Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
fodesz moziszobája
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
fodesz moziszobája
Köszi srácok!
Bár a nappali valójában nem annyira a mozi témához kapcsolódik,csak egy picit,mivel ott is van egy 2.0 és egy árva TV. Ők a hétköznapokon vannak használatban.
A tapéta a lakásban már a harmadik Komar márkájú tapéta,két New York kép a moziban van,első a Brooklyn híd volt pár éve,a másik pedig az Empire.
Az Empire State Building számomra mindíg egy igazi ikonikus látvány volt,képeken,filmekben...
Mikor megláttam,hogy kapható (apró 5990ft-ért) és méretében pontosan arra a falszakaszra illik,nem is gondolkodtam hogy megvegyem-e..
A lakás egyéb alakításai,a design is régóta érdekelnek,Sok éve megvesszük a legtöbb lakberendezéssel kapcsolatos magazinokat is.
Nem a bennük található berendezések lemásolása volt sosem a cél,hanem csak az ötleteim egészítem ki.
Leginkább azt tartom/tartjuk a párommal szem előtt,hogy a lehetőségeinkből kihozzuk a maximumot..Nem vagyunk nagyra vágyók ilyen téren.
Méginkább kedvelem a DIY dolgokat.Amit csak lehet el is készítek,persze mindenhez én sem értek,de megpróbálom és általában sikerül is.
Tonyka, a neten a Pinterest.com igazán bővelkedik a legjobb "csináld magad" ötletekben,bármilyen stílusban keresel.Gondolom ismered. Nagy segítség ha kedvet kapsz és nekivágsz valaminek.
Szepi! A régi box teljesen jó volt,csak a 950-esnek az oldalán vannak a csatlakozói így nem fért volna be, középre elrendezve,kivágni nem akartam oldalt,vizuálisan magasan is volt,nálad ugyanez az alacsony menyó miatt jobban mutat.
illetve inkább kiszabadítottam onnan,batyó javaslatára hallgatva,hogy az alján hagyjak helyet a szellőzésre, ezért került a vetítő fordítva és "csupasz térben",így jól levegőzik és könnyebb takarítani,elmozdítás nélkül.
AAttila,láttam,egyszerű,lényegre törő lett és jól összehoztad az irodai motyót
A tégla és egyéb blokk elemek szerintem elég sok formában jól mutatnak a lakásban,az állvánnyal úgy voltam,miért ne? Kipróbálom .
Bevált,ráadásul olyan mint egy Lego, bármi cserélődne a későbbiekben,könnyen átvariálható.
Tervben van egyébként egy nagyjából 150 üveg whiskey kapacitásához egy jó kis vintage polcrendszer is, ugyanez a barabás téglakő lesz a függőleges tartóoszlop ,mint az állvány elemei.
fodesz moziszobája
Nagyon frankó lett. És igazából olyan jó, amikor magának csinálja az ember. Egészen más a hangulat.
(kicsit hasonló a design, Nálad téglák, nálam kerítésbeton )
fodesz moziszobája
Hát, ezt jól meg variáltad De végül is a szerepét betölti.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
fodesz moziszobája
Nem semmi, nagyon harmonikus látvány. Mindig irigyeltem az ilyen emberkéket akik ennyire összetudják rakni a dizájnt. Belőlem mindig hiányzott ez a fajta lakberendezői véna.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
fodesz moziszobája
Gratulálok, használjátok sokáig egészséggel! :-)
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
fodesz moziszobája
Még egy kép a frontoldalról, élesebb szögből:
Illetve még két kép,ami szintén újítás, a nappali falára felkerült egy 386×254cm méretű vintage tapéta ,ami így néz ki:
nagyon csecse, látszik ,hogy szakértelem, meg jó ízlés az van bőven! na ez megfizethetetlen ,nagy grat!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Be lehet "kolompolni" a moziszobába??
Köszi a tippeket doki! Én is keretre gondoltam elsőkörben,minden variáció megoldható,fém,vagy fa is.Szóval az lesz.
A vetítő hadba állítása előnyt élvezett aznap, így szinte egy napon csináltam meg mindent a szerelvényezéstől a kép beállításig.
fodesz moziszobája
Be lehet "kolompolni" a moziszobába??
Szép munka!!! A THX logó matrica, vagy festés?
