Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

33 perce, -KP- írta:

...

Rottenen 77% volt az első évad, a harmadik már 100%-on áll.

Ez sem hat meg (sok 90% feletti film van, amire 1 percet nem pazarolnék az életemből).

Korábban is írtam, én relatíve kevés sorozatot nézek, bevált a szűrőm, ha az elején megfog benne akármi (karakter, szituáció, hangulat, zene, képi világ, "eyecandy girl", stb.), akkor nézem, ha nem, akkor nem.

(Néhány hozzászólással korábban ott vannak, hogy miket hagytam abba, vannak közöttük sikersorozatok is.)

Öreg vagyok már, nincs időm próbálgatni, majd 10+ óra után megállapítani, hogy ezt a sorozatot is kár volt megnézni, csak az időmet pazaroltam, amit senki nem ad vissza.

Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

4 hours ago, bitrograde said:

Én a korai Greenawayt kedvelem, A rajzoló szerződését, a Számokba fojtva c. filmet, melyek kb. Philip Glass zenéjének filmes megfelelői (nem véletlen, hogy Nyman a zeneszerzője): nem történetszerű, hanem inkább szeriális darabok. A szakács, a tolvaj, a felesége és a szeretője szerintem nem csak geg (ahogy a zárójelenet sugallná), hanem kísérlet a film 2D-3D illúziójának bemutatására (ha valaki látta, akkor emlékezhet, hogy minden tér egy megkomponált festmény, melyben egy szín: a fehér, a vörös, stb. dominál, és nem is a cselekmény a lényeg, hanem ezek a kompozíciók, elvégre Greenaway eredeti "szakmája" szerint festő). A többit én is javarészt untam, A Prospero könyveibe konkrétan belealudtam, egyrészt mert borzasztó meleg volt a moziban, másrészt mert nagy vásznon helyenként vizuálisan annyira telített, hogy szinte befogadhatatlan. A Párnakönyv pedig nekem, sznobnak is túl sznob. Greenawaynél sokkal jobban kedvelem Derek Jarmant, de hozzá se kezdjünk a filmjeihez, mert ő aztán tényleg kivágja itt a biztosítékot a társaság java részénél, több okból is. Aki viszont szereti a kihívásokat, nyugodtan megpróbálkozhat a II. Edward vagy még inkább a Caravaggio c. alkotásaival, az Anglia alkonyával, a Háborús Requiemmel, esetleg az általam ismert, egyetlen teljesen latin nyelvű filmmel, a Sebastiannal [Szent Sebestyén]. Őt egyébként többen ismerik, mint gondolnánk: nézzetek csak rá, milyen videókat rendezett.

Ha kiterjesztjük vizsgálódásunkat a videókra, akkor azonnal makaót mondok Peter Hesloppal, aki nagyon rárímel a telítsük túl a vásznat-mozgalomra, ahogy írod Greenawaynél a konkrét filmben. Nem árt, ha ezeknek a videóknak a vizsgálatánál képben vagyunk a nagybrit műanyagkultúra (E), és a Cockney rhyming slang kultúrtörténetével kapcsolatban. Anélkül is lehet nézegetni, de pont annyit ér, mint Bangkokban 6 csillagos szállodában lakni és ki sem mozdulni onnan. 

Ebenezer Goode (Jerry Sadowitz-cel a címszerepben), very naughty, vigyázat

ÉÉÉÉÉÉÉS a Phorever people, szintén Heslop, itt már nem cockney slangben nyomják, ez már emészthetőbb, színes klip, de hozza a Greenawayes tempót, műanyag itt is púpos kanállal. Tudom, milyen a jelenség az Egyesült Királyságban, szakértettem az Európai Ifjúsági Fórumban a BYC-nek.

