Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Bandi Mozifalodája
Bandi Mozifalodája
Bandi, nézegettem a képeid és mintha jobban néznének ki a frontok ha fel van rakva mindkét védőrács.
Hozzáteszem még,gyönyörűek ezek a Jamo-k!!
Biztosan van olyan hangsugárzó ami "csupaszon" is esztétikus, de a nagy többségre ez nem jellemző. Ezért nem veszem le én sem ...
Nekem is voltak JAMO-k. Anno a Satsistemben volt egy általános nézet róluk: "Ha szép bútort szeretnél a szobába csináltatni, akkor érdemes volna a JAMO-hoz fordulni, de ha jó hangú hangsugárzót szeretnél ... "!
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Bandi Mozifalodája
Bandi, nézegettem a képeid és mintha jobban néznének ki a frontok ha fel van rakva mindkét védőrács.
Vagyis értem úgy,hogy vagy csupaszon a király, vagy ha az alsó és felső is a helyén van mint a képen.
Múltkor sógoromék jöttel el hozzánk Dunántúlról kicsi gyerkőccel,emiatt két napig fel voltak rakva a grillek mindenhol és fura volt a látvány de mégis tetszettek. Eddig a dobozukban voltak fóliában érintetlenül.
Pedig hát élből gyűlölni kellene mint tudjuk.
Olyan egységes és letisztult a látvány. Lehet csak a megszokás miatt van,hogy állandóan láthatóak a hangszórók és kicsit újít ha felkerülnek.
A te esetedben nekem tetszetősek! Pedig gondolom csak a kép miatt kerültek fel.
Hozzáteszem még,gyönyörűek ezek a Jamo-k!!
Bandi Mozifalodája
Front Presence tapasztalatokhoz.
FP nálam a sorozatoknál (ill. gyakorlatilag TV forrás esetén) használatos.
Yamaha RX-V3900 -en Movie Adventure DSP programmal, bekapcsolt Cinema DSP 3D módnál
a beszéd hangok jól értelmezhetően a TV képből, középmagasságból (mondjuk, hogy az arcból ) jönnek 'Dialouge Lift' 4 beállítással.
Center a TV alatt helyezkedik el, ha nincs bekapcsolva ez a mód akkor simán a centerből jön a dialógus.
Persze ha nem lenne FP hangsugárzó észre se venné az ember, ez olyan finom hangolás szerű fícsőr! Most már hiányolnám ha nem lenne...
Moziban nem használok (ha a forrás engedi) DSP módot, minden STRAIGH-re van állítva és szóljon a nyers valóság
Más:
B A N D I
Lenyűgözőt varázsoltál!! GRATULA !!!
....a vagány zokniért kaptál egy plusz pontot :DDDDD
Hajrá Kispest! ;-)
Yamaha, NAD, Mission, Hivox
Bandi Mozifalodája
A frekvenciával kapcsolatban csupán arra céloztam, hogy nem csak azért fontos a center csatorna, mert a filmek nagy része onnan szól. Ha az ember normális életvitelt él, akkor a leggyakrabban hallott hang a beszédhang. Illetve ez az a frekvencia, amire leginkább figyel az ember, ezen a frekvencián a leggyakorlottabb. Kis eltéréseket is könnyen észlel, különböztet meg. Ezért óvatosan kell bánni a centercsatorna kiépítéssel, hangolással, alakítással, stb..
Picit más:
Ezért is vagyok túl kritikus a sajátommal, mert a mozi egyik ha nem a legfontosabb része számomra is. Amúgy szerintem a legérdekesebb része egy-egy rendszernek ki mit tart "valósnak" a beszéd hangoknál.
De ez érdekesen megjelenik a 2.0 igényekben, talán itt találkozik a két részleg a legközelebb ízlésileg is.
Én ezért sem értem teljesen azokat a kijelentéseket amikor valakinél személyes vélemény mentén is "rosszabb" a zene mint a mozi, pedig aztán a kettő alapja mintha közös lenne.
