Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Megtekintntettem a Ready Player Onet.

Teljesen rendben volt.
Nem igazán értem a rossz kritikákat, a karakterek jók (oké, Daito és Sho háttérbe szorultak), látványos, az alapanyagot jól adaptálta.
Nem filmtörténeti jelentőségű, de egy szombat délutáni (házi)mozi élménynek jó.
Talán, az ilyenek miatt érdemes kép- és hangrendszerbe beruházni.

Május óta végre befejeztem a Riverdale 2. évadát.

Izé.
A végére összeszedettebb lett, mint ahogy indult (némi visszautalással az 1. évadra - "Dark Betty").
Olyan mintha a 2. évadban epizódról-epizódra ötleteltek volna a cselekmény, karakterek egymás közti viszonyának alakulásán.
Az 1. évad után a 2. összességében csalódás, az elsőt nyugodt szívvel ajánlom, a másodikat nem.
Kétséges, hogy majd a 3-ba belekezdek-e.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1437

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

GTomi írta:
2018.08.03., pén. 18:57
Sztálin halála 7/10

oroszországban kvázi betiltották, nem engedték a mozikba...

a diktátor utolsó napjaiban kezdődik a sztori, majd mikor meghal, az őt körülvevő emberei között (berija, hruscsov, molotov etc) megkezdődik a pozícióharc, mindez jellemzően fekete humorba, vígjátékba ágyazva, egyfajta fricska mindazok ellenére hogy maga a történelmi háttér, cseppet sem vidám (utána olvasva, nem sokban tér el a valóságtól a film). szerencsére az egész valahogy működik mégis, szórakoztató és drámai is egyben, és esetleg valamiért "a tanú" juthat az eszünkbe..

(cameoban felbukkan, m. keaton is)

https://www.youtube.com/watch?v=Nfp2BGb1W6Y
Autentikus, nagyszerű film. Tapintható a kor “levegője”.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 715

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Sztálin halála 7/10

oroszországban kvázi betiltották, nem engedték a mozikba...

a diktátor utolsó napjaiban kezdődik a sztori, majd mikor meghal, az őt körülvevő emberei között (berija, hruscsov, molotov etc) megkezdődik a pozícióharc, mindez jellemzően fekete humorba, vígjátékba ágyazva, egyfajta fricska mindazok ellenére hogy maga a történelmi háttér, cseppet sem vidám (utána olvasva, nem sokban tér el a valóságtól a film). szerencsére az egész valahogy működik mégis, szórakoztató és drámai is egyben, és esetleg valamiért "a tanú" juthat az eszünkbe..

(cameoban felbukkan, m. keaton is)

https://www.youtube.com/watch?v=Nfp2BGb1W6Y
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

-KP- írta:
2018.08.02., csüt. 13:27
Hifilala írta:
2018.08.02., csüt. 13:23
Infinity War-Akinek a korábbiak nem tetszettek,valószínüleg ez sem fog.Elérkeztünk egy olyan részhez,ahol a szuperhősök is elbukhatnak,valamint van egy olyan főgonosz,akinek láthatjuk egy másik arcát is.A történet elég befejezetlen és válaszokat csak jövőre kapunk.
Szerintem meg kb. semmi tétje. 99%, hogy visszacsinálják majd az egészet. Néhány áldozat végleges lesz, a többi nem.
Ez egy mese,így aztán van rá esély.Ha valami megrázót akarok végkifejletben,akkor megnézem a Birdman-t vagy ha végképp kínozni akarom magam,akkor jöhet a testről és lélekről!Itt nem az a cél!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Hifilala írta:
2018.08.02., csüt. 13:23
Infinity War-Akinek a korábbiak nem tetszettek,valószínüleg ez sem fog.Elérkeztünk egy olyan részhez,ahol a szuperhősök is elbukhatnak,valamint van egy olyan főgonosz,akinek láthatjuk egy másik arcát is.A történet elég befejezetlen és válaszokat csak jövőre kapunk.
Szerintem meg kb. semmi tétje. 99%, hogy visszacsinálják majd az egészet. Néhány áldozat végleges lesz, a többi nem.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

"Kölcsönözhető" az Infinity War, egyelőre angolul.

Nem igazán kedvelem a Marvel féle filmeket, főleg a legutóbbiakat. Eléggé elnyújtott rétestészta feeling volt, megpróbálták belesüríteni a Marvel filmek szuperhőseinek és mellékszereplőinek döntő többségét a két és fél órába. Még így is volt, akire alig jutott pár jelenetnél több. Hiába, sokan vannak, na. A párbeszédek sajna nagyon klisések, néhol meg már tényleg kínos, erőltetett az egész. A poénok a szokásosak, a 12 évesek szintjére van belőve nagyrészt. Csimbumm cirkusz van benne bőven és a látvány is hozza az elvárhatót. Akinek ez elég, az nem fog csalódni. Történet a szokásos, se füle se farka. Jön a nagy, csúnya, mélyhangon vicsorító, naggyon gonosz főellenség és csapata, és a tét perze a zuniverzum. (Direkt írtam így.)

