Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 674

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Ebben egyetértek veled,meg amúgyis a 90-es évek elején elég színvonalas termékeket gyártott.
az már több , mint 10 éve, és technológia évrôl évre változik.vagy fel , vagy le .

mostanában gyorsabbak a változások.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

hercsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: hercsi »

Ebben egyetértek veled,meg amúgyis a 90-es évek elején elég színvonalas termékeket gyártott.
!

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

hercsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Egyszómintszáz...csak a meghallgatás lesz a nyero˝ ...s aztán lehet, hogy feltu˝nik a 'zelso˝ Sherwood az aláírások között ...
Ha már úgyis eldöntötted

a technikai adatok, nem jelentenek semmit valóban, hiszen attól még nem tudod, hogy milyen a hangja.úgy hallgasd meg ôket, hogy próbáld elfelejteni, hogy a sherwood nálad a favorit, legalábbis, ami a technikai adatokat illeti : ) (legalábbis úgy tünik)

Nem, még nem döntöttem el egyébként
Igazából nem a technikai adatai miatt merült fel bennem, hogy a Sherwood-ot választom, hanem az tűnt fel, hogy a kinézett Sherwood modellel kapcsolatban elég meggyőzők a teszteredmények, ugyanakkor nem nagyon lehet olyan illetőt találni, akinek:

- személyes meghallgatási tapasztalatai lennének,
- illetve ilyen cuccot használna.

Ezekből kiindulva, azért érdemes elgondolkozni: a Sherwood lehet, hogy csak marketingben - és nem képességeiben - gyengébb a Denon-Yamaha párosnál.

Uff, beszéltem ...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Egyszómintszáz...csak a meghallgatás lesz a nyero˝ ...s aztán lehet, hogy feltu˝nik a 'zelso˝ Sherwood az aláírások között ...
Ha már úgyis eldöntötted

a technikai adatok, nem jelentenek semmit valóban, hiszen attól még nem tudod, hogy milyen a hangja.úgy hallgasd meg ôket, hogy próbáld elfelejteni, hogy a sherwood nálad a favorit, legalábbis, ami a technikai adatokat illeti (legalábbis nekem úgy tünik)
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Egyszómintszáz...csak a meghallgatás lesz a nyerő ...s aztán lehet, hogy feltűnik a 'zelső Sherwood az aláírások között ...
Úgy legyen

hercsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Egyszómintszáz...csak a meghallgatás lesz a nyerő ...s aztán lehet, hogy feltűnik a 'zelső Sherwood az aláírások között ...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

valószínüleg, részben az áraik miatt de arcam sincs. Mert hát ugye ezekhez cuccokkhoz már nagyon jó hangfal is jár, ami szintén nem 2 fillér stbstbstb ha lenne sok felesleges pénzem, szerintem az enyémben a 3 közül az egyik ott virítana

Mondjuk az Arcam nem egy kategória a másik ketto˝vel még árban sem.

igaz, de most nem is e típusok összehasonlításáról van szó , hanem miket nem látni aláírásként, különös tekintettel a sherwoodra

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Ronin »

valószínüleg, részben az áraik miatt de arcam sincs. Mert hát ugye ezekhez cuccokkhoz már nagyon jó hangfal is jár, ami szintén nem 2 fillér stbstbstb ha lenne sok felesleges pénzem, szerintem az enyémben a 3 közül az egyik ott virítana

Mondjuk az Arcam nem egy kategória a másik kettővel még árban sem.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Egyszerű a dolog.El kell menni és meghallgatni mindet.És utána már könnyebb választani a saját ízlésed szerint.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

sherwoodot biztos nem vennék, ha körülnézel az aláírásokba, denon, h/k, yamaha, rotel, pioneer, marantzok vannak.sherwood emlékeim szerint senkinek nincs.lehet, nem véletlenül....
ugyan ez nem jelent semmit
Meridiant, Lexicon-t sem látsz az aláírásokban...

valószínüleg, részben az áraik miatt de arcam sincs. Mert hát ugye ezekhez cuccokkhoz már nagyon jó hangfal is jár, ami szintén nem 2 fillér stbstbstb
ha lenne sok felesleges pénzem, szerintem az enyémben a 3 közül az egyik ott virítana

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

sherwoodot biztos nem vennék, ha körülnézel az aláírásokba, denon, h/k, yamaha, rotel, pioneer, marantzok vannak.sherwood emlékeim szerint senkinek nincs.lehet, nem véletlenül....
ugyan ez nem jelent semmit
Meridiant, Lexicon-t sem látsz az aláírásokban...
gordon314.fw.hu

hercsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ja, az itt fórumozóknál én sem láttam sehol Sherwood-ot feltüntetve...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

hercsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Köszi, megnéztem a file-t...és érdekes dologra lettem figyelmes: a laborbeli -1 ponttól és a jelento˝sen magasabb ártól eltekintve a 7108-as Sherwood (ami val'szeg a 7500-ös elo˝dje lehet) jobb értékelést kapott a vele egy kategóriában lévo˝ Yamaha 450-esto˝l.

