Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Re: Moziszoba építés
Vagy 30% fényerő bukta (szőtt), vagy 3dB magas tartomány (mikroperforált) bukta. De a szőtt vásznak struktúrája miatt élesség vesztés is jár.
Ezek után el kell dönteni, hogy melyiket tudja kompenzálni. 250cm felett már meg kell gondolni!
Ezek után el kell dönteni, hogy melyiket tudja kompenzálni. 250cm felett már meg kell gondolni!
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
A felületi struktúra láthatatlansága és a minél jobb transzparencia képesség meglehetősen kontraproduktív. Vagy itt vagy ott, de valahol meg kell harapni az ujjad.
ScreenModigliani Velvet keret, Cinesound Wove vászon...de itt azt láttam, hogy 0.8 gain van, a Lumene eddig az ami nagyon szimpatikus
A link lemaradt.
https://www.elitescreens.eu/en/eur/scre ... abric/?p=1
https://www.elitescreens.eu/en/eur/scre ... abric/?p=1
Szerintem!
köszönöm , igen az tiszta ha távolság miatt kell a vastagság, ezért sem akartam 2,5mm2 alá menni, de azért ennyi hangszóróhoz kell pár méter kábel, mondjuk a qed xt40 ból csak a kábel lenne kb 200-250e ft., ezért elsősorban anyagi okok miatt gondoltam a vékonyabb kábelre. Közben olvastam az av.magazinos összehasonlító kábel teszteket, és mivel az LCR hangsúlyosabb mint a sorrund, ezért gondoltam h oda menjen a középkategóriás kábel. Lehet h. rosszul gondolkoztam. köszönöm a tanácsokat. Ja és igen a vászon alatt lesz az elektronika.Quetz írta: ↑2021.03.21., vas. 23:09Minden kezdő ezt rontja el, előre a drága vastagot, hátra az olcsó vékonykát. Pedig előre jöhet vékonyabb, hátra pedig a nagyobb keresztmetszetű. A hosszabb kábel ugyanis nagyobb keresztmetszetet kíván:Neger írta: ↑2021.03.21., vas. 19:43sziasztok, hangszóró kábel vásárlás elött állok, az alakuló házimozi szobába, az lcr-nek gondoltam (3db klipsch rp6000f) valami jobb kábelt, azokból nem kell hosszú pl qed xt40, viszont az oldalsó és hátsó sorrundoknak (ami még nincs de klipsch rp500m van terveben) a távolság miatt valami olcsóbb kábelt gondoltam audioquest x2, a felső athmosoknak, szintén csak előkészités pedig vagy ugyanez az audioquest , vagy esetleg még olcsóbb inakustik star 2x2,5mm. Ez így járható út? Ugyan most max 5.1 es rendszer lesz kiépítve de a kábeleket most kéne behúzni hogy, ha majd egyszer lesz több hangszóró is akkor már ne kelljen a falakat bántani. Egyáltalán érdemes drágább kábeleket megvenni, tudom ezek még alsó v. középkategóriás kábelek, de összesen szép összegek jönnek össze.
2.5mm2, 1000 forintig bezárólag bőven jó. Márkák: Qed, Kácsa, Van Damme...
A kábeleket ráérsz behúzni ha majd telepíted a hangfalakat, de becsövezni célszerű még most.
Ha Xtras5 fórumtársat már nem is érinti, de van akit érdekelhet: én a Quetz által korábban linkelt teszt alapján a Seymour center stage UF anyagát rendeltem tavaly ősszel, mivel viszonylag közelről 2,8-3 m-ről mozizok (a gyártó szerint 1,8 m-ről már nem látható a szövés mintája, ezt nagyjából megerősíthetem, az xd anyagot pedig kb. 3,3 m-től ajánlják). Képpel, hanggal elégedett vagyok, bár összehasonlítási alapom más szőtt vászonnal nincs. 110"-es képhez rendeltem a vásznat, +10 cm ráhagyással, bő 3 hét alatt megjött, 382 dollár volt a vágással, szállítással együtt, + vám, ÁFA, így kb. 150 ezerből állt meg akkori árfolyamon, ha jól emlékszem. Ehhez jött még a fenyő keret, és annak DIY szövetburkolása.
Én ilyet rendeltem, 250 széleset, nem volt 100 rongy, 3 nap alatt itt volt.
Adták hozzá a fekete hátsó szövetet is, meg valami műanyag klipszeket.
Kibontva ijesztő rongydarabnak tűnt, de a végeredmény számomra hibátlan.
Van nekik nagyon komoly szőtt áteresztő anyaguk is, de azt csak kerettel együtt adják.
Adták hozzá a fekete hátsó szövetet is, meg valami műanyag klipszeket.
Kibontva ijesztő rongydarabnak tűnt, de a végeredmény számomra hibátlan.
Van nekik nagyon komoly szőtt áteresztő anyaguk is, de azt csak kerettel együtt adják.
Szerintem!
Elengedtem a kézi dolgot, a kész vászon lesz a megoldás, azt gondoltam, hogy a kész dolog valami nagyon drága lesz, de kaptam most egy 197x350-es méretre egy 385e-res ajánlatot, ez bőven benne van abba amit elképzeltem, így az általad ajánlott gyártókkal is felveszem a kapcsolatot. Szőtt vászon lesz nálam a befutó. Köszönöm!
[/quote]
Szerintem a perforáltat inkább ne. Ha diy akarsz, vehetsz spandexet is (olcsó). Ha meg komoly anyag kell, akkor ott van pl. a Seymour (Quetz is ebből építkezett), a center stage xd anyaguk az egyik legjobb. De miért nem jó a kész vászon? Xyscreen, Grandview, Lumene, Alphaluxx stb. mind készít nem horror áron hangáteresztő vásznakat.Xtras5 írta: ↑2021.03.22., hétf. 10:20köszönöm szépen
Farkinca71 írta: ↑2021.03.22., hétf. 10:10
Hali. Itt a forumon a Szepinel szokott lenni meg maradt vaszon anyag, en is tole vettem. Ez perforalt. 3.2 meterrol nezem en nem latom a perforaciot. Meg a xyscreen-tol tudsz venni anyagot szerintem, ez szott, nalam kb ugyan ugy nezett ki mint a perforalt. 1-1.5 het alatt van itt Kinabol a vaszon, de le kell veluk beszelni hogy pontosan mit akarsz.
[/quote]
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Annyit szeretnék csak pontosítani, hogy Seymour-t néztem, de Clearpix4k-nál kötöttem ki. 3.3m távolságból néha látom a mintázatát. DIY vonalon európában még szóba jöhet a Dreamscreen V6/V7 anyaga is.-KP- írta: ↑2021.03.22., hétf. 10:26Szerintem a perforáltat inkább ne. Ha diy akarsz, vehetsz spandexet is (olcsó). Ha meg komoly anyag kell, akkor ott van pl. a Seymour (Quetz is ebből építkezett), a center stage xd anyaguk az egyik legjobb. De miért nem jó a kész vászon? Xyscreen, Grandview, Lumene, Alphaluxx stb. mind készít nem horror áron hangáteresztő vásznakat.
Vászon vásárlás elött javaslom ennek a tesztnek az elolvasását: https://www.accucalav.com/wp-content/up ... report.pdf
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Farkinca71
- Fórumlakó

- Értékelés: 274
Tessek itt van egy par ajanlat az xyscreens-tol, pm-ben kuldtem mert nem tudom hogy ide betehetem vagy sem-KP- írta: ↑2021.03.22., hétf. 10:26Szerintem a perforáltat inkább ne. Ha diy akarsz, vehetsz spandexet is (olcsó). Ha meg komoly anyag kell, akkor ott van pl. a Seymour (Quetz is ebből építkezett), a center stage xd anyaguk az egyik legjobb. De miért nem jó a kész vászon? Xyscreen, Grandview, Lumene, Alphaluxx stb. mind készít nem horror áron hangáteresztő vásznakat.Xtras5 írta: ↑2021.03.22., hétf. 10:20köszönöm szépen
Farkinca71 írta: ↑2021.03.22., hétf. 10:10
Hali. Itt a forumon a Szepinel szokott lenni meg maradt vaszon anyag, en is tole vettem. Ez perforalt. 3.2 meterrol nezem en nem latom a perforaciot. Meg a xyscreen-tol tudsz venni anyagot szerintem, ez szott, nalam kb ugyan ugy nezett ki mint a perforalt. 1-1.5 het alatt van itt Kinabol a vaszon, de le kell veluk beszelni hogy pontosan mit akarsz.
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502
DP dVision 35 WQXGA
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1713
Szerintem a perforáltat inkább ne. Ha diy akarsz, vehetsz spandexet is (olcsó). Ha meg komoly anyag kell, akkor ott van pl. a Seymour (Quetz is ebből építkezett), a center stage xd anyaguk az egyik legjobb. De miért nem jó a kész vászon? Xyscreen, Grandview, Lumene, Alphaluxx stb. mind készít nem horror áron hangáteresztő vásznakat.Xtras5 írta: ↑2021.03.22., hétf. 10:20köszönöm szépen
Farkinca71 írta: ↑2021.03.22., hétf. 10:10Hali. Itt a forumon a Szepinel szokott lenni meg maradt vaszon anyag, en is tole vettem. Ez perforalt. 3.2 meterrol nezem en nem latom a perforaciot. Meg a xyscreen-tol tudsz venni anyagot szerintem, ez szott, nalam kb ugyan ugy nezett ki mint a perforalt. 1-1.5 het alatt van itt Kinabol a vaszon, de le kell veluk beszelni hogy pontosan mit akarsz.Xtras5 írta: ↑2021.03.22., hétf. 09:23Sziasztok. Ha hangáteresztős vásznat szeretnék venni, anyagot mondjuk csak, mert házilag akarom megoldani a dolgot, akkor merre induljak, kit ajánlotok? Amennyiben van nem csak anyagra ajánlásotok, hanem kész termékre úgymond, akkor azt is szívesen veszem, köszönöm.
köszönöm szépen
Farkinca71 írta: ↑2021.03.22., hétf. 10:10Hali. Itt a forumon a Szepinel szokott lenni meg maradt vaszon anyag, en is tole vettem. Ez perforalt. 3.2 meterrol nezem en nem latom a perforaciot. Meg a xyscreen-tol tudsz venni anyagot szerintem, ez szott, nalam kb ugyan ugy nezett ki mint a perforalt. 1-1.5 het alatt van itt Kinabol a vaszon, de le kell veluk beszelni hogy pontosan mit akarsz.Xtras5 írta: ↑2021.03.22., hétf. 09:23Sziasztok. Ha hangáteresztős vásznat szeretnék venni, anyagot mondjuk csak, mert házilag akarom megoldani a dolgot, akkor merre induljak, kit ajánlotok? Amennyiben van nem csak anyagra ajánlásotok, hanem kész termékre úgymond, akkor azt is szívesen veszem, köszönöm.
- Farkinca71
- Fórumlakó

Hali. Itt a forumon a Szepinel szokott lenni meg maradt vaszon anyag, en is tole vettem. Ez perforalt. 3.2 meterrol nezem en nem latom a perforaciot. Meg a xyscreen-tol tudsz venni anyagot szerintem, ez szott, nalam kb ugyan ugy nezett ki mint a perforalt. 1-1.5 het alatt van itt Kinabol a vaszon, de le kell veluk beszelni hogy pontosan mit akarsz.Xtras5 írta: ↑2021.03.22., hétf. 09:23Sziasztok. Ha hangáteresztős vásznat szeretnék venni, anyagot mondjuk csak, mert házilag akarom megoldani a dolgot, akkor merre induljak, kit ajánlotok? Amennyiben van nem csak anyagra ajánlásotok, hanem kész termékre úgymond, akkor azt is szívesen veszem, köszönöm.
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
DP dVision 35 WQXGA
Sziasztok. Ha hangáteresztős vásznat szeretnék venni, anyagot mondjuk csak, mert házilag akarom megoldani a dolgot, akkor merre induljak, kit ajánlotok? Amennyiben van nem csak anyagra ajánlásotok, hanem kész termékre úgymond, akkor azt is szívesen veszem, köszönöm.
- Farkinca71
- Fórumlakó

A kollega emlitette azt hogy "az lcr-nek gondoltam (3db klipsch rp6000f) valami jobb kábelt, azokból nem kell hosszú pl qed xt40," ebbol en is arra kovetkeztetnek hogy a vaszon alatt lesz a technika, de egyebkent szerintem is jogos mindket felvetes.
Ha mar irtam, akkor en is ideirom hogy nekem milyen kabeleim vannak. A regi mozimban a klipsch hangszoroimhoz inakustik van az olcsobbikbol, tipust mar nem tudom. Az uj pincemozimban, Fapaci ajanlasara, Klotz kabelek vannak mindenhova. Azokon pro-s hsz-ok vannak, ugyhogy nem tudom hogy hifis hsz-kal hogy szolnak.
Mozira nekem tokeletesek, nem kerult egy vagyonba sem, de nem is a legolcsobbak.
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
DP dVision 35 WQXGA
És ha frontoldalhoz kell a hosszabb kábel?
Azt nem írta, hogy hol lesznek a cuccok.
Mert az általad leirtak akkor jók, ha a vászon, tv alatt lesznek az elektronikák.
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Minden kezdő ezt rontja el, előre a drága vastagot, hátra az olcsó vékonykát. Pedig előre jöhet vékonyabb, hátra pedig a nagyobb keresztmetszetű. A hosszabb kábel ugyanis nagyobb keresztmetszetet kíván:Neger írta: ↑2021.03.21., vas. 19:43sziasztok, hangszóró kábel vásárlás elött állok, az alakuló házimozi szobába, az lcr-nek gondoltam (3db klipsch rp6000f) valami jobb kábelt, azokból nem kell hosszú pl qed xt40, viszont az oldalsó és hátsó sorrundoknak (ami még nincs de klipsch rp500m van terveben) a távolság miatt valami olcsóbb kábelt gondoltam audioquest x2, a felső athmosoknak, szintén csak előkészités pedig vagy ugyanez az audioquest , vagy esetleg még olcsóbb inakustik star 2x2,5mm. Ez így járható út? Ugyan most max 5.1 es rendszer lesz kiépítve de a kábeleket most kéne behúzni hogy, ha majd egyszer lesz több hangszóró is akkor már ne kelljen a falakat bántani. Egyáltalán érdemes drágább kábeleket megvenni, tudom ezek még alsó v. középkategóriás kábelek, de összesen szép összegek jönnek össze.

2.5mm2, 1000 forintig bezárólag bőven jó. Márkák: Qed, Kácsa, Van Damme...
A kábeleket ráérsz behúzni ha majd telepíted a hangfalakat, de becsövezni célszerű még most.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Lehet elég lenne egy behúzószálnak egy madzagot belehúzni, aztán ha majd évek múlva ki lesz építve a rendszer behúzol hangszóró kábelt, addig sem áll benne a pénzed! Igaz olcsóbb nem lesz a réz sem....
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 290
Esetleg nezd meg a supra classic-t ha arban meg belefer. Vannak kulonbozo atmerojuek es van lapos is belole amennyiben olyan is kellene. Nem kell dragabb kabel neked szerintemNeger írta: ↑2021.03.21., vas. 19:43sziasztok, hangszóró kábel vásárlás elött állok, az alakuló házimozi szobába, az lcr-nek gondoltam (3db klipsch rp6000f) valami jobb kábelt, azokból nem kell hosszú pl qed xt40, viszont az oldalsó és hátsó sorrundoknak (ami még nincs de klipsch rp500m van terveben) a távolság miatt valami olcsóbb kábelt gondoltam audioquest x2, a felső athmosoknak, szintén csak előkészités pedig vagy ugyanez az audioquest , vagy esetleg még olcsóbb inakustik star 2x2,5mm. Ez így járható út? Ugyan most max 5.1 es rendszer lesz kiépítve de a kábeleket most kéne behúzni hogy, ha majd egyszer lesz több hangszóró is akkor már ne kelljen a falakat bántani. Egyáltalán érdemes drágább kábeleket megvenni, tudom ezek még alsó v. középkategóriás kábelek, de összesen szép összegek jönnek össze.
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
sziasztok, hangszóró kábel vásárlás elött állok, az alakuló házimozi szobába, az lcr-nek gondoltam (3db klipsch rp6000f) valami jobb kábelt, azokból nem kell hosszú pl qed xt40, viszont az oldalsó és hátsó sorrundoknak (ami még nincs de klipsch rp500m van terveben) a távolság miatt valami olcsóbb kábelt gondoltam audioquest x2, a felső athmosoknak, szintén csak előkészités pedig vagy ugyanez az audioquest , vagy esetleg még olcsóbb inakustik star 2x2,5mm. Ez így járható út? Ugyan most max 5.1 es rendszer lesz kiépítve de a kábeleket most kéne behúzni hogy, ha majd egyszer lesz több hangszóró is akkor már ne kelljen a falakat bántani. Egyáltalán érdemes drágább kábeleket megvenni, tudom ezek még alsó v. középkategóriás kábelek, de összesen szép összegek jönnek össze.