Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Médialejátszók

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

Fish írta:
2021.02.08., hétf. 16:09
Szólj ha van normális apk-s verzió amit fel lehet dobni, mert használnám szívesen.. köszi előre is! :D
Rohadjanak meg amúgy 360e be nem fért bele a netflix lic? gondolkodik.gif
A Zidoo fórumán megy az anyázás már hónapok óta, tisztában vannak a gonddal, szvsz ha javítani fogják, akkor azt a központi firmware-rel fogják.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10993
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

BoRRoNeo írta:
2021.02.08., hétf. 15:56
A Zidoonál szintén használhatatlan a Kodi...
Évek óta létezik Zidoo-ra optimalizált KODI ZDMC néven, működik nagy felbontásban is, a Zidoo saját lejátszóját indítja.

Kép

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

BoRRoNeo írta:
2021.02.08., hétf. 16:04
Fish írta:
2021.02.08., hétf. 14:43
...netflixet felejtsd el, SD-ben megy csak az is valami rémálom sajnos..
Ez az, ami hetente változik, mivel a Zidoo nem vett Netflix licenszet, ezért buherálgatják rajta állandóan. Mikor én teszteltem még novemberben, akkor 4K HDR-ben ment a Netflix, aztán rá egy hétre csókolom. Lehet, hogy jövő hónapra megint lesz valami.
Szólj ha van normális apk-s verzió amit fel lehet dobni, mert használnám szívesen.. köszi előre is! :D
Rohadjanak meg amúgy 360e be nem fért bele a netflix lic? gondolkodik.gif
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fish írta:
...netflixet felejtsd el, SD-ben megy csak az is valami rémálom sajnos..
Ez az, ami hetente változik, mivel a Zidoo nem vett Netflix licenszet, ezért buherálgatják rajta állandóan. Mikor én teszteltem még novemberben, akkor 4K HDR-ben ment a Netflix, aztán rá egy hétre csókolom. Lehet, hogy jövő hónapra megint lesz valami.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Még annyit (ha már rászántam egy hónapot, akkor megosztom), hogy mind a 4 médialejátszónak (Dune, Nvidia, Zidoo, Apple TV) filmlejátszásra (mkv, BD) tökéletes képe volt, ebben észrevehető különbséget nem láttam. A Dune jukebox-a értékelhetetlen, a Kodiról viszont nem lehet behívni a saját lejátszóját, illetve a Kodi önmagában sem használható. Az Nvidia használ egyedül Android TV oprendszert (a többi Android mobil). Az Nvidia Kodiról indul és az Android TV miatt a Kodi is nagyfelbontású. Ott nekem a távirányítóval volt bajom, nincsenek dedikált gombok, egy feliratváltás fél óra navigációt igényelt. A Zidoonál szintén használhatatlan a Kodi, viszont van egy nagyon szép és jól használható saját jukeboxa a Home Theater 4. (a Dune példát vehetne). Vannak dedikált gombok és úgy összeségében ez felelt meg nekem a legjobban. Vannak bajai, de ezeket folyamatosan javítják. Az Apple TV 4K különleges, mert saját médialejátszója sincsen, azt külön meg kell venni hozzá (MrMc, Infuse) és a távirányítója valami borzalom.