A Galaxis 2, Ragnarok, Dr. Strange rettenetnél azért jobb. Pozitívum volt. dr. Strange szerepe, akinek a különálló filmjét borzasztónak tartom, itt most a jobbik arcát mutatta.

Számomra 6/10-nél nem ér többet az egész, nagy jóindulattal.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

dhcodoki írta:
2018.07.31., kedd 22:34
A következő az An American Crime lesz, szintén kimaradt.
Eredeti, ezért nem lehet alul pontozni, ráadásul igaz történet sajnos.

A Marrowbone-nak is van egy hangulata, de döntő lehet az is hogy te magad is milyen hangulatban vagy...
Only the brave viszont nekem nagyon tetszett, viszont jobb nem olvasni róla semmit sem előzetesen, úgy jobban átjön.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Fish írta:
2018.07.31., kedd 16:28
Az biztos,hogy sokat szamit milyen hangulatban kapod el az adott filmet. :smile32: sokat ronthat vagy szepithet is..
Nem értem, most hogy jön ide szepi? :D

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6385

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Pár napja megnéztem a Gyilkosság az Orient Expresszen 2017-es valtozatát. Nem voltak nagy elvárásaim, mert valahogy úgy éreztem, hogy “na erről a sztoriról is lehúznak még egy bőrt”, ráadásul semmit nem olvastam előtte róla, tehát a kritikák sem befolyásoltak.
Bevallom, nekem nagyon pozitív csalódás volt. Kicsit fura volt a Kenneth Branagh alakította Hercule Poirot, de szerintem egész jól nyomta... és micsoda kettős bajuszkölteményt alakított ki neki a “bajuszmester”, eldobom az agyamat :D
Szóval szerintem jó film, érdemes megnézni, ha valaki nem látta még. Számomra 9/10.
Jah, és az utolsó jelenet a szánkba rágta, hogy jön a Halál a Níluson is Kenneth Branagh-gal... és tényleg, már ott az IMDB-n pre-production állapotban, 2019-re várják. Arról is még egy bőr... de megnézem majd!
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Rampage 5/10

popcorn mozi, ha nincs más, egynek jó lehet.

The Commuter 6/10

sajnos nem több egy jobb iparosmunkánál, sajnos a "ki és mikor, ki lehetett az"-t, nagyjából ki lehetett találni, így fordulat, nagy meglepetés és ezzel a "hűha" érzés hiányzott...
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Ezért nézem az ilyeneket pc-n, végigpörgetem, aztán kuka.

A sim2 viszont nagyon fincsi... :smile32:

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Javaslom, hogy egy trailer-t nézz meg mindig filmek előtt és mindenhol található rövid leírás is.
Nem tudom, hogy mit vártál, de ha ezt megtetted volna azonnal lehetett volna kuka.
Plusz ha mégis elindítasz egy idegesítő, gagyi és kuka filmet - az a legjobb az otthoni mozizásban, hogy bármikor meg lehet állítani és másikat indítani.
:tutiok:

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Csutka írta:
2018.07.31., kedd 21:30
kargidje írta:
2018.07.31., kedd 16:37
Azért van egy bizonyos ízlés, aminél nem számít, milyen hangulatban vagy. Én pl tök jó hangulatban néztem 'volna' a Rampagét, de így sem jött be. Nekem ez a szint = kuka!
Rock sem mentette meg, csak ismert volt belőle, ennyi. Nálam az elején lévő kis csajszi mentett volna valamit, de hamar eltűnt.
A kivitelezéssel volt gondod? Kép, hang nem tetszett?
A story nem volt jó? Esetleg kiszámítható volt a vége és azért nem jött be?
Előzetest láttad? Tudtad, hogy milyen film lesz? Esetleg egy kis leírást a filmről?
Kevés volt benne a humor, vagy túl sok? DJ nem tudta megfelelően alakítani a szerepet és az zavart?
Mit vártál tőle, ami elvette a jó hangulatodat és kuka a film?

Nézd meg újra és tekerd fel a hangerőt!
:smile32:
Az egész, ahogy van. Már a történet nagyon gagyi, számomra. A kivitelezés is elég szegényes, cgi is helyenként. Színészi játékról nem lehet beszélni...stb.
Semmi nem fogott meg benne, az elején a kiscsaj talán.
Nekem az ilyen filmek = kuka.

Pacirim egy fokkal jobb volt...az még elment.

Csutka

Big Little Lies - Hatalmas Kis Hazugságok

Bár a vélemények megoszlanak róla - nekem tetszett.
Kicsit vontatott, de mégis jól megcsinálták - kíváncsi az ember a végére, hogy kiderüljön ami beborult... ;)
Doktor Szöszi az egyik főszereplő, aki igen kiváló színésznő lett SZVSZ, de két másik "nagy nevet" is sikerült szerepeltetni - a kicsit megosztó Nicole Kidman és Shailene Woodley a két másik főszereplő.
Nem igazán "rólunk" szól, de a konfliktusok univerzálisak.
8 pontot adok rá.
BLL.jpg
BLL.jpg (37.29 KiB) Megtekintve 2327 alkalommal

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

fodesz írta:
2018.07.28., szomb. 18:52
Néhány megnézett és érdekes film az elmúlt időszakból:

Mother! 10/6.5
An American crime 10/9
A nagy szökés (1963) - 10/9
Én,Tonya - 10/8
Shameless (sorozat) Eddig 3 évad 10/9.5
Pacific rim - Uprising (kemény fél órát bírtunk..) 10/?
Hang nélkül 10/10
Marrowbone 10/7.5
Köszi a Marrowbone ajánlást! Anno kimaradt, de most pótoltam és nem csalódtam. Szerencsére előre nem olvastam bele, így nagyobbat szólt :)

A következő az An American Crime lesz, szintén kimaradt.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

redbulova írta:
2018.07.31., kedd 19:05
Nem tudom volt e már de a Florida project egész jó kis film. A kiscsajszi valami rettentő nagyot játszik benne.
Ajánlom mindenkinek.
elkezdtük, de a barátnőm szereti csak szinkronosan nézni a filmeket. most kezdem rávenni a feliratosan és eredeti hanggal nézzük a filmeket. azért nem fejeztük be, mert a szinkronja élvezhetetlen, és agyoncsapja a filmet szvsz, így ha már ott tartunk, hogy feliratosan,újra elkezdjük :)

Csutka

kargidje írta:
Azért van egy bizonyos ízlés, aminél nem számít, milyen hangulatban vagy. Én pl tök jó hangulatban néztem 'volna' a Rampagét, de így sem jött be. Nekem ez a szint = kuka!
Rock sem mentette meg, csak ismert volt belőle, ennyi. Nálam az elején lévő kis csajszi mentett volna valamit, de hamar eltűnt.
A kivitelezéssel volt gondod? Kép, hang nem tetszett?
A story nem volt jó? Esetleg kiszámítható volt a vége és azért nem jött be?
Előzetest láttad? Tudtad, hogy milyen film lesz? Esetleg egy kis leírást a filmről?
Kevés volt benne a humor, vagy túl sok? DJ nem tudta megfelelően alakítani a szerepet és az zavart?
Mit vártál tőle, ami elvette a jó hangulatodat és kuka a film?

Nézd meg újra és tekerd fel a hangerőt!
:smile32:

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: redbulova »

Nem tudom volt e már de a Florida project egész jó kis film. A kiscsajszi valami rettentő nagyot játszik benne.
Ajánlom mindenkinek.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

kargidje írta:
Nálam az elején lévő kis csajszi mentett volna valamit, de hamar eltűnt.
Lehet más műfaj való neked :P

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Az biztos,hogy sokat szamit milyen hangulatban kapod el az adott filmet. :smile32: sokat ronthat vagy szepithet is..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Csutka

Fish írta:
2018.07.30., hétf. 21:52
Sztem ez nem izles dolga ,de valoban ne menjunk bele,aki messzirol keruli az ilyesmit az bele sem fog kezdeni,aki neki ult azt erdekelte.En nem azt mondom hogy nagyon jo film volt de szorakoztato es ennyi eleg is a sok silany kozott!
Igen érdekes dolog ez SZVSZ.
Persze az ízlés is sokat számít, de inkább hangulat és beállítottság kérdése a dolog.
Én a Ready Player One filmen szétuntam magam és csak bosszankodtam, hogy milyen szar.
Ezt meg néztem és teljesen kikapcsolt és szórakoztatott.
De mondjuk a Fekete Párduc filmnek szintén alig vártam a végét, a Doctor Strange meg szintén jó volt.
gondolkodik.gif

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Fanboyok :D Szerintem sose volt kérdéses, hogy látjuk még :D

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Lemmy9 írta:
2018.07.31., kedd 13:05
-KP- írta:
2018.07.31., kedd 12:51

Van olyan jó mint a Luther?
De imádtam azt a kis csúzliszájú vöröset benne. :)
Hamarosan visszatér a következő évad részeiben. És a hírek szerint nem csupán csak emlékként. Úgy látszik, osztoznod kell másokkal rajongásod tárgyában. :D
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”