Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Amiket próbáltam a 7702-höz.
Malac 8003,Onkyo 5508-09-30,Yamaha 5000 (legrosszabb volt, többen is teszteltük)
Primare spa 22hd,Arcam 500,Anthem 500
Amit hallottam jobbnak az az Anthem 1120,és az Arcam av888 ami most is van ,és jobbnak tartom az Anthem 1120 nál .Azért hozom fel az Anthemet ,mert alig marad el az avm60-tól.Legalább is az itteni fórumozók szerint szinte nem is hallanak különbséget.
Persze ez saját vélemény de talán jó érv ,hogy ezeket cseréltem le a Malacra
Miben találtad a Marantz-ot a legjobbnak?
-
Vendég
Amiket próbáltam a 7702-höz.
Malac 8003,Onkyo 5508-09-30,Yamaha 5000 (legrosszabb volt, többen is teszteltük)
Primare spa 22hd,Arcam 500,Anthem 500
Amit hallottam jobbnak az az Anthem 1120,és az Arcam av888 ami most is van ,és jobbnak tartom az Anthem 1120 nál .Azért hozom fel az Anthemet ,mert alig marad el az avm60-tól.Legalább is az itteni fórumozók szerint szinte nem is hallanak különbséget.
Persze ez saját vélemény de talán jó érv ,hogy ezeket cseréltem le a Malacra
Ahogy mondod, és ameddig nincs összemérve pl a marantz procival, addig nem szerencsés ilyen határozott kijelentéseket tenni.
Ár ár/értékarányban nagyon jó proci a malac,de nem hinném,hogy az XMC1,vagy a Yamaha procija rosszabb lenne. Sőt.....
Óvatosan kérdezném meg, hogy az XMC-1, mióta tudja az Atmos-t? Megérkezett rá a frissítés?
Mert az alapkérdés az 1 millió alatti Atmos képes pocikról szólt, ha nem tévedek.
Persze a Yamaha akkor is lehet jobb
Az Emotiva XMC-1 is egy millió alatt van
Ahogy mondod, és ameddig nincs összemérve pl a marantz procival, addig nem szerencsés ilyen határozott kijelentéseket tenni.
Ár ár/értékarányban nagyon jó proci a malac,de nem hinném,hogy az XMC1,vagy a Yamaha procija rosszabb lenne. Sőt.....
Én csak akkor jelenteném ki valamiről,hogy a legjobb,ha a többihez viszonyítva - tesztelve a legjobbnak tartom. (és akkor is csak a véleményem szerint a legjobb)
Nincs kizárva,hogy pl jobb a Yamaha,vagy az Onkyo hangja,mint a Marantz procijé, mivel nem halottam a különbséget. Tévedek ?
Az Emotiva XMC-1 is egy millió alatt van
Nincs erre megkérdőjelezhetetlen válasz. Erősen ízlésfüggő, kinek milyen hang tetszik. Hirdetési topikban megengedhető barokkos túlzás, ami sokaknak akár igaz is lehet. A hirdetések teli vannak hasonló kijelentésekkel. Személy szerint nem cserélném le mondjuk Onkyo-ra, még ha az drágább is. Ma már nem az én világom. Yamahát nem ismerem igazán. Így arról nem nyilatkozom.
Én csak akkor jelenteném ki valamiről,hogy a legjobb,ha a többihez viszonyítva - tesztelve a legjobbnak tartom. (és akkor is csak a véleményem szerint a legjobb)
Nincs kizárva,hogy pl jobb a Yamaha,vagy az Onkyo hangja,mint a Marantz procijé, mivel nem halottam a különbséget. Tévedek ?
mert itt hangzott el,hogy a legjobb proci 1 milla alatt.
de tényleg ne legyen off, jöhet válasz a proci topikba.
Nincs erre megkérdőjelezhetetlen válasz. Erősen ízlésfüggő, kinek milyen hang tetszik. Hirdetési topikban megengedhető barokkos túlzás, ami sokaknak akár igaz is lehet. A hirdetések teli vannak hasonló kijelentésekkel. Személy szerint nem cserélném le mondjuk Onkyo-ra, még ha az drágább is. Ma már nem az én világom. Yamahát nem ismerem igazán. Így arról nem nyilatkozom.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Szia!
Beméréskor nagyon halk, a menüben tudom állítani, de nagyon fel kell nyomni, teljesen +12db ig hogy együtt szóljon a többivel.Ráadásul az Audia bemenetét is felkell emelni, mert hogy azt is lehet. Így aztán vagy a Marantz vagy az Audia párszor kikapcsolt nagyobb hangerőt igénylő részeknél. Ezt szeretném kiküszöbölni. Nem értem miért ilyen halk a Marantz előfoka.