Ahogy írtam az Nvidia Android TV oprendszert futtat ezért az UI 4K-ban fut (a Netflixnél nem), nagyon szép. Akárcsak az Apple TV 4K. A többiek UI-ja 720p-s, ami elég hervasztó tud lenni. Hiába szép a Zidoo Home Theater felülete, ha tiszta homály.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Bodnapet írta:
2021.02.08., hétf. 14:53
A legújabb DUNE modelleknél (Pro II és Pro Plus) a Netflix tökéletesen megy akár Atmos hanggal. A dolby vision pedig a márciusban érkező modellekel jön, bár véleményes, hogy egyből minden tökéletesen fog működni.
A tökéletesen megy az jelenti, hogy működik, de a képminősége rosszabb, mint az Apple TV 4K-nak vagy a tévék beépített applikációinak. Nem nagy különbségekről beszélünk és ami még érdekesebb, hogy nem minden filmnél azonos módon jelentkezik, de egy vetítőn 3 méteres képen azért szépen látszik. Úgy általában mondható, hogy az Android alapú oprendszereken jelentkezik a probléma. És ez igaz mondjuk a Youtube-ra is. Én egy Samsung QLED tévén teszteltem őket és nagyon érdekes volt, hogy míg mondjuk a Samsung beépített Youtube appja a Costa Rica 4K-t tökéletesen (szinte Blu-ray minőségben) játssza, addig a Zidoo/Dune/Nvidia appjai finoman makroblokkosodnak. Ugyanez PC-n is. A Netflix-szel is ugyanez a probléma.
A másik dolog az UI (felhasználói felület) minősége. Nem vagyok naprakész, mivel a fenti lejátszókat fél éve teszteltem, de ott is elmondható (volt), hogy minden Androidos lejátszó 720p-s UI-t ad a Netflix-nek. Homályos a kép. Ehhez képest a Samsung 1080p-s, az Apple TV pedig 4K-s. Persze ez kevésbé fontos, mivel a filmet magát nem befolyásolja. Felteszek két képet. Az elsőt a Zidoo-ról csináltam (de a Dune/Nvidia ugyanilyen volt), a másodikat a Samsung tévéjéről. Elég szar minőségű, de remélem látszik a lényeg. Az Apple TV még ennél is jobb.

Kép
Kép

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Fish írta:
Zoom van, netflixet felejtsd el, SD-ben megy csak az is valami rémálom sajnos.. torrentet nem használom rajta..
A legújabb DUNE modelleknél (Pro II és Pro Plus) a Netflix tökéletesen megy akár Atmos hanggal. A dolby vision pedig a márciusban érkező modellekel jön, bár véleményes, hogy egyből minden tökéletesen fog működni.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Zoom van, netflixet felejtsd el, SD-ben megy csak az is valami rémálom sajnos.. torrentet nem használom rajta..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Szegedi Tamás
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: Szegedi Tamás »

Sziasztok!
Zidoo Z1000 lejátszóról lenne pár kérdésem:

Videó lejátszáskor lehet e a képet fel le tologatni illetve zoom-olni? (Popcorn lejátszóm tudja, 21:9 es a vásznam és nem mindig ugyan oda sikerül lehúzni a vásznat)

Netflix milyen minőségben fut rajta? 5.1 es hangot lejátsza e?

Torrent kliens mennyire szuperál? Letöltési sebesség?

Akit tudja a válaszokat annak előre is nagyon köszönöm ha le írja! leborulok.gif

(ha a fentiekből valamelyiket nem tudja akkor milyen lejátszót ajánlotok helyette? Popcorn Hour A410 esemet szeretném lecserélni mert a True HD hang valamiért szakadozik)

Köszönettel: Tamás
Rotel RMB-1075, Rotel Rsp-1070, Jamo Concert 8 + Concert Center, D6 SUB Benq W2000 + Elitscreen Manual 16:9 150"

