Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Best
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Best »

-KP- írta:
2024.06.20., csüt. 21:11
Best írta:
2024.06.20., csüt. 21:07
DeLorean írta:
2024.06.20., csüt. 15:44
Dark Matter

Egy sorozat. Talán volt már róla szó. Vagyis biztosan.
Nekem nem jött be eleinte. A főszereplő szar színész és Jennifer Connely sem hozza a magas szintet, amit tőle elvárna az ember.

Azt írtam itt, hogy el kell fogadni rögtön, hogy ez párhuzamos univerziumokról szól. Akkor lehet érteni akár az első részt is. Később persze minden kiderül, vagy nem, de ez alap dolog.

Ahogy teltek az epizódok, úgy kedveltem meg a színészeket is. Most már teljesen "rendben vannak" - a sorozat izgalmas és élvezhető. A Dark a Top számomra, de mindig várom a következő részt.

Aki nem látta, annak tudom ajánlani. Nálam 8 pontos lett.
:smile32:

DM.jpg

A két sorozatnak van köze egymáshoz?
https://www.youtube.com/watch?v=_Scf9-udGuE
Dehogy van.
Oké, csak a címe ugyanaz ezért kérdeztem.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Best írta:
2024.06.20., csüt. 21:07
DeLorean írta:
Dark Matter

Nekem nem jött be eleinte. A főszereplő szar színész és Jennifer Connely sem hozza a magas szintet, amit tőle elvárna az ember.

Azt írtam itt, hogy el kell fogadni rögtön, hogy ez párhuzamos univerziumokról szól. Akkor lehet érteni akár az első részt is. Később persze minden kiderül, vagy nem, de ez alap dolog.

Ahogy teltek az epizódok, úgy kedveltem meg a színészeket is. Most már teljesen "rendben vannak" - a sorozat izgalmas és élvezhető. A Dark a Top számomra, de mindig várom a következő részt.

DM.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=_Scf9-udGuE
Dehogy van.

Best
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Best »

DeLorean írta:
Dark Matter

DM.jpg

www.youtube.com/watch?v=_Scf9-udGuE
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Best 2024.06.20., csüt. 21:12-kor.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

R.I.P. Donald Sutherland sad.gif

Sokat elmond.a mai filmkultúráról, hogy a rengeteg zseniális alakítása mellett Index a címlapon a halálhare alá ezt a szöveget tudta biggyeszteni
Az Éhezők viadala-filmek népszerű színésze 88 éves volt.
Ma este megnézem sokadjára a Kelly hőseit (1970) megemlékezésként, a tiszteletére.
Nagyon jó színész volt, béke poraira.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Nem vagyok robot írta:
2024.06.20., csüt. 17:03
DeLorean írta:
2024.06.20., csüt. 16:38
Akkor egy kérdés a filmesekhez.
A Dark Matter majdnem olyan, amit szeretek, de továbbra is a Dark német sorozat szintjét szeretném újra átélni.
Van ilyen sorozat másik?

Lemmy barátom ajánlotta a 12 Majom sorozatot. Azt sajnos csak én néztem - a családnak uncsi volt. Nekem az 10/10.

Milyen hasonló sorozatokat tudtok ajánlani megnézésre?
Van mostanában ilyesmi?
Nekem ez bejött anno, mikor a Darkot is toltam
Szerintem is nagyon jó!
Úgyhogy DeLorean-nak igen nagy eséllyel nem fog tetszeni :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

DeLorean írta:
2024.06.20., csüt. 15:20
Akkor miért is volt like?
Mert tetszett a hozzászólása, annak ellenére, hogy szeretem a Queent.
Hehe.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 744

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

A Dark S01 az valóban kegyetlen jó volt, emlékeim szerint.
Bajban vagyok vele, mert a második évadot kéne elkezdenem, de homályosak az események. Újrázni meg nincs időm.

Nincs valahol egy jó összefoglaló az első évadról?
Szerintem!

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 149

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

DeLorean írta:
Akkor egy kérdés a filmesekhez.
A Dark Matter majdnem olyan, amit szeretek, de továbbra is a Dark német sorozat szintjét szeretném újra átélni.
Van ilyen sorozat másik?

Lemmy barátom ajánlotta a 12 Majom sorozatot. Azt sajnos csak én néztem - a családnak uncsi volt. Nekem az 10/10.

Milyen hasonló sorozatokat tudtok ajánlani megnézésre?
Van mostanában ilyesmi?
Nekem ez bejött anno, mikor a Darkot is toltam
Csatolmányok
IMG_0063.jpeg

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
Lemmy barátom ajánlotta a 12 Majom sorozatot.
Azt én ajánlottam :) Én most az Orphan Black-el szemezgetek.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem vagyok sértődékeny.
Azt hittem már nem írsz ide. Azt ígerted. gondolkodik.gif
Amúgy igazad van, én csak szórakozásból, megszokasból "trollkodom".
Ki lehet engem is rakni nyugodtan.
Szerintem!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Sajnos nem tudjatok, hogy nem vagytok jóízlésüek. ;)
Az én vagyok.
És sajnos humorérzéketek sincs, ismét bebizonyítottátok.
Pedig odatettem két hangulatjelet is, de az érzekeny női lelketek riadót fújt.
Szerintem!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
2024.06.20., csüt. 13:05
Aki szereti a Queent annak nincs jó ízlése? Ezt ki dönti el, és miért, no meg mi értelme ezt igy kijelenteni?
Szerintem ilyen dolgokba felesleges belemenni.
Alex, én is szeretem a Queent, de lájkoltam Lemmy hozzászólását, mert szerintem nem az volt a lényege, hogy aki szereti a Queent, annak nincs jó ízlése (ez is benne van, de nem ez a lényeg, mellesleg de én is felvállalom, hogy szeretem a Queen zenéjét)
Azt írod, felesleges belemenni, akkor miért mész bele? :rolleyes:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3323

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Lemmy9.1 írta:
2024.06.20., csüt. 12:18
Azahriaht, és a Queent is sokan szeretik.
A közízlés nem egyenlő a jóízléssel. :smile52: :D
Aki szereti a Queent annak nincs jó ízlése? Ezt ki dönti el, és miért, no meg mi értelme ezt igy kijelenteni?
Szerintem ilyen dolgokba felesleges belemenni.
Én vállalom, hogy szeretem a Queent. Freddie Mercury pedig a valaha élt egyik legjobb hangú énekes szerintem.

Amúgy is két Godzilla filmről van szó, és nem műveszfilm kontra akcióról, így nem biztos, hogy, a felvetesed helytálló :rolleyes: ;)
Csak a Marantz! :-D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2024.06.20., csüt. 11:43
-KP- írta:
2024.06.20., csüt. 11:09
.....én elfogadom, hogy egyeseknek ez a film a non plusz ultra, de maradjunk már a tényeknél....
Igazad van. Jöjjenek az (imdb) tények ;)
Gojira minus one 7,8
Godzilla 1998 5,4
Godzilla 2014 6,4
Godzilla king of... 6,0
Skull Island 6,7
Godzilla vs Kong 6,3 és 6,2

Rotten tomatoes szavazás is hasonló lenne, bár ott a Gojira 98%-on áll, míg pl a Godzilla vs Kong pedig 54%, ami nagyobb eltérés.
Én arról beszéltem, hogy a "megcsinálták a japók 10% pénzből azt, amit az amerikaiak" állítás miért nem állja meg a helyét illetve van benne ferdítés jócskán. Erre belinkeled nekem ezt. :rolleyes: Ugye anno Churchill is azt mondta, hogy semmilyen statisztikának nem hisz, csak amit ő maga hamisított. Még egyszer, ha a képernyőidő arányosan sokkal kevesebb, ahol CGI-t kell használni, akkor nyilván a költség is kevesebb lesz. Ha csináltak volna egy olyan filmet mint az utóbbi amcsi filmek, ahol gyakorlatilag folyamat képernyőn vannak a szörnyek és folyamat animálni kell melléjük a világot, a japánoké se lenne sokkal kevesebb. Nyilván valamivel akkor is kevesebb lenne, mert a japánok valószínűleg nem a hollywoodi órabérek mellett dolgoznak. Szerintem ne ragozzuk tovább.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Azahriaht, és a Queent is sokan szeretik.
A közízlés nem egyenlő a jóízléssel. :smile52: :D
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
2024.06.20., csüt. 11:09
.....én elfogadom, hogy egyeseknek ez a film a non plusz ultra, de maradjunk már a tényeknél....
Igazad van. Jöjjenek az (imdb) tények ;)
Gojira minus one 7,8
Godzilla 1998 5,4
Godzilla 2014 6,4
Godzilla king of... 6,0
Skull Island 6,7
Godzilla vs Kong 6,3 és 6,2

Rotten tomatoes szavazás is hasonló lenne, bár ott a Gojira 98%-on áll, míg pl a Godzilla vs Kong pedig 54%, ami nagyobb eltérés.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2024.06.20., csüt. 06:44
Tegnap végre megnéztem a Gojira minus one filmet

Na, ilyen egy jó Godzilla film. A film látványvilága hajaz arra, mint amilyen a régi makett alapú filmek voltak (gondolom direkt), csak modern köntösben. Érdemes tudni, hogy, anno a Godzilla a II VH elvesztése miatt "jött létre", ezzel szimbolizálták a számukra legyőzhetetlen amerikai hadsereget, és az atomot. Most is ezt a fajta háború utáni drámát tették bele a filmbe, és milyen jól. No meg persze a zúzások, a város rombolása is fényes nappal történnek, telibe mutatva mindent, nem olyan elmosottan, és éjszaka, mint az amcsi verziókban szokott lenni. Itt bizonny az.emberek is hullanak, nem szégyellőskodnek a japánok. Én nagyon ajánlom ezt a filmet is.
Én elfogadom, hogy valakinek ez tetszik, de számomra ez a film kínszenvedés volt és az egyik legtúlértékeltebb film, amit valaha láttam. Drámának nem elég jó Gojira miatt. De még ha ki is vennék Gojira jeleneteit még akkor is ha csak a drámát nézzük egy abszolút átlagos, vagy azalatti produkció. Láttam sok jó drámát, kínait, koreait, japánt is, hát ez nem az. Popcorn mozinak meg nem elég jó a sok drámázás miatt. Két szék közül a pad alá esik. Szerintem a színészi játék is helyenként a komolytalanság, nevetségesség határát súrolta, ahogy sajnos sok ázsiai filmre jellemző. Amit Alex írt az igaz. Aki szeretne egy drámát a vesztes második világháború utáni japán társadalom mindennapi nyűglődéseiről, megfejelve 10-15 perc Godzillával, annak maximálisan ajánlom ezt a filmet. De ha lenne két szabad órám én inkább választanák egy igazán jó 2 órás drámát, vagy egy igazán jó 2 órás popcorn mozit, mert ez nem tartozik egyik kategóriába sem.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2024.06.20., csüt. 11:05
-KP- írta:
2024.06.20., csüt. 10:39
Alex_Aston írta:
Ha azt nézzük, hogy tized annyiból tették le az asztalra, mint a hollywoodi verziókat, és közben a vizuális effektusokért Oscart is kapott, akkor elgondolkodtató, hogy mi kerül a jenki filmekben annyiba.... gondolkodik.gif
Ja, tized annyiból megcsinálták, mint a hollywoodi filmet, miközben Godzilla is tized annyit van a képernyőn. Tehát arányaiban ugyan ott van :fekverohog: A két órás filmből jó ha 20 percet szerepel Godzilla. Ráadásul a 2014-es Godzillában három szörnyet kellett animálni, a King of Monstersbe meg már négyet.
Amúgy a Gojira esetében a repülők, hajók, meg elég sok minden más is animálva van.
Pont ugyanúgy, ahogy az amerikaia filmekben is :D Nézd, én elfogadom, hogy egyeseknek ez a film a non plusz ultra, de maradjunk már a tényeknél. Úgy érzem kissé átestünk a ló túloldalára.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
2024.06.20., csüt. 10:39
Alex_Aston írta:
Ha azt nézzük, hogy tized annyiból tették le az asztalra, mint a hollywoodi verziókat, és közben a vizuális effektusokért Oscart is kapott, akkor elgondolkodtató, hogy mi kerül a jenki filmekben annyiba.... gondolkodik.gif
Ja, tized annyiból megcsinálták, mint a hollywoodi filmet, miközben Godzilla is tized annyit van a képernyőn. Tehát arányaiban ugyan ott van :fekverohog: A két órás filmből jó ha 20 percet szerepel Godzilla. Ráadásul a 2014-es Godzillában három szörnyet kellett animálni, a King of Monstersbe meg már négyet.
1998-as Godzilla film akkori áron is közel 10x annyiból készült, mint ez a mostani Japán. Pedig ott este volt, alig látható a házak között, stb.

Amúgy a Gojira esetében a repülők, hajók, meg elég sok minden más is animálva van. Kár lenne ezen vitázni, hogy miből, mennyi volt benne.
Végeredményt tekintve kritikus és nézői pontozás esetén is messze a japán vezet, amivel én egyetértek. Más meg nem. Ennyi.