Hello!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Marantz sr7005-ös házimozi erősítőm, aminek az front előfokát rá kötöttem egy Audia Flight One végfokára.
Az a gondom, hogy bemérésnél a Marantz előfoka elképesztően halk, így alig tudja a bemérő rendszer össze simítania a hangfalakat. Teljesen fel kell nyomnom az Audia kimeneti jelét maxra, de még így is elmarad a hangerő a center és háttér hangfalaktol.
Vajon mi lehet a probléma? Örülnék ha valaki tudna segíteni.
Üdv: Pioneer
Csak bemérésnél halk, lejátszáskor nem? Az előfok hangerejét menüben nem tudod állítani?
Hello!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Marantz sr7005-ös házimozi erősítőm, aminek az front előfokát rá kötöttem egy Audia Flight One végfokára.
Az a gondom, hogy bemérésnél a Marantz előfoka elképesztően halk, így alig tudja a bemérő rendszer össze simítania a hangfalakat. Teljesen fel kell nyomnom az Audia kimeneti jelét maxra, de még így is elmarad a hangerő a center és háttér hangfalaktol.
Vajon mi lehet a probléma? Örülnék ha valaki tudna segíteni.
Csak bemérésnél halk, lejátszáskor nem? Az előfok hangerejét menüben nem tudod állítani?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Esetleg erre valaki nem tudja a választ??
A búgás oka a földhurok. Gondolom PC vagy tévé is rá van kötve a rendszerre. Az Oppo miatt tévé mindenképpen, amibe antennakábel megy.
Az antennakábel árnyékolása nincs egy potenciálon a ház/lakás földelésével, akár 120 V is lehet közöttük. Az 50Hz-es frekvenciájú búgást ez a földhurok okozza.
Próbáld meg kihúzni a tévéből az antennekábelt és ha földelt készülék (pl. PC) van ez erősítőre kötve, akkor azt is. Esetleg maga az erősítő is lehet földelve.
Írd meg, mire jutottál.
A búgás oka a földhurok. Gondolom PC vagy tévé is rá van kötve a rendszerre. Az Oppo miatt tévé mindenképpen, amibe antennakábel megy.
Az antennakábel árnyékolása nincs egy potenciálon a ház/lakás földelésével, akár 120 V is lehet közöttük. Az 50Hz-es frekvenciájú búgást ez a földhurok okozza.
Próbáld meg kihúzni a tévéből az antennekábelt és ha földelt készülék (pl. PC) van ez erősítőre kötve, akkor azt is. Esetleg maga az erősítő is lehet földelve.
Írd meg, mire jutottál.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Kint foglalkoznak ezzel.
Szerintem itthon is megcsinálják. Itt olvasgattam egy kicsit! Mégis az ólommentes forrasztás a hunyó.: " Tajwan gyárt csak olyan golyókat, amiben még létezik ólom. az ólommentesek ezért mennek tönkre, egyszerűen rideggé válnak, majd eltörnek.
Manapság ez nem okozhat problémát. Addig biztosan elmenne ameddig a gyári sőt, talán még tovább is.
Ki-be csavarozni egyszerű és gyors, a haszon pedig meg van (ilyen erővel én is beszerelhettem volna a panelt, ha ide adták volna).
Méghozzá nem is kicsit drága. Alacsony árkategóriás gépnél érdemes megpróbálni a melegítéses újra forrasztást vagy az újra golyózást egy pc szervízben, mert a tulajnak gyakorlatilag nincs veszteni valója. Ha bejön, használhatja, ha nem mehet a kukába, vagy alkatrészként elpotyázni valakinek (legalább így jön belőle vissza valamennyi), mert szervizzel megcsináltatni teljesen értelmetlen.
Rotel3D:
Hát igen! Ezzel kicsit dolgozni kell és nem hoz annyi hasznot egységnyi idő alatt, mint az 5 perces ki-be csavarozás ...
