Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 693
NA UGYE,UGYE??
és miért kiabálsz ?
bár a horror műfajában, ahogy relatíve sok sci-fi-ben, vagy krimiben (már kezdem unni néha), már azt hiszed lesz egy heppiend, aztán kiderül minden xar és a főhősök életük végéig szenvedni fognak aztán...
https://index.hu/kultur/cinematrix/2018 ... lmek_2018/
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
Én az első részt is csak azért néztem végig, mert a döbbenettől tehetetlenné váltam, h ez mekkora fos, úgyh ez esélyt sem kap.
Hiszen ez az első rész.
Remélem a 3. részben, ha lesz, 6-7éves gyerekek fogják irányítani a robotokat, a 4.-ben meg bölcsisek!!!
- Arany Kutya
- Újonc fórumos

- Értékelés: 3
Amúgy ja ,vagy mégsem? én jókat derültem rajta és simán nézhető számomra..
NA UGYE,UGYE??
Valóban rettenetesen vérgagyi.
Amúgy ja ,vagy mégsem? én jókat derültem rajta és simán nézhető számomra..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Szerintem Észak az új Kelet.
Az Ófærð (angolul: Trapped, magyarul: Csapdában) című tíz részes izlandi krimit néztük meg néhány nap alatt. Aki szereti az akció dús jeleneteket, melyekben az európai és amerikai szépségideálnak köszönőviszonyban nem lévő, ám hús-vér emberek nagykabátban idegesen telefonálgatnak egymásnak, és folyton esik a hó, iszonyú hideg van, valamint azonosítatlan, agyonszurkált, jéggé fagyott torzók kerülnek elő az öböl mélyéről, annak melegen ajánlom ezt a sorozatot. Aki viszont irtózik a valóságnak még csak a legkisebb szeletétől is, és stilizált erőszakra és szórakozni vágyik, messze kerülje el. Idén jön a második évad.
A végét összecsapták, ezért: 7/10.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Én az első részt is csak azért néztem végig, mert a döbbenettől tehetetlenné váltam, h ez mekkora fos, úgyh ez esélyt sem kap.
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
SZIASZTOK
SZERINTETEK??
ELÉGÉ JÓNAK TŰNIK
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Arany Kutya
- Újonc fórumos

- Értékelés: 3
SZIASZTOK
SZERINTETEK??
ELÉGÉ JÓNAK TŰNIK
A Mother című filet néztük meg - Jennifer Lawrence főszereplésével - legutóbb. Egy nagyon megosztó film lesz az biztos, de nekünk tetszett (a pontozásba nem mennék bele, mert majd jönnek az általános értékmérő/megmondó emberek és megkérdezik ez csak vicc ugye?).
Az biztos, hogy nem egy átlagos film, tömény idegbaj kerülgeti az embert a film alatt, aztán a végén kiderül sok minden, de a film mondandóját sokféleképpen lehet értelmezni.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Teljesen igazad van! A Sicario című filmmel voltam úgy, hogy mikor először láttam nem igazán tetszett, majd később megnéztem mégegyszer és akkor már egész más vélemény alakult ki bennem.
Olykor az ember hajlamos csalódni és "hirtelen" véleményt alkotni egy-egy filmről, ami ugyanúgy lehet, hogy később is változatlan lesz.
De a hangulatunk tényleg nagyon sokat nyom a latban. Persze vannak azért olyan filmek melyeket szinte sehogy nem akarunk/tudunk befogadni, mégis lesznek akiknek meg nagyon fog tetszeni.
Igazából nincs olyan ,hogy rossz film, mert minden műfajban szinte bárki megtalálja a neki tetszőt.
De nyugodtan leszögezhetjük, hogy vannak alkotások, melyekhez pusztán éretlen az ember, majd az idő múlásával pedig egészen megfordul a kocka.
20 évvel ezelőtt szinte csak a legkeményebb akciók és horrorok érdekeltek, ha manapság össze kellene állítanom egy Top 50-es filmlistát, aligha lenne benne ilyen, max a végén kullogva egy kettő.
Ezért is furcsa egy laikusnak, hogy egy házimozi-hangfal erdő rendszer láttán azonnal a robbanásokról, törés-zúzásról szóló filmek jutnak eszükbe, a valóság pedig egészen más...