Ennek tükrében még inkább érdekel, hogy miért is nem OK-k a Sherwood ero˝síto˝k, ugyanakkor ennyit a számokról + csak egy személyes meghallgatás után fogok majd dönteni a témában...és mégegyszer köszi a file-t:-)!

ha nem is az általad kinézett sherwood tesztje, nagyobb kategória (talán 1gyel, ez 8500. 99.990.-),
a dvdcenter 2005.05. számában ezt írják róla : "A receiver hangja átlagosnak mondható(....).
(...) a középkategória mezônyében is valahol középre helyezhetô a hangja alapján."

az összpontok alapján (ebben a katgóriában) az utolsó lett.(itt pl. ebben a tesztben a yamaha nyert, az rx-v550)

az, hogy több cég "együtt" dolgozik és átveszik egymás technikáit, az nem azt jelenti, hogy 1az1ben használják másik technikáját.Illetve igen,de általában az adott cég technikusai, hangmérnôkei "hozzányúlnak", hogy az adott márka jellemzôinek megfeleljen.

Akkor ezzel talán ki is mondhatjuk, hogy a teszteredmények "hasznosíthatósága" azért kétséges ...bár arra kíváncsi lennék, hogy más tesztekben a 7500-as a 450-eshez hasonlítva milyen eredményeket kapott...mert hát (sajna) a 8500-as kategóriája már túl drága lenne nekem......

Mindenesetre köszi az észrevételeket!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Köszi, megnéztem a file-t...és érdekes dologra lettem figyelmes: a laborbeli -1 ponttól és a jelento˝sen magasabb ártól eltekintve a 7108-as Sherwood (ami val'szeg a 7500-ös elo˝dje lehet) jobb értékelést kapott a vele egy kategóriában lévo˝ Yamaha 450-esto˝l.

Ennek tükrében még inkább érdekel, hogy miért is nem OK-k a Sherwood ero˝síto˝k, ugyanakkor ennyit a számokról + csak egy személyes meghallgatás után fogok majd dönteni a témában...és mégegyszer köszi a file-t:-)!

ha nem is az általad kinézett sherwood tesztje, nagyobb kategória (talán 1gyel, ez 8500. 99.990.-),
a dvdcenter 2005.05. számában ezt írják róla : "A receiver hangja átlagosnak mondható(....).
(...) a középkategória mezônyében is valahol középre helyezhetô a hangja alapján."

az összpontok alapján (ebben a katgóriában) az utolsó lett.(itt pl. ebben a tesztben a yamaha nyert, az rx-v550)

az, hogy több cég "együtt" dolgozik és átveszik egymás technikáit, az nem azt jelenti, hogy 1az1ben használják másik technikáját.Illetve igen,de általában az adott cég technikusai, hangmérnôkei "hozzányúlnak", hogy az adott márka jellemzôinek megfeleljen.

hercsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi erősítők tesztösszesítőit ITT találod (ha még fent van). Az .xls táblázatot letöltve bármilyen szempont szerint rendezheted. Sajnos év eleje óta nem volt frissítve, így a 2005-ös készülékek még hiányoznak belőle.
Köszi, megnéztem a file-t...és érdekes dologra lettem figyelmes: a laborbeli -1 ponttól és a jelentősen magasabb ártól eltekintve a 7108-as Sherwood (ami val'szeg a 7500-ös elődje lehet) jobb értékelést kapott a vele egy kategóriában lévő Yamaha 450-estől.

Ennek tükrében még inkább érdekel, hogy miért is nem OK-k a Sherwood erősítők, ugyanakkor ennyit a számokról + csak egy személyes meghallgatás után fogok majd dönteni a témában...és mégegyszer köszi a file-t:-)!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Házimozi erősítők tesztösszesítőit ITT találod (ha még fent van). Az .xls táblázatot letöltve bármilyen szempont szerint rendezheted. Sajnos év eleje óta nem volt frissítve, így a 2005-ös készülékek még hiányoznak belőle.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

hercsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Valójában mi a baj Sherwood-okkal? Ha jól tudom "tartalmilag" a Denon-ok is Sherwood-ok, csak a nevet meg a dizájnt adja a Denon...egyébként egy Magnat Motion 990-es szettel kellene együtt dolgoznia:-)...

Semmi köze a 2 cégnek egymáshoz. A Denon a Japán Nippon Columbia Co. Ltd. márkaneve, ha jól tudom, az utóbbi időben a Marantz-cal került tulajdonosi kapcsolatba. A Sherwood egy amerikai-német érdekeltségű cég, de a német tesztelők is lehúzzák a Sherwood cuccokat. Semmilyen készülékük nem hasonlít a Denonra.
Ha olcsó erősítőt keresel, akkor mozira a Yamahákat, zenére a Denon 1705-öt ajánlom. Ha lenézel az Adás, vétel, csere fórumba, van is most egy eladó 58 ezerért, újonnan 65.500 Ft. Yamahákat olcsóbban is vehetsz. Pl. a 440-est ugyanott 48-ért megtalálod. Milyen zenét hallgatsz?

Komolyzenén és kemény rock-on kívül szinte mindent hallgatok...sz'al valami "univerzális" cuccos kellene. Érdekes amit írsz a Sherwood-Denon kapcsolat "nemlétezőségéről"...egyébként egy másik fórumban találtam ezt az infót. A Yamaha-król eddig mindenhol jókat hallottam, viszont nem értem ezt az általános "anti-Sherwood-ságot"...

Tudsz esetleg ajánlani valamilyen site-ot/doksit, amin/amiben Sherwood tesztek is vannak? Vagy esetleg vannak személyes/konkrét tapasztalataid is Sherwood témában?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Valójában mi a baj Sherwood-okkal? Ha jól tudom "tartalmilag" a Denon-ok is Sherwood-ok, csak a nevet meg a dizájnt adja a Denon...egyébként egy Magnat Motion 990-es szettel kellene együtt dolgoznia:-)...

Semmi köze a 2 cégnek egymáshoz. A Denon a Japán Nippon Columbia Co. Ltd. márkaneve, ha jól tudom, az utóbbi időben a Marantz-cal került tulajdonosi kapcsolatba. A Sherwood egy amerikai-német érdekeltségű cég, de a német tesztelők is lehúzzák a Sherwood cuccokat. Semmilyen készülékük nem hasonlít a Denonra.
Ha olcsó erősítőt keresel, akkor mozira a Yamahákat, zenére a Denon 1705-öt ajánlom. Ha lenézel az Adás, vétel, csere fórumba, van is most egy eladó 58 ezerért, újonnan 65.500 Ft. Yamahákat olcsóbban is vehetsz. Pl. a 440-est ugyanott 48-ért megtalálod. Milyen zenét hallgatsz?

hercsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sherwood RD-7500-asról mit gondoltok úgy általában? 75-25 arányban használnám mozira-zenére...
Muszály???
Mennyit szánnál erősítőre, ajánlunk neked jobbat annyiért!

Valójában mi a baj Sherwood-okkal?
Ha jól tudom "tartalmilag" a Denon-ok is Sherwood-ok, csak a nevet meg a dizájnt adja a Denon...egyébként egy Magnat Motion 990-es szettel kellene együtt dolgoznia:-)...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Sherwood RD-7500-asról mit gondoltok úgy általában? 75-25 arányban használnám mozira-zenére...
Muszály???
Mennyit szánnál erősítőre, ajánlunk neked jobbat annyiért!

hercsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sajti »

Kicsit hosszabb lélegzetű leírás:

Ami elsőre feltűnik: A setup nagyon egyszerű és logikus felépítésű, iterfészek, és szolgáltatások (kép/hag) szerint felosztva. Ami kicsit fura, hogy nem a nyilakkal lehet az opciók között választani, hanem az enter gomb nyomogatásával. A beállítások a kilépésnél aktiválódnak.
Nem tudja alapból beállítani a magyar nyelvet. Az "egyéb" kategóriában egy kódszámmal kell megadni (ez utóbbit a használati tartalmazza).
Nagyon jó szolgáltatás a beépített teszthanggenerátor és a nagyon informatív kijelző, amely sok olyan funkciót is jelez, amit egyébként csak az erősítők szoktak.
Használat: Kicsit lassabban olvassa be a lemezt, mint a Pio-k. A menük közötti lépegetés egyszerű, és gyors. Egyszerű a váltás a nyelvek és a feliratok között, itt már felismeri a magyar feliratot, illetve a magyar hangot is.
A képe nagyon jó, sokkalta jobb, mint az eddig használt 656-os Pio-nak. Tisztább is, kontúrosabb is. Hangban is jobban ott van. DVD-nél mindkét hangsávon (DD, DTS) jobban szól. SACD-n nagyon jó hangja van, a videó áramköröket lekapcsolva csak árnyalatokkal marad el az SACD játszó hangjától. Ami igazi meglepetés, hogy majdnem olyan jól szól CD-n, mint az SACD játszóm (video OFF itt is kell).

Szóval a lassú beolvasáson kívül semmi negatív élmény. Ráadásul a vásárláskor ért a meglepetés, hogy az eredetileg rendelt DV-7500-nál az új típus majdnem 25ezerrel olcsóbb is

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sajti »

Megjött a lejátszóm        Tegnap délután 4-től éjfélig filmeket néztem    Nagyon jó, mind képben, mind hangban, messze felülmúlja a régi 656-os Pio-t. 
sajti

Gratula!

Képeket tudsz felrakni róla!

Még nem, de tervezek külső és belső képeket is Nagyon elegáns darab a középmechanikával...

sajti

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”