Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Jól tetted, hogy betonoztál. Akár milyen gyapottal töltötted volna ki, akkor is dobozhangot csinált volna. Én is inkább betonnal csináltam volna, ahogyan eredetileg is akartam, de így gyorsabb volt. Lehet, majd variálok rajta később és betonnal kiöntöm.
Én is ezt gondolom az anyagválasztást illetően
A kétszintes dobogó nem csak esztétikai célokat fog szolgálni a "lövészárok" ha elkészül 60cm mély 40cm széles 10-12cm falvastagsággal bír majd a legvékonyabb pontján is, ami a centersugárzók mögötti részen lesz és közel 5m hosszan tartt és úgy tervezem egy-két-há-négy szub is helyet foglalhat benne,persze csak a karcsúbb fajtákból és nincs az a fából készült szerkezet ha csak nem homokkal van feltöltve hogy az be ne rezonáljon tőlük.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Jól tetted, hogy betonoztál. Akár milyen gyapottal töltötted volna ki, akkor is dobozhangot csinált volna. Én is inkább betonnal csináltam volna, ahogyan eredetileg is akartam, de így gyorsabb volt. Lehet, majd variálok rajta később és betonnal kiöntöm.

JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Bandi szó szerint tereprendezés.Már tele volt a stanyóm hogy nem fértek el a motyóim 3db szekrényen sem,és a kinézet is zavart, mert már egy műszaki  bizóra kezdett hasonlítani a látkép.
Tele vagyunk munkával ezért csak hétvégenként van rá időm hogy molyoljak a pince mozival vagyis a little c. HD audio hadron collider
Szerintem még minimum 3 hét mire össze áll a http://www.google.hu/imgres?imgurl=http ... 7AaA1ICgAw kistestvére

Nem is sok az a 3 hét... akkor lassan benézünk kábelt számolni .

Jó nézni a képeket, kísértetiesen hasonlít a....
...de "betonoznék" már én is .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Miért betonból csináltad?
Tömör gyapotból nem lett volna jó?
Nekem valahogy idegen, ha egy szobába betonból építünk valamit, legyen az dobogó vagy bármi más.

Két dolog szólt a beton mellett.
Az egyik hogy gyorsabb.
A zsaluzás és a szigetelő lapok méretre vágása kb 7-8óra,betonozás 2-3 óra
A fő ok viszont a tömegében rejlik és a szerkezet sajátosságában tömör ezért nem rezonál.
Összességében persze tovább tart a használatba vétele a kötési-száradási időszak miatt,mint egy könnyűszerkezetes/száraz építésűnek,de én ezt tartom stabilnak és itt a lehetőségek is adottak voltak hozzá.
Nem szoba ez egy 80nm pince, aminek a belső felében került kialakításra az építmény.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Aztamindenit Vuki, hát elkezdődött a tereprendezés  . 

Ugye most már tudod, hogy nincs megállás ; idén már jegyszedés remélem ! .

Bandi szó szerint tereprendezés.Már tele volt a stanyóm hogy nem fértek el a motyóim 3db szekrényen sem,és a kinézet is zavart, mert már egy műszaki  bizóra kezdett hasonlítani a látkép.
Tele vagyunk munkával ezért csak hétvégenként van rá időm hogy molyoljak a pince mozival vagyis a little c. HD audio hadron collider
Szerintem még minimum 3 hét mire össze áll a http://www.google.hu/imgres?imgurl=http ... 7AaA1ICgAw kistestvére

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Miért betonból csináltad?
Tömör gyapotból nem lett volna jó?
Nekem valahogy idegen, ha egy szobába betonból építünk valamit, legyen az dobogó vagy bármi más.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Na, ezt a betont már lehet terhelni. Ügyes vagy Vuki! 
Én kisebbet készítettem volna, mármint keskenyebbet, de látom van tér hozzá.

Köszi.Mottóm szinte mindenben Moto-Motoé "az jó ha naaagy...."
Ettől ha kisebb/keskenyebb lett volna,akkor elveszne annak a lehetősége,hogy a front hangfalakat kényelmesen a dobogón helyezzem el ami 60-70cm szélességet jelent.
A következő szintnek, ami ráépül a dobogóra pedig minimum 80 cm mélynek kell lenni a dobogó közepétől a lövész árokig ( a center egység elhelyezése miatt ami 180cm széles luk lesz az elképzeléseim szerint és 80-90cm mély a legszélesebb ponton és az a kis luk a fölső szint belsejében lesz kiképezve hogy a teteje járható legyen.
Elvégre nem sűrűn szoktak a center sugárzók felett lépkedni
Szerencsére van még 5,6m a dobogó legkiállóbb pontjától a hátsó falig.

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Aztamindenit Vuki, hát elkezdődött a tereprendezés  . 

Ugye most már tudod, hogy nincs megállás ; idén már jegyszedés remélem ! .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Na, ezt a betont már lehet terhelni. Ügyes vagy Vuki! 
Én kisebbet készítettem volna, mármint keskenyebbet, de látom van tér hozzá.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Dobogó építés: folytatás képekben

Lövész árok felülről

Jön a massza

Na még egy kicsit

Na.....
Ta....daaaam
A munka végeztével pedig
"vadkörtézni mentem Süsü"/ Vuki

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Dobogó építés, avagy a házi mozi oltár tuningolása.

Hozzávalók:
egy szál 5 méteres 19mm lambéria 1600 ft
egy tábla 10-es OSB lap
kb 3 fm tetőléc
csavarok tiplik 4 db erősített vinklivas
2db 2m 50-es és 3db 2m 32-es lefolyó cső a különböző kanócok elvezetésére
10cm vtg polisztirol lap 3 köteg,azért három,mert a dobogóra megy még rá egy szint, valamint a 10 mm vtg osb lapot szépen lehet ívesen hajtani de tartása nem sok van, ezért a zsalu kitámasztást is 10cm-es pol lapokkal oldottam meg az egyenes oldalak mentén.
1m3 0-16-os sóder
2 mázsa cement ( azért csak ennyi 1m3 sóderhez mert nem nagy teherbírású beton készítése volt a cél )
Egy kevés ipari felhasználású folpack fólia a zsaluanyag becsomagolására hogy kevésbé vetemedjen és a következő szint felhasználására is alkalmas legyen részben.

A dobogó 4,8m széles a faltól a közepénél 1,95m a két szélén 1,6m magassága 19cm,ami később 16cm-re fog csökkenni,mert a beton köztudottan 3 cm esik össze persze csak akkor ha a meglévő padlószintre kerül még 3cm burkolat ami 2cm XPS  2mm kopogás csillapító és a laminált parketta egyvelegéből adódik össze.

Néhány kép a munkálatokról

A lukak kivágása természetesen a beton stabilitásának szólnak és a felület terhelhetőbbé tételét szolgálja
A hátsó fal és a zsaluzat belső oldala között 40cm széles "lövészárok" van

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: paler »

Eddig két - valóban hozzáértő - embertől is hallottam azt,hogy a vetítő tápját is tönkreteszi a nem megfelelő szünetmentes táp.
Paler szerintem beszélj róla batyóval.Én már megtettem.

Annó beszéltem erről Bátyóval is, és azt mondta hogy ha megfelelő teljesítményű az UPS, akkor nincs gond, csak abban az esetben ha túl kicsi teljesítményű a szünetmentes, mert akkor az indításkor a hirtelen nagy áramfelvételkor "megszívja" az UPS-t, és az utána az képes visszadolgozni a projektor tápegységére (ezért is írtam hogy ez a 750VA lehet hogy kevés lesz az erősítőhöz). Batyó akkor azt mondta hogy legalább egy 600-700VA-es vagy nagyobb teljesítményű (legalább 2,5-3x erősebb, mint a projektor áramfelvétele) UPS-t kell a projektor elé tenni, és akkor az indításkor hirtelen felvett nagyobb áramerősséget át tudja hidalni az UPS is. Nálam az UPS visszajelzője szerint kb.20%-os terheltségen van a szünetmentes, amikor a projektor működik. De indításkor sem megy feljebb a terhelés 40%-nál a szünetmentes visszajelzője szerint. Egyébként itt nálunk a helyi moziban is szünetmentessel van védve a Christie CP2215 projektor, és itt a Magyarországi forgalmazó cég telepítette a vetítő elé az UPS-t. Nem hiszem hogy ha ártana nekik a megfelelő teljesítménnyel bíró UPS, akkor telepítették volna.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