Persze csak ha nem instrumental szakos és némafilmes az illető .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
Bandi Mozifalodája
Ezzel a frekvencia menettel csak óvatosan szerintem, értem az elméleti igazolt alapok jogosságát. De egy lemért átvitelről sem lehet hangot meghatározni, leméred a frontjaid és a leendő centeredet és lehet lenne meglepetés szerintem nem azonosságra, közben meg élőben nem hallanál túl nagy különbséget. Vagy az enyémet, vagy bárkiét.
A frekvenciával kapcsolatban csupán arra céloztam, hogy nem csak azért fontos a center csatorna, mert a filmek nagy része onnan szól. Ha az ember normális életvitelt él, akkor a leggyakrabban hallott hang a beszédhang. Illetve ez az a frekvencia, amire leginkább figyel az ember, ezen a frekvencián a leggyakorlottabb. Kis eltéréseket is könnyen észlel, különböztet meg. Ezért óvatosan kell bánni a centercsatorna kiépítéssel, hangolással, alakítással, stb..
Bandi Mozifalodája
Azt mondják az átlagos emberi fül horizontálisan 7 foknál nagyobb eltérést már érzékel. Ez elég szűk tartomány, érdemes megfontolni a center csatorna elhelyezését. Bár nálad nincs is akkor lépcső a frontokhoz képest, mint pl. nálam, de ahogy írtad, nem is ennek kompenzálása volt az elsődleges cél, hanem simán a hangok kiterjesztése. Ez rendben is van.
Ettől független nem értem a gondolatmeneted. Rámentél a terességre, egy olyan szettel, ami köszönő viszonyban sincs egymással. S pont egy olyan frekvencián teszed ezt, amire az emberi fül ki van hegyezve. Mert a beszédhangok azok, amik közt leginkább különbséget tud tenni a hallgató. Precízséged most valamiért nem találom. Hogy gondoltad ezt?
. Valahol a mondandómban szerepelt az, hogy ez lett volna a beugró ismerkedős rendszer és ha kevés és megéri szívesen áldoznék rá a későbbiekben.
Tegnapi pár sorban a legnagyobb "pofára esésem" tartalma az volt, hogy meg sem közelíti a minőségi teljesítő képességét a beszerzett cuccoknak sajnos.
Innen, ezek után csak több kérdésed lehet majd
De a lényege nem a pontos hangátvitel ezek után, mert eleve lehetetlen mint kiderült a presence jelek "minőségéből", hanem hogy megtalálni azokat a hangokat amik használhatóan kerülnek oda és azzal segíteni egy picit a "lépcsőn".
A lépcső nálam nem túl nagy, de az érdeklődésem viszont túl nagy ezek felé.
És éppen ez is az egyik problémám, én is aláírnám az azonos dobozokat kiegészítésnek, ez a probléma hogy szinte teljesen felesleges extra lenne a részlegbe. És, hogy ez miért történik.
Tök jó lenne ha kipróbálná más is, erre próbáltam valakit rávenni Gabinál, de valamilyen képzeletbeli falba ütközött .
Nekem az is elég lenne ha felküldene egy all csatornás felkevert zenét és nyugtázná hogy mi a verdiktje általános minőségről a sima front csatornás zenés jelhez képest.
A másik részleg az magával a hangsávok minőségéhez tartozik, hiszen sajnos nem mind tökéletes. A precíziós elméletek ott eleve kisiklanak.
Némelyiknek különösen jól áll egy kis +"maszatolás".
Működik használhatóan?, igen. Működhetne jobban? háthogyne.
Ezzel a frekvencia menettel csak óvatosan szerintem, értem az elméleti igazolt alapok jogosságát. De egy lemért átvitelről sem lehet hangot meghatározni, leméred a frontjaid és a leendő centeredet és lehet lenne meglepetés szerintem nem azonosságra, közben meg élőben nem hallanál túl nagy különbséget. Vagy az enyémet, vagy bárkiét.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Bandi Mozifalodája
....
