motorgyilkos írta: ↑2019.02.16., szomb. 19:19
Végig olvasva a véleményeket érdekes ki miként értékeli a 3d-s hangformátumokat. Az én füllátásom Az auro3d és a dts neutral x majd a dts-x aztán az atmos. Az első kettő váltja egymást, mert néha a dts jobb, markénsabban használja a teret.
Nekem az eredeti atmos keverés gyenge, kevés. A demo nagyon jó meg dinamikus, viszont a filmeken nekem karcsiii
A baj, hogy az objektumos hangformátumok hang objektumokkal dolgoznak, amik lehetnek álló és mozgó objektumok ahogy leírtam korábban.
Akinek van kedve az atmos demo lemezen a helikopter demo mutatja meg a legjobban a hibát. Ez mozgó objektum.
Van egy helikopter, ami köröz a fejed felett.
Az atmos alapja a TrueHD. TrueHD-ban szépen körberepül az alsó hangfalakon.
Atmos-ban az alsó hangfalak nem szólnak egyáltalán, csak a négy felső. Ez a tökéletes.
DTS NeuralX-ben szólnak az alsó hangfalak és néha bekapcsolódik az elöl lévő két!! felső hangfal.
Auro3D-ben szólnak az alsó hangfalak és a két hátsó-felső atmos hangfal szól. Itt jobb az átmenet, de csak kettőre rakja föl ő is.
Az atmos azért gyenge számodra, mert csak akkor szólnak a felsők, ha oda hangot tettek. Ez jó!
A baj, hogy nagy a csönd. 50%-ban némák a felső hangfalak és ha szólnak kis zenét raknak oda max.
Az effektek nagy részét elrontják.
A találgatós formátumok viszont mindenfélével kitöltik a felsőket. Sokszor nem jó effektekkel és beszéddel, ami egyáltalán nem oda való. Az általános zene viszont megy oda is, ezáltal teresebbnek tűnik.
Befejeztem az OFF-ot. Sorry!