Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pro Cinema az otthonunkban

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 798

Re: Pro Cinema az otthonunkban

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Én is berondítanék néhány vérszegény végfokkal, rack eztán fog készülni hozzájuk.
DSC_0160.JPG
DSC_0160.JPG (2.71 MiB) Megtekintve 2828 alkalommal
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Egy kis prosodás a nappaliban avagy pár erősítő falunapra. ;peace;

Kép

Kép
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

thxfan írta:
2020.11.25., szer. 09:03
Jó, hogy felmerült ez a téma. :smile32: Sokszor olyan dolgokon megy itt a fingreszelés, amit ki sem lehet hallani.
Komolyan kérdezem, hogy akkor mi értelme? Csak azért, hogy elméletben jó legyen, de amúgy gyakorlati haszna nincs?
Az ilyen "fingreszelés" nélkül soha nem fog kiderülni, hogy minek van gyakorlati értelme és mi az amin maximum elméleti síkon érdemes társalogni. Ezekről a témákról amúgy fogadni mernék, hogy több kötetnyi AES anyag van, sajnos csak tagoknak és olyan műszaki szinten, hogy értelmező kéziszótár kell hozzá még annak is, aki beszélni angol.

Szerintem nagy szó, hogy ma már ilyenekről megy az eszmecsere, mert emlékszem, pár éve még a fikusz volt ajánlva a sarokba, mint szoba akusztikai elem. Ráadásul "szakértő" által, több évtizedes tapasztalattal a háta mögött...
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

reinerz írta:
2020.11.25., szer. 09:13
Pontosan így írtam neked:

"@Tamoo 100hz-nél biztos fázisba vannak a hangszóróid?"

Ha ez kötözködés akkor bocsánat. Ez kérdés volt első körbe és nem kijelentés!
Akkor ezt nem vettem annak, de a mostani megnyilvánulásodat mellé társítva már igen, főleg hogy úgy írtad, hogy nem vettem észre ami abszolút nem igaz, mert már akkor is leírtam hogy tudok róla:

"Ott van egy hiba a váltásnál, nem kérdés. Jobb front mellett van a szub, annyit lehet belőle jellemzően kihozni, hogy ott eltűnik. De csak a jobb frontnál, balnál még mindig marad. Surroundoknál jellemzően még nagyobb. Amikor hozzáfogtam borzasztó sok időt elcsesztem vele mert próbáltam tökéletesre kihozni. Állítgattam manuálisan utánaméregetve, REW alignment tool-al is és tologatni, de igazából nem lett jobb. Viszont ebből nem hallani gyakorlatilag semmit, úgyhogy elengedtem a dolgot. Meg láttam másokét is és már nincsenek illúzióim, sehol sem tökéletes és fölösleges is arra törekedni mert úgysem lesz az."
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: reinerz »

Pontosan így írtam neked:

"@Tamoo 100hz-nél biztos fázisba vannak a hangszóróid?"

Ha ez kötözködés akkor bocsánat. Ez kérdés volt első körbe és nem kijelentés!

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

thxfan írta:
2020.11.25., szer. 09:03
Jó, hogy felmerült ez a téma. :smile32: Sokszor olyan dolgokon megy itt a fingreszelés, amit ki sem lehet hallani.
Komolyan kérdezem, hogy akkor mi értelme? Csak azért, hogy elméletben jó legyen, de amúgy gyakorlati haszna nincs?
Igen, sokszor valóban ilyenen megy. Én az év első felében túlzásba estem, vártam a tökéletes mérési eredményeket, fingreszeltem, aztán ahogy egyre több ember grafikonjait láttam, leesett hogy átestem a ló túloldalára és van az amikor már le kell sz@rni, nincs értelme küzdeni tovább. Ilyen volt az említett fázishiba is amikor abba beletörődtem. A fórumtárs kötözködése miatt ültem csak újra neki. Kijavítottam, de a hang igazából ugyanolyan mint volt.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: thxfan »

10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

reinerz írta:
2020.11.25., szer. 08:16
Nem értem mit akarsz mások görbéit egyengetni mikor a saját görbéiden nem vetted észre hogy nincsenek fázisba.
A másik fórumon felrakott saját szobád méréseid alapján én voltam az aki jelezte feléd a fázis problémádat. Amit a Cavern hibája okozott!
Cavern fejlesztője belátta majd egy órán belül alakított rajta és megjelent egy új verzió.

