Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

56 perce, Csutka írta:

...

De most itt van Scaurus, Aszpirin és Bitrograde, akik egy kis "vége a világnak, mert csak kommersz filmekről van szó" ebben a topikban - átvették az irányítást. Fordult is a kocka rendesen - mondhatni kocka lett. 

De a fórum olyan, amilyenné a fórumosok teszik és mindig azt mondtam, ha nincs írás - olvasás sincs. 

Írjon mindenki minél többet!

Minden személyeskedés és sértődés nélkül, csak kérdezem, hol írtam olyat, vagy utaltam arra hogy "vége a világnak, mert csak kommersz filmekről van szó"?

Pl. Kifejezetten szeretem a (jó) képregényfilmeket, különösen (a sokak által már megunt) eredettörténeteket.

A l'art pour l'art művészfilmeket kifejezetten rühellem.

Pont azt tettem szóvá korábban, hogy filmes körökben Dwayne Johnson nevének nem ismerete is hiányosság.

Visszautalva az itt is megosztó TEOFTFW-re, ezt is kommersz sorozatnak tartom, semmi "magas művészetiséget" nem látok benne.

Engem pusztán elszórakoztatott, téged meg végtelenül taszított. 

Ezzel maximálisan egyetértek: "De a fórum olyan, amilyenné a fórumosok teszik és mindig azt mondtam, ha nincs írás - olvasás sincs."
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

1 hour ago, MGMART said:

Srácok nem kimondottan ide vág, de csak nekem tűnt fel, hogy eltűnt a fórumról Fehér Laci?

Nem az első, h szünetel, de vigyázó szemeit mindig rajtunk tartja. 

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

56 perce, MGMART írta:

Srácok nem kimondottan ide vág, de csak nekem tűnt fel, hogy eltűnt a fórumról Fehér Laci?

Még vagy 20-30 aktív fórumos tűnt el - sajnos.

De most itt van Scaurus, Aszpirin és Bitrograde, akik egy kis "vége a világnak, mert csak kommersz filmekről van szó" ebben a topikban - átvették az irányítást. Fordult is a kocka rendesen - mondhatni kocka lett. 

De a fórum olyan, amilyenné a fórumosok teszik és mindig azt mondtam, ha nincs írás - olvasás sincs. 

Írjon mindenki minél többet!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

3 órája, Aszpirin írta:

...

Az Atypical-t látta már innen valaki? Nekem az is nagyon bejött, egy aspergeres gyerek és családja “kalandjai”, nagyon jó színészi alakításokkal... Kiváncsi vagyok, az kinél verte ki a biztosítékot.

Az első részt láttam.

Nem láttam benne semmi olyat, ami biztosítékot verne, inkább, számomra, olyan semmilyen volt, se különösen jó, se bántóan rossz; mind a karakterek, mind a szituáció érdektelenek voltak.

(Azt már korábban is írtam, hogy egy sorozat bevezető epizódjának nagyon kell villantson nekem valamit, fogjon meg valamivel, mert jó, közepes, szódával elmegy sorozatokkal nem hogy Dunát, de  Río de la Platát lehet rekeszteni, s ha ilyeneket is néznék, napi 25 óra se lenne elég...)

Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6353

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

5 perce, fapaci írta:

Mondhatnék nagy neveket a világirodalomból, akik egyáltalán nem a hétköznapi nyelvezetet alkalmazták, mégis imádjuk őket, nekik elnézzük.

Erről nekem - és gondolom sokaknak még - rögtön Shakespeare ugrik be. Igen, de az nagyon más kor... 

Ha már Shakespeare, láttátok A velencei kalmár Al Pacino-s változatát? Valahogy itthon mintha se nem vetítették volna, vagy ha igen, akkor nagyon rövid ideig. DVD-n is megjelent ugyan, de alig beszerezhető, ennek szerintetek mi az oka? Al Pacino egyik legnagyobb alakítása szerintem - és egy Shakespeare darab alapján készült az a film, miért hanyagolták itthon ennyire? Vagy csak nekem maradt ki az ittthoni forgalmazása?

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11260
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

5 minutes ago, Aszpirin said:

Nem találtad a párbeszédeket erőltetettnek egy cseppet sem?

Néha annak találtam, de erősen gondolkodnom kell, melyik filmben, vagy színházi előadásban nem érzem erőltetettnek a dialógust. Önmagában ezt nem tekintem hibának, számomra a színpadi műfajok sajátja. Én már annak is örülni tudok, ha egy mondat nem a világ megmentéséről szól. Mondhatnék nagy neveket a világirodalomból, akik egyáltalán nem a hétköznapi nyelvezetet alkalmazták, mégis imádjuk őket, nekik elnézzük.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

4 perce, fapaci írta:

Új dolgozó érkezik a céghez, akinek magányos lélekként nehezen megy a beilleszkedés, ennek ellenére néhány pasi rányomul, egyikkel össze is szűri a levet. Ennél hétköznapibb helyzet kevés van.

Ja igy már értem... Oké, ez tényleg hétköznapi helyzet... Csakhogy a film alapsztorijában nem ez a hétköznepi mozzanat a lényeg... legalábbis én úgy látom...

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

54 perce, fapaci írta:

Valamiért a számomra legérdekesebb filmek hétköznapi helyzeteket mutatnak be. Most valamiért a Night on Earth (Jim Jarmush) ugrott be, de lehetett volna a Testről és lélekről is, csak azzal kiverem itt a biztosítékot.

Nálam nem vered ki a biztosítékot, csak egyszerűen hidegen hagyott az a film. Megnéztem, és utána nem értettem, mirefel körülötte ez a felhajtás... És hogy mwnnyire hétköznapi helyzetet mutat be? Hát érdekelne, mi abban a hétköznapi, hogy 

Spoiler

két ember ugyanazt álmodja mindennap, mindketten szarvasok, és találkoznak is egymással álmukban?

Ami pedig a karakterek viselkedését illeti, mindennek mondanám, csak nem hétköznapinak. A nő viselkedése még magyarázható, valószínűleg az autizmus egy enyhébb formájában szenved, de a pasi? Meg úgy egyáltalán mindenki azon a vágóhídon? Nem találtad a párbeszédeket erőltetettnek egy cseppet sem? Talán én élek olyan környezetben, ahol a hétköznapi emberek nem így beszélnek és nem így viselkednek... Ettől még a film nézhető, végignéztem, meg is maradt a lényege, emlékezni is fogok rá egy ideig, de nagy élménynek nem nevezném. 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

6 minutes ago, bitrograde said:

... a Testról és lélekről c. filmnél kevés hatásvadászabb alkotást láttam.

Ezt majd egyszer beszéljük át, de önvédelemből ne itt!   Én hétköznapi helyzetekről (!) írtam. Új dolgozó érkezik a céghez, akinek magányos lélekként nehezen megy a beilleszkedés, ennek ellenére néhány pasi rányomul, egyikkel össze is szűri a levet. Ennél hétköznapibb helyzet kevés van. Bár én a film eszközei között sem igazán érzékeltem túlzásokat, de ott már nyilván vannak ravaszkodások, csak ezek nem a mainstream szerszámos ládából kerültek ki. Nincsenek meghökkentő kameraállások, nincs dübörgő zene, fényeffektek, szörnyek, de még beteg emberek sem. Hogy a film mégis szélsőséges reakciókat vált ki, az szerintem leginkább a nézőkről mesél.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

48 minutes ago, fapaci said:

... taszító, ha csupán a hatást vadássza és manapság ez a menő. Valamiért a számomra legérdekesebb filmek hétköznapi helyzeteket mutatnak be. Most valamiért a Night on Earth (Jim Jarmush) ugrott be, de lehetett volna a Testről és lélekről is, csak azzal kiverem itt a biztosítékot.

Night on Earth igen, de a Testról és lélekről c. filmnél kevés hatásvadászabb alkotást láttam. De ismered a véleményem. És ha már, akkor Casavettestől a Férjek, vagy az Egy hatás alatt álló nó.

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

giotto14
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

37 perce, fapaci írta:

Most valamiért a Night on Earth (Jim Jarmush)

Az éjszaka a földön - (Jarmusch) számomra is nagy kedvenc, abban még Roberto Benigni-t is szeretem

"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

1 hour ago, bitrograde said:

Ha figyeltél, akkor pont azt mondták itt többen is, hogy önmagában a szélsőségek bemutatása nem elég - sem a tetszéshez, sem a sikerhez. Én még azt is hozzátettem, hogy az öncélú bemutatása pedig egyenesen taszító.

... taszító, ha csupán a hatást vadássza és manapság ez a menő. Valamiért a számomra legérdekesebb filmek hétköznapi helyzeteket mutatnak be. Most valamiért a Night on Earth (Jim Jarmush) ugrott be, de lehetett volna a Testről és lélekről is, csak azzal kiverem itt a biztosítékot.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

9 perce, MGMART írta:

Pasolini mellett említsük még meg Luis Buñuel-t is.Az Andalúziai kutya , amit Dali-val hoztak tető alá az sem kismiska.

Buñuellel kapcsolatban eléggé vegyes a tetszési indexem, de Az öldöklő angyal, nagyon tetszett.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

2 perce, Aszpirin írta:

A Salóban többek között

Rejtett tartalom mutatása

teli pofával, átszellemült képpel eszik a szart. a kamera pedig “úszkál a látványban”. Tonykát plagizálva: aki meg fogékony erre, az állva tapsol 

nyilván ez is valami magyarázható metafora, és nem öncélú szélsőség de én tényleg nem tudom, miféle vélt képmutatással számol le az a jelenet. Persze nem lenne szabad egyetlen jelenetet kiragadni, de hát a Salóban messze nem ez az egyetlen, ami rohadtul megfekszi az ember gyomrát... 