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

BoRRoNeo írta:
2021.01.30., szomb. 12:14
szigony írta:
2021.01.30., szomb. 11:17
Tudnátok olyan médialejátszót ajanlani ami a kiváló kép és hangminőség mellett a Netflixet (4K, Atmos etc) Tidal is hibátlanul kezeli?
Zidoo uhd3000 szerettem volna, de olvasva a beszámolókat úgy döntöttem még várok vele vagy nezek mást. Egreat A-11 váltana az uj lejátszó.
Ha a streamingszolgáltatások is kiváló minőségben szükségesek, akkor csak az Apple TV 4K. Megfordult nálam pár lejátszó (Nvidia Shield, Dune Pro 4K II, Zidoo Z9X, Apple TV 4K) és ezek közül csak az Apple TV 4K tudta azt a képminőséget hozni, mint a Samsung TV-m beépített appjai. Ráadásul az Apple TV kiemelten támogatott, például az HBO Max csak az Apple TV 4K-val tud Atmos hangot, semmilyen más lejátszóval. Nem próbáltam, de állítólag az HBO Go-n nincs HBO logó az Apple TV-n, minden más eszközön igen. Egyetlen komolyabb baja van, hogy a 24p-t nem tudja, csak a 23.976-ot. Ha olyan filmet nézel (akár a Netflixen, akár a médialejátszó részével), akkor fél percenként dob egy képkockát. A többség észre sem veszi, de ettől még tény.
Viszont én nem szerettem a médialejátszó részét több szempontból sem, így van egy Zidoo Z9X-em médialejátszásra a nappaliban (ott a tévé applikációit használom streamingre) és van egy Apple TV 4K-m a projektorhoz csak streamingre, ott amúgy HTPC-t használok, ami viszont a streamingre rosszabb. Nem találtam olyan univerzális eszközt, ami mindenben kiváló.
Koszi az ajanlast, vettem egy apple tv4k-t es tenyleg faszan megy a netflix 4k ban a projira.
leborulok.gif
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Izgalmasnak tűnik. Valós Dolby Vision feldolgozás, végre normál hifi méret, lineáris táp, ill. számomra felesleges AK4493EQ DAC, kb. 250k körüli ár.
Bő egy hónapja vettem meg a Pro 4k II-t, hmmm...
https://www.dune-hd.com/products/dune-h ... y-features

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

szigony írta:
2021.01.30., szomb. 11:17
Tudnátok olyan médialejátszót ajanlani ami a kiváló kép és hangminőség mellett a Netflixet (4K, Atmos etc) Tidal is hibátlanul kezeli?
Zidoo uhd3000 szerettem volna, de olvasva a beszámolókat úgy döntöttem még várok vele vagy nezek mást. Egreat A-11 váltana az uj lejátszó.
Ha a streamingszolgáltatások is kiváló minőségben szükségesek, akkor csak az Apple TV 4K. Megfordult nálam pár lejátszó (Nvidia Shield, Dune Pro 4K II, Zidoo Z9X, Apple TV 4K) és ezek közül csak az Apple TV 4K tudta azt a képminőséget hozni, mint a Samsung TV-m beépített appjai. Ráadásul az Apple TV kiemelten támogatott, például az HBO Max csak az Apple TV 4K-val tud Atmos hangot, semmilyen más lejátszóval. Nem próbáltam, de állítólag az HBO Go-n nincs HBO logó az Apple TV-n, minden más eszközön igen. Egyetlen komolyabb baja van, hogy a 24p-t nem tudja, csak a 23.976-ot. Ha olyan filmet nézel (akár a Netflixen, akár a médialejátszó részével), akkor fél percenként dob egy képkockát. A többség észre sem veszi, de ettől még tény.
Viszont én nem szerettem a médialejátszó részét több szempontból sem, így van egy Zidoo Z9X-em médialejátszásra a nappaliban (ott a tévé applikációit használom streamingre) és van egy Apple TV 4K-m a projektorhoz csak streamingre, ott amúgy HTPC-t használok, ami viszont a streamingre rosszabb. Nem találtam olyan univerzális eszközt, ami mindenben kiváló.