Elhiszem hogy segíteni akarsz másoknak. Sok embernek segítettél már!Ezt mindenki értékeli mert jó dolog.
De ez most már átment csak azért is erőlködésbe.
De észrevettem, csak első körben még márciusban nem sikerült megoldanom aztán nem foglalkoztam vele (Egyébként már ez az eredmény is sok melóban volt, mert az előtte lévő crossover még több fázishibát okozott). Magam részéről örülök hogy belémkötöttél mert legalább ezen felbuzdulva újra nekiültem, vettem a fáradtságot és kijavítottam 3ms eltolással. (Egyébként ez egy olyan hiba volt a váltásnál amit az életben nem hallasz ki füllel.)

Nem akarom más görbéit egyengetni és azt sem mondtam soha hogy én elértem a 100%-ot, így nem tudom hová tenni a számonkérésedet. Nem is tettem semmiféle javaslatot, hogy mit csináljon, csak beszélgettünk.

Én viszont legalább olyan grafikonokat rakok fel amin minden látszik, ha hiba is van azt nem próbálom elrejteni nagy skálával nagy simítással, nehogy "belevaúzzon" valaki hogy esetleg nem tökéletes.

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

@Tamoo

Nem értem mit akarsz mások görbéit egyengetni mikor a saját görbéiden nem vetted észre hogy nincsenek fázisba.
A másik fórumon felrakott saját szobád méréseid alapján én voltam az aki jelezte feléd a fázis problémádat. Amit a Cavern hibája okozott!
Cavern fejlesztője belátta majd egy órán belül alakított rajta és megjelent egy új verzió.
86461_158514_custom_sub.jpg
86461_158514_custom_sub.jpg (246.64 KiB) Megtekintve 2902 alkalommal

Elhiszem hogy segíteni akarsz másoknak. Sok embernek segítettél már!Ezt mindenki értékeli mert jó dolog.
De ez most már átment csak azért is erőlködésbe.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

heineken írta:
2020.11.23., hétf. 23:17
Egyetértek,..nagyon hasznos a Dirac, ARC és az Audyssey, azt tapasztaltam, hogy nagyon jó hangot tudnak ki hozni egy rendszerből, de nálam az utóbbi kettő hallhatóan rontott a hangon, ha egy EQ- val kezelt eszközre küldtem rá. Fapaci és Onkyo607 mérései, EQ korrekciója nagyon jó végeredményt adott,.. így nem kergetek görbéket, halál elégedett vagyok.
Én úgy gondolom egy rendszert mondjuk viszonylag könnyű belőni 88%-os állapotra, a maradék 12% a macerásabb, időigényesebb amihez elengedhetetlen a "görbekergetés" és sok próbálkozás. (A %-ok nyilván hasra ütésen alapulna, hogy is lehetne ezt megállapítani.) Nem arra utalok, hogy a Tiéd most 88%-os, honnan is tudnám. Nem tudok róla semmit azonkívül amit itt megosztottál.

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 156

Hozzászólás Szerző: heineken »

DeLorean írta:
2020.11.23., hétf. 21:23
Tamoo írta:
2020.11.23., hétf. 21:09
Így van, ez a lényeg.
Egy ilyen rendszert beállítani már nem kis meló. Igen sok "munkaórát" el lehetne bíbelődni a finomhangolásával.
Ugye? Plusz ez a kezdet, még lehet majd csiszolni és elgondolkodni dolgokon.

Mondjuk saját véleményem az, hogy az ARC és Dirac azért igen jó munkát végez és én eddig mindig használtam őket, de az Audyssey is OK, csak az inkább lutri.

Viszont nem minden fehér és fekete.
Nálam egy Dirac mérés a frontokra -31db, az egyik szubra 0db értéket adott meg majdnem hasonló rendszerben, mint Heineken rendszere.
Nem volt semmi dinamika az biztos a próba után, hiába tekertem fel a hangerőt.
De ezt nem a párhuzam miatt írtam, rosszul csináltam az egészet.
:smile32:
Egyetértek,..nagyon hasznos a Dirac, ARC és az Audyssey, azt tapasztaltam, hogy nagyon jó hangot tudnak ki hozni egy rendszerből, de nálam az utóbbi kettő hallhatóan rontott a hangon, ha egy EQ- val kezelt eszközre küldtem rá. Fapaci és Onkyo607 mérései, EQ korrekciója nagyon jó végeredményt adott,.. így nem kergetek görbéket, halál elégedett vagyok.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2020.11.23., hétf. 20:59
A lényeg viszont, hogy Heineken fórumtárs elégedett és fülig ér a szája mozizás közben.
A többi mit számít?
Így is nagy teljesítmény volt ezt összehozni és beállítani. (én is itt tartok most - elég durva)
:tutiok:
Így van, ez a lényeg.
Egy ilyen rendszert beállítani már nem kis meló. Igen sok "munkaórát" el lehetne bíbelődni a finomhangolásával.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Tamoo írta:
2020.11.23., hétf. 18:01