Ezek nélkül persze nem lenne meg a "hú de odabasz" érzés ,de a legtöbb ember hiszem, hogy nem ezért mozizik.
Persze egyértelmű, hogy egymásnak és az ismerősöknek mindenki előszeretettel mutatja meg a házimozija harcias oldalát is és ez így van rendjén.
Pl.Bolygónk a Föld című természetfimben is jó a lavinás részvagy a Füvek népe méhes jelenete. Még itt is fontos a térhangzás. De egy jó filmzene vagy koncert is bebizonyítja a nem fanatikus család-barát közösségnek ennek a jóságát.
Életünk párját sem a filmizlés alapján választjuk elsősirban.... így ezért mozizunk sokszor egyedül....
Pl. A Zongorista sem feltétlen egy könnyed vasárnapi matiné. Nekem tetszett, pedig nem vagyok egy Holokauszt fan.
A jó kép és a jó hang sok filmet megnézhetővé tesz.
Persze vannak őrök kedvencek, de van amiket kinövünk.
- giotto14
- Beköltözött

- Értékelés: 443
Sokkoló / röhejes magyar készítésű filmplakátok
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Tegnap délutáni mozimatiné igaz történetek filmjei :
Stronger (2017)
https://port.hu/adatlap/film/mozi/stron ... deo-960838
A Bostoni történet másik oldalát bemutató film sem sikerült rosszul. Nagyon kedveljük Jake szerepeit, így minden filmje várós szokott lenni.
Tetszett a maga nemében, szerintem az amit ki lehetett hozni a sztoriból az sikerült is.
Bár mégis az az érzésem volt, hogy elég is volt a film .Nem szívesen nézi az ember az ilyen problémákat, ezért letaglózó ahogy más ilyen eseményre alapuló film is.
A Mark Walhberg szereplésével párhuzamosan futó történet nekem sokkal jobb volt, de lehetséges, hogy pusztán a cselekmények pörgése miatt.
10/7.5 pontot mindenképpen megér a film.
Kutyahideg - Eight below (2006)
https://port.hu/kereso?q=Kutyahideg
A már megszokott idétlen magyar filmcím fordítás az ami mindíg kiveri a biztosítékot, de még nem "rekordtartó" azért az átnevezés.
Ki ne ismerné ezt a filmet? Szerintem mindenki. És ki az akit ne érne érzékenyen a történet...
R.I.P Paul.
10/10
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Szerintem még az egyén is máshogy pontozna két időpontban, milyen a hangulata, stb. Pláne évek múltával. Vannak filmek amihez hangulat kell, azoknál főleg függ hogy milyen passzban vagyunk.
Teljesen igazad van! A Sicario című filmmel voltam úgy, hogy mikor először láttam nem igazán tetszett, majd később megnéztem mégegyszer és akkor már egész más vélemény alakult ki bennem.
Olykor az ember hajlamos csalódni és "hirtelen" véleményt alkotni egy-egy filmről, ami ugyanúgy lehet, hogy később is változatlan lesz.
De a hangulatunk tényleg nagyon sokat nyom a latban. Persze vannak azért olyan filmek melyeket szinte sehogy nem akarunk/tudunk befogadni, mégis lesznek akiknek meg nagyon fog tetszeni.
Igazából nincs olyan ,hogy rossz film, mert minden műfajban szinte bárki megtalálja a neki tetszőt.
De nyugodtan leszögezhetjük, hogy vannak alkotások, melyekhez pusztán éretlen az ember, majd az idő múlásával pedig egészen megfordul a kocka.
20 évvel ezelőtt szinte csak a legkeményebb akciók és horrorok érdekeltek, ha manapság össze kellene állítanom egy Top 50-es filmlistát, aligha lenne benne ilyen, max a végén kullogva egy kettő.
Ezért is furcsa egy laikusnak, hogy egy házimozi-hangfal erdő rendszer láttán azonnal a robbanásokról, törés-zúzásról szóló filmek jutnak eszükbe, a valóság pedig egészen más...
Ezek nélkül persze nem lenne meg a "hú de odabasz" érzés ,de a legtöbb ember hiszem, hogy nem ezért mozizik.
Persze egyértelmű, hogy egymásnak és az ismerősöknek mindenki előszeretettel mutatja meg a házimozija harcias oldalát is és ez így van rendjén.
