Ezt értettem importálás alatt, de talán nem ez volt a megfelelő szó.Cinemadness írta: ↑2019.03.25., hétf. 13:23Tehát minden film külön mappában + 1 db .nfo-val és poster/fanart képpel, akkor ne írjatok át semmit, és még importálni sem feltétlenül kell, mert reinstall után Video forrás hozzáadáskor (bepipálva: filmcímnek megfelelő találatok külön mappákban) egyszerűen felépíti magát újra, ilyen egyszerű.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11164
- Kapcsolat:
Re: Htpc (Home Theatre PC)
Közben máshonnan is ugyanezt az infót kaptam. Így fogok eljárni.Cinemadness írta: ↑2019.03.25., hétf. 13:23Tehát minden film külön mappában + 1 db .nfo-val és poster/fanart képpel, akkor ne írjatok át semmit, és még importálni sem feltétlenül kell, mert reinstall után Video forrás hozzáadáskor (bepipálva: filmcímnek megfelelő találatok külön mappákban) egyszerűen felépíti magát újra, ilyen egyszerű.
Annyit hozzátennék, hogy a film mappa alapból tartalmaz nálam egy nfo fájlt, melyben a film jellemzői (hang, kép tulajdonságok) vannak. Ezeket mind átneveztem *.nfo-ról *.nf-re. Ha nem tettem volna, exportáláskor ez a fájl felülíródna. Nem elegáns megoldás, de egyszerű és jobb nem jutott eszembe.
éppen tegnap toltam újra, és megvoltam minden beállítással együtt, 20perc alatt..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Cinemadness
- Nincs visszaút

- Értékelés: 113
Ha valóban így építetted fel az exportálást: "Én exportáltam könyvtáranként külön-külön a teljes adatbázist"...
Tehát minden film külön mappában + 1 db .nfo-val és poster/fanart képpel, akkor ne írjatok át semmit, és még importálni sem feltétlenül kell, mert reinstall után Video forrás hozzáadáskor (bepipálva: filmcímnek megfelelő találatok külön mappákban) egyszerűen felépíti magát újra, ilyen egyszerű.
Nyilván többféle tárolási módszer és létezik, mint több HDD, vagy teljes adatbázis NAS-on, s ezzel együtt import és export, de fenti példához ez a legegyszerűbb.
Fish: Pont az audio+video problémák szűnnek meg akár az említett külső lejátszókkal, mert azok évek óta 100%-ban hibamentesen, tökéletesen működnek. Ha a Kodi szimpla frontend, gyakorlatilag beállítás után semmilyen piszkálást nem kívánnak, mennek együtt az idők végezetéig.
Persze ebbe az idillbe most csúnyán beleszólt a 4k UHD, de legfőképp a HDR áthaladás és tone mapping, mivel GPU és driverek, illetve megjelentőként számos eltérő setup hoz csak jónak mondható megoldást.
Tehát minden film külön mappában + 1 db .nfo-val és poster/fanart képpel, akkor ne írjatok át semmit, és még importálni sem feltétlenül kell, mert reinstall után Video forrás hozzáadáskor (bepipálva: filmcímnek megfelelő találatok külön mappákban) egyszerűen felépíti magát újra, ilyen egyszerű.
Nyilván többféle tárolási módszer és létezik, mint több HDD, vagy teljes adatbázis NAS-on, s ezzel együtt import és export, de fenti példához ez a legegyszerűbb.
Fish: Pont az audio+video problémák szűnnek meg akár az említett külső lejátszókkal, mert azok évek óta 100%-ban hibamentesen, tökéletesen működnek. Ha a Kodi szimpla frontend, gyakorlatilag beállítás után semmilyen piszkálást nem kívánnak, mennek együtt az idők végezetéig.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Nekem ez még soha nem sikerült ilyen egyszerűen, mindig importálni kellett a filmeket, de már rutinosan átírkáltam az infókat a filmek állományában, így pár perc alatt megvagyok vele új telepítésnél.dhcodoki írta: ↑2019.03.25., hétf. 09:23Nemsoká cserélném a hardverszettet a gépben. Ti hogy oldottátok meg a Kodi-s adatbázis költöztetését?
