Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
OFFTOPIC:
Mondom én, hogy csak az én fülem van kihegyezve erre a mechanikai zajra.Igaz Nekem zenénél is ez a futómű, egyenlőre.
Hétvégén megint itt volt az Onkyo Integra. Na az halk!
-
Vendég
Én sem tudnám azt mondani, hogy a Pio 575-ösöm hangos. Sőt, ha kellett volna rá hirtelen sok jelzőt mondanom ez biztos nem volna közte. Lassúnak lassú, de szerintem halk. Minden lemezt olvas, hónapok óta a gyerekszobában üzemel, mint Divx lejátszó, soha semmilyen lemezzel nem volt gondja.
Az eddigi leghangosabb lejátszóm ami valaha volt. A pana s75-ös és a jelenlegi sony gyakorlatilag hangtalan mellette. Főleg a mostani sonyt 2 centiről is fülelheted hang után. Ettől eltekintve minden lemezt hiba nélkül olvasott, DVD-R/DVD-RW/+R/DL mindent. Nem tudtam olyan lemezt beletenni amit ne vitt volna. Volt is belőle probléma, mert régebben kiírtam pár noname dvd-r-re dolgokat és azt a denon 3910-as pl. már nem vitte. A pana s75-nek, pedig voltak gondjai a DVD-RW-s lemezekkel. Hangos a mechanika de teljesen jól működik.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
...Van amit marha lassan olvas be, és van néhány gyári lemezem, amit egyáltalán nem.
....
Nekem a Pana S75 után az első dolog ami feltűnt, hogy csendesebb és a beolvasás is talán gyorsabb a Pio (régen volt, lehet, hogy "megszépültek az emlékek"?).
Lehet megérne egy szervizt a zajos működés. Gondolom még Nálad és Gandalfnál is garis.
Ha megmondod melyikek a gyári filmeket, amiket nem visz és megvannak nekem, akkor kipróbálom őket.
Én a Pio-val még nem futottam össze olyan gyári lemezzel, amit nem vitt, pedig relativ sokat kölcsönzök is tékákból.
A Panával voltak a házimozis gyári filmek, amik lejátszásával gond volt (Dogma, Misszió...) de a Pio-val nincs.
Ha tegyük fel nálam mennek a "nem lejátszható" filmek, akkor vagy Nálad az adott készülékkel van bibi, vagy az is lehet, hogy az 575 különböző mechanikákkal szerelték.
Nem hiszem, hogy ez a baj meghibásodás lenne. Az elejétől fogva ilyen.
Amire emlékszem fejből az a kétlemezes Alien-ek közül valamelyiknek az extra lemeze, és pl. a Destiny-s Child-Ones dual disc dvd oldala.
Ez utóbbiról azt hittem alapban szar de egy másik sony lejátszó pl. viszi.
Volt még ezen kívül is vagy 2, de nem emlékszem, most a párszár darab lemezemet meg nincs kedvem végigpróbálni.
Ja és az általad említett Missziót sem viszi asszem, de pl. a másik sony meg megeszi azt is.
...Van amit marha lassan olvas be, és van néhány gyári lemezem, amit egyáltalán nem.
....
Nekem a Pana S75 után az első dolog ami feltűnt, hogy csendesebb és a beolvasás is talán gyorsabb a Pio (régen volt, lehet, hogy "megszépültek az emlékek"?).
Lehet megérne egy szervizt a zajos működés. Gondolom még Nálad és Gandalfnál is garis.
Ha megmondod melyikek a gyári filmeket, amiket nem visz és megvannak nekem, akkor kipróbálom őket.
Én a Pio-val még nem futottam össze olyan gyári lemezzel, amit nem vitt, pedig relativ sokat kölcsönzök is tékákból.
A Panával voltak a házimozis gyári filmek, amik lejátszásával gond volt (Dogma, Misszió...) de a Pio-val nincs.
Ha tegyük fel nálam mennek a "nem lejátszható" filmek, akkor vagy Nálad az adott készülékkel van bibi, vagy az is lehet, hogy az 575 különböző mechanikákkal szerelték.
gordon314.fw.hu
Nekem 730P-m volt, asszem az Precision Drive 2-es volt, de nem mondanám hangosnak.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
A pio 575 tényleg baromi hangos, de ettől még lehet jó a mechanikája.
Lehet(ne).
De nem az!
Van amit marha lassan olvas be, és van néhány gyári lemezem, amit egyáltalán nem.
Emellett a jitter értéke is valszeg jóval rosszabb egy átlag cd játszóénál.
Más asztali lejátszó ezeket a lemezeket simán viszi.
A sony(k) ilyen szempontból sokkal jobbak voltak, ott nem emlékszem olyanra, hogy rendesen megírt lemezt ne vitt volna. Gyáriakról nem is beszélve.
Szóval az megevett mindent.
Most már kételkedek, és nem tudom, hogy az én fülem érzékeny csak a mechanika zajaira?
Gordon irja, hogy Neki halk a pio, Skipper meg a prec. drive 1-2-re is azt mondja hogy nem volt hangos???
A prec. Drive 2 annyira hangos, hogy amikor a hálószobában (ott volt egy ilyen sonym, mint 2. játékos) akartam megnézni egy filmet rajta, nem bírtam a filmre koncentrálni, mert annyira idegesített a mechanika zaja.
El is adtam azt a lejátszót, azóta nincs is a hálóban dvd.
A pio 575 tényleg baromi hangos, de ettől még lehet jó a mechanikája.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
....A dvd-k nem a legjobb futóművek. Én jelenleg küzdök a pio-val, mint lentebb írtam neked. Előtte 3 sonym is volt, amiket képminőség, és szolgáltatások terén igen szerettem. A zenei hangjukról nem tudok nyilatkozni, őszintén szólva a bennük lévő dac-ot soha sem próbáltam. Viszont a mechanikája mindnek a pio-éhoz hasonló szinten volt. Ha jól tudom most a Precision Drive3-nál tart már a sony. Nekem csak 1-el és a 2-vel szerelt dvd játszóim voltak. Ezek hangja vetekszik a jelenlegi pio-éval, tehát ilyen szempontból semmivel nem jobb, sőt.
Még egy film halkabb jeleneténél is baromi idegesítő, nemhogy mondjuk lágyabb, kevés hangszeres zenéknél.
....
Lehet én vagyok a mázlista, de nekem a Pio minden hang nélkül működik.
Mondjuk CD-t nem hallgatok rajta és reményeim szerint nem is fogok.
Itthon kipróbálva és összehasonlítva a dvd+DAC vs CD magában párost nálam a CD a nyerő. (A legjobb eredményt a CD+DAC hozta, de ezt nem kell általánosítani! A Technics CD-t beépített MASH DAC-ja nem világszám!)
Szóval a dvd szerintem sem jó futómű, de nem azért mert hangos a mechanikája (az enyém nem az) hanem mert nagyobb a jittere, mint egy CD-nek.
gordon314.fw.hu
Az én Sony-mban Precision Drive 3 van, és teljesen hangtalan, eddig még nem volt olyan lemez, amit ne olvasott volna be (mondjuk a lemezeim 99%-a igen jó minőségű).
Előtte volt Precision Drive 2-es játékosom is, az sem volt egyáltalán hangos, nem volt vele semmi gondom sem.
Hogy milyen hangja van a Sony DVD-játékosoknak, ezt nem igazán tudom megítélni, mert én mindig is csak a digit kimenetüket használtam (kivéve, mikor még régebben SACD-t hallgattam rajta, de CD-t nem).
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
Sziasztok!
A Sony DVD-ről képminőségileg nem csak ti, hanem mások is csupa jókat írnak! Az lenne a kérdésem, ha a Cambrodge Audio Azur 540R erősítőt veszem végül, akkor egy Sony dvd-vel párosítva kaphatok kiváló kép és hangminőségű rendszert? A Sony DAC-járl nem sok jó vélemény van, ellentéteben a képminőségéről, de a CA DAC-ja állítólag az egyik legjobb minőségű Crystal DAC a piacon. Ha kizárólag digitális úton kötöm össze az erősítőt a DVD-vel, akkor a CA DAC-ja képes elfogadható sztereó zenei hangot produkálni a Sony DVD-vel, vagy érdemesebb lenne egy komolyabb DVD-vel párosítani? Ha ez utóbbi volna a jobb megoldás, akkor melyik dvd-t ajánlanátok a CA-hoz, ami kompatibilis a DivX-el, és elfogadható sztereó zenelehallgatást biztosít?
Klepto!
Már többen irtuk Neked, hogy ez így baromi nehéz.
Ki tudja Számodra mi jelenti az elfogadható zenei hangot.
Mi az a keret amiből gazdálkodni kell?
Egy erősítő vagy egy cd játszó zenei hangja és produktuma kismillió más tényezőtől is függ. Nem csak egy 20$-os dac chip határozza azt meg.
Nem ismerem a ca erősítőit, pláne nem a mozierölködőjét, de hiába a jobb chip, ha az így kapott esetleg jobb minőségű analóg jel, ha azt kevésbé minőségi végfokok erősítik.
Nem szabad egy készülék egyetlen elemét alapul venni, hiszen a zenei reprodukciót minden más a jelútban szereplő alkatrész vagy komponens ugyanúgy befolyásolja.
Nem mindegy hogyan, milyen minőségben történik a digit jel kiolvasása, majd az analóg jel erősítése, milyen drótok vannak a rendszerben, és milyen hangsugárzók próbálják meg ezt a zenei produktumot közvetíteni, stb, stb...
Szóval az egész rendszert próbáld globálisan nézni.
Mindig olyan lesz a rendszered zenei produktuma, amilyen a legygengébb láncszem "áteresztő" képessége.
A dvd-k nem a legjobb futóművek. Én jelenleg küzdök a pio-val, mint lentebb írtam neked. Előtte 3 sonym is volt, amiket képminőség, és szolgáltatások terén igen szerettem. A zenei hangjukról nem tudok nyilatkozni, őszintén szólva a bennük lévő dac-ot soha sem próbáltam. Viszont a mechanikája mindnek a pio-éhoz hasonló szinten volt. Ha jól tudom most a Precision Drive3-nál tart már a sony. Nekem csak 1-el és a 2-vel szerelt dvd játszóim voltak. Ezek hangja vetekszik a jelenlegi pio-éval, tehát ilyen szempontból semmivel nem jobb, sőt.
Még egy film halkabb jeleneténél is baromi idegesítő, nemhogy mondjuk lágyabb, kevés hangszeres zenéknél.
Én úgy gondolom dvd játszót dvd játszásra vegyél, hiszen az arra való.
Jobban jársz ha mellé zenehallgatásra 20e körül vásárolsz használtan egy elfogadható cd játékost.
Egyértelműen kompromisszum mentesebb megoldás.
A külső dac (igaz ott már mélyebben a zsebbe kell nyúlni, még használtan is) pedig a legjobb eredményt hozhatja, habár ha az ember ilyesmiben gondolkodik, hosszú távon illik alájuk pakolni egy rendesebb futóművet is.
Szvsz, vegyél egy jó szolgáltatásokkal rendelkező, megfelelő képminőségű dvd-t filmnézésre, és egy jó zenei hangú mozierősítőt. (ha már mindenképp mozierősítőt szeretnél, én javaslom a h/k erősítőit. Nekem több mint egy évig volt avr 230 és igen meggyőző a zenei teljesítménye is. Ha most vennék mozierősítőt és zenét is azon szeretnék hallgatni, egy percig sem gondolkodnék, hogy h/k vagy más)
És ha mindezek után a rendszer nem elégíti ki az igényeidet zenehallgatás terén, akkor lehet gondolkodni esetleg egy cd játszóban, vagy külső dacban, stb....
Sziasztok!
A Sony DVD-ről képminőségileg nem csak ti, hanem mások is csupa jókat írnak! Az lenne a kérdésem, ha a Cambrodge Audio Azur 540R erősítőt veszem végül, akkor egy Sony dvd-vel párosítva kaphatok kiváló kép és hangminőségű rendszert? A Sony DAC-járl nem sok jó vélemény van, ellentéteben a képminőségéről, de a CA DAC-ja állítólag az egyik legjobb minőségű Crystal DAC a piacon. Ha kizárólag digitális úton kötöm össze az erősítőt a DVD-vel, akkor a CA DAC-ja képes elfogadható sztereó zenei hangot produkálni a Sony DVD-vel, vagy érdemesebb lenne egy komolyabb DVD-vel párosítani? Ha ez utóbbi volna a jobb megoldás, akkor melyik dvd-t ajánlanátok a CA-hoz, ami kompatibilis a DivX-el, és elfogadható sztereó zenelehallgatást biztosít?
Miután a Panasonic nem csak ígérgette, hanem ki is adta a felirat támogatást nyújtó firmware-t az S295 és S49-es lejátszóihoz, valahogy az eddig nagy ívben le... ejtett lejátszóihoz kiadta a Sony is. Érdekes.
Éljen a Sony és a Pana!
(Meg a többi is!)
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Ja, DivX. meg van már oldva a magyar ékezetes felirat a Sonykon?
Miután a Panasonic nem csak ígérgette, hanem ki is adta a felirat támogatást nyújtó firmware-t az S295 és S49-es lejátszóihoz, valahogy az eddig nagy ívben le... ejtett lejátszóihoz kiadta a Sony is. Érdekes.
"Természetesen a Sony is nagyon jó készülék, csak olyan ember vegye meg, akinek az előnyös tulajdonságaira van szüksége, a hátrányosakra meg nincs."
Úgy van. Ennyi.
Tegnap este még el látogattam a highmat.com-ra és letöltöttem ill. telepítettem a progikat, High-MAT lemez készitéséhez.
Mai napon belevetem magam a témába.
Ha már kérdeznek, válaszolok. De perszen nem vita gyanánt. Ha már tettem egy kijelentést.
-PAL PROGRESSZÍV
-Divx
-DVD-RW+RW (a Pana vagy beolvassa vagy nem)
-Lemez memória
-Kijelzőn futtatható text, dvd lemeznél is (pl. Halálos Iramban)
-Cinema szolgáltatások saját dekóderrel
-Képernyövédő
Fémház, döntött alaplap (reznancia védelem)
Fejlesztett futómű
Arany csatik.
Nagyon sajnáltam, hogy nem jött be nekem
De ezektől függetlenűl nagyon jó készülék a Pana.
Denon 2802 és Mission M73 játszik nálam is
Érdekelne engem is a High-MAT.
Nagyjából igaz, amiket írtál. Egy kis helyreigazítás:
-Minden DVD-RW+RW lemezt gond nélkül olvas a Pana is. Több száz lemezt írtam magamnak és kaptam kölcsön, sohasem kellett válogatnom, hogy + vagy - legyen. Jelenleg Hyundai +R és Ridisc -R lemezeket veszek és újraírhatóból is van itthon mindkettőből. Ezek nem méregdrága szuper márkák, mégsincs gondja a Panának egyikkel sem.
-A Precision Drive ... fejlesztett futóműről annyit, hogy a Panának legendásan jó a DVD lemezolvasási biztonsága és CD futóműként is veri a Sonyt.
- Lemezmemória és pozíciómemória is van. Az előző lejátszóm egy Sony 400-as volt, az se tudta jobban a lemezmemória funkciót.
A cinema szolgáltatás egy csomó visszhangprogram, még tévéhez is rossz. De mivel csak a funkciók számát néztük minősítés nélkül, ez egy pont a Sonynak.
Ja, DivX. meg van már oldva a magyar ékezetes felirat a Sonykon?
A DVD Textet a régi Sonym is tudta, kár, hogy lemezre nem tudok írni ilyet, gyári lemezeken meg ritka, mint a fehér holló (anno a HOLLOW MAN felirat jött elő egy kölcsönzői lemezen), támogatás nélkül meg nem nagyon használható.
Természetesen a Sony is nagyon jó készülék, csak olyan ember vegye meg, akinek az előnyös tulajdonságaira van szüksége, a hátrányosakra meg nincs.
-
Vendég
Már ne is haragudj, de DVD lejátszót nem zenére vesz az ember...
Itt jut eszembe, nekem pl. rengeteg zenei DVD-m van. Ott például egyáltalán nem mindegy, milyen a játékos zenei hangja, és ebben a Panával én is nagyon meg vagyok elégedve.
Amúgy olyan formán, hogy mind az RV60, mind az S75 és most az S49 is nagyon jól zenél ilyen tekintetben.
Egyébként azt leszámítva tényleg jó készülék, de a Pana s-75-ös lejátszómnak jobben tetszik a hangzása, viszont nem olyan jó a képe, ill. a szolgáltatásai.
Szolgáltatásban mivel tud többet, mint a Pana S75?
Szélesvásznú filmet hogyan jelenít meg 4:3-as tévén?
Milyen szűrői vannak digitális képzaj ellen?
Mélységélesség-szabályozás?
DVD-A dekóder van benne?
Audio double re-master hány fokozatban kapcsolható?
DVD-RAM lemezt olvas?
Hány indexpont állítható be egy title-n belül?
Quick replay funkció?
Gyorstekerés hanggal?
WMA, High-MAT formátumok?
Stb.
A Sony azért biztosan sokkal többet tud...
Ha már kérdeznek, válaszolok. De perszen nem vita gyanánt. Ha már tettem egy kijelentést.
-PAL PROGRESSZÍV
-Divx
-DVD-RW+RW (a Pana vagy beolvassa vagy nem)
-Lemez memória
-Kijelzőn futtatható text, dvd lemeznél is (pl. Halálos Iramban)
-Cinema szolgáltatások saját dekóderrel
-Képernyövédő
Fémház, döntött alaplap (reznancia védelem)
Fejlesztett futómű
Arany csatik.
Nagyon sajnáltam, hogy nem jött be nekem
De ezektől függetlenűl nagyon jó készülék a Pana.
Denon 2802 és Mission M73 játszik nálam is
Érdekelne engem is a High-MAT.
Megjött, köszi.De ma már nem jáccom vele
Off
5-kor keltem, 40 percet lapátoltam a havat, aztán egész nap munka, és sok sok kilóméter ebben a sok hóban, amit nemigen sikerült eltakarítani, még a főbb utakról sem annyira...
De majd beszá,olok róla hogy milyen volt
Én 4:45-kor keltem és 5 perc alatt elsöpörtem a friss porhót a garázskijárat elől. Egyébként minden hétköznap ekkor kelek. Szerencsére 5 perc alatt bent vagyok a munkahelyen.
Pihend ki magad!
-
Vendég
Megjött, köszi.
De ma már nem jáccom vele
Off
5-kor keltem, 40 percet lapátoltam a havat, aztán egész nap munka, és sok sok kilóméter ebben a sok hóban, amit nemigen sikerült eltakarítani, még a főbb utakról sem annyira...
De majd beszá,olok róla hogy milyen volt
Az anyagot sikeresen feltöltöttem a megadott címre (pontosabban a szerverre).
Írd ki egy újraírható CD-re.
Érdemes kipróbálni a távirányító gombjait, asszem a menü gombra (vagy melyikre) megváltozik a menü háttere is (már régen próbáltam).
A lemez lényege a lejátszó High-MAT képességeinek ellenőrzése, egy szervizoldalról szedtem le, amíg nyílvános volt.
Már nem az.
Sok sikert!
Hát ha vagy olyan kedves, akkor a a 2big-en át tudod küldeni talán, ha nincs több 1 Gb-nál...
Oké, küldöm, az anyag 12 megás ISO CD-lemezképfájl.
Címzettnek mit adjak meg?
-
Vendég
Amúgy mi a manó az a High Mat?
Adj egy tárhelyet és feltöltöm neked a tesztlemezt.
Képet, hangot és videot tartalmazó kombinált lemezformátum, a szokásosnál több infoval a fájlokról. A tesztlemez DivX fájlját az S75 sajna nem tudja lejátszani, de az S295 és az S49 már igen.
Hát ha vagy olyan kedves, akkor a a 2big-en át tudod küldeni talán, ha nincs több 1 Gb-nál...
Amúgy mi a manó az a High Mat?
Adj egy tárhelyet és feltöltöm neked a tesztlemezt.
Képet, hangot és videot tartalmazó kombinált lemezformátum, a szokásosnál több infoval a fájlokról. A tesztlemez DivX fájlját az S75 sajna nem tudja lejátszani, de az S295 és az S49 már igen.
Nekem már volt egy Sony dvp-ns955 qs dvd-lejátszóm. A hangzása viszont katasztrófa volt.
Akkor lehet, hogy ezért szól folyton nekem a szomszéd??
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.