Szerintem tök mindegy milyen ideológiát magyaráznak vagy mondanak az ilyen jellegű filmek magyarázataként.Ezek az emberek valahol mind betegek, mind a készítők mind a rajongók.

giotto14
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

4 perce, -KP- írta:

Szerintem a Malena eléggé lehangoló film. Én nem elsősorban ezért nézek filmeket.

Milyennek kellene lennie? A háború embertelenségéről, a túlélésről, a kirekesztésről és ki még tudja miről szól. Remek film, kiváló operatőr, csodás zene, gyönyörű színésznő... Egyszer látni kell!

"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

3 perce, Lemmy9 írta:

A Saló a tálcáról k@kievős? 

az bezony

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

10 perce, bitrograde írta:

Pasolinit senki sem szereti. Aki azt mondja, szereti: hazudós sznob. 

Az ő filmjei kegyetlenek, olyan szinten számolnak le a képmutatás minden formájával, hogy az képtelenség. A Teoréma gyárosa, aki egyszer csak a munkásoknak ajándékozza a gyárát? Ahogy a Salóban a világ az ördög segglukán tolul ki? Stb., stb. Ki képes ezeket épp ésszel felérni, megérteni és elfogadni? Majd megfeledkezve róluk, folytatni az életét, mintha mi sem történt volna. Pasolini radikalizmusa szerintem nagyjából a mozi legszéle.

A Salóban többek között

Spoiler

teli pofával, átszellemült képpel eszik a szart. a kamera pedig “úszkál a látványban”. Tonykát plagizálva: aki meg fogékony erre, az állva tapsol 

nyilván ez is valami magyarázható metafora, és nem öncélú szélsőség de én tényleg nem tudom, miféle vélt képmutatással számol le az a jelenet. Persze nem lenne szabad egyetlen jelenetet kiragadni, de hát a Salóban messze nem ez az egyetlen, ami rohadtul megfekszi az ember gyomrát... 

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Szerintem a Malena eléggé lehangoló film. Én nem elsősorban ezért nézek filmeket.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Pasolini mellett említsük még meg Luis Buñuel-t is.Az Andalúziai kutya , amit Dali-val hoztak tető alá az sem kismiska.

Malena-t mint régi nagy kedvencet mindenképpen ajánlom mindenkinek aki még nem látta.Nem csak Belucci teste és arca miatt , bár az sokat dob a film élvezeti értékén .

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

6 minutes ago, Aszpirin said:

Vagyis: Pasolini filmjeit szeretni jó ízlésre vall vagy sem? 

Pasolinit senki sem szereti. Aki azt mondja, szereti: hazudós sznob. 

Az ő filmjei kegyetlenek, olyan szinten számolnak le a képmutatás minden formájával, hogy az képtelenség. A Teoréma gyárosa, aki egyszer csak a munkásoknak ajándékozza a gyárát? Ahogy a Salóban a világ az ördög segglukán tolul ki? Stb., stb. Ki képes ezeket épp ésszel felérni, megérteni és elfogadni? Majd megfeledkezve róluk, folytatni az életét, mintha mi sem történt volna. Pasolini radikalizmusa szerintem nagyjából a mozi legszéle.

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

7 perce, Aszpirin írta:

Maléna megvan? Vagy az 1900 legendája? Esetleg a Cinema Paradiso? Ezek az ő filmjei.

Ha nincsenek meg, akkor legalább a Malénát ajánlom. Monica Bellucci a főszereplő, és hát... szerintem nem szabad kihagyni ☺︎ 

A Cinema Paradiso-ból KIZÁRÓLAG a kb. 2 órás (nemzetközi) változatot ajánlom, a 155 perces (olasz?) eredeti, illetve a 173(?) perces rendezői változat felesleges és indokolatlan részekkel spékeli meg az egyébként sem annyira feszes cselekményt.
De azt nagyon.

Sőt, én még jobban ajánlom mint a Malénát.

(A Malénából csak Monica Bellucci testfelépítése hagyott némi nyomot bennem, más semmi.)

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

20 perce, bitrograde írta:

Van, amikor éppen a jó ízlés ellen való vétés a lényeg, mint Pasolininél.

Vagyis: Pasolini filmjeit szeretni jó ízlésre vall vagy sem? 

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

4 minutes ago, Tonyka said:

Ha meg előfordul ilyen szélsőség bemutatása akkor az erre fogékonyak állva tapsolnak.

Ha figyeltél, akkor pont azt mondták itt többen is, hogy önmagában a szélsőségek bemutatása nem elég - sem a tetszéshez, sem a sikerhez. Én még azt is hozzátettem, hogy az öncélú bemutatása pedig egyenesen taszító.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

2 perce, Tonyka írta:

Ha meg előfordul ilyen szélsőség bemutatása akkor az erre fogékonyak állva tapsolnak.

Király, akkor megvan a skatulyám neve: “szélsőségre fogékony”? 

Fene tudja, pl. Pasolini nálam veri ki a biztosítékot. Arra a szélsőségre ezek szerint nem vagyok fogékony.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”