Én exportáltam könyvtáranként külön-külön a teljes adatbázist. Mindegyik film mellé létrejött egy nfo fájl, mely tartalmazza az adott film adatait. Gondolom a hardver összeállítás és szoftveres telepítések után, csak importálni kell a filmeket és minden visszaáll a régire. Nem csináltam még ilyet, szerintetek működni fog?
Nemsoká cserélném a hardverszettet a gépben. Ti hogy oldottátok meg a Kodi-s adatbázis költöztetését?
Én exportáltam könyvtáranként külön-külön a teljes adatbázist. Mindegyik film mellé létrejött egy nfo fájl, mely tartalmazza az adott film adatait. Gondolom a hardver összeállítás és szoftveres telepítések után, csak importálni kell a filmeket és minden visszaáll a régire.
Nem csináltam még ilyet, szerintetek működni fog?
Én exportáltam könyvtáranként külön-külön a teljes adatbázist. Mindegyik film mellé létrejött egy nfo fájl, mely tartalmazza az adott film adatait. Gondolom a hardver összeállítás és szoftveres telepítések után, csak importálni kell a filmeket és minden visszaáll a régire.
Nem csináltam még ilyet, szerintetek működni fog?
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Nem kétséges, nem is azért mondtam, te tudod milyen a viszonyom a PC-vel.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Már le is kaptam, köszi
Ugyan ,lehet szívni bármivel ami nem pc.. ettől én nem esek kétségbe..szeretem a kihívásokat
igen tudom, de eddig fent volt a telepíthetők között, most már ott sincs..
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Amit nem lehet megoldani másfél óra alatt a PC-k környékén, azzal nem is igazán érdemes foglalkozni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Nem tudom, újat mondok-e vele, de a Confluence felület egy ideje már nincs a gyári csomagban, külön kell felpakolni. Én is ezt használom egyébként és szintén pislogtam, mikor nem találtam telepítés után.Fish írta: ↑2019.03.23., szomb. 18:33elvagyok a 17.6-al ,szóval nem parázom, működik jól.. csak minap ,eltűnt egy kedvelt skin és nem bírok rájönni miért.. előző nap még volt ,most már nincs.. felraktam kíváncsiságból a 18-at majd konstatáltam,hogy nincs dsplayer ,visszadobtam a 17.6 ot és azóta nem jön elő az a skin: Confluence.
Ha te szívsz vele, én biztos megörülnék, és szétverném másfél óra múlva.Fish írta: ↑2019.03.23., szomb. 18:33elvagyok a 17.6-al ,szóval nem parázom, működik jól.. csak minap ,eltűnt egy kedvelt skin és nem bírok rájönni miért.. előző nap még volt ,most már nincs.. felraktam kíváncsiságból a 18-at majd konstatáltam,hogy nincs dsplayer ,visszadobtam a 17.6 ot és azóta nem jön elő az a skin: Confluence.. lehet tolok egy tiszta installt ,és akkor meglelem.. ami még érdekes ,hogy mostanában csinált olyat ,hogy látszólag minden fasza ,de mikor elindítottam egy filmet,hang volt de valahol a háttérben indult a kép, az istennek nem bírtam rájönni miért, aztán toltam rá egy gyors kodi installt és mint ha mi sem történt volna működött.. vannak ilyen bug-ok és ezek zavarnak..de persze együtt élhető ,ha néha hozzá kell nyúlni
ingyenes ,egy szavam sem lehet rá.. Jriver-t próbáltam anno ,buta a kereső része.. szarul dobja be a boritókat és nem is tetszik a felület, persze nagy mélységekbe nem mentem bele..lehet ,hogy fasza lenne..zenére azt tudom ,hogy kiváló..
![]()
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
elvagyok a 17.6-al ,szóval nem parázom, működik jól.. csak minap ,eltűnt egy kedvelt skin és nem bírok rájönni miért.. előző nap még volt ,most már nincs.. felraktam kíváncsiságból a 18-at majd konstatáltam,hogy nincs dsplayer ,visszadobtam a 17.6 ot és azóta nem jön elő az a skin: Confluence.. lehet tolok egy tiszta installt ,és akkor meglelem
.. ami még érdekes ,hogy mostanában csinált olyat ,hogy látszólag minden fasza ,de mikor elindítottam egy filmet,hang volt de valahol a háttérben indult a kép, az istennek nem bírtam rájönni miért, aztán toltam rá egy gyors kodi installt és mint ha mi sem történt volna működött.. vannak ilyen bug-ok és ezek zavarnak..de persze együtt élhető ,ha néha hozzá kell nyúlni
ingyenes ,egy szavam sem lehet rá.. Jriver-t próbáltam anno ,buta a kereső része.. szarul dobja be a boritókat és nem is tetszik a felület, persze nagy mélységekbe nem mentem bele..lehet ,hogy fasza lenne..zenére azt tudom ,hogy kiváló.. 
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Igazán nincs mit. Külső playa integrálása verziófüggetlen. HC és BE népszerű, BD3D iso-ra ált PDVD, és természetesen fájlokra szabva egyszerre több lejátszó is behívható. Bökkenőt a távirányítás jelentheti, ha például mobilt/tabletet kedvelsz, akkor értelemszerűen nehezebb szabályozni egyetlen eszközzel a frontend és behívott lejátszót (bill vagy MCE táv egyszerűbb). Ha egyelőre minden OK, nem feltétlen kellene váltanod 17-es DS-ről. Illetve JRiver lehet önálló megoldás madvr alapú lejátszóként, de MediaPortal 1 is opció.
Értem, köszi a választ!
MPC-HC-t használnak a 18-ba? vagy van valami más jófajta cucc esetleg? köszi
MPC-HC-t használnak a 18-ba? vagy van valami más jófajta cucc esetleg? köszi
- Cinemadness
- Nincs visszaút

A DS Kodi hobbi projekt volt, így erre a kérdésre csak maga a fejlesztője tudna választ adni. Sokszor temették, aztán csak jött az új verzióval, most azonban eléggé borús a hangulat, hogy valóban nem lesz többé. Jelenleg adakozni próbálnak, csak valaki csinálná meg.
Ahhoz képest mennyien szeretik, a hivatalos Kodi részéről több mint a furcsa a merev elutasítás hasonló külső szűrűs megoldásra. Igaz ugyan, hogy a Windows csak egy kis szelete a Kodinak, a LAV + madvr viszont kizárólagos. Legalábbis egyelőre, hamarosan kereskedelmi forgalomba kerül egy PC-t nélkülöző madvr "processzor", bármilyen eszköz elé-mögé rakható lesz.
Szerintem a Kodi + integrált külső player sokkal szabadabb és jobb megoldás, tehát ha valamiért nélkülözhetetlen a 18-as verzió, így még mindenki számára elérhetők a madvr és felirat szűrők. Persze megértem, hogy lejátszás közben is van igény Kodi GUI-ra, de aki nem a felületet piszkálja, maga a beolvadás megfelelő setup mellett láthatatlan.
Szerintem a Kodi + integrált külső player sokkal szabadabb és jobb megoldás, tehát ha valamiért nélkülözhetetlen a 18-as verzió, így még mindenki számára elérhetők a madvr és felirat szűrők. Persze megértem, hogy lejátszás közben is van igény Kodi GUI-ra, de aki nem a felületet piszkálja, maga a beolvadás megfelelő setup mellett láthatatlan.
hello!
a 17.6 az utolsó dsplayeres verzió? nem lesz a 18-asokban?
köszi!
a 17.6 az utolsó dsplayeres verzió? nem lesz a 18-asokban?
köszi!
- Cinemadness
- Nincs visszaút

A DTS-HD HRA fejlesztés óta semennyire, az is nagyon lassan lett rendbe rakva, de a 9-en sem vagyok már aktív tag. Legegyszerűbb ha megírod a fórumában példafilmekkel, vagy konkrétan nevcairiel-nek. Elsőre nem tudtam reprodukálni, kipróbáltam néhány filmmel és Aquaman borzalommal, aminek tisztességes TrueHD sávja van. Aztán a The Flowers Of War rögtön a főcímen akadozik. Ezzel a filmmel ki szokott jönni a hibák többsége, eleve azon ritkaságok egyike, ahol a TrueHD folyam úgynevezett Dolby TrueHD Advanced 96k Upsampling keverés.
Egyébként minden idők egyik legjobb hangú filmje, elképesztően részletes és precíz, nézd meg ha eddig kimaradt. Talán elég megemlíteni a sound designerek merrefelé dolgoztak még: A tiltott királyság, a Hős, A repülő tőrök klánja, szóval csupa 5 csillagos hangú alkotás. Kissé propaganda ízű (bár nem tudom miként lehetne a nankingi mészárlásról szóló filmet korrekten és gyomorral készíteni), Yimou Zhang csinál jobb filmeket, de nekem az egyik kedvenc moziélményem, igazán vászonra termett. És persze nem az USA-Kanada BD DTS-HD MA-val, hanem az eredeti mandarin TrueHD sávval
Szóval a 0.74-ben hozzányúltak a TrueHD bitstreamhez és elcseszték, továbbá rossz a 0.74.1 is. Nyugodtan rakd vissza a 0.73.1-et, azzal hibátlan és akár maradhat is amíg nem javítják. De nincs is olyan eget rengető update, ami miatt cserélned kéne.
Egyébként minden idők egyik legjobb hangú filmje, elképesztően részletes és precíz, nézd meg ha eddig kimaradt. Talán elég megemlíteni a sound designerek merrefelé dolgoztak még: A tiltott királyság, a Hős, A repülő tőrök klánja, szóval csupa 5 csillagos hangú alkotás. Kissé propaganda ízű (bár nem tudom miként lehetne a nankingi mészárlásról szóló filmet korrekten és gyomorral készíteni), Yimou Zhang csinál jobb filmeket, de nekem az egyik kedvenc moziélményem, igazán vászonra termett. És persze nem az USA-Kanada BD DTS-HD MA-val, hanem az eredeti mandarin TrueHD sávval
Szóval a 0.74-ben hozzányúltak a TrueHD bitstreamhez és elcseszték, továbbá rossz a 0.74.1 is. Nyugodtan rakd vissza a 0.73.1-et, azzal hibátlan és akár maradhat is amíg nem javítják. De nincs is olyan eget rengető update, ami miatt cserélned kéne.
Szeva!
Nem tudom mennyire vagy még érdekelt a Lav filterben de ha esetleg beszélsz a fejlesztőkkel megemlítenéd,hogy a 0.74.1-en akadozik a TrueHD hang. A korábbi verziókkal semmi baj nem volt de a legújabbal nem megy.
Nem tudom mennyire vagy még érdekelt a Lav filterben de ha esetleg beszélsz a fejlesztőkkel megemlítenéd,hogy a 0.74.1-en akadozik a TrueHD hang. A korábbi verziókkal semmi baj nem volt de a legújabbal nem megy.
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Ahogy Phyton is írja, semmi különös. Nem ismerem az aktivátor lelkivilágát, de nyilván leszeded, majd pl Gépházban Névjegy, Termékkulcs módosítása / Másik termékkulcs megadása és ennyi. Windows reinstall után elég ha netre mászik a masinád, automatikusan aktiválja magát. Természetesen OEM kulccsal alaplap cseréig akármeddig.
Attól függ,hogy ha csak OEM,akkor gyszeri használat,amennyiben viszont rendes serial kulcs,akkor bármennyiszer telepítheted,és mindig jó lessz hozzá a kulcs.Még a hivatalos windows oldalról sem kell,hogy letöltsd a wint,bármelyik kölcsönzőben hozzá tudsz jutni,és azt s tudod a hivatalos kulcsal aktiválni.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Oké, köszi.
És egy esetleges későbbi újratelepítéskor hogyan működik?
Leszedem a legfrissebb Wint a Microsoft oldaláról majd aktiválom ezzel a kulccsal?
Csak mert mintha olvastam volna valahol,hogy nem ilyen egyszerű. De lehet tévedek és kavarom valamivel.
És egy esetleges későbbi újratelepítéskor hogyan működik?
Leszedem a legfrissebb Wint a Microsoft oldaláról majd aktiválom ezzel a kulccsal?
Csak mert mintha olvastam volna valahol,hogy nem ilyen egyszerű. De lehet tévedek és kavarom valamivel.