Bocsánat, adta magát a párhuzam, felmerült a klipek világa és ezek sztem sokkal élőbbek, mint a Pöcsöm Boys, akik nagy kedvenceim voltak, az ő nótáikat akkordoztam le először a kis Yamaha szintyómon... :-)))

A Cockney rhyming slang mindenkinek csekkolandó, biti, remélem, majd nyomjuk így legközelebb. Én imádnám :-))).

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

47 minutes ago, scaurus said:

Miyazaki Hayao-hoz annyit tudok hozzátenni, hogy nem vagyok nagy rajongója az animeknak és a mangáknak sem (bár pár Mondo újságot végigolvastam, hogy valamennyire képben legyek), tőle csak A vándorló palotát láttam, nekem tetszett, de annyira azért nem, hogy az életmű többi darabját is megnézzem.

(Baráti társasággal néztem moziban, azóta is ezzel ugratnak, hogy ilyen sz@rt azóta se láttak, "A Répafejnek eltört a karója" fordulat, azóta  isheveny röhögőgörcsöt vált ki belőlük - azaz rajtam kívül a társaságban senkinek nem tetszett, és együtt azóta sem voltunk moziban ...)

Én azt szeretem a filmjeiben, hogy nem hisz az eredendő gonoszságban. Még azok a szereplők is, akikről európai agyunkkal azt hinnénk, gonoszak, jó okkal teszik azt, amit, és a szörny(ű)ség is meg tud szelídülni a történetben. És bár visszatérőek a karakterei, hihetetlen fantáziavilágot épít köréjük minden (egyébként a mai napig kézzel animált) filmjében. Nyilván gyermeki naivitásom és idealizmusom kifejeződését látom viszont a vásznon, de gyerekekkel nézni kiváló. Ha A vándorló palota mellé kellene ajánlani, akkor családi mozinak a Chihiró szellemországbant, lányos családokba a Totorót, fiús apukáknak meg az összes többit ajánlanám.

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

2 hours ago, scaurus said:

Én az 1. rész után feladtam (állítólag később indul be, de nálam az esélyt elbukta).

Erre a no kommenten és a facepalmon kívül nem tudok mást írni. Illetve tudok, csak minek... Nem csak hogy később indul be, de minden évad rápakol az előzőre. Rottenen 77% volt az első évad, a harmadik már 100%-on áll.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

2 hours ago, Arany Kutya said:

The Expanse valaki látta már?

Jónak tűnik!

Nekem jobban bejön már mint a BSG és még a Star Trek Discoverynél is jobban tetszik. Pörgős, látványos és még a fantáziát is megmozgatja. De kell pár rész amíg beindul. Utána viszont nincs megállás. Dehát én fanboy vagyok...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

1 órája, bitrograde írta:

...

Természetesen tökéletesen ismerted a szó jelentését.

És hogy ON is legyek egy kicsit: Wong Kar-Wai: Szerelemre hangolva és Csungking Expressz. Számomra két tökéletes film a Távol-Keletről. Meg persze a Miyazaki-összes.

Keleti filmeket nem nagyon ismerek, bevallom nagyon nem is vágyom rájuk.

Ugyanakkor a Csungking Expressz egy nagyon kedves filmélményem, a történet nem nagy kaland, de nagyon hangulatos, jó zenékkel fűszerezve; a California Dreamin' ( The Mamas & the Papas) számot hallva azóta is mindig a film ugrik be.

Csak ajánlani tudom én is.

Miyazaki Hayao-hoz annyit tudok hozzátenni, hogy nem vagyok nagy rajongója az animeknak és a mangáknak sem (bár pár Mondo újságot végigolvastam, hogy valamennyire képben legyek), tőle csak A vándorló palotát láttam, nekem tetszett, de annyira azért nem, hogy az életmű többi darabját is megnézzem.

(Baráti társasággal néztem moziban, azóta is ezzel ugratnak, hogy ilyen sz@rt azóta se láttak, "A Répafejnek eltört a karója" fordulat, azóta  isheveny röhögőgörcsöt vált ki belőlük - azaz rajtam kívül a társaságban senkinek nem tetszett, és együtt azóta sem voltunk moziban ...)

Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

31 perce, Aszpirin írta:

OFF Ezt a fórummotorral kapcsolatos topikban kellene felvetni, mert az emberek csak linket szúrnak be a videókra, a fórummotor automatikusan beágyazott videóvá alakítja azt

[OFF]

Nem alakítja át automatikusan, ha hivatkozásként szúrod be.

Pl.:

Link:
https://www.youtube.com/watch?v=XZoZQ-aHbLw

Video:

[/OFF]

Javítás, kiegészítés: ha a válaszadásnál az eszköztárban a "Link" opcióval szúrod be, akkor hivatkozás marad, ha csak úgy a szövegbeviteli mezőbe másol/beilleszttel bedobod a hivatkozást, akkor video lesz.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6353

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

58 perce, scaurus írta:

(Mondjuk én a beágyazott videókat is rühellem, elég a link, ha kíváncsi vagyok rákattintok, mobilnetből is kevesebbet fogyaszt - de ez már tényleg egyéni szoc.problémám.)

OFF Ezt a fórummotorral kapcsolatos topikban kellene felvetni, mert az emberek csak linket szúrnak be a videókra, a fórummotor automatikusan beágyazott videóvá alakítja azt

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

17 perce, bitrograde írta:

Ha felmerül, akkor általában az okoskodás és a rátartiság sajátos egyvelegét értik rajta, mely megnyilvánulhat:

1. idegen szavak indokolatlannak tűnő használatában,

2. a vélemények egyszerű kinyilvánítása helyett azok érthetővé tételében, ld. még okoskodás,

3. bizonyos (magas)kulturális és történeti ismeretek közösként való tételezésében, számonkérésében,

4. a tetszés közízléstől való eltérésében,

5. a popkulturális ismeretek hiányában,

6. az illető verbózus mivoltában.

Jeje  há’ me’ te is meg én is sznobok vagyunk, azé’

Vicc félre: Nagyon köszi! Ezeket jó tudni. 

Akkor ezek serint a Greenaway-imádat a 4. pont miatt sznobéria, gondolom... Oké, ez egy magyarázat.

De ezek szerint mindenki sznob - és ez ugye egy negativ töltetű szó -, akinek nem a “közízlés”-nek megfelelő a preferenciája. Már csak a közízlést kell meghatározni, de azt nyilván könnyebb lesz...

Ha így van egyvalamit bizonyossá vált számomra, amit már korábban is sejtettem: hogy én is sznob vagyok :-) 

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

1 hour ago, Aszpirin said:

OFF, de annyiszor használjátok itt a “sznob” szót, számomra értelmezhetetlen környezetben, hogy utána kellett néznem, hátha én ismerem arosszul a fogalmat. A magyar Wikipédia szerint:

Vagis a sznobság fogalma nem függetleníthető a konkrét személy társadalmi hátterétől, illetve modernebb értelmezésben kognitív képességeitől, érzelmi intelligenciájától illetve lexikális ismereteitől. 

A fentiek fényében hogy lehetne olyan általános kijelentést tenni, hogy egy filmrendező alkotásainak megtekintése és kedvelése “túlzott sznobéria”?  Értelmezésem szerint erre a kérdésre egyetlen helyes válasz lenne: “Attól függ, ki nézi meg és alkot róla pozitív véleményt”. Hacsak nem szándékos szarkazmus van a kérdésedben (tekintettel a szmájlira, ezt a lehetőséget sem vetném el).

Tényleg világosíts fel eben a kérdésben, légyszíves, mert sokkal képzettebb vagy humán területeken, és számomra hasznos, ha rávilágít valaki, hogy eddig egy szót egész életemben talán félreértettem és rosszul használtam (én ugye csak egy műszaki mókuska vagyok, viszont a hiányosságaim pótlására örök vágyat érzek).

Szerintem nem ennyire bonyolult: mára a sznob szónak nem sok értelme van, mert az a világ, amikor bármiféle kapcsolat állt fenn a "nemesség" (bármit is értsünk ez alatt) és a "stílus, világnézet", horribile dictu: "műveltség", "intellektus" között, letűnt. A "szellemi élet kiválóságit" sem majmolja már senki, mert hát kik is lennének ők? Ekképp nehéz értelmezni magát a kifejezés jelentését "utánzásként". 

Ha felmerül, akkor általában az okoskodás és a rátartiság sajátos egyvelegét értik rajta, mely megnyilvánulhat:

1. idegen szavak indokolatlannak tűnő használatában,

2. a vélemények egyszerű kinyilvánítása helyett azok érthetővé tételében, ld. még okoskodás,

3. bizonyos (magas)kulturális és történeti ismeretek közösként való tételezésében, számonkérésében,

4. a tetszés közízléstől való eltérésében,

5. a popkulturális ismeretek hiányában,

6. az illető verbózus mivoltában.

És hogy ON is legyek egy kicsit: Wong Kar-Wai: Szerelemre hangolva és Csungking Expressz. Számomra két tökéletes film a Távol-Keletről. Meg persze a Miyazaki-összes.

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

19 perce, Arany Kutya írta:

Jónak tűnik!

Egy 2015-ben indult sorozatot?

Az idejárók nagy része már régen.

A túlnyomó többségi vélemény szerint nemhogy jó, hanem remek.

Én az 1. rész után feladtam (állítólag később indul be, de nálam az esélyt elbukta).

Egyébként felesleges nagy betűméretet használnod, mert egyrészt zavaró, másrészt olyan mintha kiabálnál.

(Mondjuk én a beágyazott videókat is rühellem, elég a link, ha kíváncsi vagyok rákattintok, mobilnetből is kevesebbet fogyaszt - de ez már tényleg egyéni szoc.problémám.)

Arany Kutya
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Arany Kutya »

Jónak tűnik!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

2 órája, lehoako írta:

Jött Bunuel, akit adok (és akinél pl a katarzisnélküliség a valódi katarzis), de nem jött Greenaway senkitől, akit pl. még jobban adok ebben. Vagy ő már Neked is túlzott sznobéria? :-)

OFF, de annyiszor használjátok itt a “sznob” szót, számomra értelmezhetetlen környezetben, hogy utána kellett néznem, hátha én ismerem arosszul a fogalmat. A magyar Wikipédia szerint:

Idézet

A népetimológia logikája szerint átvitt értelemben az olyan embereket illetik e szóval, akik ugyan nem „nemesek” vagy tagjai valamely elit körnek, de mégis valamilyen rájuk jellemző attitűd felvételével olyannak akarnak tűnni, mintha oda tartoznának.

Azonban a sznobságot valaki magára is öltheti, mintegy beleélve magát abba, hogy ő is egy bizonyos csoportba tartozik. Ez a fajta sznob ember olyan stílusjegyeket, világnézetet, életstílust vesz fel, ahova valójában még nem tartozik, és talán soha nem is fog. Ilyen az álintellektuális, vagy az álgazdag ember.

A Magyar Kislexikon meghatározása szerint: „Az előkelőket vagy a szellemi élet kiválóságait majmoló, hozzájuk dörgölőző személy”.

Mai értelmezés szerint sznob az is, aki lelkendezik divatos, korszerű művek, előadások, híressé vált valakik, valamik iránt, abból a célból, hogy a jobb társaság tagjának higgyék, valójában azonban keveset, vagy semmit nem ért meg a jelenségből.

Vagis a sznobság fogalma nem függetleníthető a konkrét személy társadalmi hátterétől, illetve modernebb értelmezésben kognitív képességeitől, érzelmi intelligenciájától illetve lexikális ismereteitől. 

