Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
4 órája, Lemmy9 írta:
Miért sürgősen? Hogy minél hamarabb megnézd
Nem, miért jó ez szerinted? Pár sort írhatnál, ha már ajánlod.
Én hirtelen ilyeneket olvastam:
"Nem sokáig bírtam ezt a filmet. Kár volt rászánni az időt!"
"Én ilyet még nem írtam, de ez a tömény kreténségen kívül mit akart megmutatni ?"
13 hours ago, Aszpirin said:
Most jutottam hozzá a Trónok harca 6. évadjához, BD korongokon, Atmos TrueHD angol hanggal (sajnos az én “rendszeremmel” egyelőre csak korongokról tudok Atmos hanggal lejátszani, de már lenyugodtam, mert hivatalosan is bejelentették, jön az Atmos ősszel az Apple TV 4K-ra a tvOS 12-vel...). Szőval trónok Harca 6. évad, Atmos hang... nem ismerem a referencia Atmos anyagokat (pl az új Mátrixot még nem láttam/hallottam), de ez a Trónok Harca 6. évad brutáljól szól, még így is, hogy csak 2 magassági hangsugárzóm van... Fura, hogy pont egy tévésorozathoz csinálnak ilyen jó hangot, amit az emberek nagy-nagy része egyszerűen egy sima tévén néz meg, és ugye nem vetítik moziban... Miközben az itteni panaszok alapján a “nagy” mozifilmstúdiók legalább egyike szar hangot pakol a BD kiadványaira...
Nem csak a 6.évad jó, hanem az 1.-től kezdődően az összes. Év elején letoltam az egész sorozatot és remek a keverése. Engem már a nyitójelenet megvett. Amikor felhúzzák a Fal kapuját és kilovagol a felderítő csapat, az nagyszerűen szól.
1 órája, Lemmy9 írta:
Biztos volt már régebben, de aki még nem látta sürgősen pótolja.
Miért?
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6076
Most jutottam hozzá a Trónok harca 6. évadjához, BD korongokon, Atmos TrueHD angol hanggal (sajnos az én “rendszeremmel” egyelőre csak korongokról tudok Atmos hanggal lejátszani, de már lenyugodtam, mert hivatalosan is bejelentették, jön az Atmos ősszel az Apple TV 4K-ra a tvOS 12-vel...). Szőval trónok Harca 6. évad, Atmos hang... nem ismerem a referencia Atmos anyagokat (pl az új Mátrixot még nem láttam/hallottam), de ez a Trónok Harca 6. évad brutáljól szól, még így is, hogy csak 2 magassági hangsugárzóm van... Fura, hogy pont egy tévésorozathoz csinálnak ilyen jó hangot, amit az emberek nagy-nagy része egyszerűen egy sima tévén néz meg, és ugye nem vetítik moziban... Miközben az itteni panaszok alapján a “nagy” mozifilmstúdiók legalább egyike szar hangot pakol a BD kiadványaira...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
2016. 08. 06. at 9:37, fodesz írta:
Mi most ehhez kezdünk majd hozzá.
IMDb-n 9.1-re pontozták! Biztosan nem lehet rossz.
Aznap éjjel - / The Night of / 2016
http://www.sorozat-barat.club/video/ser ... ne_sorozat
Ez egy jó sorozat!
Ajánlom mindenkinek.
Kicsit vontatott, egy filmbe is belefért volna a történet, de így szépen adnak teret a mellékszereplőknek is.
A színészek nagyon eltaláltak a szerepre és jól hozzák a figurát.
Sajnos nem kerek a történet, de lesz 2. évad is - talán ott pontot tesznek az "ügyekre".
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Abszoltáltam az új Pacific Rim részt. Olvastam negatívumokat, hogy mennyire rossz, meg hogy mennyivel jobb volt az első rész. Szerintem teljesen korrekt. A színészek közt már nem nagyon vannak nagy nevek, meg vannak újoncok, gondolom kicsit a fiatalabbak felé is próbáltak nyitni... A két hibbant tudós, akik számomra az első rész nagy negatívumai voltak, szerencsére visszább lettek fogva. Még mindig jelen vannak, de nincsenek túltolva hála istennek..
6.5/10
6 hours ago, TSanyi said:
Gondolom hogy nem szólnak, nem kevertek fel elég effektet, hangot.
Rosszul gondolod.
Nem magával az atmossal van a gond, hanem
az egész hangsáv, tompa, dinamikátlan.
Ugyanúgy mint a Disney legutóbbi filmjel: Fekete párduc, Thor 3, SW 8.
Ezeknél a BD dtshd master hangsávja se jó.
Szerencsére a Hihetetlen család dtshd master hangját még régen csinálták, így az frankó.
16 minutes ago, lezu said:
Mi baja van az atmosnak? Hol lett elrontva?
Gondolom hogy nem szólnak, nem kevertek fel elég effektet, hangot.
Mi baja van az atmosnak? Hol lett elrontva?
"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."
2 órája, Cutler írta:
Nyugodtan nevethetsz, de arra azért gondolj, hogy a szar atmosbol, egyenesen következik, hogy a TrueHD, amit te hallgatsz, az is szar lesz
Nem rosszmájuságból irtam de tényleg egyre rosszabb a filmek hangja sajna
"Az igazi barát szemből támad."
3 hours ago, nemtomm said:
Kész szerencse, hogy nálam nincs atmos mert biztos a kardomba dölnék...
Nyugodtan nevethetsz, de arra azért gondolj, hogy a szar atmosbol, egyenesen következik, hogy a TrueHD, amit te hallgatsz, az is szar lesz
3 perce, Cutler írta:
Disney stúdió újabb fostalicska kiadványa:
http://www.blu-ray.com/movies/The-Incre ... 05/#Review
Csak gratulálni lehet nekik, hogy ismét elqrtak egy jobb sorsra érdemes filmet, atmosilag
Kész szerencse, hogy nálam nincs atmos mert biztos a kardomba dölnék...
"Az igazi barát szemből támad."
Disney stúdió újabb fostalicska kiadványa:
http://www.blu-ray.com/movies/The-Incre ... 05/#Review
Csak gratulálni lehet nekik, hogy ismét elqrtak egy jobb sorsra érdemes filmet, atmosilag
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
3 hours ago, scaurus said:
Megint ízlések és pofonok.
Szerintem a Watchmen is jó volt, mint adaptáció.
A Marvel mozifilmeknek kb. 1/3-ada jó, a többi a filmipari hulladék és gyenge közepes között ingadozik.
A Jessica Jones legelső részét tavaly én is megnéztem, számomra végtelenül érdektelen volt mind a karakter, mind a felvezetés.
Arra sem emlékszem, hogy miről szólt, annyira nem hagyott bennem semmilyen nyomot.
Igen, valószínűleg teljesen másként nézünk és látunk dolgokat. Nekem ez a noir-dolog, különösen a kaliforniai és New York-i változatban, valahogy beragadt. Ha jól van megcsinálva képileg, akkor bekapom - nagykanállal. Könyvben pláne.
Pont, mint a szerelemes-kungfus hülyeségeket, pl. a Hős, vagy a Tigris és Sárkány. Ez van. Mindenkinek megvannak a maga gyengéi.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Ja, időközben megnéztem a Professor Marston & the Wonder Women c. opuszt.
Mint film nézhető volt, a színészek jók voltak, különösen Rebecca Hall.
Ez is abban a hálivúdi betegségben szenved, hogy "igaz történet alapján" címkével adnak el olyan történetet, ami legfeljebb "nyomokban tartalmaz mogyorót".
Kérdés, megint, ezt így minek?
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6076
No, szépen lassan, egy-egy fél részt nézve esténként, megjelenése óta mostanáig sikerült végignéznem a 13 Reasons Why 2. évadjának tizenegy részét. Még mindig lesújtó a véleményem, és ez már nehezn fog pozitív irányba változni a maradék két részben. Én mar végignézem, de nem tudnám ajánlani senkinek sem jó szívvel. Az első évad jó volt, a másodikat pedig nem kellett volna elkészíteni. vagy legalábbis nem így.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
6 órája, bitrograde írta:
Szóba kerültek itt korábban a képregény-adaptációk.
...
Megint ízlések és pofonok.
Szerintem a Watchmen is jó volt, mint adaptáció.
A Marvel mozifilmeknek kb. 1/3-ada jó, a többi a filmipari hulladék és gyenge közepes között ingadozik.
A Jessica Jones legelső részét tavaly én is megnéztem, számomra végtelenül érdektelen volt mind a karakter, mind a felvezetés.
Arra sem emlékszem, hogy miről szólt, annyira nem hagyott bennem semmilyen nyomot.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- bitrograde
- Beköltözött
Szóba kerültek itt korábban a képregény-adaptációk. Én magam eléggé szkeptikus vagyok velük, eddig talán csak a V, mint vérbosszú tetszett igazán (és az is inkább önálló alkotásként, nem adaptációként, mert az eredeti elég más), meg a "brit Batmanek".
Sorozatban most próbálkoztam először ilyennel, és azt kell mondjam, a Jessica Jones így az első évad végeztével nagyon kellemes csalódás. Talán nem véletlenül tartják a Marvel-univerzum legerősebb TV-s darabjának. Egyrészt a szuperhős jelleg szinte csak járulékos, a "képességek" alig kapnak szerepet a történetben, sőt, a történet szereplői is meglehetősen ironikusan viszonyulnak a műfajhoz. Amikor pl. Jessica Jones fogadott testvére az egyik visszatekintő jelenetben szuperhős nevet és ruhát ajánl Jessicának, akkor ő megvető pillantással csak annyit mond róla, hogy abban a ruhában akár Cameltoe-nak is hívhatnák. Az első évad így inkább egy jól felépített New York-noirra hajaz, melyben mindenkinek köze van a bűnhöz, ami átjárja a várost.
Jók a színészek is, a címszereplő Krysten Ritter, partnerei Mike Colter és Rachael Taylor, remek Carrie-Ann Moss erkölcstelen leszbikus ügyvédnő-figurája, vagy a rendőr szerepébe lassan hazajáró Clarke Peters, de nem rossz a főgonosz Kilgrave-et alakító David Tenant sem, bár neki már voltak sokkal jobb szerepei is (Broadchurch, Doctor Who).
A képi világot és a filtert is eltalálták, és szinte minden epizódban van egy-két jelenet, ami képileg is nagyon kitalált, és megtöri a ritmust, kizökkent a műfaj szokott keretei közül, s el tudja emelni a történetet annak megszokott síkjától.
Nem unatkoztam. Benevezek a második évadra is. 8.5/10
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 670
2018. 06. 04. at 23:23, nadtom írta:
Éppen ma este néztük, jól szórakoztunk rajta.
ja, igen: és ez is a film olyan, ahol a feliratozás közben/után van még egy poén.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
A mai film a 12 Strong volt. Igaz történet alapján készült film, a szeptember 11-dikei terrortámadás megtorlásáról szól tulajdonképpen.
A filmben felvonulnak a szokásos amerikai klisék, de egy nézhető, jó kis film, nekünk tetszett. Kép, hang rendben. 6/10.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
22 perce, GTomi írta:
javaslom megnézésre ha kellemes kikapcsolódásra, jó nevetésre vágysz:
Éppen ma este néztük, jól szórakoztunk rajta.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 670
javaslom megnézésre ha kellemes kikapcsolódásra, jó nevetésre vágysz:
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Beszélgetés Speier Dáviddal. Érdemes meghallgatni ezt a podcastet, mert témába vág: Mitől jó egy magyar szinkron és filmcím?
- bitrograde
- Beköltözött
12 hours ago, fodesz said:
Ez elfogadható, vannak esetek amikor egész szerényen, jól értelmezhetően változtatnak. De miért van az, hogy 90%-ban abszolút gagyi címet adnak?
Mert szinte csak és kizárólag marketingigényt elégít ki a cím. Ez a gyakorlat egyes könyvkiadóknál is megfigyelhető: nem címfordítást, hanem "címjavaslatot" kérnek a fordítótól, aki bizonyos könyvek esetében az egyetlen ember, aki az elejétől a végéig olvasta a szöveget a kiadási folyamat során. Ennyit ér a "termék" egy bizonyos regiszterben, a kulturális törmelékek piacán, s ennyit is fordítanak rá. A filmeknél is hasonló a helyzet: élnek barátaim feliratok készítéséből, és vannak ismerőseim az "önkéntes" feliratozók között is. Horrortörténetei mindenkinek vannak a munkakörülményekről, a határidőkről, a díjazásról, és az ezekkel arányos minőségről. Arról nem is beszélve, hogy azok, akik ilyen munkát végeznek, sokszor nem csak a forrásnyelvet nem ismerik eléggé, de magyarul sem tudnak rendesen.
4 hours ago, scaurus said:
A fordításban, magyarositásban sok a véletlenszerűség, a következetlenség, a hagyomány (és ez nem új keletű).
Pl.
May Károly, Verne Gyula, de J.F. Cooper.
Erzsébet királynő, Katalin hercegnő, de Meghan hercegnő nevét nemigen láttam a magyaros Megán hercegnő formában
Fülöp/Károly/Vilmos herceg, de Harry herceg
Ezeréves sólyom, Halálcsillag, de Luke Skywalker
Spiderman egyértelműen Pókember magyarul, ahogy a Green Lantern is Zöld Lámpás, de Deadpool magyarul is Deadpool, és Batman magyarul is inkább Batman mint Denevérember
Merry (Meriadoc) Brandybuck Borbak Trufa (Trufiádok) lett, ellenben Peregrin Took (Pippin) csak Tuk Peregrin (Pippin) magyarul
Barna Imre szokott a (könyv)fordítók kínjairól, felmerülő nyelvi és kulturális nehézségekről néha cikkezni.
Egyébként, igazad van, sokszor felmerül az emberben a kérdés, hogy a magyar cím hogy lett az, ami, de azért nem mindig rosszak, pl. a Ha/ver szerintem is frappáns.
Ja, a zene azért nem passzol, mert ott a számok szövegét se fordítják, így a cím is marad az eredeti.
Igen, teljesen eltérő protokollok vannak a fordításban, és az ismertség/bevettség számít, valamint az, hogy mit akar/akar-e valamit a fordító a beszélő/jelentéses nevekkel..
És igen, vannak jó fordítások. Én a fenti listából ilyennek tartom a Gyalog galoppot, A nulladik órát, a Reszkessetek betörőket, a Ha/vert, és nemcsak a nyelvi lelemény miatt, hanem mert helyenként a filmek tartalmához is közelebb viszik a nézőt.
A filmek/sorozatok fordításának kérdését megnyitni pedig talán nem is érdemes, mert sose megyünk haza....
7 órája, fodesz írta:
Már nem nyúzom a témát tovább, de pl ha egy pop műfajban egy ismert előadó kiad egy lemezt X címmel, akkor annak miért nem állnak neki "átfordítani" egy Y címre?
A fordításban, magyarositásban sok a véletlenszerűség, a következetlenség, a hagyomány (és ez nem új keletű).
Pl.
May Károly, Verne Gyula, de J.F. Cooper.
Erzsébet királynő, Katalin hercegnő, de Meghan hercegnő nevét nemigen láttam a magyaros Megán hercegnő formában
Fülöp/Károly/Vilmos herceg, de Harry herceg
Ezeréves sólyom, Halálcsillag, de Luke Skywalker
Spiderman egyértelműen Pókember magyarul, ahogy a Green Lantern is Zöld Lámpás, de Deadpool magyarul is Deadpool, és Batman magyarul is inkább Batman mint Denevérember
Merry (Meriadoc) Brandybuck Borbak Trufa (Trufiádok) lett, ellenben Peregrin Took (Pippin) csak Tuk Peregrin (Pippin) magyarul
Barna Imre szokott a (könyv)fordítók kínjairól, felmerülő nyelvi és kulturális nehézségekről néha cikkezni.
Egyébként, igazad van, sokszor felmerül az emberben a kérdés, hogy a magyar cím hogy lett az, ami, de azért nem mindig rosszak, pl. a Ha/ver szerintem is frappáns.
Ja, a zene azért nem passzol, mert ott a számok szövegét se fordítják, így a cím is marad az eredeti.