Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Gyulai D.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 83

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: Gyulai D. »

Ijk írta:
2023.09.12., kedd 10:44
Zozi egy igazi megszállott, nem kis kört futottál ezzel a JVC-vel. Jó azért néha olvasni hol is tart a "megfizethető" csúcskategória. De azért várom hogy mikor ér véget ez a félrelépés és térsz vissza a tisztességes DLP vonalra. :D
hát igen.
Azzal talán mindenki egyet ért, hogy Zozi-nál van az egyik, ha nem a legjobb mozi itt a fórumon.
A DLP vs LCD egy örök csatározás marad. Érdemes kipróbálni mindkettőből az egykori csúcskategóriát, hogy lássa az ember mi is az amit ő inkább preferál.
Végsősoron úgy is az a mérvadó, hogy neki tetszen. ;peace;

Dominik

Ijk
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: Ijk »

Zozi egy igazi megszállott, nem kis kört futottál ezzel a JVC-vel. Jó azért néha olvasni hol is tart a "megfizethető" csúcskategória. De azért várom hogy mikor ér véget ez a félrelépés és térsz vissza a tisztességes DLP vonalra. :D
PD F22
Screenline 2.35:1 270cm

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 614

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

"With the Advanced Iris off, the full-on/full-off contrast ratio measured 9,428:1 (66 nits in a 10% white window, 0.007 in black). With the Advanced Iris set to Limited, the result was 57,900:1 (more on this in the Measurement section). The dark scenes I watched were consistently impressive."

Lefordítom én, hátha jobban megérted. Az angolomért előre is elnézést csak 8évet tanultam. :rolleyes:

Az alkalmazott irisz kikapcsolva a teljen ON/OFF mért kontraszt érték 9428:1(66 nit 10% fehér ablakban, 0,007 feketében). Alkalmazott Irisz limitált állásban az érték 57900:1 volt, (erről bővebben a mérési részben) A sötét jelenetek hatásosabbak voltak amit néztem.

Akkor érthetően mégegyszer! Az ON/OFF kontraszt 9428:1 teljesen nyitott Irisz mellett. Majd az iriszt limitált állásba kapcsolva (Dinamikus működés enyhébb fokozat Sony gépeknél) 57900:1 volt a mérhető Dinamikus kontraszt érték!

HDR és SDR között csak a gamma különbség kalibrálási szempontból. Ami még nyom a latban a projektor színtérlefedetsége, de ezeknek semmi köze az on/off kontrasztértékhez.

Ennél érthetőbben nem tudom megfogalmazni.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

"https://www.projektor.hu/uj+lezerprojek ... nsben.html

Ez egy teszt.
A kalibrált kontrasztarány 3230:1.
A képen kalibrálás nélkül a kontraszt: 4303
A cikkben szerepel: HDR/Bright Cinema módban az on/off kontrasztarány kb. 9.000:1.
[/quote]"

Ismerem Ivánt személyesen is aki a tesztet készítette.

"A kalibrált kontrasztarány 3230:1"
Ez a korrigált fehér egyensúly tökéletes D65 mellett mérhető maximális on/off kontraszt.

"A képen kalibrálás nélkül a kontraszt: 4303"
Ez a nem D65 fehéregyensúly mellett elvégzett mérés ami a kalibrálatlan maximális on/off kontrasztot mutatja.

"A cikkben szerepel: HDR/Bright Cinema módban az on/off kontrasztarány kb. 9.000:1."
Ez meg kamu, dinamikus irisz használatával lehetséges maxximum!!!

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 202
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Vhiktor »

DeLorean írta:
2023.09.11., hétf. 11:53
Cseneles írta:
2023.09.10., vas. 17:50
Nem akartam a lelkedbe lépni, csak nincs energiám ismételni önmagamat.

Értetlenül állok néha az értetlenkedések előtt, persze megindokolni te sem tudod a kijelentésteidet. Ilyenkor felmerűl a kérdés bennem, hogy van-e egyáltalán értelme beirnod a semmit? :rolleyes: Tanult, okos ember létetdre azért másra nem tudok következtetni mint ezt önszórakoztatásból teszed.

Köszönöm a meghívást viszont itt is levezetheted, szerintem mindenki kíváncsian várja tőled.
Egyelőre:

https://www.projektor.hu/uj+lezerprojek ... nsben.html

Ez egy teszt.
A kalibrált kontrasztarány 3230:1.
A képen kalibrálás nélkül a kontraszt: 4303
A cikkben szerepel: HDR/Bright Cinema módban az on/off kontrasztarány kb. 9.000:1.
Ez egy LS12000 nagyon gyors SDR kalibrációs eredménye, igaz itt a tulaj kérésére nagy fénysűrűségre (116nit-re) lett kalibárlva.
Kalibrálás után a natív on off kontraszt arány majdnem 5.000:1-hez, szürkeskála esetében az átlagos deltaE eltérés 0.6, a maximális 1, míg színek esetében az átlagos deltaE eltérés 0.5 a maximális meg 1.1. Szóval elég közel áll a referencia szinthez.
chrome_2023-09-11_12-45-51.png
chrome_2023-09-11_12-50-41.png
Azt tegyük hozzá, hogy ha meg van akadályozva a tv/projektor trükközése on-off kontraszt arány mérésekor, akkor TV-k és projektorok esetében is az SDR, HDR, Dolby Vision kontraszt arány ugyanakkora, mert ezt a megjelenítő hardvere meghatározza (megvan hogy mekkora a minimális és maximális fénysűrűség amit meg tud jeleníteni). Ha nem ugyanaz (vagy nagyjából uyganaz) a kontraszt arány jön ki ugyanakkora maximális fénysűrűség mellett, akkor ott vagy működik a dinamikus írisz/lézer, tv-k esetében a local dimming/szoftveres algoritmus, amik félrevezető eredményt adnak. De ha natív kontraszt arányról beszélünk akkor ezeknek ki kell lennie kapcsolva a mérésnél és meg kell akadáylozni azt is, hogy a tv/projektor dimmelje a fényforrást teljesen fekete minta mérésekor, mert ha ez nincs kiküszöbölve akkor egy ips paneles tv-nek is végtelen kontraszt aránya lesz mint egy OLED TV-nek, holott valójában csak 700:1 körül mozog.

(A panel képessége adott, ha ugyanakkora maximális féynsűsűrűségre van beállítva SDR és HDR esetében is akkor a feketeszintnek és a 100% fénysűrűségnek meg kell egyeznie, erre nincs kihatással az, hogy SDR vagy HDR vagy Dolby Vision, mert a képalkotó panel annyit tud amennyit tud fizikálisan)

Ezért is jobb manapság csak önmagában nem foglalkozni az on off kontraszt aránnyal, mert sok esetben nagyon félrevezető (ha nincs megakadályozva a tv/projektor trükközése), ami igazából számít az a különböző ADL-ek mellett mért kontraszt arány, 100% fénysűrűség és fekete szint. Ezekből lehet valós következtetést levonni.
ISF minősített Professzionális kalibrálás (projektor, TV, monitor)
A világ legjobb műszereivel! 10 év tapasztalat!
  • Klein K10A
  • Jeti specbos 2501 HiRes 2 nm
  • Bit perfect minta generátor(YUV,RGB,10bit)
  • madVR integrátor

tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas
youtube.com/@tokeleteskep

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

DeLorean írta:
2023.09.10., vas. 16:33
Van, aki angolul is beszél.
De ez egy magyar fórum. Az egzakt latin eredetű, az angol variáció pont annyira jövevény, mint a magyar. Legközelebb a II. János Pál helyett írd, hogy John Paul II. Legalább annyira értelmetlen, mivel az eredetije (amivel fel tudsz vágni) Ioannes Paulus II.

Nem gondoltam volna, hogy ebben ennyi van, ahhoz szoktam, hogy megköszönik.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

DeLorean írta:
2023.09.10., vas. 16:14
Szerintem kicsit vegyél vissza a stílusodból.
Ha nem teszed, azt is lexarom.

Ha Szolnokon jársz, szívesen bemutatom neked a leírtakat.
A többivel itt nem kívánok foglalkozni.
:smile32:
Nem akartam a lelkedbe lépni, csak nincs energiám ismételni önmagamat.

Értetlenül állok néha az értetlenkedések előtt, persze megindokolni te sem tudod a kijelentésteidet. Ilyenkor felmerűl a kérdés bennem, hogy van-e egyáltalán értelme beirnod a semmit? :rolleyes: Tanult, okos ember létetdre azért másra nem tudok következtetni mint ezt önszórakoztatásból teszed.

