Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Wittao mozi- és zeneszobája
1 hour ago, wittao said:
Bocs Hifilala, kicsit megúsztam az időmmel és most látom nem válaszoltam (csak az Adás-Vétel topikba kuksizgattam be )
Itt a kis moziszoba hangnyomásgörbéje (10cm panelből 5db volt bent):
Köszi,de előtte milyen volt? Ebből csak azt látom,hogy milyen lett.Amúgy nem is rossz.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
7 perce, wittao írta:
Itt a kis moziszoba hangnyomásgörbéje (10cm panelből 5db volt bent):
Melyik szín mit jelent az ábrán? lila előtte, zöld panelekkel?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
46 minutes ago, wittao said:
Hifilala, ígértem a képeket:
Korrekció előtt így nézett ki a 14m2-es moziszobám RT60-as értéke:
Korrekció után a 10cm-es panelekkel + 2db bőrrel beont 5cm-es panellel:
Köszi,de ez a lecsengési idő,vagyis kevésbé visszhangos.Az elnyelést a hangnyomás görbével tudod ellenőrizni,na ott nem lesz nagy hatása egy 10 cm-es anyagnak 100 Hz alatt.
31 minutes ago, wittao said:
Eddig ilyen 10 centis panelekkel oldottam meg a moziszobaban es sikerult nagyon szepen levinni a melyeket. Bizom benne sikerulni fog. Ha nem akkor ujratervezes
Én a 100Hz alatti hangokra gondoltam.Örülök,hogy alakul a hang nálad!
Szép letisztult szoba lett, olyan amibe szívesen beül az ember lenyugodni.
44 minutes ago, wittao said:
Igen, irtam, hogy volt nalam meres
Igen,olvastam,de 10 cm vastag elnyelő nem sok mélyet fog elnyelni.Milyen frekvenciát akarsz ezzel kezelni? Ezért kérdeztem a mérést!
4 minutes ago, wittao said:
2db 50x100-as elnyelo megy fel ami 10cm vastag, 90 kg/m3 vagy 120kg/m3 kozetgyapottal toltve, es ez lesz bevonva borrel.
Ezt mérés alapján akarod oda rakni?
1 minute ago, wittao said:
Ha bevonom borrel normal textil helyett, akkor kevesebb magasat nyel el (ez az elmelet legalabbis), de a melyek ugyanugy athatolnak. Mivel a magasaim most tokeletesek, igy abba nem szeretnek beavatkozni... de ketto darab textil bevonatu elnyelo azert szivna el magasakat is. Ezt minimalizalnam a borrel.
Milyen vastag lesz az a plafonon,hogy elnyeli a mélyet? Szerintem a bőr nem fogja megfelelően átengedni,legalábbis nekem szövetet javasoltak.
Ezt a bőrrel bevont mélyelnyelôt nem egészem értem!
58 perce, fapaci írta:
Igazad van, néha egy beszélgetős fórumon érzem magam, de általában partner is akad hozzá, tehát többen is el vagyunk tévedve. Bocs!
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 293
58 perce, fapaci írta:
Igazad van, néha egy beszélgetős fórumon érzem magam, de általában partner is akad hozzá, tehát többen is el vagyunk tévedve. Bocs!
1 órája, Elmo írta:
de én szívesebben olvasnám Wittao élménybeszámolóit továbbra is. Azoknak legalább van füle meg farka. Az Általában a hifiről témát az egyik legértelmetlenebb dolognak tartom, nagyon kevés kézzel fogható információt tartalmaz. Ennyi erővel beszélgethetnénk általában a szexről. Inkább csináljuk.
Lesz élménybeszámoló, túl vagyunk a mai napon, pár darab DAC és hálózati audió lejátszó összehasonlításán, nekem tanulságos volt, de majd Wittao leírja a tapasztalatokat.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11057
- Kapcsolat:
54 minutes ago, Elmo said:
Ha Fapaci hozzászól egy topikhoz, az azonnal átmegy az Általában a Hifiről mondanivalójához.
Ha Fapaci hozzászól egy topikhoz, az azonnal átmegy az Általában a Hifiről mondanivalójához. "Mi neked a jó zene? Mi a jó hangzás? Meg tudod fogalmazni? Mi az, hogy zene? Mi az, hogy mi az? Mi ezeknek a definíciója? Mi a definíció meghatározása? Mi a meghatározás definíciója? Ezeket, hogy írnád körül?" Satöbbi... Mondom ezt úgy, hogy egyébként minden tiszteletem a Tied Fapaci, mert kevés embertől olvasok ilyen sok magvas gondolatot ha konkrét kérdésekre kell válaszolnod. Biztos bennem van a hiba, mert egyből sokan beleálltok ezekbe a beszélgetésekbe, de én szívesebben olvasnám Wittao élménybeszámolóit továbbra is. Azoknak legalább van füle meg farka. Az Általában a hifiről témát az egyik legértelmetlenebb dolognak tartom, nagyon kevés kézzel fogható információt tartalmaz. Ennyi erővel beszélgethetnénk általában a szexről. Inkább csináljuk.
