Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: TheRussian »

A 4805-el kapcsolatban már minden a DCDi-ra fut ki éppen ezért volna két kérdésem. 
- szupi dolog ez a DCDi, de vonatkoztassunk el tőle egy pillanatra, illetve inkább betonozzuk be. Próbálta már valaki 576i-vel hajtani a vetítőt analóg komponens és DVI kábelen keresztül és nem tűnt jobbnak a DVI kép a DA-AD átalakítások mellőzése és egyéb okok miatt?

- mondjuk a Pana S97-ben ugyanaz a hipi-szupi DCDi van, mint a 4805-ben. Próbálta már valaki HDMI kábelen keresztül hajtani a vetítőt 576p-vel (amikor is a lejátszó rakja össze pontosabban a félképeket ugyanazzal a deinterlacerrel) és nem kapott jobb képet, mint 576i-vel komponens kábelen?

ezek engem is érdekelnének

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A 4805-el kapcsolatban már minden a DCDi-ra fut ki éppen ezért volna két kérdésem.

- szupi dolog ez a DCDi, de vonatkoztassunk el tőle egy pillanatra, illetve inkább betonozzuk be. Próbálta már valaki 576i-vel hajtani a vetítőt analóg komponens és DVI kábelen keresztül és nem tűnt jobbnak a DVI kép a DA-AD átalakítások mellőzése és egyéb okok miatt?

- mondjuk a Pana S97-ben ugyanaz a hipi-szupi DCDi van, mint a 4805-ben. Próbálta már valaki HDMI kábelen keresztül hajtani a vetítőt 576p-vel (amikor is a lejátszó rakja össze pontosabban a félképeket ugyanazzal a deinterlacerrel) és nem kapott jobb képet, mint 576i-vel komponens kábelen?

Csak kérdezek. Nekem nincs tapasztalatom, de az MT200 jobb képet ad DVI-on és nem a deinterlacer vagy a scaler miatt. Egyértelműen zavarmentesebb, pontosabb, élesebb képet ad.

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

... mert ami hozzászólással eddig találkoztam hogy a hdmi meg a dvi mennyire látványosan jobb képet tud eredményezni egy 4805ön is. tehát azt mondod hogy nem feltétlen kapok szemmel láthatóan jobb minőséget dvi-n 4805ön vetítve? kb 2-2,5-3 méterről nézném egy (mostanra ez már eldölt :punk: ) 180 széles vásznon
- hol talakoztal ilyen hozzaszolassal?
- de ha ennyire eldontotted mit fogsz venni, miert kinlodsz itt latvanyosan??

-tehát nem látványosan jobb a minősége?
-kössz má' tényleg
(majd összeáll a rendeszerem irigykedni fogtok az ÉN 4805ömre :box: )

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

Hozzászólás Szerző: GTomi »

miert kinlodsz itt latvanyosan??

Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Tami »

... mert ami hozzászólással eddig találkoztam hogy a hdmi meg a dvi mennyire látványosan jobb képet tud eredményezni egy 4805ön is. tehát azt mondod hogy nem feltétlen kapok szemmel láthatóan jobb minőséget dvi-n 4805ön vetítve? kb 2-2,5-3 méterről nézném egy (mostanra ez már eldölt :box: ) 180 széles vásznon
- hol talakoztal ilyen hozzaszolassal?
- de ha ennyire eldontotted mit fogsz venni, miert kinlodsz itt latvanyosan??
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Akkor gyakorlatilag a kör leszűkült 2 készülékre. A Sony mennyibe kerül manapság? 60-70
- penzkidobas...
T A M I . H U

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

- a legolcsobbat..

fölösleges komolyabb lejátszó a 4805-höz.

hmm, azért ha már elkezdünk egy új házimozi félét összerakni akkor próbálunk ügyelni a minőségre

mostani állás szerint vagy pana vagy sony lesz belőle

Egy házimozi nem attól lesz minőségi, amitől Te gondolod, hogy az. :box:

Arra próbáltunk itt többen célozni, hogy ha nem rendelkezel dvi/hdmi kimetes dvd játszóval, akkor a 4805 alá nem is feltétlen kell, ugyanis a tudása maximálisan kihozható komponensen, progresszív jellel hajtva. Egy ilyen JÓ minőségű játékost már 25e-ért kapsz.

Én amikor a 4805-öt választottam Nekem ez is egy szempont volt, ui. nem akartam a dvd játszómat cserélni, mert egyik dvi/hdmi kimenetes sem tudja azokat a szolgáltatásokat, amit én sokat használok a jelenlegi lejátszómban.

Persze ha ragaszkodsz hozzá, nyugodtan vegyél ami Neked tetszik, csak itt az új formátumok megjelenése előtt Én már nem szívesen vennék drágán dvd játékost.

Panával és sonyval nem fogsz rosszul járni, habár sonym volt egy pár, azonkívül, hogy zajos a mechanikája rendben van. Nem tudom ez a prec drive 3 (asszem ezekben az van már) milyen zajos.

hmm, érdekes amit mondasz, mert ami hozzászólással eddig találkoztam hogy a hdmi meg a dvi mennyire látványosan jobb képet tud eredményezni egy 4805ön is. tehát azt mondod hogy nem feltétlen kapok szemmel láthatóan jobb minőséget dvi-n 4805ön vetítve?
kb 2-2,5-3 méterről nézném egy (mostanra ez már eldölt ) 180 széles vásznon

de ha mondjuk fő dvd lejátszót rákötöm komponensen, akkor r1 lemezes lejátszót mivel? simán s video?

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

hmm, azért ha már elkezdünk egy új házimozi félét összerakni akkor próbálunk ügyelni a minőségre  

Akkor gyakorlatilag a kör leszűkült 2 készülékre.
A Sony mennyibe kerül manapság?

60-70

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

- a legolcsobbat..

Egy házimozi nem attól lesz minőségi, amitől Te gondolod, hogy az. :box:

Arra próbáltunk itt többen célozni, hogy ha nem rendelkezel dvi/hdmi kimetes dvd játszóval, akkor a 4805 alá nem is feltétlen kell, ugyanis a tudása maximálisan kihozható komponensen, progresszív jellel hajtva. Egy ilyen JÓ minőségű játékost már 25e-ért kapsz.

Én amikor a 4805-öt választottam Nekem ez is egy szempont volt, ui. nem akartam a dvd játszómat cserélni, mert egyik dvi/hdmi kimenetes sem tudja azokat a szolgáltatásokat, amit én sokat használok a jelenlegi lejátszómban.

Persze ha ragaszkodsz hozzá, nyugodtan vegyél ami Neked tetszik, csak itt az új formátumok megjelenése előtt Én már nem szívesen vennék drágán dvd játékost.

Panával és sonyval nem fogsz rosszul járni, habár sonym volt egy pár, azonkívül, hogy zajos a mechanikája rendben van. Nem tudom ez a prec drive 3 (asszem ezekben az van már) milyen zajos.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Akkor gyakorlatilag a kör leszűkült 2 készülékre.
A Sony mennyibe kerül manapság?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

- a legolcsobbat..

mostani állás szerint vagy pana vagy sony lesz belőle :box:

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

- a legolcsobbat.. - ha megis a fenti listabol kene valasztani akkor a kicsi denon-t

Egyetértek, én is a kis denont venném, ha már ez a lista...

norbi31
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

- a legolcsobbat..

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Üdv, 
egy majdani infocus 4805-höz keresek dvi-s vagy hdmi-s dvd lejátszót. érdekelne hogy ti mit ajánlatok, illetve mi ezekről a véleményetek:

Panasonic s97
Sony DVP-NS92V
Denon DVD-1920
Marantz DV6600
Pioneer DV-668AV (ez digitalko-n 140e)

köszi

- a legolcsobbat..
- ha megis a fenti listabol kene valasztani akkor a kicsi denon-t
T A M I . H U

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szavazzunk: Nekem ezek közül a Pio 668 a legszimpatikusabb.
Régi modell, nincs benne scaler (csak 576p megy ki a HDMI-n), és ott van a chroma upscaling error. Nem beszéltünk a nem hivatalos garanciáról. Ezzel együtt lehet jó vétel bizonyos megjelenítőkhöz.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Üdv, 
egy majdani infocus 4805-höz keresek dvi-s vagy hdmi-s dvd lejátszót. érdekelne hogy ti mit ajánlatok, illetve mi ezekről a véleményetek:

Panasonic s97
Sony DVP-NS92V
Denon DVD-1920
Marantz DV6600

köszi

Végre más téma!