Kint foglalkoznak ezzel. Azért a videóból is kiderül, h nem egyszerű eszközök kellenek egy ilyen munkához. Nincs minden sarki műszerésznél ilyen lehetőség. Akinél van az meg is kéri az árát, nem rakják rendbe teszem azt 5e.-ért. No meg ott van, h meddig tart, amit így javítanak, most csúnyát mondok, de attól szabadulni kell ameddig megy. Emlékszem az X360 3LED hibára. Az kb. ugyanez, kétszer golyóztattam jó pénzért. Másfél két hónapig tartott. A másodiknál már kérdeztem, h esetleg valamiféle garancia? Semmi, volt a rövid válasz, max 3 nap. Akik csinálták azok is elmondták, h közel sem időtálló. Van akinek elmegy 1-2 évet, de van akinek pár hónap alatt újra megadja magát. Szóval bárhogy is van, sehogy nem megnyugtató ez a fiaskó az Onkyo-nál. Főképp hosszútávra nem. Azon meg jót derülök, h már mennyi videó van fent erről a hírhedt hibáról. Azért szívesen csekkolnám mennyit akasztott már az Onkyo a rengeteg új eladott HDMI panelen. Mert bármily furcsa, sok nagy vashoz megveszik az emberek 100X ezerért.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Nem mindet lehet így javítani. Van aminél fel kell szedni, és újra golyózni.
A márkaszervizek nem foglalkoznak ilyennel mert kétséges, h meddig lesz jó.
Így ők egyszerűen komplett cserélik a HDMI panelt. Ami drága, mint a dög.
Manapság ez nem okozhat problémát. Addig biztosan elmenne ameddig a gyári sőt, talán még tovább is.
Ki-be csavarozni egyszerű és gyors, a haszon pedig meg van (ilyen erővel én is beszerelhettem volna a panelt, ha ide adták volna).
Méghozzá nem is kicsit drága. Alacsony árkategóriás gépnél érdemes megpróbálni a melegítéses újra forrasztást vagy az újra golyózást egy pc szervízben, mert a tulajnak gyakorlatilag nincs veszteni valója. Ha bejön, használhatja, ha nem mehet a kukába, vagy alkatrészként elpotyázni valakinek (legalább így jön belőle vissza valamennyi), mert szervizzel megcsináltatni teljesen értelmetlen.
Rotel3D:
Hát igen! Ezzel kicsit dolgozni kell és nem hoz annyi hasznot egységnyi idő alatt, mint az 5 perces ki-be csavarozás ...
Nem mindet lehet így javítani. Van aminél fel kell szedni, és újra golyózni. A márkaszervizek nem foglalkoznak ilyennel mert kétséges, h meddig lesz jó. Így ők egyszerűen komplett cserélik a HDMI panelt. Ami drága, mint a dög.
https://www.youtube.com/watch?v=jS6LumNYbgg
Így is lehet javítani (az enyémbe állítólag 200K lett volna a HDMI lap).
Nem mindet lehet így javítani. Van aminél fel kell szedni, és újra golyózni. A márkaszervizek nem foglalkoznak ilyennel mert kétséges, h meddig lesz jó. Így ők egyszerűen komplett cserélik a HDMI panelt. Ami drága, mint a dög.
Hello!
Ismét segítséget kérnék, bár az előző kérdésemre sem katam választ, de hát a remény éltet:)
Szóval, az Oppókámat analóg ic-vel rákötöttem a sztereó erősítőmre, amtől a házimozi erősítőm el kezdett kegyetlenül búgni. A sztereóval semmi gond.De ugye ahhoz hogy mozizzak be kell kapcsolnom a házimozi erősítőt. Valami az Oppoban össze veszik?? Össze kötöttem már xlr kábelllel is, de ugyan úgy búgott. Ha kihuzom a sztereo kábelt akkor elhallgat. Kérem valaki segítsen.
Le lett írva már, hogy a melegedés csak gyorsítja a halált, de nem az a probléma. Hütheted bármivel önigazolásképp. Két anyag összeveszik egymással és erózió lép fel. Erózió! Tehát elfogy az anyag, nem elenged. Tik-tak-tik-tak-tik-tak.
Amit belinkeltem videót az 5007-es javításáról, kísértetiesen hasonlít a BGA forrasztásra. Tehát akármi is a baj (összehúzódásos repesés vagy erózió) a videón az látszik, hogy a melegítéssel (ahol megolvadnak a forraszok) ismét van kapcsolat.
Erről viszont az Amerikába jöttem c. film jut eszembe: egy nyisszantás a fodrásznál, "nyóc dollár"
De hátha korrektek a szrervizben, ha csak ennyi volt.
Totelnél van,majd megírom mi lett a végeredmény.
Rendszer(zene + mozi)
Sokol rádió
Unitra hangfalak
Videoton Super Color Tv
Diavetítő (Elzett művek)
/emoticons/default_peace.gif" alt=";peace;" data-emoticon="" />
Nemertem az Onkyo tulajdonosokat, mar mindenhol ez a tema, hogy a HDMI panelek kiegnek egy ido utan de megis veszik az ilyen erositoket vagy ha mar van nekik es tudnak a problemarol akkor az itt lathato video alapjan eleg csak egy hutobrodat ra tenni mielott megvan a baj de megsem csinaljak.