Köszönöm a meghívást viszont itt is levezetheted, szerintem mindenki kíváncsian várja tőled.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

DeLorean írta:
2023.09.10., vas. 10:45
nem lehet exact eredményeket
A szó, amit keresel az egzakt.

Nyelvtannáci off.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Látom nem sikerült helyesen értelmezni az előző írásomat. :D Viszont attól az még úgy van ahogyan leírtam!

"+A HDR egy állatorvosi ló - sem kalibrálni, sem rendesen beállítani, sem mérni nem igazán lehet."

Még fullHD SDR projektorral is tökéletesen működik és 100% gamma/színhelyes egy külső 3Dlut kalibráció és ToneMapping segítségével. Egyedül a dinamika függ a vetítő fényerejétől és a színtér a gép fizikai paraméteréből adódóan. Az hogy az általad látott HDR logóval felvértezett készülékeken neked vagy másnak nem sikerült beállítania és mérni azt elhiszem.

"+ annyi kontraszt javító funkció van egy mai projektorban, aminek nagy részét azért bekapcsolja mindenki, hogy megint tökre nem számít mennyi a natív kontraszt mindent kikapcsolva..."

Csak egyet mondj ami nem változtat az irisz állásokon és növeli mérhetően a kontrasztot?

+ a mérő műszer kalibrálása és környezethez igazítása nélkül megint nem lehet exact eredményeket produkálni.

A profilozást egy SpektroPhoto méterhez értem és van előnye igen. Ezt a környezethez való igazítást kifejthetnéd? úgy érzem érdemes lesz olvasni.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Akkor neked egy GoldenSample X-rite Display Pro keszuleked van. ;)

hopetorture
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: hopetorture »

Cseneles írta:
2023.09.09., szomb. 14:56
Nem vaszonrol mernek vagy nem a tenyleges vaszonmeretrol ilyen 20000:1 es ez feletti ON/OFF kontraszt erteket. Ez csak ugy lehetseges ha osszehuzod a vetitett kepmeretet kb 30-40” atmerore. A legtobb meromuszernek problemaja van a fekete szint pontos meresevel. X-rite, Colormuki, spyder stb… tapasztalatom alapjan tobbnyire 0,0030fl kornyeken megakadnak. Kihagyva a vasznat es a muszert szembeforditva a projektor objektivjevel mar kerheto 30-40000:1 is akar jobb JVC gepeknel. En ezt butasagnak tartom, kb semmi ertelme mivel filmezesnel sem sazembe ulsz a vetitoddel.
ezt mar egyszer beszeltuk ph-n. lehet akkor az en i1 display pro-m a hibas vagy mutat fals ertekeket. en 0.002 nitet mertem az x7900nal minden alkalommal. takaritas elott is. most raneztem, miutan elhoztam toled igy mertem 37840:1 kontrasztot. amugy 0.009-0.010 nitet mertem epson 9400-nal ugyanezzel a muszerrel.

ezt a 0.002 nitet csak akkor tudom merni, ha a 2.5 meterre levo minimum fenyerore levett x230 kijelzojet amin kalibralok, meg azt is letakarom, pedig nem a vaszon fele van forditva...ilyenkor a taviranyitot nem latom tolem fel meterre..tapogatok :D

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Legalabb is a tobb ezer mereseim alapjan kijelenthetem.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

“ezek szerint azert sdr-ben nagyobb on-off kontrasztot kellene tudnia. teszem hozza, hogy ez az on-off kontraszt azert eleg megteveszto tud lenni.”

Nem vaszonrol mernek vagy nem a tenyleges vaszonmeretrol ilyen 20000:1 es ez feletti ON/OFF kontraszt erteket. Ez csak ugy lehetseges ha osszehuzod a vetitett kepmeretet kb 30-40” atmerore. A legtobb meromuszernek problemaja van a fekete szint pontos meresevel. X-rite, Colormuki, spyder stb… tapasztalatom alapjan tobbnyire 0,0030fl kornyeken megakadnak. Kihagyva a vasznat es a muszert szembeforditva a projektor objektivjevel mar kerheto 30-40000:1 is akar jobb JVC gepeknel. En ezt butasagnak tartom, kb semmi ertelme mivel filmezesnel sem sazembe ulsz a vetitoddel.

Az hogy az ON/OFF kontraszt SDR es HDR eseten kulonbozik olyan nincs! Ez egy fizikai dolgokbol adodo fix parameter es max fenyero nyitott iriszek mellett merik. Ez a szam allando! Ha mast mertek akkor valtoztattak a beallitasokon. Irisz, kalibracio, vetitesi tavolsag , zoom allas es hasonlok…

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Sony 760-at én 4000-7000€ között láttam az elmúlt hónapokban. A Z1-et 8-10.000€ között, állapottól függően. Újonnan is kb dupla pénzbe került a JVC.

A Christie-t nem hirdetem. Ennek ellenére érdeklődés van rá több helyről. Az a baj, hogy magam sem tudtam még dönteni. Mindkettő nagyon jó gép, és mindegyik mellett tudok mondani pro és kontra dolgokat...

Mivel én imádom a DLP képét a JVC sem lesz végállomás. Azzal tisztában vagyok. Ahogy írtam korábban 1-2 év áthidalására keresek megoldást. Arra egyébként mindkettő ugyanannyira megfelelő lenne. Mivel a JVC lézerblokk cserébe elég sok pénzt öltem, így a racionális döntés a JVC mellett szól(na). Az új lézerblokkot senki nem fizetné meg nekem.
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

hopetorture
Nincs visszaút
Nincs visszaút

ez az elesseg kulonbseg azert durva. lehet tudni arban kb. mennyi egyik es masik gep ma hasznaltan?

gratu a gephez amugy! eladod a christiet?

ja, behuzott irisz miatt, jogos. az a baj a lars-os tablazattal, hogy a nativbol nehez az egesz kontraszt gorbere kovetkeztetni. nyilvan nem neked celzom ezeket az uziket, mert tudod mit akarsz, lattal mar par vetitot, es neked ezek a szamok konkluzivak is lehetnek. de ha az uj juzerek csak raneznek egy nativ meg egy ansi ertekre siman lehet, hogy felrevezetik magukat..

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

A szóban forgó 790 az új tulajdonosnál és a maga kalibrálasa után.
Ennyit arról ki, mit és hol mér és mivel. Nagyon sok a változó.
Screenshot_20230908_155810_Viber.jpg
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

hopetorture írta:
2023.09.08., pén. 15:19
DeLorean írta:
2023.09.04., hétf. 13:52

Jó lenne egy olyan exact mérés, ahol ugyanaz a projektor, ugyanazon a vásznon ugyanazzal az eszközzel, stb. mérve egyszer 13K, fél évvel később 8K kontrasztot produkált.
voltak ilyen meresek a cine4home sony cikkekben pedig, amiket itt linkeltetek. de talan csak altalanossagban kozoltek a %-os szamokat..

amugy ezen a linken is tesztelnek z1-et, itt a link: https://www.avsforum.com/threads/the-so ... d.3049760/
ezek szerint azert sdr-ben nagyobb on-off kontrasztot kellene tudnia. teszem hozza, hogy ez az on-off kontraszt azert eleg megteveszto tud lenni. lehet belole kalkulalni, hogy milyen lesz a projektor kepe bizonyos adl mellett, de ennel sokkal hasznosabb mondjuk 1% adl melletti kontraszt mereseket nezni. hogy tudjuk ezt hova tenni, ha jol emlekszem a 0-1% adl kozotti jelenetek a filmek 10% teszik ki, szinten 10% a 20-100% adl kozotti jelenetek mennyisege amugy. szoval legalabb annyira fontos, mint az ansi. vagy inkabb jobban.

1% adl mellett meg ugyanugy 10-11e:1 kontrasztot mernek a z1-re, mint a korabbi on off bajnok lampas jvc modellekre (x7900,x9900 avagy rs540, rs640). melyek 50e nativ kontrasztot tudnak ugyanezen az oldalon mert tesztek szerint. nalam amugy 3m szeles 1.2 vasznon merve 33e:1 nativot tud az x7900, 25 fl korul. Cseneles takaritasa utan, elotte joval kevesebb volt leborulok.gif
ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem erdemes az onoffnal leragadni, inkabb vmi tartalom melletti (1-20% adl) kontraszt meresekkel erdemes az egyes vetitoket osszemerni egymassal, mint ahogy ebben a tesztben is teszik. sztem. senkit sem erdekel, hogy 50e a nativ vagy 12e, ha mindketto kb. 10e:1 kontrasztot tud 1% adl kornyeken.
nekem mindenesetre tetszene egy 4k-s gep, ami 1% adl mellett 10k kontrasztot tud, es 5e h mulva is ugyanezt fogja tudni :D
"szerencsemre" szepen romlik a szemem, epp most lett 1.75-os szemuvegem, es sokszor szemuveg nelkul nezem a filmeket, igy boven eleg a pixel shiftes elessege is :smile29:
Ismerem én is ezt a thread-et. Az SDR kontraszthoz. 29.000:1 ON/OFF 130" képátlón, 14 fL mellett mérve egy kalibrálva 2400 lumenes géppel... Ez azt jelenti, hogy az írisz jócskán be volt húzva... ezért is írtam, hogy én Lars Mette videóiból szoktam kiindúlni, mert ott teljesen nyitott írisszel, full fényerővel vannak tesztelve a gépek. Szerintem az a metódus jobb képet ad a vetítőkről és jobb összehasonlítási alapot kínál.

A Z1 élességére reflektálva... 2 beszédes gép szintén abból a szálból. Az első kép egy sony 760-ról készült középen-középen, a második a Z1-ról. A különbség a széleken még számottevőbb. A JVC szinte az egész képernyőn konstans élességet hoz.

Az eredeti felbontású képek megnézhetőek a linkelt fórumon
sony 760 közép-közép.png
z1 közép-közép.png

Ezzel most nem a sony-t akarom lehúzni, csak az objektív minőségének fontosságára akartam rámutatni. A christie vetítőm natív még élesebb, mint a Z1. Annak objektívje még ennél is sokkal komolyabb.

Ídőközben több, mint 50 óra belement az új lézerblokkba. Elég sokat foglalkoztam a készülékkel, hogy sikerüljön kiismernem. Azért másképp viselkedik, mint a DLP. Amennyire tudtam, elvégeztem a kalibrációt. Az igazat megvallva közel olyan pontos, ha nem pontosabb, mint a Christie (REC709-ben).

JVC Z1 REC709_grayscale.png
JVC Z1_REC709_Color.png
JVC_Z1_REC709_Saturation.png
JVC_Z1_REC709_checker.png

Fényerőben még mindig kevésnek érzem a Christie után, de a felbontás különbség nagyon pozitív. Sok új részletet tárt elém, amik eddig hiányoztak.

A jó minőségű anyagok kegyetlen jól néznek ki rajta. Lucy, 355, Gucci, Passengers, Oblivion és még sorolhatnám. Vannak viszont "művészi" filmek sok zajjal, (nem kell, hogy régi film legyen, hanem szimplán rendezői elképzelés) szemcsével, amit a 4K még jobban felerősít... Ezek az anyagok az 1080p géppel jobban néztek ki. A madVR élesség filter ezeken inkább tovább ront. Ott még meg kell találnom a megfelelő beállításokat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozi 2023.09.08., pén. 16:05-kor.
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

hopetorture
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DeLorean írta:
2023.09.04., hétf. 13:52

Jó lenne egy olyan exact mérés, ahol ugyanaz a projektor, ugyanazon a vásznon ugyanazzal az eszközzel, stb. mérve egyszer 13K, fél évvel később 8K kontrasztot produkált.
voltak ilyen meresek a cine4home sony cikkekben pedig, amiket itt linkeltetek. de talan csak altalanossagban kozoltek a %-os szamokat..

amugy ezen a linken is tesztelnek z1-et, itt a link: https://www.avsforum.com/threads/the-so ... d.3049760/
ezek szerint azert sdr-ben nagyobb on-off kontrasztot kellene tudnia. teszem hozza, hogy ez az on-off kontraszt azert eleg megteveszto tud lenni. lehet belole kalkulalni, hogy milyen lesz a projektor kepe bizonyos adl mellett, de ennel sokkal hasznosabb mondjuk 1% adl melletti kontraszt mereseket nezni. hogy tudjuk ezt hova tenni, ha jol emlekszem a 0-1% adl kozotti jelenetek a filmek 10% teszik ki, szinten 10% a 20-100% adl kozotti jelenetek mennyisege amugy. szoval legalabb annyira fontos, mint az ansi. vagy inkabb jobban.

1% adl mellett meg ugyanugy 10-11e:1 kontrasztot mernek a z1-re, mint a korabbi on off bajnok lampas jvc modellekre (x7900,x9900 avagy rs540, rs640). melyek 50e nativ kontrasztot tudnak ugyanezen az oldalon mert tesztek szerint. nalam amugy 3m szeles 1.2 vasznon merve 33e:1 nativot tud az x7900, 25 fl korul. Cseneles takaritasa utan, elotte joval kevesebb volt leborulok.gif
ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem erdemes az onoffnal leragadni, inkabb vmi tartalom melletti (1-20% adl) kontraszt meresekkel erdemes az egyes vetitoket osszemerni egymassal, mint ahogy ebben a tesztben is teszik. sztem. senkit sem erdekel, hogy 50e a nativ vagy 12e, ha mindketto kb. 10e:1 kontrasztot tud 1% adl kornyeken.
nekem mindenesetre tetszene egy 4k-s gep, ami 1% adl mellett 10k kontrasztot tud, es 5e h mulva is ugyanezt fogja tudni :D
"szerencsemre" szepen romlik a szemem, epp most lett 1.75-os szemuvegem, es sokszor szemuveg nelkul nezem a filmeket, igy boven eleg a pixel shiftes elessege is :smile29:

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

"Így akartam, hogy a táblázat is benne legyen, mert nekem is ezek a mérések jöttek ki. Akkor akinek meg kell, attól jöhet a bocsánat kérés!"

Nem értem miért kellene bocsánatot kérnem?

Azért mert erősen megkérdőjelezhető egy általad hirdetett 172 vetített üzemürás Sony VW790 műszaki állapota a 8000:1 körüli ON/OFF kontraszt értékkel? Most vagy te nem tudsz mérni és kalibrálni vagy Ekki Schmitt(Der VW790 erreichte kalibriert über 10,000:1, bei nativer Farbtemperatur sogar 12000:1) és az AVSforumos felhasználók mérései hiteltelenek? (10-13000:1 ON/OFF amit mértek)

http://cine4home.de/es-tut-sich-was-neu ... xrd-serie/

Másrészt itt van a jópár Sony VW7000 ON/OFF kontraszt értéke 6000:1 körül de inkább kalibráltan alatta teljesített az élességi problémárol ne is beszéljünk. A topikodban mérésekből kiolvasható abszolút fekete szint körüli RGB nyitásokról a 0%-os fekete X,Y tengelyen való elhelyezkedése számost 4K sony típusnál. Ezeknek a gépeknek színtén egytől egyig 10000:1 On/Off kontraszt érték felett illene teljesíteni de inkább 12000:1 közelében!

Természetesen kivéve ha a méréseid nem helytállók (Bár Zozi is ezt mérte) illetve a gépek hibásak, amit itt mindenki tud ,hogy te még 12év alatt ilyet nem láttál.

Szerinted ezekkel az általad is mért értékekkel ezek a géptípusok hibátlannak számítanak?

Én teljesen tisztában vagyok veled ellentétben a Sony XSRD vetítőt működésével, hogy mi, miért, miképpen alakul a fényútban és mi által tárja a végfelhasználó elé. De beszélhetnénk JVC, Epson vagy akármelyik DLP projektorról is! A számtalan nálam járt Sony 4k modell, teljes belső és fényút tístítást, illetve előtte utánna mérést most nem is hozom ide fel, bár megtapasztalásáról tudna mesélni kis hazánk egyik profi munkát végző kalibrátor is.

Tedd mellé a méréseidet a táblázatban pirossal jelölt, kalibrált hitelesnek mondható mérések mellé.
-
Névtelen.jpg
Névtelen.jpg (84.16 KiB) Megtekintve 2172 alkalommal
-
Vitassuk meg a témát én benne vagyok! Viszont olyan válaszokat tőled, hogy beteg vagyok, képzelődök, öcsi..stb nem fogadok el!

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Zozi írta:
2023.09.03., vas. 09:47
Szerintem ez a vászonról mért kalibráció utáni 10.500:1-es kontraszt nem rossz ettől a Z1-től.