Szavazzunk: Nekem ezek közül a Pio 668 a legszimpatikusabb.

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Üdv,

Panasonic s97
Sony DVP-NS92V
Denon DVD-1920
Marantz DV6600

köszi

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Ez az állás a ma használatos hangszóróknál nemigen teszi lehetővé a két pár használatát. A 16ohmos dobozok a csöves korszakban voltak leginkább divatosak. Ez az állás viszont nagyon jó arra, hogy kettős kábelezéssel kösd be a 8ohmos dobozaidat!

Valóban végtelenül egyszerű és gors egy ellenállást sorosan kötni a hangszóróddal. És ez a megoldás végtelenül és gyorsan vágja tönkre a hangot. Nem beszélve arról, hogy leginkább csak radiátorként működik. Hatásfok rulez!

Én már próbáltam sok impedanciváltós AVR-t. De nekem kivétel nélkül az alacsonyabb impedanciás állásban tetszett jobban a hangjuk. Szóval 4ohmos állás és két pár 8ohmos doboz, ha már mindenáron duplát akarsz használni...

sajti

Gondolom a Yamaha az ilyen csöves korszakbeli sokohmos dobozokra tervezi az alapkategóriás házimozi rádióerősítőit, nem a saját 4, 6 és 8 ohmos hangfalaira.
Ha a 8 ohmos dobozokat a 8 ohmos állásban lehet kettős kábelezni, akkor a 4 ohmosokat miért nem lehet a 4 ohmos állásban?
A hatásfokon lehet vitatkozni, tény, hogy A+B állásban hallhatóan halkabb. Védelmet általában nem a hatásfok növelése érdekében iktatnak be. Amit írtam, az előtét ellenállásos példa végtelenül primitív, egyszerűen csak érzékeltetni szerettem volna, hogy milyen egyszerű megoldani a kérdést. Ennél nyilván kifinomultabb módszerei is vannak egy mai gyátónak.
Egyébként én meg láttam valódi 4 végfokos sztereó erősítőt (régi Technics). De valóban ritka az ilyen. Az Onkyokat nem ismerem.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: sajti »

Ja igen, eddig a 4 ohmos kapcsolóállásról volt szó. Nézzük a másik állást, a 8 ohmost. A felirat szerint: 
A vagy B külön min. 8 ohm.
A+B min. 16 ohm.

Ez nálatok azt jelenti, hogy ha az A és a B kimenetet egyszerre akarom használni, akkor egyenként min. 16 ohmos hangfalakra méretezte az erősítőjét a Yamaha. Tessék mondani, hol lehet ilyet kapni? Talán fejhallgatót kell a hangfalkimenetekre kötni? Most biztos kerestek olyan példát, hogy valamelyik zenekari hangfal hány ohmos volt. Köszi, nem érdekel. Mint ahogy a fejhallgató sem. Ez egészen más felhasználás. Yamaháék (meg a többiek) nem hülyék. Végtelenül egyszerű egy előtét ellenállást bekapcsolni a párhuzamos bekötés mellé, ha mindkét nyomógomb (A és egyszerre be van nyomva. És rögtön használható az összes kommersz otthoni hangfal.

Ez az állás a ma használatos hangszóróknál nemigen teszi lehetővé a két pár használatát. A 16ohmos dobozok a csöves korszakban voltak leginkább divatosak. Ez az állás viszont nagyon jó arra, hogy kettős kábelezéssel kösd be a 8ohmos dobozaidat!

Valóban végtelenül egyszerű és gors egy ellenállást sorosan kötni a hangszóróddal. És ez a megoldás végtelenül és gyorsan vágja tönkre a hangot. Nem beszélve arról, hogy leginkább csak radiátorként működik. Hatásfok rulez!

