Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Arany Kutya
- Újonc fórumos
- Értékelés: 3
7 perce, Csutka írta:
Mi fogott meg benne?
Nekem be van készítve már régen, de még nem kezdtem el.
A kölcsönzőben is elég népszerű. Pontosabban egyre népszerűbb. Talán a Westworld vezet, de a top5-ben biztosan benne van.
A Westworld hatalmas csalódás lett számomra. Még nézem, de kezdem elengedni...
Westworld szerintem nagyon jó,kár hogy rövid.A drotot nézem most nem rossz.ajánlom
1 órája, -KP- írta:
Én azt tudom, hogy csütörtökönként sietek haza melóból, hogy megnézhessem az aktuális részt, ezt pedig nem sok sori mondhatja el magáról.
De azt tudom, hogy kedvenc sorozataim nagy része olyan volt, hogy nem igazán adta az első pár rész. A BSG elejét szenvedve néztem kb. Hannibal dettó. Utólag azt mondom, milyen jó döntés volt, hogy nem adtam fel az elején.
Mi fogott meg benne?
Nekem be van készítve már régen, de még nem kezdtem el.
A kölcsönzőben is elég népszerű. Pontosabban egyre népszerűbb. Talán a Westworld vezet, de a top5-ben biztosan benne van.
A Westworld hatalmas csalódás lett számomra. Még nézem, de kezdem elengedni...
3 minutes ago, Arany Kutya said:
Tudnátok segíteni??amiben volt a vihar
Ez az X-men első része, Vihar a többi részben is szerepel.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
1 órája, bitrograde írta:
Közben eszembe jutott, hogy én is találkoztam olyan sorozattal, amit hasonló morális felindulásból hagytam abba egyetlen epizód után, mint csutka. Ez a sorozat Black Mirror volt az, de nem az vágta ki a biztosítékot, hogy
Tartalom elrejtése
az első részben a brit miniszterelnöknek élő egyenes adásban kell egy birkát meghágnia
, hanem hogy a készítők fennen hangoztatott szándéka szerint az lett volna a cél, hogy "görbe tükröt" tartsanak a társadalmi fejlődés irányainak, de azt éreztem, hogy csak a kortárs szorongásokat akarják meglovagolni, és ezeken a szorongásokon akarnak kasszírozni.
Birkával még light-os lett volna. Disznó volt az!
Ja, már írta más...
- Arany Kutya
- Újonc fórumos
2 órája, Arany Kutya írta:
megkerestem! ennek mi a címe?
Tudnátok segíteni??amiben volt a vihar
1 órája, scaurus írta:
[off] http://unciklopedia.org/wiki/R%C3%A9zfasz%C3%BA_bagoly [/off]
Ez az ótvar időjárás lelombozott ma , de ettől visszaállt a lelki békém és a jókedvem!
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
27 minutes ago, Lemmy9 said:
Disznót
Éhes makk disznókat álmodik.
Mondom én, hogy az amerikai piacra akartak betörni. Rendes brit birkával...
2 minutes ago, scaurus said:
Több embert ismerek, aki a bevezetőt a hobbitokról annyira elunta, hogy a partiig el sem jutott.
Én se akarok meggyőzni senkit, van elég sorozat, mindenki kiválasztja, hogy mit néz, oszt' csók.
(Én viszont már öreg és türelmetlen vagyok, részenként nem nézek sorozatot, összevárom, amíg az összes rész kijön és majd abban a tempóban nézem, amiben én akarom és nem ahogy adják.)
Nekem erkölcsi kifogásom nem volt, de 2 rész után feladtam a sorozatot, annyira érdektelen, unalmas, szájbarágósan didaktikus volt a megtekintett 2 rész, hogy a falat kapartam tőle.
Szerintem nem csak didaktikus, hanem inkább álszent és képmutató. De ezen nem veszünk össze.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
29 perce, -KP- írta:
...
Ez kb. olyan mint a Gyűrűk urát abbahagyni mert nem tetszik az eleje mondjuk Bilbó partijáig.
...
De nem meggyőzni akarlak. Őszintén magasról teszek rá ki nézi és ki nem. Én azt tudom, hogy csütörtökönként sietek haza melóból, hogy megnézhessem az aktuális részt, ezt pedig nem sok sori mondhatja el magáról.
...
Több embert ismerek, aki a bevezetőt a hobbitokról annyira elunta, hogy a partiig el sem jutott.
Én se akarok meggyőzni senkit, van elég sorozat, mindenki kiválasztja, hogy mit néz, oszt' csók.
(Én viszont már öreg és türelmetlen vagyok, részenként nem nézek sorozatot, összevárom, amíg az összes rész kijön és majd abban a tempóban nézem, amiben én akarom és nem ahogy adják.)
16 perce, bitrograde írta:
Közben eszembe jutott, hogy én is találkoztam olyan sorozattal, amit hasonló morális felindulásból hagytam abba egyetlen epizód után, mint csutka. Ez a sorozat Black Mirror volt az.
...
Nekem erkölcsi kifogásom nem volt, de 2 rész után feladtam a sorozatot, annyira érdektelen, unalmas, szájbarágósan didaktikus volt a megtekintett 2 rész, hogy a falat kapartam tőle.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
8 minutes ago, bitrograde said:
Közben eszembe jutott, hogy én is találkoztam olyan sorozattal, amit hasonló morális felindulásból hagytam abba egyetlen epizód után, mint csutka. Ez a sorozat Black Mirror volt az, de nem az vágta ki a biztosítékot, hogy
Hide contents
az első részben a brit miniszterelnöknek élő egyenes adásban kell egy birkát meghágnia
, hanem hogy a készítők fennen hangoztatott szándéka szerint az lett volna a cél, hogy "görbe tükröt" tartsanak a társadalmi fejlődés irányainak, de azt éreztem, hogy csak a kortárs szorongásokat akarják meglovagolni, és ezeken a szorongásokon akarnak kasszírozni.
Little Britain megvan? Ezt még én is láttam :-))). Nekem is való, szó se róla...
- bitrograde
- Beköltözött
Spoiler
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
4 hours ago, scaurus said:
Engem se tudtok meggyőzni, hogy pl. a The Expanse jó, mert (nekem legalábbis) nem az.
Múltkor kérdeztem egy ismerősöm. Azt mondta nem tetszett neki az első rész, nem nézte tovább. A legénység 90%-a elpusztul a rész végén, és onnantól indul be az egész. Ez kb. olyan mint a Gyűrűk urát abbahagyni mert nem tetszik az eleje mondjuk Bilbó partijáig.
Aztán azt is mondta, hogy gyengék a színészek. Ja, a főhőst James Holdent alakító színész az, meg a marsi pilótát alakító Cas Anvar is az, szerintem ezt nem is vitatjuk. de egyre több jó színész csatlakozik idővel. A sztori pedig szépen halad.
A sori eleje kb. a bevezető bevezetőjének a bevezetője, szóval itt abbahagyni igazi facepalm. A könyvet olvasók azt mondják, hogy még csak most fognak jönni az igazi jelentős események pedig a film már a harmadik kötetet kezdte el feldolgozni.
Mellesleg szakértők mondták, hogy ritkaság számba megy, mennyire jól képernyőre viszik a könyv tartalmát, mert ugye a könyves adaptációk nagy része elég gyengére sikerül. Persze nem követi 100%, szóval még a könyvet olvasóknak is érdemes nézniük.
De nem meggyőzni akarlak. Őszintén magasról teszek rá ki nézi és ki nem. Én azt tudom, hogy csütörtökönként sietek haza melóból, hogy megnézhessem az aktuális részt, ezt pedig nem sok sori mondhatja el magáról.
De azt tudom, hogy kedvenc sorozataim nagy része olyan volt, hogy nem igazán adta az első pár rész. A BSG elejét szenvedve néztem kb. Hannibal dettó. Utólag azt mondom, milyen jó döntés volt, hogy nem adtam fel az elején.
58 perce, Lemmy9 írta:
A rézf@aszú bagoly tudod ki volt? * Nem mondanám hősnek de legyen. Az ellenség meg a szipolylidérc
*A házhozmenő "doki" aki a kaparást csinálta egy rézkampóval a nőknek.
[off] http://unciklopedia.org/wiki/R%C3%A9zfasz%C3%BA_bagoly [/off]
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- bitrograde
- Beköltözött
Az biztos megvolt, hogy:
A férj és a feleség, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba, és hogy feldobják hanyatlóban lévő szexuális életüket, megegyeznek benne, hogy mindketten leírják egy-egy lapra annak az öt embernek a nevét, akivel szívesen lefeküdnének. Így is tesznek.
Először a férj kezdi a nő találomra összeállított listáját olvasni:
1. Brad Pitt
2. George Clooney
3. Orlando Bloom
4. Idris Elba
5. Daniel Craig
Aztán jön a férj listája:
1. a húgod....
1 órája, MGMART írta:
Nekem a Fekete párduc kapcsán az jutott eszembe, hogy meg lehetne csinálni pár magyar vonatkozású szuperhősfilmet. Pl. A Rézfa@ú Bagoly , Kapanyányi Monyó meg ehhez hasonlók
Innen is lehet válogatni (három szám jelent meg, ha minden igaz):
http://magyarszuperhos.hu/
38 perce, Csutka írta:
Még iszonyatosan sok kaland vár rád és felejthetetlen percek!
Biztosan nem tudod, de ez a Fekete Párduc a Fantasztikus Négyes tagja lett egy időben Az X-Men egyik szereplőjével Viharral együtt.
De volt pl. Fantasztikus Négyes az X-Men ellen is képregényben.
Ezek teljesen kiaknázatlan területek még filmen.
Szuper, ugye????
Igen.
Ahogy te is utalsz rá, a Marveltől és DC-től 80 év képregénytermése vár megfilmesítésre, így az eddig filmek még a jéghegy csúcsának is csak szilánkjait kapirgálták meg az eddigi filmek.
Sok elmebaj is van köztük, van, amit komolyan gondolnak, van tényleg csak paródia, pl. egy másik fórumon nemrég hivatkoztak erre: "Peter Porker, the Spectacular Spider-Ham"
Mondjuk én egy jó Usagi Yojimbo, illetve Okko filmre/sorozatra vevő lennék.
- Arany Kutya
- Újonc fórumos
megkerestem! ennek mi a címe?
Éppen most, Lemmy9 írta:
Igen szupi.
Nem tudtam, és köszönöm. Így über izgalmas - mondjuk eddig is az volt - de egy újabb szintre emelkedett az izgalom és a kalandok sokasága, és a színes egyéniségek kifogyhatatlan tárháza is rendkívül izgatottá tesz, nap mint nap.
Ez a Vihar szerintem a kedvencem lesz, látatlanban és hallatlanban is.
Ne már!
Halle Berry volt Vihar! Így sem ugrik be?
17 perce, TSanyi írta:
Bezzeg a csinos szomszédasszonyé...!!! Pedig ő is valakinek az anyukája, és az az illető nem kíváncsi rá, hiába próbálnám meggyőzni milyen izgató lehet...
Megadnád PÜ-ben a feleséged/barátnőd számát?
Csak pár "infót" szeretnék neki elmondani. Biztosan örülni fog neki!
40 perce, Lemmy9 írta:
Igen, az a minőség védjegye, és alig várom az újabb fergeteges kalandokat a hősőkkel és a barátaikkal, hogy megmentsék a világot a gonosz és rettenetes zsiványoktól.
Még iszonyatosan sok kaland vár rád és felejthetetlen percek!
Biztosan nem tudod, de ez a Fekete Párduc a Fantasztikus Négyes tagja lett egy időben Az X-Men egyik szereplőjével Viharral együtt.
De volt pl. Fantasztikus Négyes az X-Men ellen is képregényben.
Ezek teljesen kiaknázatlan területek még filmen.
Szuper, ugye????
48 minutes ago, bitrograde said:
Ennek örültem kicsit, ha nem baj.
Miért lenne baj, örúlók ha örúlsz!
Reméljúk élün egészségben évszázadokat hogy megtetszenek olyan dolgok amik per pillanat nem (idővel formálódó izlésünk miatt).
Pl. a Geurnica-t akkor sem raknám ki a nappaliba ha végig olvasnám Spanyolország teljes történelmét öskortol napjainkig.
Attól hogy utánaolvasok hogy a brokkoliban mennyi ásványanyag, nyomelem van, és a hölgyek mennyire szeretik még nem változik meg az izlésem, és nem fogom kétpofára zabálni.
Abban igazad van hogy máshogy tudunk beszélgetni egy témáról ha jártasak vagyunk benne.
Az hogy egy film, vicc, könyv, akármi kinek hogy tetszik fúgg/het a tudásától, hangulatától, inteligeciájától, etnikai, vallási, nemi hovatartozásától is. Hiszen ami az egyiknek vicces amásikat esetleg sérti.
Sok mindenben strucc politikát folytatunk, és nem akarunk tudomást venni ( ezért nem akarjuk a vásznon látni)., pedig tisztában vagyunk vele hogy az élet része, ilyen kegyetlen a világ. Pl.: ilyen téma szüleink szexuális élete, a gondolatot is elhesegeti az ember nem hogy belegondoljon.
Bezzeg a csinos szomszédasszonyé...!!! Pedig ő is valakinek az anyukája, és az az illető nem kíváncsi rá, hiába próbálnám meggyőzni milyen izgató lehet...
Szerintem sokminden nézőpont kérdése és nem mindenkinek fér bele ugyan az az életébe, erkölcséve, izlésébe.
Szigorúan SZVSZ!!!!
22 perce, Lemmy9 írta:
Igen, az a minőség védjegye, és alig várom az újabb fergeteges kalandokat a hősőkkel és a barátaikkal, hogy megmentsék a világot a gonosz és rettenetes zsiványoktól.
Nekem a Fekete párduc kapcsán az jutott eszembe, hogy meg lehetne csinálni pár magyar vonatkozású szuperhősfilmet. Pl. A Rézfa@ú Bagoly , Kapanyányi Monyó meg ehhez hasonlók
- Arany Kutya
- Újonc fórumos
12 perce, Lemmy9 írta:
Szerintem
Szerintem is!Marvel!!
- Arany Kutya
- Újonc fórumos
Sziasztok ! Szerintetek?Jónak tűnik!
- bitrograde
- Beköltözött
1 hour ago, TSanyi said:
Ahogy Lemmy szokta írni, izlésről nem vitatkozunk... hiszen úriemberek vagyunk!
Szerintem senkire nem kell ráeröltetni az izlésünket( nem is igazán lehet), itt elmondhatja bárki hogyan vélekedik a dolgokról.
Ha közben olvas olyat amit elfogad, átgondol, ezáltal megváltozhat a véleménye, de ez ritkán sikerül egy film megítélésében, hiszen ez vagy tetszik vagy nem. Nem szükséges feltétlen előzetes ismeret, tudás ennek megítéléséhez. Szemben pl. egy elektromos autó előnyeiröl/ hátrányairól. Hiszen itt elképzelhető hogy nem tudott "mindent" a témáról, és a fórum olvasás után másképp fog vélekedni a dologról.
Szerintem pedig pont ez lenne a lényeg: hogy az ember meghallgassa mások véleményét, átgondolja azt. Az ízlés nem velünk született képesség, formálódott és formálható (néhány századdal előtt ezt esztétikai nevelésnek hívták). Minden kulturális termék befogadásához szükség van előzetes tudásra és ismeretre, különben nehezen nevezhető befogadásnak a folyamat, és inkább csak átfolyik a szer az emberen. Valami fogalma csak kell legyen az embernek arról, amit néz, olvas. Ízlést ráerőltetni senkire sem lehet, de ha legalább megnéztük ugyanazt a filmet, sorozatot, akkor van esélye a beszélgetésnek. Mindenesetre több, mint ha csak egymás véleményéről nyilvánítunk véleményét. Ennek örültem kicsit, ha nem baj.
40 minutes ago, scaurus said:
Egyik sem.
Pusztán olvasok képregényeket is, de nem vagyok elfogult rajongó, így meglátom a hibákat is.
Reveal hidden contents
Természetesen nem öli meg.
Számos fórumon tapasztalom, hogy mindenki hajtogatja a magáét (mint én is), de a másikat nemigen tudja és/vagy akarja meggyőzni.
Engem se tudtok meggyőzni, hogy pl. a The Expanse jó, mert (nekem legalábbis) nem az.
Ahogy Lemmy szokta írni, izlésről nem vitatkozunk... hiszen úriemberek vagyunk!
Szerintem senkire nem kell ráeröltetni az izlésünket( nem is igazán lehet), itt elmondhatja bárki hogyan vélekedik a dolgokról.
Ha közben olvas olyat amit elfogad, átgondol ezáltal megváltozhat a véleménye, de ez ritkán sikerül egy film megitélésében, hiszen ez vagy tetszi vagy nem. Nem azükséges feltétlen előzetes ismeret, tudás ennek megitéléséhez. Szemben pl. egy elektromos autó előnyeiröl/ hátrányairól. Hiszen itt elképzelhető hogy nem tudott "mindent" a témáról, és a fórum olvasás után másképp fog vélekedni a dologról.
10 órája, lehoako írta:
...Te amúgy valami ilyen vizuális connoisseur vagy? Csak nem bölcsész?
Egyik sem.
Pusztán olvasok képregényeket is, de nem vagyok elfogult rajongó, így meglátom a hibákat is.
8 órája, Csutka írta:
...Két részt csak azért néztem meg, mert 20 perces volt egy és gondoltam a másodikban a gyerek megöli a lányt...
Természetesen nem öli meg.
7 órája, bitrograde írta:
Azt azért el kell mondjam, hogy azt nagon becsülöm, hogy nem mások véleményére adva írtad le a sorozatot, s adtál ennek fennen hangot, hogy jó pontokat szerezz egyeseknél, hanem tettél vele egy próbát, és vállaltad, te totál másképp látod, mint akik itt eddig írtak róla. Így kezdődik a párbeszéd.
A süketeké.
Ez nem Csutkának szól, hanem a netes kommunikációnak.
Számos fórumon tapasztalom, hogy mindenki hajtogatja a magáét (mint én is), de a másikat nemigen tudja és/vagy akarja meggyőzni.