Sajnos a hűtőbordázás sem menti meg a HDMI lapot attól, hogy tönkremenjen. Sőt lehet, hogy pont a bordák miatt megy tönkre a HDMI, mivel a bordák miatt más sebességgel hűlnek a chipek és a lap. Véleményem szerint, ha a hő nem tud eltávozni a fedlap alól akkor gyakorlatilag mindegy, hogy van hűtőborda vagy nincs, de a lényeg, hogy nem az alkatrész megy tönkre, hanem az ólommentes ón miatt a forrasztások repednek el. Ha folyamatosan be lenne kapcsolva a készülék lehet sosem menne tönkre, de a ki-be kapcsolás miatti hőingadozás(összehúzódás) miatt repednek a forraszok. Leszerelt fedlappal(nem esztétikus, de hasznos), megfelelő aktív hűtéssel ami jelentős levegőmennyiséget mozgat át a készülék belsejében, elkerülhető a nagy hőingadozás.
Annyit lehet segíteni a szellőzésen, hogy vagy aktívan ventilátorral szellőztetjük az erősítőt, vagy a gyári talpakat ki kell cserélni valami magasabbra. Nálam érezhetően megnövekedett a légcsere azzal, hogy az alja feljebb került.
A szervízben nem csak Onkyok várnak HDMI lap cserére ...
Én sem kenném össze processzorzsírral! Mostanában úgy csinálom, hogy amikor vége a filmnek nem kapcsolom ki egyből az erősítőt, hanem pl. NET rádiót hallgatok 10-15 percig. Ilyenkor a HDMI rész nem működik, de termel valamennyi hőt a hátsórész. Így lassabban hűl a HDMI lap, a forrasztásokat nem terheli akkora összehúzódási feszültség. Ha nincs kedvem rádiózni, akkor egyszerűen hagyom az erősítőt jel nélkül Ha nem kap jelet, kb. 10-15 perc múlva az automatika kikapcsolja, de addigra volt ideje lassan hűlni a HDMI lapnak.
az itt lathato video alapjan eleg csak egy hutobrodat ra tenni mielott megvan a baj de megsem csinaljak.
Csinálni csinálják, de ezzel csak elodázzák a meghibásodást. A szakember* pedig szidja őket, amikor javításra kerül.
*Ott voltam, amikor szidta a lelkes ragasztgatós amatőrt.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 832
az itt lathato video alapjan eleg csak egy hutobrodat ra tenni mielott megvan a baj de megsem csinaljak.
Csinálni csinálják, de ezzel csak elodázzák a meghibásodást. A szakember* pedig szidja őket, amikor javításra kerül.
*Ott voltam, amikor szidta a lelkes ragasztgatós amatőrt.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 881
Nemertem az Onkyo tulajdonosokat, mar mindenhol ez a tema, hogy a HDMI panelek kiegnek egy ido utan de megis veszik az ilyen erositoket vagy ha mar van nekik es tudnak a problemarol akkor az itt lathato video alapjan eleg csak egy hutobrodat ra tenni mielott megvan a baj de megsem csinaljak.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
0-át, kb. A javítás általában drágább, mint a készülék. De felhívod a Totel-t, vagy a Sekon-t, és megmondják mi a várható költség.
Így is lehet javítani (az enyémbe állítólag 200K lett volna a HDMI lap).
Szia!
Remélhetőleg nem kell szervizbe vinned. A pióknál ez egy védelmi funkció és többféle gombkombináció is van amivel visszakapcsol normál módba.
Reset nekem sem csinált semmit, a "TUNE DOWN and MULTI-ZONE ON/OFF" kombináció nálam megoldotta a dolgot.
Ne 2-3 mp-ig, hanem legalább 6-8mp legyen.
De kár hogy nem előbb írtál,már szervizben van. Azért köszi!
Rendszer(zene + mozi)
Sokol rádió
Unitra hangfalak
Videoton Super Color Tv
Diavetítő (Elzett művek)
/emoticons/default_peace.gif" alt=";peace;" data-emoticon="" />
Volt egy jobb vevője, nem jött össze, ennyi kb.
Valószínű ez lehet,de ezek után hogy vegyem meg tőle.Inkább keresek egy másikat ettől már fázok kissé,hiába lett volna jó bolt.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>