Én a nem használt furatokat egy szolid, keskeny kerettel tüntetném el, melyet egyszerűen felragasztanék a bútorlapra. Ezt aluból vágnám ki és a szélessége kb. akkora lenne, mint a proji optika gyűrűjének fényes felülete. Így harmonizálna vele. A keret felületét próbálnám úgy polírozni, vagy kasírozni, hogy hasonlítson a proji gyűrűjéhez. Vagy egyszerűen festeném feketére/fényes feketére.
A furatok mellett látok csavarokat. Gondolom ezzel rögzítetted a bútorlapot. Mivel nem akarod leszedni, így gondolom a süllyesztése sem megoldható. Vagy megfúrnám a felragasztandó keretet, hogy a csavarok szépen üljenek bele, vagy kihasználnám a helyzetet és amolyan távtartónak tartanám meg. Tehát a csavar fejekre ragasztanám az alu keretet. Ez adna neki némi 3D-s hatást.
Vagy egyszerű fekete műanyag gombokkal leragasztanám a lyukakat.
Vagy fából csinálnám meg a keretet, de ebben az esetben széles lenne. A csavarfejeknek meg csinálnék süllyesztéseket a keret egyik felére, így szépen ráültethető lenne a bútorlapra. Lehet a keret széleit lekerekíteném, vagy megtörném.
De bárhogy is lesz, tuti jól fog kinézni.
(jó hangulatot ad az a deszkamintás tapéta.)
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Pazar...Gratula!
Ja, küldtem a palackot :-)
Nem szólsz, az meg ott lapul hetek óta a szekrényben. Amikor jött, pont élni sem volt időm, bocs.
üdv.
Imi
Köszi Imi!
Nem akartalak zaklatni,ráért a dolog De köszi,majd beszélünk!
fodesz moziszobája
lakás 2017 050.JPG
Illetve még két kép,ami szintén újítás, a nappali falára felkerült egy 386×254cm méretű vintage tapéta ,ami így néz ki:
lakás 2017 020.JPG
lakás 2017 021.JPG
Gratulálok,nagyon jó a hangulata az egésznek!
fodesz moziszobája
Pazar...Gratula!
Ja, küldtem a palackot :-)
Nem szólsz, az meg ott lapul hetek óta a szekrényben. Amikor jött, pont élni sem volt időm, bocs.
üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Nem igazán tudtam ma jó képet készíteni erről a tartóról..
A lényeg,hogy a felső lap ,ami a menyóra van szerelve,annak a felfogatásának pontjait el kellene takarnom valahogy, csak még nem találtam ki hogyan.
Az egészet erre a fekete bútorlapra - amit láttok a menyón - kellett építenem, még anno az első box felső lapja volt ez,amit szepivel szereltünk fel ketten.
Kellett is a segítség,mivel tartani kellett a pontos vízszintet.Szóval ezt nem akartam levenni,mivel pontosan adta a szintet.
Na erre a lapra szűkítettem le a mostani vetítőhöz igazítva egy pillér szerű négyoldalú lapokból álló boxot.
Ennek az alján egy lap van amit kivágtam a proji megfelelő felfogatásához és fúrtam ki a pontokat a lábánál,amit a vetítő saját lábaival rögzítettem vissza.
Meg sem moccan,szépen,tökéletesen sikerült tartanom a vízszintet
Mellesleg takarítani is könnyebb magát a vetítőt, szebb alulról a csinos, fényes burkolatot látni,mint a bútorlapot korábban.
A proji alján a felfogató lapnál a kis porszűrőnek is kivágtam a helyét,hogy könnyebben szellőzhessen és kihúzható legyen a kis porvédő szűrő.
Mivel a folyamatokról nem készítettem képeket,így csak most ezekkel szolgálhatok, de piszok rosszak lettek,valójában egészen más látvány,ahogy trónol a mennyezeten élőben,mint így képeken.
Az egyedi téglakőből épített készülék állványról is egy fotó:
...És van néhány májusban készült kép is,még a festést követően lőttem őket,gondoltam akkor már feldobom a topikban
A moziszoba bejárata melletti falszakaszra készítettem a tavasszal egyszerű gallyfából ,egy falidíszt,melyet körfűrésszel vágtam egyforma méretre ,felragasztottam a falra és fenyő kerettel szegélyeztem.
Megnyugtató látványt nyújt, szép és természetes.
Itt pedig a nappaliból fotóztam...
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Kattintottál?
Igen,nemrég két reklámra,ahogy kell
Egyébként még a tartóról nem ,mert nem jutott idő rá a hétvégén.Filmet is csak egyet néztünk meg tegnap este . De pótolom .
fodesz moziszobája
Kattintottál?
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Néhány hideg sörétes társaságában elkészült a vetítő tartója a menyóra.
Nem nagy durr, egyszerű falusi "házhátánál" összerakott meló ,de nekem tetszik és a végeredmény ami fontos, hogy stabil lett,masszív, fekete ahogy kell és elfogadható még a projektor részéről is
Hétvégén majd kattintok néhány képet az állapotokról. Asszem,most elleszek egy jódarabig így,alapvetően a vetítővel nagyon elégedett vagyok, a beállítások sem vettek el egy óránál többet.
Na jó volt az másfél is,de csak azért mert szédelegtem kicsit a demók között
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
fodesz moziszobája
Istók zihe mondom,hogy jól perget a csávó és a dallamokat is jól átherkentette.
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Beszéltem ma vele, jövő héten pénteken viszi. Örülnék, ha Te is tudnál jönni, tudod a viszkikóla miatt .
Ok,rendben,mondta nekem is. Meglátjuk,de szerintem el tudok menni,mert pont melónak vége lesz.
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
fodesz moziszobája
Köszi! Ne feledd, majd lassan a vászon aktuális lesz a HD100 gazdájának.Már tűkön ül
Beszéltem ma vele, jövő héten pénteken viszi. Örülnék, ha Te is tudnál jönni, tudod a viszkikóla miatt .
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
De jó lenne ha már én is itt tartanék, hogy vetítőt installálok.
El fog jönni az idő. Hát biztosan mérföldekkel más lesz mint akármilyen szuper TV,ami lehet 4K is ,ha kis xar a képe Márpedig vetített kép megszokása mellett egy 120cm-es TV is kicsi.
Persze király az is, mert TV műsorokból kihozza a maxot csak mozifilmekhez kicsi..
Fodesz barátom, ez egy nagyon jó választás!
Nemcsak abban az "anyagi intervallumban", amit rászántál, hanem általában - ez a THX-es JCV egy csúcs projektor.
Majd magam részéről megköszönném, ha írnál róla bővebben is, ha sikerült összebarátkoznotok.
Még a Klipsch hangfalakat kell cserélned és egész jó lesz minden!
Köszi. Persze igen ez tényleg egy csúcs gép és teljesen elégedett vagyok vele. Tegnap megnéztük a Life-ot és az első jeleneteknél láttam a különbséget a HD100 után.
Pazar élénk színek, a fehér az hófehér,nincs fátyolos szürkés beütése. A kontraszt ,a kép élesség és a fényerő nagyon kiemelkedő,a fekete pedig makulátlan brutálisan mély.
A HD100 nál is nagyon szép volt a kép,de a 950-es nem is gondoltam,hogy ennyit rá tud dobni.
A Klispch-ek maradnak,ahogy az elején mikor beszereztem őket le is szögeztem. Biztos számtalan jobb hangsugárzó van,de egyelőre semmi cél nem vezérel,hogy cseréljem őket.Én szeretem azt a stílust amit képviselnek. Nem pusztán az anyagiak miatt,bár tudom,hogy megintcsak egy zsák lóvét kellene rászánnom,hogy jobbra váltsam őket. De azt sem mondom,hogy velük élem le az életem,szóval bármi lehet még a jövőben ,tudod engem sem kell félteni...
Jó projit sikerült venned, grat. , a THX-ért meg plusz egy .
Köszi! Ne feledd, majd lassan a vászon aktuális lesz a HD100 gazdájának.Már tűkön ül
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
fodesz moziszobája
Jó projit sikerült venned, grat. , a THX-ért meg plusz egy .
10.1 Auro3D
fodesz moziszobája
Fodesz barátom, ez egy nagyon jó választás!
Nemcsak abban az "anyagi intervallumban", amit rászántál, hanem általában - ez a THX-es JCV egy csúcs projektor.
Majd magam részéről megköszönném, ha írnál róla bővebben is, ha sikerült összebarátkoznotok.
Még a Klipsch hangfalakat kell cserélned és egész jó lesz minden!
- Spiky03
- Fórumlakó
- Értékelés: 197
fodesz moziszobája
Szép az új melegszendvics sütőd.
Gratula hozzá.
De jó lenne ha már én is itt tartanék, hogy vetítőt installálok.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
fodesz moziszobája
Köszi! Én is így vélem.
Hát more azért mert ezek másfajták fajinabb a kinézetük
No meg az egyikben széltében fér bele a kolbász a másikban meg hosszában
Gyá more, akkor sem megy bele egyik be sem a fél disznó, most küldheted vissza!