Szerintem még az egyén is máshogy pontozna két időpontban, milyen a hangulata, stb. Pláne évek múltával. Vannak filmek amihez hangulat kell, azoknál főleg függ hogy milyen passzban vagyunk.
Igen. Nem tudom lehet-e olyan objektív értékelési rendszert létrehozni ami mentén mindenki el tudja dönteni az a film tetszeni fog-e neki vagy sem. De lehet jó lenne valami, mert az "elkezdtem nézni de nagyon szar ez a film" vagy a "nekem nagyon bejött" nem hordoz túl sok információt senki számára.
Nem.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9468
Igen. Nem tudom lehet-e olyan objektív értékelési rendszert létrehozni ami mentén mindenki el tudja dönteni az a film tetszeni fog-e neki vagy sem. De lehet jó lenne valami, mert az "elkezdtem nézni de nagyon szar ez a film" vagy a "nekem nagyon bejött" nem hordoz túl sok információt senki számára.
Nem.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 735
Nem lehet ilyen rendszert létrehozni. Ha lehetne, akkor már kihaltunk volna, mert minden férfi ugyanarra az egy, objektíven legjobb nőre hajtana
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Érdekes,hogy mennyire másképp látjuk a filmeket.
Szerintem a zene is telitalálat volt! Nagyon tetszett.Igen,nagyon passzolt a zene a filmhez.
Amikor írtam a Szárnyas fejvadászról,rögtön jött valaki hogy mekkora szar.Érdekes,hogy mennyire másképp látjuk a filmeket.Nekem nem voltak elvárásaim,így nem is kellett igazodni hozzá.A Dunkirk kapcsán is előjött már,hogy a rendező miatt úgyis tetszeni fog,mindegy milyen a film.Szinte soha nem nézem meg előre,hogy ki rendezte,így nem is befolyásolja a véleményem.
Szerintem a zene is telitalálat volt! Nagyon tetszett.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Amikor írtam a Szárnyas fejvadászról,rögtön jött valaki hogy mekkora szar.Érdekes,hogy mennyire másképp látjuk a filmeket.Nekem nem voltak elvárásaim,így nem is kellett igazodni hozzá.A Dunkirk kapcsán is előjött már,hogy a rendező miatt úgyis tetszeni fog,mindegy milyen a film.Szinte soha nem nézem meg előre,hogy ki rendezte,így nem is befolyásolja a véleményem.
Szerintem a zene is telitalálat volt! Nagyon tetszett.
Szerintem eltalálták benne az akció mennyiségét is, ami egyébként jól kivitelezett. Utólag belegondolva, pedig lehetne vontatott is, de mégsem az. Zseniálisan megoldották.
Ízlések és pofonok Mégis valamiért a Szárnyas fejvadász-ról azt gondolom, hogy amolyan tipikus "előre tudjuk, hogy jó lesz" mert az rossz film egyszerűen nem lehet, mivel a régi is "mekkora alkotás" volt.
Szerintem harmat gyenge. Ok, hogy a hangulatot eltalálták, de más egyéb...?
Némaság
https://port.hu/adatlap/film/mozi/nemas ... deo-928008
Na ez az igazán szar film. Egyszerűen második nekifutásra sem megy...
Asszony még nézi, de ő is csak bealszik rajta
Szerintem eltalálták benne az akció mennyiségét is, ami egyébként jól kivitelezett. Utólag belegondolva, pedig lehetne vontatott is, de mégsem az. Zseniálisan megoldották.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ízlések és pofonok Mégis valamiért a Szárnyas fejvadász-ról azt gondolom, hogy amolyan tipikus "előre tudjuk, hogy jó lesz" mert az rossz film egyszerűen nem lehet, mivel a régi is "mekkora alkotás" volt.
Némaság
https://port.hu/adatlap/film/mozi/nemas ... deo-928008
Na ez az igazán szar film. Egyszerűen második nekifutásra sem megy...
Asszony még nézi, de ő is csak bealszik rajta
Most néztem meg a 3 óriásplakát Ebbing határában című filmet.
Szerintem szuper.
Mégis valamiért a Szárnyas fejvadász-ról azt gondolom, hogy amolyan tipikus "előre tudjuk, hogy jó lesz" mert az rossz film egyszerűen nem lehet, mivel a régi is "mekkora alkotás" volt.
Szerintem 10/9-es film. Pedig nekem az 1. rész nem igazán tetszett. sem régen, sem most.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda