Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Leone média kuckója
Leone média kuckója
Kedves Leone
Köszönöm a beszámolót.Öröm volt olvasni!!Szinte átéreztem az egészet.Tényleg úgy várja az ember az ilyen új dolgokat,mint mikor kisfiú voltam és vártam a karácsonyt . Mondjuk a Karácsonyt most is borzasztóan várom,de most már a gyerekek miatt főleg.
A képek is tetszenek.A center valóban nem semmi.Hatalmas példány .Nem csodálom a Macit,hogy kidőlt tőlük
Gratulálok és élvezzétek nagyon sokáig!!
üdv Atléta!!
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
Leone média kuckója
Bocs, nem cenzúráztam magam...szóval a Nad meg tudja-e hajtani... elnézést! :-D
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.

Leone média kuckója
Még Micimackó is fejet hajtott a termetes Ikonok előtt... A Mentorról nem is beszélve...
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.

Leone média kuckója
Onnan indulnék, hogy elmentem Háth Izsák fórumtárshoz, akivel AVX rekordgyanús adás-vételt sikerült összehoznunk. Gyakorlatilag nem hittem a szememnek, amikor azon a bizonyos szombati napon megláttam a hirdetést és megdobbant a szívem…Amikor aztán már Nála voltam, elsőre picit megijedtem (pedig nem vagyok az a típus…), hogy ezek a gyönyörűségek a pincében kötöttek ki, de Háth Izsák minden aggodalmam gyorsan eloszlatta anélkül, hogy szavakba öntöttem volna. Abban a pillanatban, hogy megláttam a gondosan becsomagolt dobozokat, a jumpereket és lábakat, a plátói szerelem hús-vér valóságában öltött testet.
Nem tudom, hogy ez csak nekem volt-e sajátosságom, de ifjú korom jellemzőinek egyike volt, hogy amit akartam, azt nagyon-nagyon, de csak addig a pillanatig, amíg meg nem szereztem, utána az egész átcsapott egyfajta magától értetődőségbe, természetességbe, viszont a kor előrehaladtával ez megváltozott. Mégsem ide sorolnám ezt az érzést, ami úrrá lett rajtam, ugyanis ahogy az autóban robogtunk haza felé, az arcomon végig ott volt az a mosoly, amit szerintem semmivel sem lehetett volna letörölni, az az érzés, hogy „Igen, most révbe értél, ennél nincs jobb!” (persze van, de nekem tényleg nem kell…)
Igazi Murphy törvény, hogy amint haza értem, nagyjából egy órám volt, hogy elinduljunk az asszonnyal egy buliba, amit reggel még vártam, de az események ilyetén alakulása alapján már egy porcikám sem kívánta…
Másnap aztán elkezdődött a teszt üzemmód. Nem csináltam A-B tesztet a háttérként funkcionáló Ikon2-vel, arra voltam elsődlegesen kíváncsi, hogy a szeretett zenéim „másként” szólnak-e, mint akár két nappal korábban. A NAD-ba szándékosan nem kötöttem át a subot, mert én is azok táborát erősítem, akik azt vallják, hogy a sztereó valóban legyen sztereó. Természetesen a mélyben jött a leg „fülbetűnőbb” változást, sokkal testesebb, teltebb volt az alsó regiszter összehasonlítva a monitorokkal.
Rock oldalon Aerosmith, Bon Jovi, Queen, Helloween, AC/DC volt a felhozatal, az easy listen kategória jóval kiterjedtebb volt. Természetesen a teljesség igénye nélkül DALI Test CD 1-3, Adele, Máté Péter, Diana Krall, Katona Klári, Mike Oldfield, Frank Sinatra, Caramel, de volt pl. Rod Stewart Sailin’, King’s Singers, Cotton Club, szóval mentek a számok egymás után és tudtam, hogy a nap véges, de mégsem tudtam lekeverni az adott számot és ugrani a következőre, mert csak hallgattam, hallgattam és éreztem, hogy IGEN, ez az, amiért az ember elkezdte ezt a fejlesztgetős történetet, hogy ilyen fokú élményt nyújtson a zenehallgatás. Természetesen váltogattam a hangerőt is és amiben különbséget éreztem a 2-essel szemben, hogy itt valóban nagyon alacsony hangerőn (kis túlzással két körömhegynyin a 0-tól) is hallhatóak voltak a nüanszok, azaz a klasszikus esti nyugis zenehallgatás méltó partnere az Ikon6.
