Néhány viszonylag fiatal színész, aki szerintem megérdemelten kapott Oscar díjat:
Reese Witherspoon, Natalie Portman, Hilary Swank
Casey Affleck, Leonardo DiCaprio, Eddie Redmayne
Néhány viszonylag fiatal színész, aki szerintem megérdemelten kapott Oscar díjat:

Definiáljuk meddig számít "fiatalabbnak" valaki?
Csak azt ragoztam, lehet feleslegesen, hogy a Netflix kínálatának is megvan a közönsége.
Az sem jó ajánlólevél ha a "Chilling Adventures of Sabrina-val vagy a The Frankenstein Chronichles" filmekre gerjedsz.scaurus írta: ↑2019.01.28., hétf. 19:47Nem néztem be semmit.
A valós/megtörtént események alapján készült filmek, mint amiket ajánlottál, hidegen hagynak.
Azt már csak én tettem hozzá, hogy akkor is így volna, ha egyébként történelemhez hűek és egyben korszakalkotóan zseniálisak volnának.
utólag szerkesztve
Nem néztem be semmit.

scaurus írta: ↑2019.01.27., vas. 11:56
Én (is) hamarabb teszek egy próbát egy Chilling Adventures of Sabrina-val vagy a The Frankenstein Chronichles-szel, mint hogy valós történeten alapuló (jellemzően annak hazudott, legfeljebb "nyomokban mogyorót is tartalmaz"-jellegű) komoly(nak szánt) filmekkel, mondjuk 12 norvég ellenállóról vagy egy (az első ismert) lengyel sorozatgyilkosról.
Hangsúlyozom, tőlem lehet az általad korábban ajánlott, utóbb említett két film történelem hű és egyben korszakalkotóan zseniális is, csak épp engem nem érdekelnek.
Köszi a tippet, kiváló film!GTomi írta: ↑2019.01.18., pén. 19:27Solsidan (Az élet napos oldala) 8/10
svéd film (melynek sorozat változata is fut a svédeknél), középkorúakról, barátságról, szerelemről, 3 családról, dráma és skandináv humor keveredése. nagyon tetszett.
"Svédországban minden idők legjobb nem-karácsonyi indulását produkálta, összesen több mint 1 millió ember látta, amivel népszerűbb volt még a legfrissebb Star Wars-filmnél is." (port.hu)
https://www.youtube.com/watch?v=XBEP7mdzsv0

Így van.
Ez frankóMGMART írta: ↑2019.01.26., szomb. 16:26Ez tetszett!
https://www.facebook.com/advert.ge/vide ... 851789885/

"Stranger Things"Aszpirin írta: ↑2019.01.25., pén. 21:46
"Saját gyártású filmekkel nem állnak jól, de azért van ott egy szerintem egészen jól sikerült Hold the Dark, "
Hát ezt is itteni ajánlásra néztem, de minek??? Nálam ez megint csak kuka. Jó lehetne ez is, de sikerült amatőr szintre hozniuk.
Viszont a saját gyártású sorozataik között azért elég sok nemgyenge van, az általad említetteken kívül csak néhány példa: Atypical, Stranger Things,
Ezeket én pl. nem sorolnám a B-kategória alá...

Azt hiszem, még mindig keveredés van itt a saját gyártású és a forgalmazott filmek kapcsán. A vita a forgalmazással indult ugye, és ebben a kategóriában ott vannak a “vendégprodukciók” is. A Buster Scruggs balladája nagyon jó példa, szintén “vendég” sorozatoknak pedig ott van pl a The Expanse, a Colony, a Suits, a Vikings, a Breaking Bad, csak ami hirteln eszembe jut...bitrograde írta: ↑2019.01.25., pén. 20:49A Netflix felhozatala filmes szempontból valóban nagyon gyenge, és látszik rajtuk a tapasztalatlanság. Az igazán jók meg vendégmunkák, mint a Buster Scruggs balladája (ami szerintem is mestermű). Sorozatokból nekem csak a Stranger Things, a Jessica Jones és a The End of the F****ing World tetszett, a többi a futottak még kategória (bár biztosan kihagytam valamit).

Nem tudom, hogy van-e Amazon Prime (Video) előfizetésed is, de nekem igen, és szerény véleményem szerint nyomába sem ér a Netflixnek. Néha feltesznek egy-egy jó és érdekes (sokszor saját gyártású) sorozatot (ld. pl. a méltán híres Mr. Robot, Mozart in the Jungle, The Man in the High Castle) de a filmválaszték nagyon lassan bővül, gyakorlatilag alig érzékelhetően.bitrograde írta: ↑2019.01.25., pén. 12:06Ás jön az Amazon, a Warner, stb., gyártóként és forgalmazóként, archívummal, és sokkal nagyobb pénzügyi potenciállal.
Ezt nem vitatom, de nézd meg a kérdést. Azt kérdeztem, hogy ha ugyanazt a filmet nem (csak) a Netflix forgalmazná, attól jobb lenne?bitrograde írta: ↑2019.01.25., pén. 12:06
A "forgalmazó a felelős" bizony nem értelmetlen elvétés, hanem egy valós probléma megfogalmazása.
A Netflix renoméját az rontja, hogy a saját gyártású filmjei, többségében, nem túl jók.