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1395

Hozzászólás Szerző: szigony »

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

wittao írta:
2021.01.26., kedd 18:43
- gyűlölöm az All in one TV-met,
Jajj. Bocs, persze persze! Most esett le, hogy bénán pontatlanul fogalmaztam sad.gif
Szóval, kizárólag az androidos és Kodi-t futtatni tudó tv-k média lejátszását tartom elfogadható lehetőségnek. (ilyen philips-ről írt a kérdező és erről beszéltem minap, hogy vettem én is a hálószobába).
De én is ugyanúgy gyűlölöm a kizárólag dlna-s, gyári szarokat, mint pl. ami nekem is van az LG oled tv-n a nappaliban. Ahhoz 'kötelező' a külső lejátszó. Már egy 20e Ft-os box is nagyságrenddel jobb tudást és élményt ad. Ez annyira legalja nálam, hogy nem is gondoltam rá :D Egy szint a hálózati elérés helyett filmenként pendrive-al szaladgálással ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

derta
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: derta »

ZolaBA írta:
2021.01.26., kedd 05:19
derta írta:
2021.01.25., hétf. 09:59
Szeretném lecserélni az A-400-as Popcorn Hour-t. A TV egy Philips pus8804 -es modell az erősítőm pedig egy Sony STR DA-3500es. Sajnos az erősítő nem 4K képes, így fontos lenne egy audio outtal rendelkező hdmi csatlakozó is a médialéjátszón. Fontos még a belső HDD lehetősége, a torrent kliens használata és természetesen a jó képminőség is. Három lejátszó van a látóteremben. 1. Zappiti one se 4k hdr 2. Dune HD Pro 4K Plus II 3. Zidoo Z10 pro. Kérdéseim ezekkel kapcsolatban lenne. A TV Képes fogadni a Dolby Vision tartalmakat is. Ezt a képességet csak a zidoo-nál találtam, ami viszont nem képes hangot küldeni külön HDMI-n. Lenetséges a HDMI in-t audió outtá konfigurálni?
Most ne hallgass rám, mert vitatható magánvélemény következik :D
- Utaljuk a tv-t mert all-in-one, nem lehet jó mindenben. De imádjuk a médialejátszót ami all-in-one, mert mindenre jó. Aha.
- telesírjuk a fórumot a táprángatós félelmekkel, de betesszük a gyenge gyufás skatulyába a sok terrás winyót
- 2 giga ramos android szutyokkal torrentezünk média lejátszás közben, de az asztali windowst kiheréljük egy zenelejátszáshoz, ... stb.
Ezek számomra logikátlan kontrasztok.

Ami a kérdést illeti. És ezt szintén ne fogadd meg, csak egy szélsőséges vélemény:
- Ha még nincs tegyél egy Kodi-t a tv-re. Nulla forintos teszt, szerintem annyit megér
- a tv hdmi arc kimenete tökéletesen alkalmas az erőlködő kiszolgálására, pofátlan mód arra gyártották. Ha majd lesz 4k erősítő át lehet azon fűzni a médiaplayert
- Jó lenne tudni, hogy milyen eszközeid vannak (pc, laptop, nas?), mit és milyen mennyiségben torrentezel, de számomra nem logikus venni egy 100-200-300 ezres media lejátszót, ami mint média lejátszó alig tud többet a tv-nél, torrentezni és adat tárolónak meg kényszermegoldás. Torrentezni pc az igazi, adatot tárolni pedig egy nas. Persze ezek a funkciók szintén keverhetőek, pc is tárolhat adatot és nas is tud torrentezni. Eset függő.
- Persze mindenki azt csinál a pénzével amit akar :D Ha az új média lejátszó esik jól akkor meg kell venni és nem kell hallgatni a magamfajtákra ;)
Kedves Fórumtárs!

Köszönöm, hogy leírtad a véleményed és a tanácsaidat.
Mikor megvásároltam a a Philips TV-t akkor úgy gondoltam, hogy a médialejátszás az ő feladata lesz, míg a torrentezés marad a popié, ahogy azt az elmúlt 11 évben már tette. Sajnos a televízió által lejátszott 4K HDR fájlok képminőségével nem vagyok megelégedve, ennek tesztelése még folyamatban van. A KODI-val már próbálkoztam a konfigurálása még várat magára. Nas-sal nem rendelkezem, így úgy gondolom, hogy a torrentezésre luxus egy PC-t üzemeltetni, hallgatni a hűtéséből adódó zajokat. A lakásban csak laptopot használunk. Feleségem nem kedveli az "irodai stílust". A költségek szerintem nem lennének alacsonyabbak, ha most építenék egy HTPC-t és beállítanék egy megfelelő NAS-t. Az erősítőt nem szeretném lecserélni, mivel a hasonló hangot 4K képességgel nagyon drágán mérik. Ezen okokból adódóan szeretnék egy lejátszót vásárolni. A HDMI kérdésben lehet szerencsésebb, ha nincs sok dolog a jel útjában, de én is gondoltam már a hang TV-n való átvezetésén.

Köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdéssel!

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Aszpirin írta:
2021.01.25., hétf. 15:54
szabo_pitty írta:
2021.01.18., hétf. 18:02
Sziasztok!

Tudtok ajánlani, olyan médialejátszót, vagy TV-okosítót, ami nem androidos és HBO GO- ra alkalmas?
AppleTV (harmadik generációtól felfelé).
Ha csak az HBO GO az igény, akkor a harmadik generációs AppleTV a legjobb ár/érték arányú AppleTV. Ma már "bagóért" lehet kapni használtat, fullHD-s, és bár nem lehet szabadon telepíteni rá bármit, az HBO GO, Netflix, Amazon Prime, Youtube, Vimeo, DailyMotion, és meég egy nagy rakat egyéb alapból rajta van.

A negyedik és ötödik generációsakat (utóbbi a 4K verzió) már jóval drágábban lehet beszerezni, cserébe szabadon telepíthető rájuk mindenféle ingyenes vagy fizetős app (Infuse Pro, Plex kliens, stb... játékokat is beleértve), illetve a 4K-s verzió tud HDR-t, Dolby Vision-t és (veszteségesen tömörített) Atmos-t - de ezek mind nem érdekesek a HBO GO-val.

Én akkor adtam el a harmadik gernerációsat, amikor az ötödik generációsat megvettem (2018-ban), és akkor még rendszeresen kapott frissítéseket. A negyedik és ötödik generációs mai napig megvan, az is kap frissításeket.
Köszönöm az infót, eltároltam!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

derta írta:
Szeretném lecserélni az A-400-as Popcorn Hour-t. A TV egy Philips pus8804 -es modell az erősítőm pedig egy Sony STR DA-3500es. Sajnos az erősítő nem 4K képes, így fontos lenne egy audio outtal rendelkező hdmi csatlakozó is a médialéjátszón. Fontos még a belső HDD lehetősége, a torrent kliens használata és természetesen a jó képminőség is. Három lejátszó van a látóteremben. 1. Zappiti one se 4k hdr 2. Dune HD Pro 4K Plus II 3. Zidoo Z10 pro. Kérdéseim ezekkel kapcsolatban lenne. A TV Képes fogadni a Dolby Vision tartalmakat is. Ezt a képességet csak a zidoo-nál találtam, ami viszont nem képes hangot küldeni külön HDMI-n. Lenetséges a HDMI in-t audió outtá konfigurálni?
Most ne hallgass rám, mert vitatható magánvélemény következik :D
- Utaljuk a tv-t mert all-in-one, nem lehet jó mindenben. De imádjuk a médialejátszót ami all-in-one, mert mindenre jó. Aha.
- telesírjuk a fórumot a táprángatós félelmekkel, de betesszük a gyenge gyufás skatulyába a sok terrás winyót
- 2 giga ramos android szutyokkal torrentezünk média lejátszás közben, de az asztali windowst kiheréljük egy zenelejátszáshoz, ... stb.
Ezek számomra logikátlan kontrasztok.

Ami a kérdést illeti. És ezt szintén ne fogadd meg, csak egy szélsőséges vélemény:
- Ha még nincs tegyél egy Kodi-t a tv-re. Nulla forintos teszt, szerintem annyit megér
- a tv hdmi arc kimenete tökéletesen alkalmas az erőlködő kiszolgálására, pofátlan mód arra gyártották. Ha majd lesz 4k erősítő át lehet azon fűzni a médiaplayert
- Jó lenne tudni, hogy milyen eszközeid vannak (pc, laptop, nas?), mit és milyen mennyiségben torrentezel, de számomra nem logikus venni egy 100-200-300 ezres media lejátszót, ami mint média lejátszó alig tud többet a tv-nél, torrentezni és adat tárolónak meg kényszermegoldás. Torrentezni pc az igazi, adatot tárolni pedig egy nas. Persze ezek a funkciók szintén keverhetőek, pc is tárolhat adatot és nas is tud torrentezni. Eset függő.
- Persze mindenki azt csinál a pénzével amit akar :D Ha az új média lejátszó esik jól akkor meg kell venni és nem kell hallgatni a magamfajtákra ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

joker111
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: joker111 »

Tervezek Zappiti lejátszót venni,de azt hallottam hogy gondok vannak az MKV lejátszásnál a feliratkezeléssel.
Van valakinek erröl tapasztalata? Szivesen venném,köszi.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Bodnapet írta:
2021.01.25., hétf. 16:21
Az Apple TV eléggé kompromisszumos média lejátszó. Érthetetlen módon nem támogatja a beatstream pathtrough lejátszást egyéb (pl. NAS-ról lejátszott filmet) médiákról. Nagyon jó és gyors a felület, olyan epülös :-), de mindent dekódol (DTS, DD, HD hangok) sokcsatornás PCM-re. A HDR-SDR konverzió gyenge (projektor még csak FHD), illetve a hang is gyenge. TV kiegészítésre tökéletes, de házimozihoz erős kompromisszum.
Szerintem.
HDR-SDR konverzió: ezért kell egy rendes lejátszó progi rá, pl. Infuse Pro. Rögtön jó lesz a HDR-SDR konverzió is.
A bitstream passthrough hiányát én sem értettem soha, az nem technikai kérdés, technikailag nagyon egyszerű, megvan még egy 2009-es LG BD-390-es bluray-lejátszóm (az eegyike az első lejátszóknak, amelyek médialejátszóként is használhatóak akár hálózati lejátszáshoz is), és azon is van bitstream passthrough (ezért aztán az Atmos-os BD-ket az is Atmos hanggal "játssza" le, mert egyszerűen továbbengedi az Atmos bitstream-et...
Az AppleTV-n azt pedzegetik, hogy a Siri-nek van köze a passthrough elhagyásához (mert nálunk ugyan semmire nem használható /egyszerűen nem működik Magyarországon/), de jobb helyeken pofázni lehet vele akár filmnézés közben is, és ő is pofázik, így a hangját rá kell tudni keverni... Állítólag emiatt kellett vagy 2 évet várni az Atmos-támogatásra is.

Az AppleTV árkategóriájában szerintem nincs kompromisszummentes médialejátszó, (bár én nem projektorozok, projektoros használatra lehet, hogy van...).

A sokcsatornás PCM-be dekódolás nem tudom, hogyan ronthat a hangon (eltekintve a veszteségmentesen tömörített Atmos-tól, ami innentől kezdve lehetetlen), de elhiszem Neked.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Aszpirin írta:
2021.01.25., hétf. 15:54
Ha csak az HBO GO az igény, akkor a harmadik generációs AppleTV a legjobb ár/érték arányú AppleTV. Ma már "bagóért" lehet kapni használtat, fullHD-s, és bár nem lehet szabadon telepíteni rá bármit, az HBO GO, Netflix, Amazon Prime, Youtube, Vimeo, DailyMotion, és meég egy nagy rakat egyéb alapból rajta van.

A negyedik és ötödik generációsakat (utóbbi a 4K verzió) már jóval drágábban lehet beszerezni, cserébe szabadon telepíthető rájuk mindenféle ingyenes vagy fizetős app (Infuse Pro, Plex kliens, stb... játékokat is beleértve), illetve a 4K-s verzió tud HDR-t, Dolby Vision-t és (veszteségesen tömörített) Atmos-t - de ezek mind nem érdekesek a HBO GO-val.

Én akkor adtam el a harmadik gernerációsat, amikor az ötödik generációsat megvettem (2018-ban), és akkor még rendszeresen kapott frissítéseket. A negyedik és ötödik generációs mai napig megvan, az is kap frissításeket.
Az Apple TV eléggé kompromisszumos média lejátszó. Érthetetlen módon nem támogatja a beatstream pathtrough lejátszást egyéb (pl. NAS-ról lejátszott filmet) médiákról. Nagyon jó és gyors a felület, olyan epülös :-), de mindent dekódol (DTS, DD, HD hangok) sokcsatornás PCM-re. A HDR-SDR konverzió gyenge (projektor még csak FHD), illetve a hang is gyenge. TV kiegészítésre tökéletes, de házimozihoz erős kompromisszum.
Szerintem.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

szabo_pitty írta:
2021.01.18., hétf. 18:02
Sziasztok!

Tudtok ajánlani, olyan médialejátszót, vagy TV-okosítót, ami nem androidos és HBO GO- ra alkalmas?

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

derta írta:
Szeretném lecserélni az A-400-as Popcorn Hour-t. A TV egy Philips pus8804 -es modell az erősítőm pedig egy Sony STR DA-3500es. Sajnos az erősítő nem 4K képes, így fontos lenne egy audio outtal rendelkező hdmi csatlakozó is a médialéjátszón. Fontos még a belső HDD lehetősége, a torrent kliens használata és természetesen a jó képminőség is.
A Zidoo kínálatából az X20Pro, UHD2000, UHD3000 rendelkezik külön HDMI Audio kimenettel, belső SATA HDD csatlakozással, de a Dolby Visiont csak a 3000-es tudja.

derta
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: derta »

Kedves Fórumtársak!

Szeretném lecserélni az A-400-as Popcorn Hour-t. A TV egy Philips pus8804 -es modell az erősítőm pedig egy Sony STR DA-3500es. Sajnos az erősítő nem 4K képes, így fontos lenne egy audio outtal rendelkező hdmi csatlakozó is a médialéjátszón. Fontos még a belső HDD lehetősége, a torrent kliens használata és természetesen a jó képminőség is. Három lejátszó van a látóteremben. 1. Zappiti one se 4k hdr 2. Dune HD Pro 4K Plus II 3. Zidoo Z10 pro. Kérdéseim ezekkel kapcsolatban lenne. A TV Képes fogadni a Dolby Vision tartalmakat is. Ezt a képességet csak a zidoo-nál találtam, ami viszont nem képes hangot küldeni külön HDMI-n. Lenetséges a HDMI in-t audió outtá konfigurálni? A Zappiti és Dune képes a Dolby Vision tartalmak lejátszására?

A válaszokat előre is köszönöm!

Szép napot!

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fecke78 írta:
2021.01.24., vas. 19:32
Szép estét , dune d1 -ez szeretném váltani dune HDpro 4K plus ii -re . Van esetleg valakinek tapasztalata ? Full HD ről áttérnék 4 k ra
Szerintem nagyon jó lejátszó lett a II-es verzió. Nekem a natív Netflix volt az utolsó érv, hogy most már érdemes váltani. Igaz már régóta 4K-s Dune-k váltják egymást a nappaliban. Volt még az első 4K Pro-m Sabre DAC-kal, utána a 4K Solo. Nagyon jó a mozi hangja, én kb. olyan jónak látom HD-ben, mint a Linux-osak, 4K-ban pedig jobb. De ami fontos, hogy Netflix atmosban, HBO Go és YouTube 4k (igaz csak stereo) tökéletesen és gyorsan működik.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”