A januárban nálam járt Sony is 6000:1 alatti kontrasztot mutatott kalibráció után.

Egyébként érdekes dolog ez a kontraszt mérés. A neten fellelhető értékeknél sokszor nem tudni, hogy milyen körülmények között készültek. A mi méréseink is pontatlanok valószínű, mert a sokunk által használt szenzor nem a "legélesebb kés" a fiókban.

Én ezért szoktam Lars Mette videóit alapul venni. Ő sem az isten, de elég komoly tapasztalata van és a Klein K10 műszer is a jobbak közé tartozik, amit használ. Vezetek egy táblázatot az általa publikált videókból összegyűjtött mérésekről.
lars mette tesztelt gépek.png
lars mette tesztelt gépek.png (151.79 KiB) Megtekintve 2237 alkalommal
lars mette tesztelt gépek.png
:goodmorning:
Így akartam, hogy a táblázat is benne legyen, mert nekem is ezek a mérések jöttek ki. Akkor akinek meg kell, attól jöhet a bocsánat kérés!
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

DeLorean írta:
2023.09.03., vas. 07:24
…A relatív dologra az avforums tesztelői biztosan azt válaszolnák, hogy a többi JVC-hez képest és akár más projektorokhoz képest is gyenge a 10K kontraszt. De ezt csak feltételezem, onnan idéztem….
Azért egyszer lehet nem ártana megnézned egy Christie 4000+-os vagy az említett JVC 10000-es kontrasztját élőben. Utóbbit én se láttam, de előbbi jóval kevesebb értékénél se volt hiányérzetem, de nagyon nem.
Csak tátott szájjal nézés.
Lehet, ha egyszer magad is meggyőződnél erről a saját szemeddel, utána nem értetlenkednél erről többet😉

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

tonee73 írta:
2023.09.03., vas. 12:10
Cseneles írta:
2023.09.02., szomb. 19:53

Szerencsére a Sony keresztes lovagja által büszkén közzétett mérések
Megköszönném, ha mellőznéd a személyeskedést innentől.
Rendben ez esetben pontositok.

Szepi0808 altal buszken kozzetett meresek.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6335

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Cseneles írta:
2023.09.02., szomb. 19:53

Szerencsére a Sony keresztes lovagja által büszkén közzétett mérések
Megköszönném, ha mellőznéd a személyeskedést innentől.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Zozi írta:
2023.09.03., vas. 09:47
Szerintem ez a vászonról mért kalibráció utáni 10.500:1-es kontraszt nem rossz ettől a Z1-től.

A januárban nálam járt Sony is 6000:1 alatti kontrasztot mutatott kalibráció után.

Egyébként érdekes dolog ez a kontraszt mérés. A neten fellelhető értékeknél sokszor nem tudni, hogy milyen körülmények között készültek. A mi méréseink is pontatlanok valószínű, mert a sokunk által használt szenzor nem a "legélesebb kés" a fiókban.

Én ezért szoktam Lars Mette videóit alapul venni. Ő sem az isten, de elég komoly tapasztalata van és a Klein K10 műszer is a jobbak közé tartozik, amit használ. Vezetek egy táblázatot az általa publikált videókból összegyűjtött mérésekről. Ő legalább mindig ugyanazokat a körülményeket próbálja támasztani, és ugyanazt a mérési metódust. Dobozból kivéve, 100% fényerő mellett, neutral képmódot választva, D65-höz közeli fehérpontot és teljesen nyitott íriszt. Majd ugyanezt megismételi a szürkeskála kiegyengetése után.
:goodmorning:
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Ha valaki mér otthon bármivel is, és mindig ugyanúgy mér, még ha nem is pontos a műszere, nem tökéletesek a körülmények azért jól össze lehet hasonlítani a saját mért adatokat. Ez talán még pontosabb, fontosabb adat mint a katalógus, más által mért adatok.
Azt gondolom bízhatunk Zozi értékitéletében annyira, ha Ő jónak találja a képet akkor az az is.

Persze nem kell itt senkit sem győzködni, hisz az Ő projektora, csak őszintén leírta a kálváriáját ezzel kapcsolatban. Nem is kell bárkinek is megvennie.

Örülök hogy sikerült megjavítani!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”