A zenék után csak belehallgattam a teszteléshez használt Blu-ray lemezbe, volt rajta Eli könyve, Mátrix, de mivel már rá voltam kattanva a Mentor Vokalra és éppen nem is volt centerem, ezért már így is hallható volt, hogy a robbanás még inkább robbanás, bár nem panaszkodhattam a 2-esre sem, de ahogy már „papírra vetettem”, mozin nem is számítottam kirívó különbségre.
Aztán irány a Vokálért. Szimpatikus fórumtársat ismertem meg Gergely személyében, de ahogy ő is írta, tekintettel az ünnepi és a napszak szerinti késői időpontra nem akartam húzni az időt pedig mindkettőnknek jó a beszélőkéje, ahogy észrevettem és tudtunk is volna miről… Szóval Bubu555-nél már láttam képen együtt az Ikon Vokallal, de szinte fizikailag mellbevágó volt a különbség kézzelfogható mivoltjában. Durván óriási ez a hangfal… Éppen ez szólt mellette, hogy a hangszórókészlete gyakorlatilag azonos az Ikon6-al, a súlya is szinte dekára megegyezik. Egyetlen szomorúságom az volt, hogy a jumpereket Gergely nem tudta odaadni, de ígéretet tett, hogy pótolja. Szóval megjelenés otthon, asszony szeme iszonyú módon kerekedett, majd jött a kérdés, hogy „Ez meg mi???” „És ezt tényleg a szekrényre akarod tenni?”. Aztán bekötés, A megtorló elindít és botfülű arám képes volt azt mondani, hogy „Te, ez jobban szól, mint a moziban!”. Én amúgy is újra az idétlen formám hoztam, üres tekintettel és 27 fogas mosollyal (nincs bölcsességem) és csak annyit tudtam kipréselni magamból, hogy „Tudom!”.
Egy biztos, hogy dinamikában nem lehet összehasonlítani a két hangfalat, én maximálisan elégedett voltam az Ikon Vokallal is, de ez a center…Csak a szubjektív véleményemre tudok támaszkodni: a beszédhangokat nagyon jól interpretálta az Ikon is, de itt előjön a 3D, az eget rengető dinamika anélkül, hogy a Yamahával emelni kellett volna a center hangosságán vagy a vocal liftet be kellett volna kapcsolni. Nem tudom elképzelni, hogy a körülményeim figyelembe véve anyagilag valaha is megengedhetném magamnak a Helicon szintjét, ezért talán nem teszek könnyelmű kijelentést, ha úgy fogalmazok, hogy életem legjobb centere költözött hozzám.
A Dalikra jellemző a palettán betöltött helyüktől függetlenül, hogy a középtartományban nagyon hangsúlyosak, de itt mind a Mentorra, mind az Ikonra jellemző egyfajta szinergia, egyik területen sem érzem, hogy túl hangsúlyos lenne, ugyanakkor a színpad hihetetlen, Kenny G szaxofonhangja, Havasi zongorája vagy éppen Paco de Lucia gitárja olyan élethűen szólal meg, hogy most, mikor ezt írom is feláll a szőr a karomon, akkora élmény a szett hallgatásának minden pillanata. Megvallom őszintén féltem, amikor a Nadra kötöttem a 6-ost, mert bár 25-150W-os erősítőkre ajánlották, nem tudtam, hogy az amúgy dinamikusnak ható Nadok meg tudják-e majd rendesen hajtani őket, de le a kalappal a kanadaiak és Bjorn Erik Edvardsen előtt, mert sztereó fronton is hátra dőlhetek!!!
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.

- leoneottiz
- V.I.P.

Leone média kuckója
Kedves "Atléta"!
Minden szavad szentírás! ;-) Neked és családodnak én is kellemes ünnepet kívánok!!!
Osu no seishin!
Leone média kuckója
Kedves Leone ,és kedves fórumtársak!!!
Boldog Karácsonyt és filmekben,zenékben gazdag Ünnepeket kívánok!!
"Aki barátot talál,kincset talál"
üdv Atléta!!
- leoneottiz
- V.I.P.

Leone média kuckója
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! karácsony 2
- leoneottiz
- V.I.P.

Leone média kuckója
Köszönöm Forest74! Neked és kedves családodnak is kellemes ünnepeket!
Osu no seishin!
Leone média kuckója
Mostmár tuti biztos,hogy a jézuska is házimozi "őrült"-mindenhova korábban megy és igen jó ízlése van-:-)
Gratulálok a nagy Dalikhoz!
Boldog karácsonyt!
- leoneottiz
- V.I.P.

Leone média kuckója
Holnap nappali fényviszonyok mellett lövök mindenképp!!! A blöki egy éve - születése után pár héttel - beköltözött az "alfelünkbe" és azóta nem hajlandó kiköltözni... Viszont az utóbbi időben kezd rákattanni a mozira, kedvence a Kántor, főleg az első rész, amikor Csupati betöri a kutyust. Együtt tutul Kántorral! Óriási!
Osu no seishin!
Leone média kuckója
Gratula nagyon jo cucc !!
jó ez a karácsony ugylátom
És még a blökinek is tetszik!
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Leone média kuckója
Gratula Leone!
Már rég is láttam egyben a rendszert képeken.. Kiváló a center!!
- leoneottiz
- V.I.P.

Leone média kuckója
Örökké hálás leszek Neked! Nem lehet két napja a mosolyt letörölni az arcomról!!!
Osu no seishin!
-
Vendég
Leone média kuckója
Igazán jó helyre kerültek az Ikonok. Jó látni, hogy örülsz nekik.
- leoneottiz
- V.I.P.

Leone média kuckója
Vuki, hidd el, egy-két aluledzett fórumtárunknak az Ion Center felemelése is gondos lenne, az újdonság 17 kilós lesz, pont, mint az Ikonok (ezért is remélem a szinergiát).
Cecil - tudom, tudom, a hit Ikonokat mozgat, meg Hit, remény, Ikonok...meg ilyesmi...de én már épp változtattam volna a nevem Tamásra, mert nem nagyon hittem benne...
Batman98 - láttam, hogy Nálad is így történtek az események, de nekem most azért picit megköszörülte a pénztárcám a Mentor, ezért rászorulok az OTP-re (még jó, hogy a feleségem ott nyomtatja a pénzt! )
Ígérem a beszámolót!!!
Osu no seishin!
Leone média kuckója
Grat a mozi deMentorhoz, és az Ikon tornyokhoz is.
Amúgy ez tényleg így van, akkor jönnek a csőstül a "gondok" amikor az ember nem számít rá . De látom rajtad nem tudtak kifogni .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
-
Vendég
Leone média kuckója
Grat! Szépek, jöhet az egybe kép is!
Türelem Dali-t terem, mint mondják...
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Leone média kuckója
Gratulálok a Salvadorokhoz vagyis a Dalikhoz, ezek már szürreális módon megrezgetik a "kuckót"kívül-belül.
A centrifugális sugárzónak nagyon tetszetős a kinézete és a mérete is impozáns a hangjukról meg majd remélhetőleg írsz néhány sort.
Brutál jó az a fotó ,amelyiken töpszlix is megmutatja magát simán elférne a centerben.
- leoneottiz
- V.I.P.

Leone média kuckója
Köszönöm a jókívánságokat!!! Bubu - mindenképp írok majd, nagyon izgatott vagyok, valóban upgrade-e a már amúgy is megelégedést kiváltó Ikon után. Kimi - szívem szerint Ákos (ValhallaA) ajtaján kopogtatnék, de sajnos most leapadt a pénztárcám. Talán Fodesz ajánlotta Neked az Audioquestet, én is azzal szemezgetek, talán ha "felcombosodok" újra, a húgoméknak utalok át egy kis pénzmagot Amiba, mert ott azért olcsóbb és néztem még az Emotiva kábeleket is, de itt Magyarországon még nem nagyon találtam róluk autentikus beszámolót...
Többiek - nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a jókívánságokat!
Osu no seishin!
Leone média kuckója
Grat a cuccokhoz !
Biztos nagyon jól fognak muzsikálni.
Hangfalkábelt nem próbáltál másikat ? Vagy nem volt jelentős az előrelépés ?
Ha jól látom Gotham kábelt használsz.
-
Vendég
Leone média kuckója
A baj, hogy A Dali-nál valami brutális áremelkedés történt.
Mentor 6 lenne jó most a centerhez (persze látom, hogy most cseréltél), de régebben 500 ezer forint volt a Mentor 6, most meg 1 millió forint.
Azért majd pár sort írjál a centerről! Kíváncsi vagyok, hogy mit szólsz hozzá!
- koosimre70
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 85
Leone média kuckója
Gratulálok! Nagy Up az új dobozoknak!
Bladelius thor mk2
Cambridge audio azur 851n
Falcon Acoustics ram studio 30
Power-R reference
Power-R Xlr
Furutech FP-314AG
SVS PB 2000