A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Amióta összeraktam a mozit a vendégszobába a "retro" NAD erősítővel, nos azóta csak DD-ban nézzük a filmeket. Tud persze DTS-t is, sőt a DTS HD hang (DTS HD-ból a DTS mag ) is megy neki, de valamiért a DTS hangsávoknál sokkal kevesebb jel jut a szubra. Mondjuk ezt nem értem.
A lényeg: Végső soron csak azt akarom mondani, hogy jelen hangfalaimmal ez a NAD, valami oltári jól szól a lesajnált DD hanggal. Pl. a Graviti egyes jeleneteiben annyira jó a térérzet, hogy Sandra.B. hangja simán a fejünk fölött lebeg.
A nappaliban ott a Pioneer az atmossal, HD hang, beépített hangfalakkal, mégsem ilyen jó, mint itt. Szól mindenhonnan, de hiányzik az aura.
Fogalmazzunk úgy, hogy ha annyi energiát fektetnének bele most, mint anno egy-két filmnél, csodákat lehetne művelni a jelen technológiával. Persze így is van jó pár film, ami megmutatja hol is tartunk. De időnként azért elborzadok. A miértekre nagyon kíváncsi lennék.
Egyetértek. A Vertical limit volt az első DD5.1 szinkronos DVD. Érdemes megfigyelni milyen minőséget kapott. Legyen az az eredeti, vagy a magyar hang.
Csak részben értek egyet. Véleményem szerint az idő sok mindent megszépít, közte a régi filmek hangját is.
A dvd korszakban tényleg szuper volt a Vertical Limit hangja, sőt amikor kiadták BD-n LPCM hanggal, akkor is ütött. Mára azonban számomra csak az átlagosnál kicsivel jobb hangzást ad, főleg ha egy Everest után hallgatok bele.
Azzal se igazán értek egyet, hogy manapság egyre szarabb a filmek hangja. Persze a Disney balf...ságát ne keverjük ide.
Szerintem most is vannak kiemelkedő keverések, vannak átlagosak és gyengék egyaránt. Ugyanez igaz a képminőségre is. Napjainkban a kép minősége is erősen hullámzó és még csak a filmek költségvetésére sem lehet visszavezetni, hogy a sokba kerülők lennének a jók, az alacsony büdzsé meg caak rossz képminőséggel párosulna. De ez hasonlóan volt a dvd és a bd idején is.
Vannak olyan filmek is ahol ágyúdörgés, lövés, robbanás nincs.Mégis zseniális hangkeveréssel apró finom effektekkel, környezeti zajokkal, szimfónikus háttérzenével , pontos dialógussal nagyon sokat hozzátesznek a filmhez.
Nem lehet, hogy csak arróül van szó, hogy amikor ezek a házimozi-hangformátumok, megjelentek, akkor kicsit túlzásba vitték a hátsó effektezést, és inkább a mai a kevésbé fárasztó? Ez csak kérdés, nem állítás, mert megítélni nem tudom. Vagy az is lehet, hogy épp a "természetes" lenne idegesítő (egy olyan fényképezési stílusnál, ahol a kamera másodpercenként ugrál a nézőpontok között, érdekes lenne a háttérefekteket minfdig valósághűen megjeleníteni).
(én egyébként anno a Gyűrűk Ura első részénél éreztem az, hogy "aztaaaa... ez már igen!", már annál a jelenetnél, amikor beérkezik Gandalf a hobbitfaluba...)
[/quote]
A filmeknél használt hangformátumok lehetővé teszik, hogy a hangmérnök kedvére játszhasson.Azt mondom, hogy manapság már szinte nincsenek korlátai. De mint mindent így ezt is el lehet szarni.Lásd Disney. Dinamikakompresszált egysíkú langyos maszat.A jó hangkeverés nagy dinamikatartománnyal, kellően kontúros térben jól pozicionálható effektekkel , mozgásmegjelenítéssel teremt atmos-zférát Hogy vannak-e túlzások, valóságtól elrugaszkodott effektek, lövéshangok? Igen! Ezért is szeretjük, ez emeli az adrenalint. Nyilván ez nem minden filmnek áll jól. Vannak olyan filmek is ahol ágyúdörgés, lövés, robbanás nincs.Mégis zseniális hangkeveréssel apró finom effektekkel, környezeti zajokkal, szimfónikus háttérzenével , pontos dialógussal nagyon sokat hozzátesznek a filmhez.
Mostanában egyre több filmnél figyeltem fel rá hogy szar a hangkeverés, lapos egysíkú a hang, gyérek a hátsó effektek.
Nem lehet, hogy csak arróül van szó, hogy amikor ezek a házimozi-hangformátumok, megjelentek, akkor kicsit túlzásba vitték a hátsó effektezést, és inkább a mai a kevésbé fárasztó? Ez csak kérdés, nem állítás, mert megítélni nem tudom. Vagy az is lehet, hogy épp a "természetes" lenne idegesítő (egy olyan fényképezési stílusnál, ahol a kamera másodpercenként ugrál a nézőpontok között, érdekes lenne a háttérefekteket minfdig valósághűen megjeleníteni).
(én egyébként anno a Gyűrűk Ura első részénél éreztem az, hogy "aztaaaa... ez már igen!", már annál a jelenetnél, amikor beérkezik Gandalf a hobbitfaluba...)
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Mostanában egyre több filmnél figyeltem fel rá hogy szar a hangkeverés, lapos egysíkú a hang, gyérek a hátsó effektek.Többen elaléltak a Star is born hangjától, én nem. Emlékeimben él még a dvd korszakból nem egy film ,amivel sokat demóztunk, és sokkal jobb hangra emlékszem ezekkel kapcsolatban mint amik mostanság kijönnek.
Leporoltam az 1998-as The Mask of Zorro-t.Nem emlékeztem rosszul.
Úgy néz ki, hogy leszámítva egy-két filmet manapság lejtmenet van e téren.Nem használják ki a formátumok adta lehetőséget szerintem még 60%-ban sem.Van egy két régi DTS , Dolby digital hangkeverésű film ami odapirít a HD hanggal kiadott új filmeknek.Az említett Zorro film nyitójelenetét érdemes megnézni.Nincs Atmos de a hangtér minden irányban , felfelé is kiterjedt, felső hangsugárzók nélkül.
Amúgy a film tökéletesen hozza a 90-es évek hangulatát.Tökéletes kalandfilm, szerethető színészekkel, humorral, akcióval.
Ma is megállja a helyét, újranézve sem gáz.Csinálhatnának mostanában is hasonló szórakoztató könnyed filmeket.Ezeken lehet igazán kikapcsolódni.
Befejeztem az Anne with an "E" sorozat 2. évadát.
Tökéletes szereplőválasztás, meglepően szórakoztató történet, gyönyörű képi világ.
(A tévém csak full hd, de még ezen is gyönyörű, eddig egyetlenegy bluray filmet nem láttam ezen a tévén, ami ennyire részletgazdag és színes lett volna!)
Csak ajánlani tudom!
Ebben az évben a harmadik megtekintett film egy régi elmaradás pótlása.
Anno, nem láttam az Arizoniai álmodozókat (hogy az Arizona Dream cím magyarításában, hogy lett álom helyett álmodozók, az jó kérdés), a dvd-t már évekkel ezelőtt megvettem, de eddig a megtekintése elmaradt.
Most ezen is túlestünk.
Kár volt.
Hiába a jó színészi játék, ha a filmnek - ezen a fórumon muszáj hozzátenni, hogy SZERINTEM (mert ha nem tenném hozzá, itt egyesek azt hinnék, hogy amit leírok az nem vélemény, hanem kinyilatkoztatás...) - nagyjából semmi értelme nincs.
És még csak - SZERINTEM - nem is vicces.
Egyedül a zene volt - SZÁMOMRA - értékelhető.
Senkinek nem ajánlom.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Igen. Jó film, habár van benne fikció, akció, menővagyok, de a képi világ kárpótol.
Projektoron brutális!
Nekem bejött.
Így van. Nekem is nagyon tetszett. Az oroszok megcsináltás a saját “Apollo-13 történetüket”, egy picit “hollywoodiasítva” abban az értelemben, hogy bár valós eseményeken alapul, azért a száraz tényeket “feldobták” jónéhány mozibavaló fikciós elemmel.
Ha nem várod a teljesen dokumentarista valóságot tőle, akkor egy nagyon jól ekészített, szépen fényképezett, izgalmas és érdekes, élményszámba menő mozit kapsz cserébe, ami szvsz. jobb, mint pl. a Gravity. Én ajánlom!
Aki szereti a sorozatot annak csak ajanlani tudom a konyveket, sok mindenre nincs ido a kepernyon es neha fontos reszletek is kimaradnak (aprosagok, de lenyegesek). A nyolcadik (talan utolso) konyv is iden jelenik meg valamikor.
Az első kettőt már meg is vettem a Libritől epub formátumban, és nekiláttam az elsőnek...
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
A hétvégén kedvem támadt sci-fi sorozatot nézni, és mivel a Netflix értesített hogy a Nightflyers nekem biztosan tetszene, belevágtam... és nem tetszett, az első évad harmadik részénél már nem bírtam, abbahagytam, nem is értem, a SyFy-tól jobbra számítottam. Az egész szerintem nagyon gagyi és bugyuta, és bár jó a felütés, nagyon gyorsan laposodik...
Szóval valami egyéb után kerestem, és akkor jutott eszembe valami... és röhej, de én tegnap jöttem rá, hogy az elmúlt évek talán legjobb sci-fi sorozata, a The Expanse 3. évadját hiába várom már a Netflixen Miután rákerestem a Netflixen, kissé meghökkenve tapasztaltam, hogy az első két évad sincs már fenn... utánanézve kiderült, hogy az Amazon “lenyúlta” a teljes sorozatot, így viszont a régi évadok is megjelentek az Amazon Prime-on, de ott van a 3. évad már egy ideje, és persze hamarosan jön a negyedik évad! (lásd mellékelt videó)
Nosza, sebaj, Amazon Prime előfizetésem is van, belevágtam tehát a 3. évadba, és az nem okozott csalódást eddig... Sőt, egyre jobb (eltekintve a szerintem borzalmas castingtól). Még csak két epizódon vagyok túl, de ezt tuti végignézem, amíg megjön a negyedik évad. És remélem nem hagyják abba a negyediknél sem, mert olyan jó kis “űr-trónokharca” az a sorozat...
Igen. Jó film, habár van benne fikció, akció, menővagyok, de a képi világ kárpótol.
Projektoron brutális!
Nekem bejött.
Így van. Nekem is nagyon tetszett. Az oroszok megcsináltás a saját “Apollo-13 történetüket”, egy picit “hollywoodiasítva” abban az értelemben, hogy bár valós eseményeken alapul, azért a száraz tényeket “feldobták” jónéhány mozibavaló fikciós elemmel.
Ha nem várod a teljesen dokumentarista valóságot tőle, akkor egy nagyon jól ekészített, szépen fényképezett, izgalmas és érdekes, élményszámba menő mozit kapsz cserébe, ami szvsz. jobb, mint pl. a Gravity. Én ajánlom!