Én ajánlom, mert nem csak egy agyatlan rombolós film. Ha ez utóbbi a lényeg, akkor nyilván nem ezt kell nézni.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1 írta:
2024.06.19., szer. 15:27
A Gentlemen sori az milyen?
Nagyon jó, szerintem nyugodtan nézd meg.

viewtopic.php?f=104&t=69179&p=2863588&h ... k#p2863588

Tegnap végre megnéztem a Gojira minus one filmet, mert 37 nap múlva vissza kaptam végre a TV-met garanciális javításból... 😊

Na, ilyen egy jó Godzilla film. A film látványvilága hajaz arra, mint amilyen a régi makett alapú filmek voltak (gondolom direkt), csak modern köntösben. Érdemes tudni, hogy, anno a Godzilla a II VH elvesztése miatt "jött létre", ezzel szimbolizálták a számukra legyőzhetetlen amerikai hadsereget, és az atomot. Most is ezt a fajta háború utáni drámát tették bele a filmbe, és milyen jól. No meg persze a zúzások, a város rombolása is fényes nappal történnek, telibe mutatva mindent, nem olyan elmosottan, és éjszaka, mint az amcsi verziókban szokott lenni. Itt bizonny az.emberek is hullanak, nem szégyellőskodnek a japánok.
Én nagyon ajánlom ezt a filmet is.

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 149

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

venomer írta:
2024.06.19., szer. 17:56
Kiképzés (2001) - Denzel Washington, Ethan Hawke
&
Bizalom (2016) Nicolas Cage & Elijah Wood

Végig nézve ugyanaz a a sztori mindkettő. Annak függvényében kit mivel kínált meg az utca, az élet, ütős lehet mindkét mozi. Nicolas Cage orgánuma egyébként itt is működött, még akkor is, ha látatlanban is a '16-os alkotás a gyengébb. Mindketőtt érdemes megnézni, de nem a könnyedebb szórakozás reményében.
Szerintem Antoine Fuqua legjobb filmje.
Cronenberg ezt a filmjét, még nem bírtam lenyomni.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Kiképzés (2001) - Denzel Washington, Ethan Hawke
&
Bizalom (2016) Nicolas Cage & Elijah Wood

Végig nézve ugyanaz a a sztori mindkettő. Annak függvényében kit mivel kínált meg az utca, az élet, ütős lehet mindkét mozi. Nicolas Cage orgánuma egyébként itt is működött, még akkor is, ha látatlanban is a '16-os alkotás a gyengébb. Mindketőtt érdemes megnézni, de nem a könnyedebb szórakozás reményében.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2024.06.19., szer. 18:08-kor.
Ok: véletlen önidézés eltüntetése

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Cosmopolis (2012) - Nem biztos, hogy Cronenberg bá' ezt a filmjét rakja ki elsőként a kirakatba, érződik rajta ennek ellenére vagy e mellett a keze nyoma egyértelműen. Kissé ügyetlenül eszközölt filozófiák pengetése állandó problémáinkról, az elmagányosodó egyén és a fejlődés elkerülhetetlennek látszó együttfutásáról és még pár egyébről. Nem, nem fog felpörögni soha, aki azt igényli, kerülje el, más feladatot tűzött ki a film. Cserébe megvan a maga hangulata végig. Valamit mindig lebegtet, leképezve az élet napi szintű kötéltáncait. B-jellegét kifutja a végére, Paul Giamatti és Róbert dialógusa nagyot megy. Juliette Binoche is vonaglik párat, a fodrászhoz is eljutunk, ahogy kell. Fülledt, nyomott hétvégi délutánokra.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Az Úriembereket én megtartom, mert annyira jónak tartom és egyedinek.

Én nem értem, hogy mit várnak el mozisok, szerintem nagyon jó a sok nézhetetlen között az: Under Paris: Cápák a Szajnában című francia film. Nekem nagyon tetszett. Pörgős, nagyon jók a sötétből világos váltások, a helyszínek.
Még egy nézhető filmet találtam: 2022- es: All the old knives, Chris Pine.

A nézhetetlen kategória:

Am I Ok, Arcadian, The first omen, Unfrosted, Imaginary.
Azt gondolom, hogy akinek még a Cápák a Szajnában sem tetszik, az nézze a sorozatban gyártott Nicolas Cage filmeket. 2 év alatt egyetlen jó filmben játszott a többi kínzással ér fel.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”