Én már próbáltam sok impedanciváltós AVR-t. De nekem kivétel nélkül az alacsonyabb impedanciás állásban tetszett jobban a hangjuk. Szóval 4ohmos állás és két pár 8ohmos doboz, ha már mindenáron duplát akarsz használni...

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

- az en erositom nem kapcsol semmit parhuzamosan, a B-re is vegfokot kapcsolt..
Hát én még nem láttam ilyen végfokot. Az enyém símán párhuzamosan köti az "A" és "B" kimenetre kötött hangdobozokat. Viszont, ha lemondok a második zónáról, vagy a 7.1-ről, akkor 6. és 7. végfokra rá lehet kötni egy második front párost, vagy biamplifikálni a frontokat...

sajti

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Ja igen, eddig a 4 ohmos kapcsolóállásról volt szó. Nézzük a másik állást, a 8 ohmost. A felirat szerint:

A vagy B külön min. 8 ohm.
A+B min. 16 ohm.

Ez nálatok azt jelenti, hogy ha az A és a B kimenetet egyszerre akarom használni, akkor egyenként min. 16 ohmos hangfalakra méretezte az erősítőjét a Yamaha. Tessék mondani, hol lehet ilyet kapni? Talán fejhallgatót kell a hangfalkimenetekre kötni? Most biztos kerestek olyan példát, hogy valamelyik zenekari hangfal hány ohmos volt. Köszi, nem érdekel. Mint ahogy a fejhallgató sem. Ez egészen más felhasználás. Yamaháék (meg a többiek) nem hülyék. Végtelenül egyszerű egy előtét ellenállást bekapcsolni a párhuzamos bekötés mellé, ha mindkét nyomógomb (A és egyszerre be van nyomva. És rögtön használható az összes kommersz otthoni hangfal.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Nagyon nem érted. Most írom le utoljára.Az A+B min 8Ohm az az egyenként ráköthető hangfal-impedanciára utal.
És igen, ha külön használod az A és B párt, akkor használhatsz 4Ohm-os hangfalakat is.

Értem már!
Tehát A+B azt jelenti, hogy egyenként.
A másik meg hogy külön.
Így lett az egyenként a különnek az ellentéte.

Nekem mindegy, hogy hogyan értelmezitek. A lényeg az, hogy a B kimenetre lehet kötni a passzív szubot, de előtte számoljátok ki, hogy külön, vagy egyenként lesz-e min. 8 ohm az összeg (vagy replusz, csak nincs ilyen karakter Yamaháék billentyűzetén).

norbi31
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

sajti

- ha ez van a konyben akkor tuti ugyvan
A Yamahámnál nincs külön végfok a B-re. (tudtommal)
Megnéztem a használatit. Az van benne amit írtam.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

- ezt irja a konyv vagy te: 'Ha A vagy B (külön) min. 4 ohm/hangfal, ha A+B (együtt) min. 8 ohm/hangfal.'  ??
Szerintem pontosan ugyanazt írja az AVR használatija, mint amit Norbi írt. Ha egyszerre csak az egyik hangfalat használod, akkor minimum 4ohm, ha egyszerre is használod, akkor minimum 8ohm.
És hát ez így logikus is, merthogy a hangfalak odabent párhuzamosan kötődnek össze (ha mindkettőt bekapcsolod), ami a két 8ohmos doboz használata esetén 4ohmot eredményez.

sajti

- ha ez van a konyben akkor tuti ugyvan
T A M I . H U

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

- ezt irja a konyv vagy te: 'Ha A vagy B (külön) min. 4 ohm/hangfal, ha A+B (együtt) min. 8 ohm/hangfal.' ??
Szerintem pontosan ugyanazt írja az AVR használatija, mint amit Norbi írt. Ha egyszerre csak az egyik hangfalat használod, akkor minimum 4ohm, ha egyszerre is használod, akkor minimum 8ohm.
És hát ez így logikus is, merthogy a hangfalak odabent párhuzamosan kötődnek össze (ha mindkettőt bekapcsolod), ami a két 8ohmos doboz használata esetén 4ohmot eredményez.

sajti

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”