Kis írta: ↑2022.11.27., vas. 20:41
Nem tartom kizártnak, hogy lesznek egyéb kisebb frissítések is, de a 8K-s hdmi panel lesz a jelentősebb fő darab, amit kiemelnek. Volt a múltban is hasonló frissítés...
Tehát akkor a problémád annyi, hogy nem másnak fogják hívni, pl. XMC2->XMC3?
Korábban felmerült már itt, hogy az Emo procik elérték a belső korlátukat, ezért került pl. a Dirac is egy külső egységbe. Ezt nyilván nem lehet most még tovább fejleszteni, ezért fogják a teljes belsőt cserélni (a proci részt, ami a szoftvert futtatja). Szerintem ez elég komoly frissítés. A többit nem feltétlen kell, és megvan a lehetőség, hogy cseréld anélkül, hogy eladnád az egészet. Szerintem az ötlet jó. A kivitelezés más kérdés. Gondolom az XMC1-be nem fért volna bele az atmos, ennyi.
Engem pl. zavart korábban, hogy a meglevő Denon x7200 nem működött az audyssey app-al. És nem volt upgrade lehetőség sem, csak az egész eladása. Gondolom nem azért nem működött vele, mert hagyták a francba (több évvel az utód megjelenése után is jött rá FW frissítés), hanem mert nem volt megoldható, más hardver kellett hozzá.
A frissítésről info, a végén, hogy lesz még:
Release Notes for FW v 3.1
- Enhanced stability and reliability for HDMI switching.
- Enhanced stability and reliability when switching audio decoding formats.
- Improved consistency and reliability of HDMI-CEC support.
- Significant improvements in overall system stability.
(Reducing or eliminating sluggish behavior and system lockups.)
- Numerous minor bug fixes.
Coming In A Pending Future Firmware Update
- Enhanced ARC (eARC) support for units that have the appropriate HDMI hardware.
És de, van XMC2-öm. Voltak bugok, talán most is vannak, több, mint más procikban. De a V2.3-tól nálam ritkán jöttek elő, nem akadtam meg rajtuk. Igaz, én nem vagyok ARC meg CEC használó, ezek nálam off-ban vannak. A dirac dlbc hiányzik, de ez amúgy se kerülne bele szerintem, mert itt is hardver korlátok lehetnek.