A fentiek fényében hogy lehetne olyan általános kijelentést tenni, hogy egy filmrendező alkotásainak megtekintése és kedvelése “túlzott sznobéria”?  Értelmezésem szerint erre a kérdésre egyetlen helyes válasz lenne: “Attól függ, ki nézi meg és alkot róla pozitív véleményt”. Hacsak nem szándékos szarkazmus van a kérdésedben (tekintettel a szmájlira, ezt a lehetőséget sem vetném el).

Tényleg világosíts fel eben a kérdésben, légyszíves, mert sokkal képzettebb vagy humán területeken, és számomra hasznos, ha rávilágít valaki, hogy eddig egy szót egész életemben talán félreértettem és rosszul használtam (én ugye csak egy műszaki mókuska vagyok, viszont a hiányosságaim pótlására örök vágyat érzek).

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Sok szó esik itt a nyugati “nagy” rendezőkről, de mi a helyzet a távolkeletiekkel?

Kim Ki Duk pl.? A Bin Yip (vagy Bin Jip, átírásmódtól függően), na meg a Tavasz, nyár, ősz, tél... és tavasz nagy-nagy kedvenceim lettek. 

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

10 minutes ago, scaurus said:

Izé.

A szakács, a tolvaj..., anno, tetszett.

A maconi gyermek és a Prospero könyvei semmilyen nyomot nem hagytak bennem, csak arra emlékszem, hogy láttam őket, de hogy miről szólnak, milyen a képi világuk, milyen a hangulatuk - semmi emlékem, még benyomás sem.

A Párnakönyv volt az, amikor végeztem Greenaway-jel, erre emlékszem, hogy mekkora irgalmatlan csalódás volt a film.

Greenaway akkor azon fáradozott, hogy megteremtse a filmet mint önálló műfajt, aminek sajátos eszközei vannak, és le akart azzal számolni, hogy a film csak illusztrált irodalom. Interjúban maga mondta, hogy a filmet meg kell fosztani a cselekménytől. Nem tudom azóta mit csinál, mert nem követtem a pályáját.

Én film esetében (is) maradnék a cselekmény központú, illusztrált irodalomnál.

Én a korai Greenawayt kedvelem, A rajzoló szerződését, a Számokba fojtva c. filmet, melyek kb. Philip Glass zenéjének filmes megfelelői (nem véletlen, hogy Nyman a zeneszerzője): nem történetszerű, hanem inkább szeriális darabok. A szakács, a tolvaj, a felesége és a szeretője szerintem nem csak geg (ahogy a zárójelenet sugallná), hanem kísérlet a film 2D-3D illúziójának bemutatására (ha valaki látta, akkor emlékezhet, hogy minden tér egy megkomponált festmény, melyben egy szín: a fehér, a vörös, stb. dominál, és nem is a cselekmény a lényeg, hanem ezek a kompozíciók, elvégre Greenaway eredeti "szakmája" szerint festő). A többit én is javarészt untam, A Prospero könyveibe konkrétan belealudtam, egyrészt mert borzasztó meleg volt a moziban, másrészt mert nagy vásznon helyenként vizuálisan annyira telített, hogy szinte befogadhatatlan. A Párnakönyv pedig nekem, sznobnak is túl sznob. Greenawaynél sokkal jobban kedvelem Derek Jarmant, de hozzá se kezdjünk a filmjeihez, mert ő aztán tényleg kivágja itt a biztosítékot a társaság java részénél, több okból is. Aki viszont szereti a kihívásokat, nyugodtan megpróbálkozhat a II. Edward vagy még inkább a Caravaggio c. alkotásaival, az Anglia alkonyával, a Háborús Requiemmel, esetleg az általam ismert, egyetlen teljesen latin nyelvű filmmel, a Sebastiannal [Szent Sebestyén]. Őt egyébként többen ismerik, mint gondolnánk: nézzetek csak rá, milyen videókat rendezett.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

58 perce, lehoako írta:

...de nem jött Greenaway senkitől, akit pl. még jobban adok ebben. Vagy ő már Neked is túlzott sznobéria? :-)

Izé.

A szakács, a tolvaj..., anno, tetszett.

A maconi gyermek és a Prospero könyvei semmilyen nyomot nem hagytak bennem, csak arra emlékszem, hogy láttam őket, de hogy miről szólnak, milyen a képi világuk, milyen a hangulatuk - semmi emlékem, még benyomás sem.

A Párnakönyv volt az, amikor végeztem Greenaway-jel, erre emlékszem, hogy mekkora irgalmatlan csalódás volt a film.

Greenaway akkor azon fáradozott, hogy megteremtse a filmet mint önálló műfajt, aminek sajátos eszközei vannak, és le akart azzal számolni, hogy a film csak illusztrált irodalom. Interjúban maga mondta, hogy a filmet meg kell fosztani a cselekménytől. Nem tudom azóta mit csinál, mert nem követtem a pályáját.

Én film esetében (is) maradnék a cselekmény központú, illusztrált irodalomnál.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

16 hours ago, bitrograde said:

Van, amikor éppen a jó ízlés ellen való vétés a lényeg, mint Pasolininél.

Jött Bunuel, akit adok (és akinél pl a katarzisnélküliség a valódi katarzis), de nem jött Greenaway senkitől, akit pl. még jobban adok ebben. Vagy ő már Neked is túlzott sznobéria? :-)

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

5 órája, Aszpirin írta:

...

Szóval ajánlj kérlek nyugodtan olyant, ami Neked egyből bejött, csak ne legyen zombis, vámpíros-vérfarkasos, szuperhősös-mutánsos, anime, és horror, mert ezeket műfajilag nem szeretem.

....

Nem nagyon tudok, mert a látszattal ellentétben nem sok (mihez képest) sorozatot nézek.

Pl. anno, az HBO-féle Róma és a BBC-féle Sherlock között nem emlékszem, hogy epizódról-epizódra követtem volna sorozatot (persze, a tévében láttam pl. némi Helyszínelőket, Gyilkos elméket, Döglött aktákat, Nyomtalanult, Poirot-ot, Született feleségeket, de nem folyamatában, csak agyzsibbasztásként alkalmanként egy-egy epizódot).

Amiket az elmúlt pár évben végignéztem:

- 13 Reasons Why 1. évad (1. epizódjának kb. 5 percre volt szüksége, hogy megfogjon...)

- Agymenők

- Anne with an "E" 1. évad

- IT Crowd

- Modern család

- Murdoch nyomozó rejtélyei

- Riverdale 1. évad

- Stranger Things 1. évad

- The End of the F***ing World.

Amikbe az elmúlt pár évben bekekezdtem, de jellemzően 1-2 rész után kaszáltam:

- Altered Carbon

- American Gods

- Atypical

- A S.H.I.E.L.D. ügynökei

- Black Mirror

- BSG (haver miatt végigszenvedtem az 1. évadot)

- Everything Sucks

- Freaks and Geeks

- Good Places

- Jessica Jones

- Love

- Mr. Robot

- Philip K. Dick's Electric Dreams

- Shadowhunters

- Spartacus

- Star Trek: Discovery

- The Alienist

- The Expanse

- Walking Dead

Amik függőben vannak:

- 13 Reasons Why 2. évad 1. részét láttam eddig csak

- Riverdale 2. évadból van még 4 rész hátra (de nehezen szánom rá magam)

- Stranger Things 2. évad 1. részét láttam eddig csak

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

5 hours ago, Lemmy9 said:

Én is hiányolom, remélem nincs gond, csak megunta a fórumot. Megpróbálok írni neki.

Én sokszor elgondolkodtam rajta, miért jó neki itt lenni. Hisz a filmek úgyis rém gyengék, a projektort meg kb. bekapcsolni se érdemes lassan semmiért.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

45 minutes ago, Aszpirin said:

Az a bajom, egy kezemen majdnem meg tudom számolni, hogy az elmúlt kb 2 évben hány olyan sorozatot láttam, amelynél már a bevezető epizód villantott nekem valamit.

Én hozzá tenném még a mr. Robotot, az Ash vs Evil Dead-t.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

3 órája, Csutka írta:

De most itt van Scaurus, Aszpirin és Bitrograde, akik egy kis "vége a világnak, mert csak kommersz filmekről van szó" ebben a topikban - átvették az irányítást.

Á, dehogy Asszem az én “bűnöm itt az volt, hogy forszíroztam azt a kérdést, hogy mit nevezünk művészfilmnek. Ez egy jó vitatalajnak bizonyult, amiből - hála a nálam a témához jobban értőknek - én sokat tanultam, és főleg meglett a művészfilm számomra legértelmezhetőbb definíciója.

Az az elméletem viszont, hogy itt elég sokan vannak, akik - a komoly házimozi-rendszerük okán - elsősorban preferálják azokat az alkotásokat, amelyek hangilag is megdolgoztatják mind az 1000 Wattot, amire képes a redszerük - és ezt teljesen meg tudom érteni. Az elmúlt két hétben ugyanis itt vendégeskedett a 77 éves édesanyám, aki Erdélyben él (én is Erdélyben születtem) és nagyon nehezményezte, hogy nem tud elég időt együtt tölteni a fiával... ezért kivettem két szabadnapot is, hogy együtt lehessünk. Viszont ő nagyon fájdalmasan mozog már sajnos, ezért az együtt töltött idő leginkább arról szólt, hogy elvittem őt autóval ide-oda, beszélgettünk nagyokat... és az idő többi részében megnéztünk néhány filmet, szigorúan az ő ízlését követve. Kifejezetten érdekes volt a több mint háromórás Elfújta a szélt végignézni az Atmos-os rendszeren - mono hanggal  Viszont az is sikerélmény volt számomra, hogy a Keresztapára (amit én is élvezettel néztem meg talán már ötödszörre életemben) - azt mondta: “nagy film volt”. Azért egy 77 évestől ez nem semmi. Az Életben maradtak-ra is nagyon jó kritikát mondott... ami azért őszintén meglepett, lévén elég kényes témáról szó, illetve tekintettel arra, hogy anyukám nagyon vallásos. A Casablancára - én szeretem - azt mondta “nézhető volt”. Az újabb filmek közül a Szövetségeseket néztük meg (Brad Pitt + Marillon Cotillard, szerintem remekmű), nagyon tetszett neki is.... Amikor a hangélményre rákérdeztem... hát nagyjából hidegen hagyta. Őt nem ez érdekli egy filmben, nálam ez is fontos.

Na a fentiek egyike sem művészfilm.

Apropó, nemrég beszereztem korongon az In the Heart of the Sea-t Atmos hanggal (2ezer forint a MediaMarkt-ban, az Atmos miatt vettem meg)... a film maga olyan, amilyen, egy egyszer végignézhető és élvezhető kalandfilm, az Atmos hang viszont remek! 

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

10 hours ago, lehoako said:

Little Britain megvan? Ezt még én is láttam :-))). Nekem is való, szó se róla...

Ennyit tudok belőle: Looking to my eyes, looking to my eyes, don't loooking around the eyes! Vagy valami ilyesmi..

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

11 hours ago, Csutka said:

Megadnád PÜ-ben a feleséged/barátnőd számát? 

Csak pár "infót" szeretnék neki elmondani. Biztosan örülni fog neki!