Ez a pici pluszt hozzáad, nekem nem túl meggyőző, de kívánom, hogy tovább finom hangolva a rendszeredet, a neked tetsző legjobb hangot hozd ki belőle. További sikeres fejlesztéseket.
Kacsintóst nem rakok, a tiéd sokkal jobb.
Semmi probléma, félreértelmezted. Bővebben leírtam a véleményemet a részlegről, hátha valakit ez bővebben érdekelt, vagy már foglalkozott ezzel és olvasna külső véleményt.
Van ott pozitívum és negatívum is tőlem, mit vártam mit kaptam, mit szeretnék - szerettem volna.
Eldöntöttem, hogy marad a kiegészítő rendszer nem is tartottam volna meg őket, nem is tarthattam volna meg őket anyagilag feleslegesen.
Szerettem volna olyannal találkozni, hogy annyira jó hogy kevés lesz a végfok vagy gyenge a B&W tányér a funkcióhoz, de körülbelül pont ennyit ér meg nekem is amennyit belefeccöltem anyagilag.
A tesztelgetés beállítás ingyen van, érdekel a téma, és megéri picit még ezenfelül is foglalkozni vele.
Az hogy nem vagyok maradéktalanul elégedett és csalódtam picit az része a történetnek, de a mértékkel volt/van negatív szájíz.
Mindennek van negatív meg pozitív oldala, én még olyan cuccal nem találkoztam ebben a világban amiről nem született volna tőlem kontra/pro vélemény a megismerés után.
De például szeretnék majd konkrét részeket kipróbálni az új gépekkel is másnál, mit hoztak az esetleges új szabványok ugyanezen a téren.
Kb ennyire találom hasznosnak az efféle próbálkozást, hogy akár procit is cseréljek csak e miatt... Nem lesz probléma leírni akár az 5100-esről is nekem esetleg ha ugyanilyen "béna" ebben...
Bandi Mozifalodája
Azt mondják az átlagos emberi fül horizontálisan 7 foknál nagyobb eltérést már érzékel. Ez elég szűk tartomány, érdemes megfontolni a center csatorna elhelyezését. Bár nálad nincs is akkor lépcső a frontokhoz képest, mint pl. nálam, de ahogy írtad, nem is ennek kompenzálása volt az elsődleges cél, hanem simán a hangok kiterjesztése. Ez rendben is van.
Ettől független nem értem a gondolatmeneted. Rámentél a terességre, egy olyan szettel, ami köszönő viszonyban sincs egymással. S pont egy olyan frekvencián teszed ezt, amire az emberi fül ki van hegyezve. Mert a beszédhangok azok, amik közt leginkább különbséget tud tenni a hallgató. Precízséged most valamiért nem találom. Hogy gondoltad ezt?
-
Vendég
Bandi Mozifalodája
Sikerül is neki?
Ha jól emlékszem nálad bevált a plusz két felső csatorna, jókat mondtál róla!
igen,klasz volt.A dsp-programokkal inkább az a baj,hogy kissé szegényesebb a dinamika,veszt a dinamikából az avr.Én ezt tapasztaltam.
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
Bandi Mozifalodája
Igen, sikerül. Nekem a Mentorral pont azt valósította meg, amit Neked annó a Dynaudio X22-nél. Én alkalmazom, szerintem hasznos.
Igazad van Bandi, én arra gondoltam, hogy nagyon zavaró, amikor "be tudod pozícionálni" a centert és nem "tűnik el" (Csutka után szabadon).
Osu no seishin!
-
Csutka
Bandi Mozifalodája
yamaha processzorokon és avreken van egy dialog lift funkció,ami lehetővé teszi a lent elhelyezett center hangfal kissé lentről szóló hangját,a képernyő közepe felé irányulóan visszadni,a felső presence csatornák segítségével.Hasznos és jó dolognak tartom.
Sikerül is neki?
Ha jól emlékszem nálad bevált a plusz két felső csatorna, jókat mondtál róla!
Bandi Mozifalodája
Nem igazolódott be hasonló sem, olvasd el még egyszer ha érdekel tényleg a véleményem, részletes indokokat is írtam +-. Ha nem érdekel az megint más dolog, de a fals és 3rd party önvízióid is érdekes dolgok...
És persze :
palvin_wink.jpg
Elnézést, ha valami elkerülte a figyelmemet, de ezekből nekem nem az jött le, hogy annyira használható lenne ez a front magassági kiterjesztés:
"Itt érkezett egy komolyabb pofon és tapasztalás, a kettő részleg átvitelre, minőségre, élvezhetőségre nem igazán vannak egy szinten, nagyon nincsenek köszönő viszonyban.
Front Presence DSP módokban és még 11ch felkevert anyagokkal is mélyen a tudása alatt dolgozik a kiépített rendszer.
Én nem ezt vártam tőle, és valahol érthetetlen hogy ezek valóban csak "effekt" csatornák
Ezen azért elgondolkozott az ember akkor, hogy ezt azért már tizenéve fejlesztgeti a yamaha, és ez tényleg ennyi? Ha eddig ennyire futotta, a mai újszabványok megváltást hoztak ezen a téren a fórumos beszámolók alapján?
Nekem a nem hinném, és érdekes hogy rajtam két kívülálló személy hasonló gondolata is ez volt önszántukból; ez most tényleg ilyen, ilyen az új gépeknél is? .
De ez van, 2-3 hét alatt azért eljutottam arra a direkt dialógusokkal foglalkozó DSP programmal, hogy azért szerves része legyen a filmnézésnek és egy pici pluszt hozzá tudjon rakni az élményhez."
Ez a pici pluszt hozzáad, nekem nem túl meggyőző, de kívánom, hogy tovább finom hangolva a rendszeredet, a neked tetsző legjobb hangot hozd ki belőle. További sikeres fejlesztéseket.
Kacsintóst nem rakok, a tiéd sokkal jobb.
Bandi Mozifalodája
Bár lusta voltam utána olvasni, de biztosak vagytok benne, hogy a presence hangfalakra bármit is rákever, amit a centeren kéne megszólaltatnia?
Poljot, igazad van, hogy van dialog lift (ez van az RX-A1020-on is), de az azt a célt szolgálja tudomásom szerint, hogy ha nem lehet optimálisan elhelyezni a center sugárzót, ne az legyen, hogy mégis "bokától" jöjjön a beszédhang.
Csutka, a mostani beírásod alapján esett le, ki is vagy...
Alapopcióként könnyen elérhetően a Dialogue Adjust menü ponban van a "Dialogues Level" és a Dialogue Lift" opció. Az Levelhez nem kell semmi, ott csak felturbóz és nem is tartozik ide.
A Dialogue Lifthez kötve van a Front Presence páros megléte, és a beállításoknál csak a jéghegy csúcsa.
A "bokától" jön a hang az eléggé relatív mindenkinél hogy értelmezi otthon, van olyan akinél tényleg gáz és nem érzékeli' yoovan az úgy , és van akinél átlagon felül szuper a tér és mégis feszegeti a lehetőségeit.
Ez elég tág határok közt mozoghat .
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
Bandi Mozifalodája
Bár lusta voltam utána olvasni, de biztosak vagytok benne, hogy a presence hangfalakra bármit is rákever, amit a centeren kéne megszólaltatnia?
Poljot, igazad van, hogy van dialog lift (ez van az RX-A1020-on is), de az azt a célt szolgálja tudomásom szerint, hogy ha nem lehet optimálisan elhelyezni a center sugárzót, ne az legyen, hogy mégis "bokától" jöjjön a beszédhang.
Csutka, a mostani beírásod alapján esett le, ki is vagy...
Osu no seishin!
Bandi Mozifalodája
"A cél a Front Presence rendszerrel az én szempontomból a center csatorna kiterjesztése, ha lehetséges akkor egy kicsit "síkabb" terű élménnyel, és a dialógusokat egy kicsit szétoszlatni a képi téren."
Én ezt a részét nem értem.
A presence csatornákra center hangot is kever az erősítő? Nem csak a frontok hangját terjeszti ki?
A center dolog nagyon érdekes kérdés szerintem egyébként. A hagyományos felállásokban és szobákban a center hang nem "megy föl" a szereplőkig. Eddig egy center tudott nálam teljesen eltűnni - egy kis Dynaudio. Nagyon érdekes volt a kontraszt egy hatalmas Dali Mentor center után.
Az Anthem procim nagyon jó megoldást kínál a center csatorna kiterjesztésére - két centert lehet hozzá csatlakoztatni.
Nem, többféle mód áll rendelkezésre és ezek lefedik az első és a hátsó teret a presence kiegészítéssel. Ezek közül lehet mazsolázni a yamahánál hogy melyiket segítse, front tér emelés, mélység érzet szimulálása,
és egy nagyobb csomag foglalkozik a center csatorna mankóival, stb.
Poljot, leírta a legkönnyebben elérhető funkciót és majdnem a legfontosabbat.
Nem a center csatorna tartalma nem "megy fel" a vászon tetejéig tartalmilag, hanem fizikailag a center doboz elhelyezése miatt sérülhet a kívánatos tér.
Ezekkel lehetnek anomáliák amikkel el lehet pepecselni, finomhangolni. Mert a filmben a párbeszédek sem csak a középső dobozból szólnak, hanem sokszor átmenetet képez a front trió.
Ebben ha nem síkban vannak a dobozok, szinte mindenki belefut egy "lépcső" effektbe, lehet az egyforma családból származó front trió, döntögetheted a centert meg a frontokat is, ha nagyon szőrszálhasogatsz akkor hallasz nem megfelelő átmenetet.
Ebbe átgondolva is nehéz belevonni két másik segéd csatornát, de a logika alapján szerintem átlátható miért lehetne, de az nem kérdés hogy lehet bonyolult is.
-
A másik verziód is szem előtt van nálam, ezért van 5 kamra fent a vászonszekrényben. Az elsőre egyszerűbben átjárható út az lenne egy felső centerrel, de én ezt csak az XLR kimenetről tudnám le venni és nincsen független jelszintállítás,
így vagy eltalálja az ember a méretezést, vagy beköt egy előfokot vagy szintszabályzót arra a +1 klón csatornára.
(vagy leveszem a center jelet, visszakötöm egy sztereó bemenetre és 2 -es zónaként aktiválom, de ez már nagyon perverz )
De tény hogy ezért van pár erősítőn két center kimenet, pl az összes rotel procinál.
-
Vendég
Bandi Mozifalodája
"A cél a Front Presence rendszerrel az én szempontomból a center csatorna kiterjesztése, ha lehetséges akkor egy kicsit "síkabb" terű élménnyel, és a dialógusokat egy kicsit szétoszlatni a képi téren."
A presence csatornákra center hangot is kever az erősítő? Nem csak a frontok hangját terjeszti ki?
A center dolog nagyon érdekes kérdés szerintem egyébként. A hagyományos felállásokban és szobákban a center hang nem "megy föl" a szereplőkig. Eddig egy center tudott nálam teljesen eltűnni - egy kis Dynaudio. Nagyon érdekes volt a kontraszt egy hatalmas Dali Mentor center után.