Nem tudjuk mit csinált fapaci ...
Talán benéz és leírja... :D
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

-KP- írta:
2020.11.23., hétf. 18:04
thxfan írta:
2020.11.23., hétf. 17:44
Morph írta:
2020.11.23., hétf. 17:21
Az egészben csak az a gáz, hogy fülre halljátok azt, hogy az ARC nem jó munkát végzett. Nem hiszem el, hogy ez a bullshit terjed egyre jobban. :smile51:
Az ugye megvan, hogy egy aktív váltóval lett az EQ belőve
Mi a helyzet a 2 szubbal? Az kapott minidsp-t vagy behringer eq-t vagy bármit?
Kicsit lejjebb ott a válasz ;): "a Behringer aktív váltóján lett EQ-val rendberakva a frontoldal, illetve a subok a Behringer NX-ek EQ-jával"
10.1 Auro3D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1713

Hozzászólás Szerző: -KP- »

thxfan írta:
Morph írta:
Az egészben csak az a gáz, hogy fülre halljátok azt, hogy az ARC nem jó munkát végzett. Nem hiszem el, hogy ez a bullshit terjed egyre jobban. :smile51:
Az ugye megvan, hogy egy aktív váltóval lett az EQ belőve
Mi a helyzet a 2 szubbal? Az kapott minidsp-t vagy behringer eq-t vagy bármit?

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

thxfan írta:
Morph írta:
Az ugye megvan, hogy egy aktív váltóval lett az EQ belőve (ez a proci előtt van), ezt Fapaci állította be mérések alapján, ezzel az Arcnak már semmi komolyat nem kellett csinálni. Tehát jelen esetben a kapott hanghoz semmi köze nem lehet a kiemelések és beszakadások Arc általi korrigálásának.
Igen, fülre meg lehet mondani, hogy hangosabb-e vagy nem. :D

Nem tudjuk mit csinált fapaci (egy printscreen is segítene a Behringer beállításairól). Én magam részéről kétlem, hogy azt a viszonylag egyszerű (fázishelytelen?) biquad EQ-t végigállítgatta volna a teljes frekvenciatartományon. gondolkodik.gif
Szerintem az ARC még dolgozott rajta bőven. De ha a tulaj megmutatja a beállításokat többet látunk, mert ez csak találgatás.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

denesdr írta:
2020.11.23., hétf. 14:09
thxfan írta:
2020.11.23., hétf. 13:35
A hangminősége parádés volt, még mielőtt Anthem fikázónak leszek beállítva. Ja, és a tere is, na azt hogy lehet mérni? :D
A mérések alátámasztják az Anthem jó hangminőségét.
A tér mitől jó egy elektronika esetében? Szerintem attól, hogy viszonylag kevéssé szól bele a hangba a készülék (pl alacsonyabb torzítás, magasabb jel-zaj arány stb), elvileg a térinformormáció rögzítve van a hanganyagban, innen már csak az a kérdés, hogy a rendszer ezt átengedi a hallgatótérbe avagy sem.
Itt van például egy Anthem AVR mérése, elég szép eredményekkel, gondolom a proci is hozná legalább ezt a szintet:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.11911/
AVR/proci esetén a tér az említetteken kívül még nagyban függ a korrekciós szoftver és mikrofon pontosságától. Mennyire tudja precízen beállítani a hangnyomás, késleltetési értékeket.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Morph írta:
Az ugye megvan, hogy egy aktív váltóval lett az EQ belőve (ez a proci előtt van), ezt Fapaci állította be mérések alapján, ezzel az Arcnak már semmi komolyat nem kellett csinálni. Tehát jelen esetben a kapott hanghoz semmi köze nem lehet a kiemelések és beszakadások Arc általi korrigálásának.
Igen, fülre meg lehet mondani, hogy hangosabb-e vagy nem. :D
10.1 Auro3D

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 626

Hozzászólás Szerző: Morph »

Mást szokott meg a fületek normál hangra (előtte nem volt arc), ezért furcsa a lineárisabb transzparensebb hangzás. Pusztán ennyi. Az ízlés, amit belekevertek, nem a kapott eredmény ROSSZ!
Jól mondja kp, hogy a kiemelések "levágódnak", ergo azonos hangerőn halkabbnak érzel bizonyos tartományokat. Ezt mondta Szepi is, hogy rá kell húzni a hangerőre. Persze ARC nélkül azok a hangok túlsúlyban vannak, ami lehet "hatásvadászabb", de a hangmérnök biztos nem ezt szeretné közölni a hallgatósággal. Ez szerintem tök tiszta így nem?
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2107

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

reinerz írta:
2020.11.23., hétf. 16:24
Igazság az lenne ha elmennél és meghallgatnád.
Engedd el! Nem tudhatod úgy sem jobban :D
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Igazság az lenne ha elmennél és meghallgatnád.Bár az is csak egy vélemény lenne sok közül.
Nem értem meg miért kell állandóan bizonygatni a véleményeket. Miért nem lehet elfogadni.
Végül is most hárman hallottuk te meg telepatikusan kielemezve megmondod a tutit. Én elfogadom hiteles, távoli karos székben megírt szakvéleményedet.Legyen igazad............................

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1713

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Én csak arra tudok hagyatkozni ami ide le lett írva a fórumra. Márpedig ezen alapján elég nehéz más következtetést levonni, mint amit levontam.

"Dióhéjban annyit, h az adamokat a régi elac-okhoz készült ARC bemérést használtuk, elénk téve fél-egy méterre a hangfalakat, a centert ráadásul fejjel lefelé :)

Most már a helyükre kerültek, kaptak új bemérést, fülmagasságra cseréltem a magas hangszórókat, így már van mosoly :)"

"Amikor hozták fel az adamokat, akkor még az elac cc400 és elac 244.3 pár volt bekötve front szekciónak.
Mivel az elsődleges cél az volt, adás-vétel révén, hogy megtudjam, minden hangszóró szól-e, nincs-e hiba stb... ezért csak lehúztuk az elacokat és rádugtuk az adamokat.
Nem demózásról volt szó, csak 2-3 pár másodperces jelenettel meghallgattam, hogy minden okés-e a hangfalakkal. Onkyo fórumtárs ezek alapján írta meg a "véleményét"."

Szóval nem tudom miről hablatyolsz, ha egyszer feketén fehéren le van írva az igazság. :smile33:

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

reinerz írta:
2020.11.23., hétf. 15:49
-KP- írta:
2020.11.23., hétf. 14:13

"Az van pontosan, amit Tamoo mondott. Sokan keverik a dinamikát, a szoba kiemeléseivel. De ez nem dinamika, hanem egy rossz értelemben vett kiemelés, kvázi torzítás." Amihez ha a fül hozzászokik,persze hogy dinamika csökkenésnek élik meg annek elvesztését. Mivel az ARC levág 5-6dB-t a kiemelésekből akár. De ettől ez nem dinamika csökkenés, csak jobban közelít a hang ahhoz, amit a hangmérnök "elkövetett".
Fapaci eq-ta be előtte a frontokat nem hiszem hogy oltári nagy kiemelést hagyott volna benne. Itt nem lehet erről szó!De mivel görbekergetők vagytok el fogok menni hamarosan Heinekenhez és bemérem.
-KP- írta:
Remélem a múltkori eset meg van még. Mikor eladta az Adamjait és elvitte az új tulajnak, és akkor is ment a duma, hogy az ARC mekkora szar. Azt meg kikérte magának, hogy ő bármit is rosszul csinált volna. Aztán kiderült, hogy az új hangfalrendszerhez nem mérték újra a rendszert. Csak fogták az új hangfalakat és bebaszarintották a szobába a régiek helyére, aztán várták a csodát :smile51: :smile33: :D :rolleyes: Majd a tulaj újramérte az egészet, és később pedig készített még külön egy zenés konfigot is szub nélkül csak a két frontsugárzóval. Utána teljesen megváltozott a véleménye. Szerencséjére többünk javaslatára inkább rászánta az időt, és nem elkönyvelte hogy az ARC rossz, ahogy egyesek sugallták.
Megint karos székből ítélkezel.Fogalmad sincs hogy történtek a dolgok. Beírások alapján döntesz.Leírni egy történetet százféle képen lehet. Ki melyik mesében hisz az meg egy másik dolog. Itt hárman hallottuk, három különböző fül alapján leírtunk. Ha nem tudod elfogadni gyere le hallgasd meg. Hozd magaddal a mérő eszközeidet is.Addig meg nem kell vakon mindenféle "kiemelési találgatásokba,kvázi torzításokat jósolgatni.Ettől függetlenül jó proci az Anthem.
De lehet Szabolcs megyébe más az áramszolgáltatás minősége és csal a fülünk. :D

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára reinerz 2020.11.23., hétf. 15:55-kor.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

-KP- írta:
...
Leírtam, hogy én így hallottam, ahogy külföldi és itteni fórumon is más, ennyi, nem kell ebbe többet belelátni.

Ha lesz lehetőségünk, mérünk egyet és leírhatom még 5 X, hogy ennek ellenére kiváló az Anthem, így talán mindenki megnyugszik.
10.1 Auro3D

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”