Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Engem a TEOTFW rögtön beszippantott, egy percét nem untam, együltőhelyemben végignéztem.
A tánc jelenet, a bolti lopásos jelenetsor mély nyomokat hagyott bennem.
A végén volt egy kis hiányérzetem, de tudtommal (bár még nem olvastam) az alapul szolgáló képregényt követte.
Nagyon remélem, hogy NEM lesz folytatása...
Na, megnéztem a Deadpool 2-t.
Nem értem a rossz kritikákat, olyan volt mint az első, akinek az tetszett, annak ez is fog.
Persze, trágár és erőszakos, de nagyon vicces, tele pop kulturális utalásokkal, pl. a végén a Zöld Lámpás utalásnál halálra röhögtem magamat.
Yukio cuki, ő is kikacsintás Rozsomákra/Farkasra.
Ajánlom.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Megnéztem én is a The End of the F****ng World című sorozatot, és egyelőre elég vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban: úgy indul, mint valami felnőttek által megálmodott, kamaszokat és fiatal-felnőtteket megcélzó szkeccsfilm. A recept: tegyünk bele mindent, amiről azt gondoljuk, hogy ezek a kamaszok gondolnak a szüleikről, mindezt fejeljük meg egy-két valószínűtlennek tűnő dramaturgiai elemmel, és majd az egy-két vonással felvázolt szereplőkről kiderül, érző, hús-vér emberek ők. És ha ez még nem elég, forgassuk le ezt úgy, mintha egy retró lejátszási listához készült videóklip-sorozat lenne, melynek ezek a pop-ikon aspiráns kölykök lennének a főszereplői. Untam. Aztán már magam sem tudom, hogy hol, egyszer csak elkezdett érdekelni, mi lesz ebből, és ott maradtam előle. És a végén tényleg lesz belőle valamiféle szplínes, finom Coen-tesós hangulattal átszőtt Bonnie és Clyde-Négyszáz csapás-hibrid.
Talán 7/10, mert szerintem lesz, aki imádni fogja, mások meg a pokolba kívánják 7-3 arányban. Nálam eléggé billeg a megítélése, de kedvelem az ilyen kihívásokat.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
18 hours ago, Csutka said:
Közben belekezdtem egy ilyenbe is. Most olvastam, hogy kirúgták a főszereplőt, mert terrorizált másokat és minősíthetetlenül viselkedett. Hogy mik vannak?
Persze Mel Gibson és Danny Glover utánozhatatlan, de jól hozzák a filmek hangulatát.
Unalmas órákra ajánlom a sorozatot.
Hát igen, kár hogy lecserélik a színészt a harmadik évadra és Stiffler lesz helyette...
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
18 hours ago, Csutka said:
Közben belekezdtem egy ilyenbe is. Most olvastam, hogy kirúgták a főszereplőt, mert terrorizált másokat és minősíthetetlenül viselkedett. Hogy mik vannak?
Persze Mel Gibson és Danny Glover utánozhatatlan, de jól hozzák a filmek hangulatát.
Hát igen, kár hogy lecserélik a színészt a harmadik évadra és Stiffler lesz helyette...
2018. 05. 21. at 17:44, scaurus írta:
Azért óvatosan.
Oké, nálam a nézhető olyan, mint másnál a jó (a nem volt rossz pedig nálam az, ami másnál már, lehet, hogy a csúcsszuper - mondták már, hogy nem dicsérek jól és eleget...).
DE
Attól, hogy egy kicsit "darkos" a hangulata, nem változik a tény, hogy a tinik és Archie képregényekkel nosztalgia kapcsolatban álló (fiatal) felnőttek a célközönség.
Az más kérdés, hogy tele van csini, tini(ket játszó, valójában huszonéves) lányokkal, bár egy bizonyos életkor felett már ciki ilyen fiatal lányok miatt sorozatot nézni...
Ami a LÉNYEG: semmi komolyabb téma nincs kifejtve (az iskolai zaklatás is csak egy pillanatra bukkan fel), nem késztet továbbgondolásra, tényleg csak egy tinikrimi, de annak nem rossz.
Ha az 1. évadban is a dramaturgia időnként meg is bicsaklik, azért fenn tudja tartani annyira az érdeklődést, hogy megnézd a következő részt, mert ott motoszkál a kérdés: mi a fene történt Jason Blossom-mal...
Ugyanakkor ismétlem, a 2. évad nagyon gáz, teljesen más, mint az 1. évad volt, teljesen érdektelen, és a karakterek jelleme, egymás közötti viszonya is csúnya töréseket szenved.
Ha odajutsz/odajuttok, kíváncsi leszek a véleményekre!
Egyelőre 2- évad 6. részen vagyok túl, de még tetszik.
A családnak is tökéletes, alig várják a következő részt. Ma is Riverdale lesz műsoron nálunk.
Most átment "Pretty Little Liars"-ba éppen, de a feszültséget fenntartja.
13 perce, wittao írta:
Egyebkent mitol voltak gengszterzsaruk? Hogy egy fekete sracot elvittek egy szobaba meg leutottek, es voltak k*rvak a szobaban?
en nem
is ertettem az egeszet, ennek mi ertelme volt. Voltak naluk nehezfegyverek, meg golyoallomelleny, de en nem veltem semmi olyan “eszkozt” felfedezni amitol ok gengszterzsaruk lettek volna.
Asszem Denzel Washingtonnak volt az a filmje, amiben vedelmi penzeket szedtek es rosszfiuk voltak, valami ujonc csapodott be kozejuk stb. Na az nalam inkabb lefedi a gengszterzsaru kifejezest.
Amugy a fohosnek annyira nem kellett jatszani a lepattant alkeszt
Annyi azert meg mindig latszik, majd husz eves kora ellenere a Heat meg mindig etalon a mufajban... bar ott mas volt a szineszgarda
Az eredeti cím Den of Thieves, Los Angeles, mint a bankrablások fővárosára utal.
Még az amerikai zsaruk is talán először felszólítanak, hogy "állj, vagy lövök", itt meg a "lőttem, most már megállsz, de inkább halott vagy".
Én a bankos dolgozókon röhögtem - nekik is tippeltem volna azért kapásból 10 évet.
Éppen most, Quetz írta:
És akkor ugyanolyan szájbarágós vacak lett volna, mint a többi hasonszőrű film. Ez valami mánia mostanság, hogy mindig meg kell magyarázni ki honnan jött és és hova megy. Nem kell.
Nem értek egyet. Akkor lett volna egy kerete.
Mintha A Hét mesterlövész filmben elhagyták volna az elejét, mert minek az.
Kell.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
5 minutes ago, Csutka said:
Arra lehetett volna a játékidőt szánni, hogy először egy olyan zsaru, aki csak tisztességes eszközökkel dolgozik, de mondjuk az eredménytelen és utána megalakul egy "gengszterzsaruk" osztag. Erre fél órát szánhattak volna az említett jelenetek helyett. Plusz a végét jobban kifejteni és akkor nekem 10/10 lett volna a film.
És akkor ugyanolyan szájbarágós vacak lett volna, mint a többi hasonszőrű film. Ez valami mánia mostanság, hogy mindig meg kell magyarázni ki honnan jött és és hova megy. Nem kell.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
1 órája, -KP- írta:
Pontosan így látom én is. Az összes családos, asszonyos házassági konfliktusos válásos hisztizős jelenet egy az egyben kuka. Csak a játékidőt vitte feleslegesen.
Arra lehetett volna a játékidőt szánni, hogy először egy olyan zsaru, aki csak tisztességes eszközökkel dolgozik, de mondjuk az eredménytelen és utána megalakul egy "gengszterzsaruk" osztag. Erre fél órát szánhattak volna az említett jelenetek helyett. Plusz a végét jobban kifejteni és akkor nekem 10/10 lett volna a film.
1 hour ago, Csutka said:
Jó film lehetett volna, de valahogy nem lett az - SZVSZ.
Az akció jelenetek korrektek és egészen jók, a "csavarok" is. A végső csavar kifejtésére több időt kellett volna szánni és el kellett volna hagyni sok teljesen fölösleges jelenetet.
De lehet Gerard Butler miatt kellettek bele, aki az életben is állítólag alkoholista és lassan kezd Mickey Rourke feelingem lenni vele kapcsolatban.
Pontosan így látom én is. Az összes családos, asszonyos házassági konfliktusos válásos hisztizős jelenet egy az egyben kuka. Csak a játékidőt vitte feleslegesen.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
1 hour ago, Csutka said:
Az akció jelenetek korrektek és egészen jók, a "csavarok" is. A végső csavar kifejtésére több időt kellett volna szánni és el kellett volna hagyni sok teljesen fölösleges jelenetet.
De lehet Gerard Butler miatt kellettek bele, aki az életben is állítólag alkoholista és lassan kezd Mickey Rourke feelingem lenni vele kapcsolatban.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6002
3 órája, bitrograde írta:
Korábban késhegyre menő viták voltak itt a Dunkirk kapcsán a történelmi (háborús) filmek hűségéről. Így látja ezt egy történész (angolul).
Ez egy nagyon érdekes és tanulságos cikk, köszi hogy belinkeltetd!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
2018. 05. 27. at 13:34, Hifilala írta:
Gengszerzsaruk-Jó film volt.Elég csavaros történet.A hosszú játékidő gyorsan eltelt.7.5/10 nálam.
On 2018. 05. 28. at 9:39 PM, nadtom said:
A manapság tapasztalható gagyifilmáradatban egy említésre méltó film szerintem a Molly’ Game. 7/10
Köszi nekem bejött 7/10
- bitrograde
- Beköltözött
Korábban késhegyre menő viták voltak itt a Dunkirk kapcsán a történelmi (háborús) filmek hűségéről. Így látja ezt egy történész (angolul).
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
- bitrograde
- Beköltözött
Nem hiszem, hogy olyan egyszerű hozzájutni, de ha valaki bukik a Bergman-Monthy Python-Mortal Kombat valószínűtlen elegyére (nem mondom meg, melyikből mi van benne), akkor ne hagyja ki A fa alatt című izlandi mit is? Filmet, alkotást? Amikor az ember tényleg nem tudja eldönteni, sírjon vagy nevessen, és persze a kettőt egyszerre. És persze szigorúan felirattal, mert az izlandi csodálatos nyelv.
A manapság tapasztalható gagyifilmáradatban egy említésre méltó film szerintem a Molly’ Game. 7/10
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
7 hours ago, venomer said:
Látom beszélgettetek a filmekről.
De sikerült?
Látom beszélgettetek a filmekről.
12 hours ago, TZoZ said:
Volt már az ajánlóban, de én ma láttam.
Annihilation (2018)
Magyar címe Expedíció, ami szerintem nem adja vissza az eredeti elképzelést, ez a film közben ki is derül.
Elöljáróban annyit, hogy imádom a sci-fi-t, ha netalán még egy kis horrorral is meg van spékelve, az már csak hab a tortán.
Ízes szavak helyett csak annyit írnék, hogy ez film számomra lehengerlő volt.
A történet több idősíkban mutatja be a főszereplőt, miszerint valamiféle anomáliákkal teli helyre ment a férje után.
A film első felében az járt az eszemben, hogy az alapszitu mennyire ismerős, éspedig nem máshonnan, mint a STALKER-ből a Zóna.
Aztán azon vettem észre magam, hogy teljesen beszippantott az atmoszférája. Végig lekötött, egyszer sem néztem meg mennyi van még hátra belőle.
Olvastam más kritikákat is, aki a logikát és az életszerűséget keresi egy ilyen filmben az talán nem megfelelő műfajt választott.
Izgalmas, és nagyon látványos, a dolby atmos track sem vall szégyent, és a zene is szépen kiveszi a részét film hangulatából.
Úgy gondolom, hogy akinek hasonló az érdeklődési köre annak nem szabad ezt a filmet kihagynia.
10/9
Erről majdnem teljesen megfeledkeztem! Anno a trailer nagyon elkapott. Köszi a remindert!
- bitrograde
- Beköltözött
14 hours ago, scaurus said:
Én is elővettem A gyűrűk ura könyveket a film után, de nekem minimális hiányérzetem támadta csak (pl. Bombadil Toma), sőt, be kellett látnom, hogy a könyv sem hibátlan dramaturgiailag.
A tündék felbukkanása Helm-szurdokban, meg lehet, magának Tolkiennek is tetszett volna.
Soha rosszabb adaptációt, mint ez.
Sorozatban szívesebben látnám a Szilmarilokat, mint a Gyűrű háború előtti eseményeket.