Az Anthem procim nagyon jó megoldást kínál a center csatorna kiterjesztésére - két centert lehet hozzá csatlakoztatni.
yamaha processzorokon és avreken van egy dialog lift funkció,ami lehetővé teszi a lent elhelyezett center hangfal kissé lentről szóló hangját,a képernyő közepe felé irányulóan visszadni,a felső presence csatornák segítségével.Hasznos és jó dolognak tartom.
-
Csutka
Bandi Mozifalodája
Nem igazolódott be hasonló sem, olvasd el még egyszer ha érdekel tényleg a véleményem, részletes indokokat is írtam +-. Ha nem érdekel az megint más dolog, de a fals és 3rd party önvízióid is érdekes dolgok...
És persze :
Bandi Mozifalodája
Nem azt nem hallottam, hogy ki sem próbálta senki, inkább, hogy érdekes extraként tekintenek rá a tulajok, de rendszeresen nem használják, mert nem tesz hozzá a hanghoz és az eredetit preferálják inkább. Nálad is ez igazolódott be az elmondásod alapján. Próbálkozhatsz a beállításokkal játszadozni, a végén ugyis az lesz, hogy többet árt a hangképnek, mint amennyit használ.
És persze :
Bandi Mozifalodája
Nem az a probléma hogy nem hallottál róla hogy nem használja senki, eleve az hogy ki sincs próbálva - kiismerve az x éve elérhető lehetőség.
Nem azt nem hallottam, hogy ki sem próbálta senki, inkább, hogy érdekes extraként tekintenek rá a tulajok, de rendszeresen nem használják, mert nem tesz hozzá a hanghoz és az eredetit preferálják inkább. Nálad is ez igazolódott be az elmondásod alapján. Próbálkozhatsz a beállításokkal játszadozni, a végén ugyis az lesz, hogy többet árt a hangképnek, mint amennyit használ.
Bandi Mozifalodája
Nagyon jó lett.
A center teteje mennyire van a padlótól?
, 77 cemtire van a teteje a padlótól +8 centi a vászon keretének az aljától.
Gratulálok én is az új felálláshoz, nagyon tetszetős így ránézésre. Külön piros pont a maszkolásėrt, nekem ez már évek óta vesszőparipám. Nagyot dob az egész képen, ha nincsenek fekete csíkok alul és felül.
Egy valamit nem értek. Miből gondoltad, hogy ez a Front Presence csatorna jól fog működni?
A Yamaha már régóta csinálja ezt a plussz valamit, a 48 féle DSP hangképével együtt, de igazából én még senkitől sem hallottam, hogy használná is ezeket. Felesleges extrák szvsz.
Köszönöm.
Egész pontosan azért gondol rá az ember, mert ez az elrendezés eleve rossz és nem teljes a hangkép.
Az ideális a nézési pozíció és vízszintes vezérsíkja, ehhez kellene igazodnia a képnek és ehhez hangképzésileg a front triónak elöl.
Még ha nem is LCR felépítésű megoldást nézi az ember, a hangdobozok magas és közép egységeinek egy vonalban kéne esniük. Ez hangáteresztő vászon nélkül fizikailag lehetetlen.
A center sugárzóra jutó fontos beszéd információkat nem tudod térben elhelyezni, nem tudsz alapesetben semmivel teret képezni. Maximum transzparensebben szól egy egy jobb centersugárzó,
de az elhelyezési problémák miatt így mindenkinél sérül a kívánatos tér.
Ezt nem a yamaha találta ki, ők csak adott DPL és DTS Neo szabványok adta lehetőségeket terjesztik ki és öntik több DSP programba. Ami engem érdekel az konkrétan 2db van csak a 33 -ból.
És minden gyártónak van saját megoldása, DPL2z és a DTSNeo6 támogatás után biztosan, csak más néven, de tartalmazzák.
Abszolút nem felesleges extrák, nálam is mint írtam használatba került, csak minimális értékekkel és sokkal többet vártam tőle.
Vannak helyzetek, ahol úgy jól jöhet a rendszernek mint egy falat kenyér. Én több rendszerben is kipróbálhattam már, igaz mind dedikált volt és 30m2+ és 130"+ vásznakkal.
Volt egy 146-150" -os rendszer ahol szinte a földre került a center és ott nagyon hasznos volt.
Nem az a probléma hogy nem hallottál róla hogy nem használja senki, eleve az hogy ki sincs próbálva - kiismerve az x éve elérhető lehetőség.
Bandi Mozifalodája
Gratulálok én is az új felálláshoz, nagyon tetszetős így ránézésre. Külön piros pont a maszkolásėrt, nekem ez már évek óta vesszőparipám. Nagyot dob az egész képen, ha nincsenek fekete csíkok alul és felül.
Egy valamit nem értek. Miből gondoltad, hogy ez a Front Presence csatorna jól fog működni?
A Yamaha már régóta csinálja ezt a plussz valamit, a 48 féle DSP hangképével együtt, de igazából én még senkitől sem hallottam, hogy használná is ezeket. Felesleges extrák szvsz.
Bandi Mozifalodája
Nagyon jó lett.
A center teteje mennyire van a padlótól?
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Bandi Mozifalodája
Ismét szép és hangulatos nappalit hoztál össze
Wazze,király lett minden és egyedi Battechnologiával kivitelezve.Hiába no Semy Naceri is azt vallotta,jó mozi,jó sofőr,nincs kockázat.
A kiegészítőkről már nem is beszélve én legjobban azt a bacott nagy centersugárzót irigyelem ott fent a magasban és még én vagyok megállómániás (a megalo. kisöccse)
Persze a Batfiók,Batzokni és a Batledek is karmolnak a képeken.
"Mondjon bárki bármit" Charlie a Horváth-éktól ez akkor is egy igazi B....I....X.......zi lett.Csak a mozi van,........ja és néha zene is.
Klasszik Vuki . Amit kiemeltem az különösen hasonló logikát ad, én is szoktam eme idézetet behelyettesíteni a nem normális mindennapokba .
ahogy nézem ,az új elrendezés viszont szűkebb lett,, jóval szélesebbre voltak rakva régebben a frontok.. ez előnyére vált amúgy? ezek elég nagy frontok ,nem jobb ha minél szélesebben tudnak megszólalni?
Ez igen, és cél is volt eredetileg de a szélesebb vászon betett neki félig. Nyertem így is 5-5 centit befele és ez is sokat jelentett, még van 3-4 centire hely befele de picit betükröződik filmnézésnél és még nem döntöttem el melyiket vállalom be inkább.
Zenén nálam nem jobb, az ideális a médiaszekrény mellett lenne 10-10 centivel a szoba méretei miatt, mozin esetleg csak hatásosabb a nagyobb távolság.
profi munka,meg kell hagyni,tényleg igényes...
Akkor most már el lehet kezdeni foglalkozni kicsit az akusztikával is,mert így elnézve csillapítás semmi...tihanyi visszhang gondolom jelenthet.
A szekrény,elrendezés,maszkolás,technika csillagos 5ös.
Köszi Csabi. El lehetne, de sajnos a fórumos mód és út már egészen biztosan kizárt, többek között azért is mert rosszul gondolod.
A hifi púder beszerzési listán szerepel majd a későbbiekben.
-
Vendég
Bandi Mozifalodája
profi munka,meg kell hagyni,tényleg igényes...
Akkor most már el lehet kezdeni foglalkozni kicsit az akusztikával is,mert így elnézve csillapítás semmi...tihanyi visszhang gondolom jelenthet.
A szekrény,elrendezés,maszkolás,technika csillagos 5ös.
Bandi Mozifalodája
ahogy nézem ,az új elrendezés viszont szűkebb lett,, jóval szélesebbre voltak rakva régebben a frontok.. ez előnyére vált amúgy? ezek elég nagy frontok ,nem jobb ha minél szélesebben tudnak megszólalni?
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor