Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11159
- Kapcsolat:
Tudom, lehetetlen kideríteni, mert memóriatörlés kellene hozzá, de nem lehet, hogy ha ma látnánk először a sorozat első részeit (amiket sokan etalonként emlegetnek), ugyanolyan gyerekesnek és bárgyúnak éreznénk, mint az utóbbiakat? Gyanítom, hogy igen, emiatt nem is vállalkozom rá, hogy bármelyiket végignézzem. Abban viszont biztos vagyok, hogy aki a rajongók által is elismert S.W. film készítésére vállalkozik, teljesen reménytelen helyzetben van. Ennek ellenére 2 évente kasszát robbant minden epizód.
Szerintem is nézhető ahogy a Zsivány egyes úgy Az utolsó jedik is !
Ütősen újszerű, fordulatos, cselekményekben gazdag, új világokat, lényeket, (melyek igencsak átgondoltak) technikákat felvonultató méltó folytatást, a világ egyik legnagyobb űrmeséjéhez.
Ha nem lehet ezt megugrani, akkor passzoljanak, ne folytassák, nem kell szappanopera szintre süllyeszteni.
Már az 1-3 sem tudta megugrani,nem is lehet.Az a mese tulajdonképpen lezárult,csak kevesen hajlandóak elfogadni.Mi sem vagyunk már tizenévesek.
Nem volt az annyira rossz,csak megy a fanyalgás.
Igazán nem is tudom mit várnak néhányan?
Ütősen újszerű, fordulatos, cselekményekben gazdag, új világokat, lényeket, (melyek igencsak átgondoltak) technikákat felvonultató méltó folytatást, a világ egyik legnagyobb űrmeséjéhez.
Ha nem lehet ezt megugrani, akkor passzoljanak, ne folytassák, nem kell szappanopera szintre süllyeszteni.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Hogy kell rajongóként nagyképűnek vagy gyávának lenni?
Először is úgy, hogy J. J. Abrams-nek vagy Rian Johnson-nak kell hívni az illetőt.
Mozi - Megjelenítő: Sony VPL-HW55ES Vászon: Elite Screens Electric125H
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Csak annyit, hogy hozza azt a szintet, amit az 1-6 és a Zsivány egyes.
A 7, 8 eddig azt bizonyítja, hogy mi történik, ha a fő filmek vagy gyáva, vagy nagyképű rajongók kezébe kerülnek.
Hogy kell rajongóként nagyképűnek vagy gyávának lenni?
A 7, 8 eddig azt bizonyítja, hogy mi történik, ha a fő filmek vagy gyáva, vagy nagyképű rajongók kezébe kerülnek.
Szerintem a 7-8 még a borzalmas episode I szintjét sem érik el...
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1713
Szerintem a 7-8 még a borzalmas episode I szintjét sem érik el...
Mozi - Megjelenítő: Sony VPL-HW55ES Vászon: Elite Screens Electric125H
Szerintem simán nézhető, nem kell várni tőle semmit csak nézni bambán ...
Pár jelenet elég nevetségesre sikerült(pl. Luke és a cicibimbó), amúgy nem rossz ez annyira.
Az első 15 perc semmi, utána kezdődik el a film!
Sajnos nincs így.
Ez a Star Wars film egy szégyen - az elejétől a végéig.
Mintha a saját paródiája lenne.
Pár jelenet elég nevetségesre sikerült(pl. Luke és a cicibimbó), amúgy nem rossz ez annyira.
Sajnos nincs így.
nem, volt az olyan rossz..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Sajnos nincs így.
Ja, és a készítők fel vannak háborodva a kritikákra, mondván az SW rajongók telhetetlenek és semmi sem elég jó nekik....
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1713
Sajnos nincs így.
Ja, és a készítők fel vannak háborodva a kritikákra, mondván az SW rajongók telhetetlenek és semmi sem elég jó nekik....
-
Csutka
Star Wars VIII.
Élt 15 percet. Ez a vonat elment részemről.
Majd egyszer megnézzük, talán.
Sajnos nincs így.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 697
Star Wars VIII.
Élt 15 percet. Ez a vonat elment részemről.
Majd egyszer megnézzük, talán.
nem kötött le, de legalább volt némi humora, az eddig sw történetek variációi...
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 697
12 katona - 12 Strong
Megtörtént eset, unalmas kivitelezésben.
Film: 4/10
Mozi: Campona, 11 terem. KSC hangrendszer, 16:9-es, perforált, kb. 20 m széles vászon, 2D szinkronizált, 15 sorból 10. közepén. Kép: max. 10 fL, színek rendben, kontraszt gyenge.
gondolkodtam,hogy "kikölcsönzöm", de akkor nem
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
12 katona - 12 Strong
Megtörtént eset, unalmas kivitelezésben.
Film: 4/10
Mozi: Campona, 11 terem. KSC hangrendszer, 16:9-es, perforált, kb. 20 m széles vászon, 2D szinkronizált, 15 sorból 10. közepén. Kép: max. 10 fL, színek rendben, kontraszt gyenge.
Kölcsönözhető. Nekünk tetszett ”anno” a moziban
CA86FEE0-501A-4994-BC74-036BAC46F35C.jpeg
Pont most lett vége.Nekem tetszett.Csak nem értem hogy került bele a mizu?
Kölcsönözhető. Nekünk tetszett ”anno” a moziban
...
Meg a csupaszseggesszéttettlábas jelenet minek kell bele??????????????
Az a magyar film elmaradhatatlan kelléke, akkor is ha funkciótlan és/vagy értelmezhetetlen a kontextusban.Még az Oscar-díjas Mephisto sem mentes ettől, sajnos.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Örök tél
A hazai filmgyártás komolyan felzárkózott úgy tűnik.
Csak a trélert elnézve nem értem,hogy a főszereplő csaj miért nem tud normálisan beszélni?
Kicsit értetlenül állok a film előtt, utána
Pl. -30°C-ban hogy-hogy nem fagytak meg ... stb???
Örök tél
A hazai filmgyártás komolyan felzárkózott úgy tűnik.
Csak a trélert elnézve nem értem,hogy a főszereplő csaj miért nem tud normálisan beszélni?
Kicsit értetlenül állok a film előtt, utána
Pl. -30°C-ban hogy-hogy nem fagytak meg ... stb???
Már a kölcsönzőben.
9A4E0CC3-CAEC-4171-921F-A1404E2928B6.jpeg
Ma megnéztük a SW-t, a múlt emlékeit/élményeit is hozzáadva egy átlagos, disney-s, családi mozi volt.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Én is nemrég fejeztem be a negyedik évadot. Az idén ezt a sorozatot vártam leginkább, de az utolsó évadon már lehetett érezni, hogy egy kicsit kifulladt, bár még így is magasan az átlag fölötti színvonalú. Nekem furcsa volt, hogy gyakorlatilag akkor lehetett tudni, ki áll az eset háttérében, amint megjelent a színen. A főszereplők történetének alakulását meg mintha a rajongók írták volna: kapja már meg egy kicsit mindenki azt a jóvátételt, ami járna neki! Mondom, nem csalódtam, mert hozzám nőtt a sorozat a hihetetlen érzelmi intenzitása miatt (és egyáltalán nem fura ezt egy érzelmi kötődési problémákkal küszködő Asperger-szindrómást szerepeltető franchise-ról állítani), de túlságosan is lekerekítették, talán mert az a fokú intenzitás nem tartható fenn. (Ha jól tudom, nem lesz több, és talán itt is az ideje abbahagyni.)
A 8/10 teljesen reális értékelés, szerintem. Azzal, hogy ott a helye ennek is a polcon.
Nekem a második évad tetszett a legjobban, de egyet értek veled abban, hogy mindegyik bőven átlagon felüli volt.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Megnéztük a Híd (Bron, Broen) sorozat négy évadát, tetszett. Minden évad egy-egy külön bűnügyi sztori, amelynek felderítésében a dán és svéd rendőrség együtt dolgozik. Jók a karakterek, főleg a svéd, Asperger-szindrómás nyomozónő tetszett (Soga). 8/10
443AED9B-583E-4B3F-B8C0-E5D1B7C1542C.jpeg
Én is nemrég fejeztem be a negyedik évadot. Az idén ezt a sorozatot vártam leginkább, de az utolsó évadon már lehetett érezni, hogy egy kicsit kifulladt, bár még így is magasan az átlag fölötti színvonalú. Nekem furcsa volt, hogy gyakorlatilag akkor lehetett tudni, ki áll az eset háttérében, amint megjelent a színen. A főszereplők történetének alakulását meg mintha a rajongók írták volna: kapja már meg egy kicsit mindenki azt a jóvátételt, ami járna neki! Mondom, nem csalódtam, mert hozzám nőtt a sorozat a hihetetlen érzelmi intenzitása miatt (és egyáltalán nem fura ezt egy érzelmi kötődési problémákkal küszködő Asperger-szindrómást szerepeltető franchise-ról állítani), de túlságosan is lekerekítették, talán mert az a fokú intenzitás nem tartható fenn. (Ha jól tudom, nem lesz több, és talán itt is az ideje abbahagyni.)
A 8/10 teljesen reális értékelés, szerintem. Azzal, hogy ott a helye ennek is a polcon.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Azért túlzásokba ne essünk...
Nem is.
Mágnás Elza története, de úgy általában a II. vh előtti polgári Budapest élete megérdemelne (asszem' már korábban is írtam) egy rendes filmet, nem egy borongós, teljesen hiteltelen dialógusokkal és unott színészi alakításokkal (kivéve Döbrösi Laura!) teli filmet, ami mögött még a korabeli Budapest sem sejlik fel igazán.
A berni követ, számomra, unalmas volt, semmivel nem adott többet a 76 perc, mint ami a google-ből kereséssel elérhető a történelmi eseményről.
(A vizsga sokkal jobb volt, bár többszöri megtekintést az sem érdemel.)
Egy jó (persze, a szokásos Koltay, Rudolf és Kern-féle magyar ripacskodástól mentes) vígjáték alapja lehetne Heltai Jenő több műve, mondjuk a Family Hotel és folytatása, VII. Emánuel és kora.
No, mindegy.
Az újak közül a "hájp" miatt kíváncsi vagyok a Lady Bird-re (mostanában bejönnek a felnövés-történetek, lehet, második gyermekkoromat élem...), illetve várom a Ready Player One-t.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
A Félvilág egy igen gyönge, csalódást keltő film volt, A berni követ kb. annyira volt izgalmas, mint egy rendszerváltás előtti iskolatévé adás, így az nem nagy ígéret, hogy ezek alkotójától van egy újabb film.
Azért túlzásokba ne essünk...
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda