 40000 (vagy One Page Rules) figuráit és nemcsak megálmodott egy filmet, hanem pénzt és lehetőséget kapott volna annak megvalósítására.
Nem hiszem, hogy bővített verzió ezen tudna segíteni (ahogy, SZERINTEM, Az igazság ligáján se segített sokat a Snyder Cut).
Annak, aki nem látta még a Rebel Moon part 2-t, annyit tudok mondani, hogy csak katasztrófaturistáknak merem ajánlani...