Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

bigbody235
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: bigbody235 »

Üdv! Mi a különbség a Sony STR DB 840 és 940 házimozi erősítők között?

csacsumicsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: csacsumicsa »

Érdekes, hogy a cinavia-ról sehol sem lehet olvasni az új OPPO lejátszókkal kapcsolatban, sem SACD-R, sem bdmv mappa lejátszásról.
CFW nélkül a 103/105 is félkarú óriás, de ott mkv és m2ts fájloknál nincs cinavia.
Ha ezt megszigorították az újnál, akkor marad a lemezes lejátszás.

Teljes a szigor mkv-t játszik de az atmos és a dts-hd felejtős egyenlőre. Januárban jön a cfw hozzá remélhetőleg

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Már kinnt van az oppo oldalán a 205, early 2017 ...bár ez erösítö topic, és hosszú ö sincs a telefonomon

Érdekes, hogy a cinavia-ról sehol sem lehet olvasni az új OPPO lejátszókkal kapcsolatban, sem SACD-R, sem bdmv mappa lejátszásról.
CFW nélkül a 103/105 is félkarú óriás, de ott mkv és m2ts fájloknál nincs cinavia.
Ha ezt megszigorították az újnál, akkor marad a lemezes lejátszás.

Gbardo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Gbardo »

Újdonságok rovatom másik várva várt darabja

Nem mintha az Anthemem nem szolgálna ki tökéletesen, de annó ifjúkori álmom volt egy TFT kijelzős Rotel. Bár még fiatalnak érzem magam, de a lányok már magáznak sajnos

Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi

Csutka

Lehet esetleg tudni valamit az új Audysey App-ról? Elvileg napokon belül elérhető... Kiváncsi vagyok, mennyire tudja kiváltani az Audysey Pro-t. Most épp akciós a Marantz AV 7703 a HM-nél (3 napos akció) ami már támogatja az App-ot.
Érdekes, hogy az AV7703 megjelenésével külföldön rohamosan esik a 7702mk2 ára (2100 -> 1500 USD), itthon ez még sajnos nem érződik.
Tegnap végigolvastam az AVSForum-on a 7703 owners thread-et, egész jókat írnak róla (pedig szinte mindenkinél még csak bejáratás alatt van), elvileg hangban a 7702mk2 felett lesz picivel (az analóg részen biztosan, mivel megkapta a HDAM nyákokat a nagytesótól, csak nem válogatott alkatrészekből felépítve), közelebb kerülve a AV8802A-hoz.
Tesztelte már itthon valaki a 7703-at?

Szerintem a 7702MK2 is tartalmazza a HDAM-et és a DAC is ugyanaz, nem cserélték le a csúcs AKM DAC-ra.
Így hangban nem sok különbség lehet azért.
Az Audyssey viszont biztosan érdekes lesz.
Gondolom komoly mikrofont lehet megvenni hozzá és azzal jobb eredményt tud majd elérni!

Gbardo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Gbardo »

Már kinnt van az oppo oldalán a 205, early 2017 ...bár ez erösítö topic, és hosszú ö sincs a telefonomon
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Nem kell bekapcsolni, akkor biztos nem romlik el
Ez ám a jóindulat és a hasznos tanács!

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Ezzel kezdtem, mikor megvettem, de ez még kevés, az áramtalanítással jön az igazi csoda Na, mindegy végül is, felesleges ezt ragozni

Nem kell bekapcsolni, akkor biztos nem romlik el
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

...(3 napos akció)...
Hopp, ez mégsem az akció időtartama, hanem a termék beérkezése ideje...

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Kapcsold ki a HDMI CEC-t és csodát látsz, jég hideg lesz standby-ban is.
Ezzel kezdtem, mikor megvettem, de ez még kevés, az áramtalanítással jön az igazi csoda Na, mindegy végül is, felesleges ezt ragozni

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Lehet esetleg tudni valamit az új Audysey App-ról? Elvileg napokon belül elérhető... Kiváncsi vagyok, mennyire tudja kiváltani az Audysey Pro-t. Most épp akciós a Marantz AV 7703 a HM-nél (3 napos akció) ami már támogatja az App-ot.
Érdekes, hogy az AV7703 megjelenésével külföldön rohamosan esik a 7702mk2 ára (2100 -> 1500 USD), itthon ez még sajnos nem érződik.
Tegnap végigolvastam az AVSForum-on a 7703 owners thread-et, egész jókat írnak róla (pedig szinte mindenkinél még csak bejáratás alatt van), elvileg hangban a 7702mk2 felett lesz picivel (az analóg részen biztosan, mivel megkapta a HDAM nyákokat a nagytesótól, csak nem válogatott alkatrészekből felépítve), közelebb kerülve a AV8802A-hoz.
Tesztelte már itthon valaki a 7703-at?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Dehogy kell kerülni. Olvass a sorok között, 10-ből csak 8-9 hibásodik meg.
Nekem is volt olyan Onkyo-m, amiben már volt cserélve komplett HDMI panel. Úgy vettem és úgy adtam el. Megvolt kb fél évig, ezt az időszakot vizsgálva, nálam 100% a nemmeghibásodási arány. 

Hagyd, falba ütközöl, ezek nem látnak, nem hallanak, mert nem akarnak. Nem elég az ebay-es linkem, egy szériáról beszélnek, habár vagy 6 évi modell palettát ölel át a probléma. Nem számít, h az adás vétel topikban igen nagy százalékban már javított az összes vas. Nem számít, h mit mond az ismerősöd a Totelnél. 

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Hozzászólás Szerző: cisco »

illusztráció egy tx-sr806-ról 3-4 év után...

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Hozzászólás Szerző: cisco »

Onkyo: Azért arról sem szabad megfeledkezni, hogy ahol a hő kiszáll, ott a por beszáll. Én is leszedtem a tetejét pár év után és annyi port szedtem le az egyes chip-ekről, meg úgy eleve a gépből, hogy csak na. Azt meg gondolom nem kell mondani mi történik, ha porréteg van rajtuk.

Szóval az Onkyo-k kényesek, de mint minden eszközre, oda kell figyelni. Egyik erősítőnél sem elég ha 5cm van felette, ezt el kell fogadni, csak van amelyik kevésbé érzékeny rá.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Ki kell kapcsolni a főkapcsolóval, ki kell kapcsolni a Cec-t, nem szabad hűtőbordázni, szabad hűtőbordázni, laptophűtő kell, nem kell......
Ugyan már, egy készülékhez külön itiner kell, hogy nehogy baja legyen? A lényegen nem változtat, aki ilyet vesz annak ez lutri. Nekem ilyen márka nem kéne, a tököm agyaljon rajta, hogy mikor adja meg magát. A gyártó által is elismert szériahiba, és pont. Kerülni kell.

Dehogy kell kerülni. Olvass a sorok között, 10-ből csak 8-9 hibásodik meg.
Nekem is volt olyan Onkyo-m, amiben már volt cserélve komplett HDMI panel. Úgy vettem és úgy adtam el. Megvolt kb fél évig, ezt az időszakot vizsgálva, nálam 100% a nemmeghibásodási arány. 
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Csutka

Ki kell kapcsolni a főkapcsolóval, ki kell kapcsolni a Cec-t, nem szabad hűtőbordázni, szabad hűtőbordázni, laptophűtő kell, nem kell......
Ugyan már, egy készülékhez külön itiner kell, hogy nehogy baja legyen? A lényegen nem változtat, aki ilyet vesz annak ez lutri. Nekem ilyen márka nem kéne, a tököm agyaljon rajta, hogy mikor adja meg magát. A gyártó által is elismert szériahiba, és pont. Kerülni kell.

Ugyan már! Ez így megint túlzás!

Ahogy leírták többen, az Arcam-ok sem jók és a javításuk hatalmas összegbe kerül.
A CA-k is tönkremennek. A HK erősítők szintén.

De a többi is.
  No video output from Denon AVR-1911  Pioneer vsx924 hdmi problem  Yamaha RX-V675 HDMI issues  Marantz SR6004 - HDMI Suddenly Not Working Properly 
stb...

Többen is írták, hogy gond nélkül hosszú évekig használták az Onkyo erősítőjüket.
Igen, kicsit oda kell rá figyelni és ha elromlik viszonylag olcsón javítható!

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: Pianno »

Tudom nem releváns, de nekem is volt pár Onkyo-m. 5 évig használtam egy 876-ost, 1 évig egy 3008-ast, 2 évig egy 5508-ast. Soha semmi bajuk nem volt, nem voltak hűtőbordázva, hozzányúlva. A családban van még egy 2007-ben vásárolt 906-os, ami olyan sokat ment az elmúlt 9 évben, hogy már halványodik a kijelzője, úgy fűt, hogy tojást lehet sütni rajta, szintén módosítás mentes és hibátlan. 

Sokan nagyon elégedettek az Onkyo erősítőikkel és sokan azt sem tudják,hogy létezik hdmi probléma. Volt egy széria ami hibás volt, a te erősítőid sem estek bele, ahogy rengeteg más Onkyo erősítő sem. Ezért felesleges előadni a hattyúk halálát

Inkább hasonló jó tanácsokat kéne adni ,mint ahogy te is tetted.    Kikapcsolni a HDMI CEC-t és csodát látsz, jég hideg lesz standby-ban is.

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Odébb lesz az még.
Nyilván a mozik nálunk nem fognak költeni ilyen úri huncutságokra. Az viszont, hogy már 500 filmen van Atmos hangsáv, nekünk, mint felhasználóknak jó. Talán nagyobb térhódítása lesz,mint a 3D-nek (pedig macerásabb kiépíteni, mint egy szemüveget feltenni) és nem fog kikopni 4-5 év múlva sem.

Ezzel kapcsolatban a véleményem, még mindig az, hogy az 5.1.2 többet ad, nagyobb térérzettel, mint egy Atmos nélküli 7.1. Egy átlagos nappaliban könnyebb is elhelyezni és nem lesz a szobában hangfalerdő*.
*assznonypajti 
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

2. Ne standby-ban legyen a gép, hanem teljesen áramtalanítva a főkapcsolóval használaton kívül (az újabb modellekről hiányzik a kapcsoló, ott egyszerűen ki kell húzni, nincs mese). Standby-ban ugye melegszik a HDMI rész.

Kapcsold ki a HDMI CEC-t és csodát látsz, jég hideg lesz standby-ban is.

Tudom nem releváns, de nekem is volt pár Onkyo-m. 5 évig használtam egy 876-ost, 1 évig egy 3008-ast, 2 évig egy 5508-ast. Soha semmi bajuk nem volt, nem voltak hűtőbordázva, hozzányúlva. A családban van még egy 2007-ben vásárolt 906-os, ami olyan sokat ment az elmúlt 9 évben, hogy már halványodik a kijelzője, úgy fűt, hogy tojást lehet sütni rajta, szintén módosítás mentes és hibátlan. 

Az 5508-ast egy 20cm ventilátorral szerelt laptop hűtővel a tetején használtam, mivel kicsik a hűtőnyílásai, nincs benne venti és nálam egy szekrényben volt. Lehet , hogy csak szerencse, de a tényekhez ez is hozzá tartozik.

Jalso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: Jalso »

Odébb lesz az még.
Pedig milyen jó lenne pl. az Aréna VIP-be, a kis termekbe Atmos-os élményt is kapni. Ott a kis termekbe talán nem is lenne olyan nagy beruházás a fejlesztés.
Előfok : Marantz Cinema 40, Végfok : Sherbourn PA 7-150, Emotiva BasX-A4
IC : AQ Red River, SUPRA
Frontok : JBL LS 80
Center : JBL LS Center
Háttér : JBL LS 40
SBL, SBR : JBL STUDIO 530
ATMOS : JBL STUDIO 220
Mélyláda : SVS SB4000,
Kép : Sepiscreen ALR, Sony VPL-XW5000ES

Jalso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: Jalso »

Alakul a Dolby Atmos: http://www.hazi-mozi.hu/index.php

"már több mint 2000 moziban és 500 filmen"

Bizony, nem is olyan rég jelent meg az XBOX ONE S-re az update, amivel már lehet Bitstream-elni a hangot HDMI-n, ha éppen a 4K Blu-ray olvasóját használod filmnézésre. Egyúttal azt is jelezték, hogy jönni fognak Atmos-os játékok is.
Előfok : Marantz Cinema 40, Végfok : Sherbourn PA 7-150, Emotiva BasX-A4
IC : AQ Red River, SUPRA
Frontok : JBL LS 80
Center : JBL LS Center
Háttér : JBL LS 40
SBL, SBR : JBL STUDIO 530
ATMOS : JBL STUDIO 220
Mélyláda : SVS SB4000,
Kép : Sepiscreen ALR, Sony VPL-XW5000ES

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1428

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Nálunk kíváncsi vagyok mikor updatelik a mozikat...
Odébb lesz az még.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Nálunk kíváncsi vagyok mikor updatelik a mozikat...
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Alakul a Dolby Atmos: http://www.hazi-mozi.hu/index.php

"már több mint 2000 moziban és 500 filmen"

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Na jó, de azért vicc, hogy babusgatni kell a vasat.
Körömrágós a márka nincs mit szépíteni. Én biztos nem vennék.

Hát igen ... Az Octavia 3 pont fordítva van. Amíg el nem éri az üzemi hőfokot (itt inkább az olajhőfok a mérvadóbb, mert hiába van a víz 90 fokon, az olaj még annyira hideg hogy a fedkomp ki sem írja) nem merem hajtani. Sőt, ha valaki meghajtotta a kocsit, azt nem szokták azonnal leállítani! A turbó miatt járatják még egy ideig.
Szóval nem csak az Onkyo-t kell "babusgatni", de értem, hogy mit mondasz ... 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”