Azt hittem hirtelen a szomszédasszonyét!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

3 órája, scaurus írta:

Azt már korábban is írtam, hogy egy sorozat bevezető epizódjának nagyon kell villantson nekem valamit, fogjon meg valamivel, mert jó, közepes, szódával elmegy sorozatokkal nem hogy Dunát, de  Río de la Platát lehet rekeszteni, s ha ilyeneket is néznék, napi 25 óra se lenne elég...

Az a bajom, egy kezemen majdnem meg tudom számolni, hogy az elmúlt kb 2 évben hány olyan sorozatot láttam, amelynél már a bevezető epizód villantott nekem valamit. Hirtelen a Mozart in the Jungle és a The Man in the High Castle és a Westworld jut eszembe, valamint a 3% és persze a Trónok Harca 7. évadja... és talán, de nagyon talán az Altered Carbon. Utóbbi főleg a képi világa és a nagyon jó hang miatt tetszett meg rögtön az elején (a Netflix 4k-ban adja Dolby Visionnel, nálam ezek mennek, de sajnos csak DD+-ban tudom max streamelni, de úgy is nagyon jó volt a hang). Ami érdekes, hogy ezek jó részét (kivéve a Trónok Harcát és az Altered Carbon-t) nem bírtam teljesen végignézni. A Mozart in the Jungle-t már a 3. évadban untam, a 4 évadot meg az első rész után feladtam. A The Man in the High Castle első évadját végignéztem, a második már nem érdekelt... A Westworld végül számomra egy szenvedés lett, az első évad végéig sem jutottam el. A 3% második évadját szintén feladtam... 

Viszont ott van a The Expanse, amit elsőre a 3-4. epizód után feladtam, aztán kb fél évre rá adtam neki még egy esélyt, és kiderült, hogy csak nehezen indul be, de a folytatás nagyon nem gyenge... a második évad pedig még az elsőt is egy nagyságrenddel übereli. Kár hogy egy-két kivétellel nagyon gyenge a casting, de még így is számomra az évtized sci-fi-sorozata... Hasonlóan jártam a The End of the Fucking World-del, amit két három réz utan elkezdtem imádni... Illetve a 13 Reasons Why is talán a második-harmadik rész után jött be... Meg az Atypical. A 13 Reasons Why második évadját viszont hetekig tartott nekem végigszenvedni... és NEM. Akinek tetszett az első évad, az a másodikat szerintem NE nézze meg. 

Korábban ilyen “azonnal bejövős” a The Suits volt, annak minden évadját végig tudtam élvezni, meg persze a Trónok Harca mindegyik évadja...

A tegnap este keresgéltem, hogy mit tudnék nézni, elkezdtem az itt-ott egekig dícsért The Crown-t, eljutottam György király haláláig, és már látom, hogy onnan kedve unom.... Addig sem volt nagy durranás. 

Szóval ajánlj kérlek nyugodtan olyant, ami Neked egyből bejött, csak ne legyen zombis, vámpíros-vérfarkasos, szuperhősös-mutánsos, anime, és horror, mert ezeket műfajilag nem szeretem.

Egyébként nem tudom, talán nem esett még szó itt a 3%-ról, egy brazil hard scifi-sorozat, nekem nagyon tetszett az első évad, azt ajánlom csekkolni legalább.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

17 minutes ago, scaurus said:

Pont azt tettem szóvá korábban, hogy filmes körökben Dwayne Johnson nevének nem ismerete is hiányosság.

Érdekes ez, mert mindkét tábornak valahol sértő a másik tudatlansága. Legyen az művészfilmes rendező, vagy éppen a szikla nem ismerése. Lehet nem vág ide, de néha nagyokat tudok mosolyogni. Amikor egyébként hozzám képest hatalmas műveltségű,  tudású emberek megakadnak számomra, de néha egy 6 éves gyereknek is könnyű kérdésen mondjuk egy kvíz műsorban. Halál triviális kérdésen buknak, amivel naponta találkozik az átlagember. 

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”