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 293
Ha Fapaci hozzászól egy topikhoz, az azonnal átmegy az Általában a Hifiről mondanivalójához. "Mi neked a jó zene? Mi a jó hangzás? Meg tudod fogalmazni? Mi az, hogy zene? Mi az, hogy mi az? Mi ezeknek a definíciója? Mi a definíció meghatározása? Mi a meghatározás definíciója? Ezeket, hogy írnád körül?" Satöbbi... Mondom ezt úgy, hogy egyébként minden tiszteletem a Tied Fapaci, mert kevés embertől olvasok ilyen sok magvas gondolatot ha konkrét kérdésekre kell válaszolnod. Biztos bennem van a hiba, mert egyből sokan beleálltok ezekbe a beszélgetésekbe, de én szívesebben olvasnám Wittao élménybeszámolóit továbbra is. Azoknak legalább van füle meg farka. Az Általában a hifiről témát az egyik legértelmetlenebb dolognak tartom, nagyon kevés kézzel fogható információt tartalmaz. Ennyi erővel beszélgethetnénk általában a szexről. Inkább csináljuk.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
ide költözött a fórum élet?:) kéne pár sör és beülni wittao rendszere elé
Délelőtti hifi téma: heti kétszer besegítek sógornak melózni, ahol egy 15 ezres Bluetooth szaron hallgatjuk közben a youtube-ot és azt vettem észre, hogy ott mindig a zenét, dallamot, szöveget, ritmust hallgatom, figyelem és tetszik és jólesik. Aztán otthon meg jön a hifi hajszolás, zene helyett hangok, dob helyett basszus, dalszöveg helyett középtartomány visszaadás, ritmus helyett dinamika stb. és néha elveszik a zene értelme a hajszolt tökéletességben... nem csodálom, hogy sokan belefáradnak a hifizésbe és megállapodnak egy szinten
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11057
- Kapcsolat:
3 hours ago, Hifilala said:
A keverés más,de a hegedű most is hegedű.
Kezdem elveszteni a fonalat. Néhány órája azt írtad, számodra a hangszerhang, pl. egy dob hangja a viszonyítási alap. Ha ez annyit jelent, hogy felismerhető legyen, éppen milyen hangszer muzsikál, akkor annak gyakorlatilag bármilyen lejátszó eszköz megfelel. Jó anyám 45 éves rádióján hallgatva is simán fel lehet ismerni a hangszereket. No de ezzel most előrébb vagyunk?
Szívesen rákérdeznék az "agyon vannak keverve" kifejezés jelentésére is, de már így is teleszemeteltük ezt a topikot. Nálam a csevegőben folytathatjuk, ha van kedved hozzá.
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
19 perce, wittao írta:
Huhh, no ehhez a reszhez nem nagyon tudok tobbet hozzatenni
letoltok egy-ket film soundtrack-et
Azt jól teszed, legközelebb nálam azokkal próbálkozunk ha gondolod. Van még esetleg Michael Bublé akinek pár zenéje igen jól szól. Majd ezekkel kiegészítem még a listát
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Just now, Tonyka said:
Ok, de azt azert hallod, ez jo, ez meg nem. A filmek ugyanezek, a filmzenek nagy resze elektronikus, az effektek szinten krealtak. Egyedul a dialogus, es a komolyzenei alafestes viszonyithato.
Természetesen hallom,csak mások az elvárások.Filmeknél is lehet hallani zenei betéteket,az emberi hangra is ugyan úgy érzékeny az emberi fül,hiszen nap mint nap halljuk,csak a filmek esetén a több csatorna nehezebbé teszi,hogy kihalld a különbségeket és akkor még arról nem is beszéltünk,hogy a képre figyel az ember.
A Miller hangsugárzók tipikusan az a kategória,ami nagyon jól szól,de mégsem az az Audiofil világ.Viszont a Sonusokkal nagyon jó mozizni is,csak egy jó sub kell még.
12 minutes ago, Hifilala said:
Nem igénytelenség,csak egy elektronikus zenének nincs eredetije,ettől kezdve rád van bízva minden.
Ok, de azt azert hallod, ez jo, ez meg nem. A filmek ugyanezek, a filmzenek nagy resze elektronikus, az effektek szinten krealtak. Egyedul a dialogus, es a komolyzenei alafestes viszonyithato.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
1 minute ago, Tonyka said:
Azért az elektronikus zene eléggé széles kört ölel fel, nem lehet csak tucc tuccként emlegetni. Vannak kifejezetten relaxációs nyugodtabb letisztultabbak is. Ezek sem állnak jól éppúgy, mint a csűrdöngölős. Amúgy meg nem pont az igénytelensége miatt kéne jól szólnia?
Nem igénytelenség,csak egy elektronikus zenének nincs eredetije,ettől kezdve rád van bízva minden.
3 minutes ago, Hifilala said:
A tuc-tuc inkább a lábnak szól.Én DJ voltam,nincs semmi bajom vele,de valóban nem hasonlítanám egy tartalmas zenéhez,de ez a nevében is benne van.Pop zene.A lényeg,hogy semmi olyan nincs benne ami miatt komoly felbontású rendszeren kellene hallgatni.Ne torzítson és nyomjon akkorát mint egy kamion és kész.Senki nem fogja kritizálni hogy az a szaxofon kinyírja a dobhártyád.
Én azért nem hallgatok ilyet itthon,mert hallani hogy agyon vannak keverve,de az autóban hadd szóljon!
Azért az elektronikus zene eléggé széles kört ölel fel, nem lehet csak tucc tuccként emlegetni. Vannak kifejezetten relaxációs nyugodtabb letisztultabbak is. Ezek sem állnak jól éppúgy, mint a csűrdöngölős. Amúgy meg nem pont az igénytelensége miatt kéne jól szólnia?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
22 minutes ago, Tonyka said:
Egy tucc tucc-nál valóban nincs viszonyítási alap, mint ahogy a filmeknél sem. Azt viszont el tudod dönteni, h átadja-e azt amire született vagy sem. Ha nem adja át, és csak bántja a füled, a tánc helyett csak a szemed forgatod, akkor az a cucc nem tudja élvezhetően megszólaltatni. Ezen vajmi keveset segít, h egy Jazz fantasztikusan szól rajta. És itt jön a képbe, h hang hang, és mégsem. Elvileg ezeket a zenéket úgymond alsóbbrendűnek tartod, ez esetben viszont röhögve kéne élvezhetően tálalni bármelyik rendszernek, hisz nem egy míves anyag. Aztán valahogy mégis megakasztanak ezek a dolgok komolynak nevezett rendszereket.
A tuc-tuc inkább a lábnak szól.Én DJ voltam,nincs semmi bajom vele,de valóban nem hasonlítanám egy tartalmas zenéhez,de ez a nevében is benne van.Pop zene.A lényeg,hogy semmi olyan nincs benne ami miatt komoly felbontású rendszeren kellene hallgatni.Ne torzítson és nyomjon akkorát mint egy kamion és kész.Senki nem fogja kritizálni hogy az a szaxofon kinyírja a dobhártyád.
Én azért nem hallgatok ilyet itthon,mert hallani hogy agyon vannak keverve,de az autóban hadd szóljon!
6 minutes ago, Hifilala said:
A megszólalás mérhető,de csak a te tetszési indexednek felel meg.Nyílván ez a leg fontosabb,viszont egy agyonkevert popzenénél nincs miről beszélni.A B&W CDM széria már egész jó mindenes volt.
Egy tucc tucc-nál valóban nincs viszonyítási alap, mint ahogy a filmeknél sem. Azt viszont el tudod dönteni, h átadja-e azt amire született vagy sem. Ha nem adja át, és csak bántja a füled, a tánc helyett csak a szemed forgatod, akkor az a cucc nem tudja élvezhetően megszólaltatni. Ezen vajmi keveset segít, h egy Jazz fantasztikusan szól rajta. És itt jön a képbe, h hang hang, és mégsem. Elvileg ezeket a zenéket úgymond alsóbbrendűnek tartod, ez esetben viszont röhögve kéne élvezhetően tálalni bármelyik rendszernek, hisz nem egy míves anyag. Aztán valahogy mégis megakasztanak ezek a dolgok komolynak nevezett rendszereket.
10 minutes ago, Tonyka said:
Pedig könnyen mérhető a megszólalása. Ha beindul a lábadban a bugi, és átjön a klub hangulat akkor oké. Ha viszont csak pufog élettelenül, csattogva akkor nem jó. Nekem pl. az öreg BW-k voltak úgymond mindenesek. Nem volt hű de kiemelkedő egyik műfajnál sem, viszont nem is volt olyan ami ne állt volna jól neki.
A megszólalás mérhető,de csak a te tetszési indexednek felel meg.Nyílván ez a leg fontosabb,viszont egy agyonkevert popzenénél nincs miről beszélni.A B&W CDM széria már egész jó mindenes volt.
6 hours ago, Hifilala said:
Szeretheti az elektronikus zenét,de ott nem lesz viszonyítási alap.
Pedig könnyen mérhető a megszólalása. Ha beindul a lábadban a bugi, és átjön a klub hangulat akkor oké. Ha viszont csak pufog élettelenül, csattogva akkor nem jó. Nekem pl. az öreg BW-k voltak úgymond mindenesek. Nem volt hű de kiemelkedő egyik műfajnál sem, viszont nem is volt olyan ami ne állt volna jól neki.
24 minutes ago, fapaci said:
Itt a keverésnek nincs szerepe, a mikrofonok elhelyezése és az akusztikai környezet más a két felvételnél, no meg eltelt közöttük 30 év. Mindkettő hegedű, mégis más megszólalás. Doboknál még durvább különbségek is vannak.
A keverés más,de a hegedű most is hegedű.