A kiemelt résszel egyetértek. De egy regény nem csak dramaturgiából áll, ahogyan egy film sem csak egy történetet mesél el. A látványvilágra szerintem sem lehetett panasz (néhány ordító bakitól meg a CGI helyenkénti dadogásától eltekintve), de nekem nem pótolta azt a világszerűséget, ami a könyv sajátja. Ha már egyébként hiány, akkor Toma mellet Radagast is fájó pont nekem, különösen annak fényében, ahogy tönkretették az előzményfilmben/előzményfilmet.
Két film közül ( Gengszterzsaruk , Ugyanúgy más, mint én ) az utóbbit néztük meg ma este.
Háááát......Egyelőre nem tudok róla írni, csak annyit, hogy szerintem érdemes megnézni.
[off]Nem kicsit vagyok szenilis.
Az "Igy csajozz..."-t már korábban írtam ebbe a témába.
De legalább majdnem ugyanazt írtam...[/off]
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- TZoZ
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 15
Volt már az ajánlóban, de én ma láttam.
Annihilation (2018)
Magyar címe Expedíció, ami szerintem nem adja vissza az eredeti elképzelést, ez a film közben ki is derül.
Elöljáróban annyit, hogy imádom a sci-fi-t, ha netalán még egy kis horrorral is meg van spékelve, az már csak hab a tortán.
Ízes szavak helyett csak annyit írnék, hogy ez film számomra lehengerlő volt.
A történet több idősíkban mutatja be a főszereplőt, miszerint valamiféle anomáliákkal teli helyre ment a férje után.
A film első felében az járt az eszemben, hogy az alapszitu mennyire ismerős, éspedig nem máshonnan, mint a STALKER-ből a Zóna.
Aztán azon vettem észre magam, hogy teljesen beszippantott az atmoszférája. Végig lekötött, egyszer sem néztem meg mennyi van még hátra belőle.
Olvastam más kritikákat is, aki a logikát és az életszerűséget keresi egy ilyen filmben az talán nem megfelelő műfajt választott.
Izgalmas, és nagyon látványos, a dolby atmos track sem vall szégyent, és a zene is szépen kiveszi a részét film hangulatából.
Úgy gondolom, hogy akinek hasonló az érdeklődési köre annak nem szabad ezt a filmet kihagynia.
10/9
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
1 órája, scaurus írta:
Sorozatban szívesebben látnám a Szilmarilokat, mint a Gyűrű háború előtti eseményeket.
Ez nekem is eszembe jutott már. Egy jó forgatókönyvíró számára a Szilmarilokban benne van néhány évadnyi anyag....
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
2018. 05. 23. at 22:59, Aszpirin írta:
...
De igen, vannak ma is nagyon jó SF írók, akiknek a műveiből születnek elég jó adaptációk. Akkor említsük meg rögtön az egyik közismertet: Andy Weir: A marsi. Micsoda első mű az egy friss SF-írótól...
Írjd le Te is, ami eszedbe jut az újaktól...
...
Nem vitatva, hogy A marsi szórakoztató, azt sem, hogy van benne tudomány, nem bírtam végigolvasni, úgy kb. 1/3-adánál abbahagytam.
Az egyik kalamajka csak azért alakult ki, hogy abból egy másik sokkal nagyobb kalamajka alakulhasson ki, meh!, mint egy rossz pikareszk regényben.
Az utóbbi években amit olvastam (ez nem azt jelenti, hogy mostanában íródtak...) és szívesen látnám filmen:
Iain M. Banks: A játékmester (The Player of Games) (1988) /kiváló űropera alapanyag a Kultúra-sorozat, függetlenül attól, hogy az Emlékezz Phlebas-ra után már nem bírtam több könyvét elolvasni, fárasztóvá vált/
Greg Egan: Diaszpóra (Diaspora) (1997) /elég hard SF, felét nem is értettem egészen pontosan, a vége meg kissé összecsapott, de egyrészt elgondolkoztató, másrészt látványos filmet lehetne belőle készíteni/
Neal Stephenson: A hét Éva (Seveneves) (2015) /minden hibája és aránytalansága ellenére remek hard SF, az utolsó oldal után még lapoztam volna tovább, hogy "még, még, még!")
2018. 05. 24. at 19:38, bitrograde írta:
...
Egyet is értenék, ha nem olvastam volna újra a gyerekkel mind a három részt. Kíváncsi leszek, mire mennek majd vele a TV-sorozatban.
...
Én is elővettem A gyűrűk ura könyveket a film után, de nekem minimális hiányérzetem támadta csak (pl. Bombadil Toma), sőt, be kellett látnom, hogy a könyv sem hibátlan dramaturgiailag.
A tündék felbukkanása Helm-szurdokban, meg lehet, magának Tolkiennek is tetszett volna.
Soha rosszabb adaptációt, mint ez.
2018. 05. 25. at 12:07, Mendark írta:
Pornót mindenki néz, aki azt mondja hogy nem, az hazudik!
...
Erre nehéz mit mondani, ugye.
Mindenesetre ez is egy műfaj, és mint minden műfajban ebben is vannak, khm, lehetnek jól és kevésbé jól sikerült alkotások.
Hogy ON is legyek.
Megtekintettem a Így csajozz egy földönkívülivel (How to Talk to Girls at Parties) c. alkotást.
Gaiman novellán alapul.
Nem ő írta a forgatókönyvet, bár executive producerként részt vett a filmalkotásban.
Izé.
A film tényleg olyan mit az előzetese.
A vetítés, amin voltunk, ideális volt: a jegyszedővel együtt összesen hárman ültünk a teremben
Enyhén katyvasz, minimálisan punk, a sztori nem nagy eresztés, de jók a karakterek és vicces jelenetek vannak benne.
Nicole Kidman tisztára úgy néz ki mint David Bowie a Fantasztikus labirintusban.
Ja, a végén egyértelművé válik, hogy főhősünket Gaimenről mintázták.
Nem bánom, hogy ezt megnéztem, de egy biztos, Gaiman prózából még igazán jó adaptációt nem láttam.
Megtekintettem a Solo (Solo) c. alkotást.
Röviden: jó.
Bővebben: nem jó.
Még bővebben:
A színészek, karakterek nem voltak rosszak, a hírekkel ellentétben Emilia Clarke sem.
A zene nem volt rossz.
A történet is kerek(ebb) volt, mint a Zsivány Egyes esetében.
Humor is volt benne.
A férfi-nő kapcsolat ábrázolás meg pont ugyanolyan gagyi, mint az eddigi összes részben (ami azért gáz egy kicsit, mert központi motívum lett volna).
DE
A Zsivány Egyesnél az egésznek, számomra, volt "sztárvorsz" hangulata, ennek meg semmi.
Még birodalmi rohamosztagost is alig látunk, ami annak fényében pláne érdekes, hogy Han még a birodalmi akadémiára is járt.
Egy egyszerű kalandfilm, amelyben a főszereplők bármilyen random névre hallgathattak volna a Han, a Lando és a Csubakka helyett.
Az Erő nem jelent meg, hiszen Han azzal csak az Új Reményben találkozik, ez meg valamikor a Sithek bosszúja és az Új Remény között játszódhatott (pontos időpont nem volt kiírva).
Az alkotók is érezhették az "SW fíling" hiányát, mert a végébe beleerőltették Darth Maul-t.
Aki nem halt meg attól, hogy Obi-Van Kenobi kettévágta, ez már a kiterjesztett univerzumban (Extended Universe) is így volt és a kanonizált Star Wars: A klónok háborúja sorozatban is így van.
Látszik, hogy a Disney a sorozatokat is beépíti a filmekbe, a Zsivány Egyes is tényként kezelte, hogy mindenki tudja, hogy ki is az a Saw Gerrera, én meg csak pislogtam, hogy ki a fene ez...
Összességében szórakoztatóbb mint Az utolsó jedi (a Zsivány Egyesnél meg nem jobb), de moziba kár rohanni, egy esős szombat délutánon majd valamelyik ker. tévében, vagy (il)legális tékából elég megnézni.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
15 órája, fodesz írta:
A második film a HÉT NŐVÉR volt amely szintén hozta a feszültséget és a sztori is szintén nagyon tetszett. Noomi Rapace szereplései szerintem figyelemreméltóak voltak, volt dolga rendesen 10/8
Még a tavaly láttam eredetiben, “What Happened to Monday”, talán még nem is volt magyar címe (?). Szerintem is nagyszerű film!