FaemaFun
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: FaemaFun »

Érdekes kérdés és fontos dolog is egyben ez a szünetmentes táp beiktatás..Engem is érdekel,mert én az áramtalanítás híve vagyok,(Így védekezem ami a legbiztosabb)de mozi közben nem lehet áramtalanítani

Eddig két - valóban hozzáértő - embertől is hallottam azt,hogy a vetítő tápját is tönkreteszi a nem megfelelő szünetmentes táp.

CAV Fun pedig ha teheted viharban inkább sörözz a fotelban vagy olvasgass,stb...

Én pl ha nem használom a mozit totál minden le van áramtalanítva.Az AV komponensek egy konnektorból eszik az áramot azt is lekapcsolom,kihúzom.
Ebben előny a külön erre a célra szánt szoba.
Nincs stand by és egyéb készenlét.A vetítő kikapcsolását követően megvárom még kihűl a lámpa és kb 20 perc múlva áramtalanítom,majd aztán kihúzom a konnektorból a tápkábelt. Soha nem áramtalanítom azonnal kikapcsolás után.

Ezt csak akkor teszem ha tudom hogy később (pl egy két óra vagy aznap este..)nem nézek már filmet.
Nálam az is aranyszabály hogy 4-4,5 óránál - vagyis egyszerre két filmnél - nem megy többet a vetítő
Kímélek mindent ahogy tudok,mert ezek a cuccok megkívnják.

Tehát a legjobb védelem amikor áramtalanítva majd konnektorból kihúzva van minden.

Akkor van bibi ha egy nappaliban van egy tucatra TV vetítő,Beltéri stb.Tehát ha egy mozi/nappaliban egyszerre használatos a TV/AVR/ és egyéb műholdas készülék akkor nehéz az áramtalanítás kérdése.

Sajnos váratlanul megy el még a vihar előtt de szerencsére nem sűrű jelenség. De jobb felkészülni mint meglepődni. Köszönöm Az áramtalanítás itt is játszik valamint be van iktatva egy túlfesz védelem is.Ű(biztos ami biztos alapon) Ezt szeretném kiváltani. 

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Szia !

Hát ezt a kérdésedet nagyon nem jó helyen (topikba) tetted fel   Szerintem ez a kérdés inkább pl. ebbe a topikba jobban illene 
Nem tudom mekkora erősítőt akarsz erre az UPS-re tenni, de ha komolyabb vasról van szó, akkor szerintem egy kicsit kevés lesz elé ez a 750-es UPC. Én egy ugyan ilyen teljesítményű UPS-t használok, de én csak a projektorhoz használom, mivel a lámpa nem nagyon kedveli a hirtelen áramszüneteket, rövid áramkimaradásokat és ebből adódó feszültség tüskéket. Véleményem szerint még akár jó hatással is lehet az erősítő hangjára, mivel tulajdonképpen nem csak áramkimaradásokat tudsz vele áthidalni, hanem mellette a hálózatot szűri is. De ez csak az én véleményem, tapasztalatom nincs vele, mivel ahogy korábban is írtam én csak a projihoz használom.

Érdekes kérdés és fontos dolog is egyben ez a szünetmentes táp beiktatás..Engem is érdekel,mert én az áramtalanítás híve vagyok,(Így védekezem ami a legbiztosabb)de mozi közben nem lehet áramtalanítani

CAV Fun pedig ha teheted viharban inkább sörözz a fotelban vagy olvasgass,stb...

Én pl ha nem használom a mozit totál minden le van áramtalanítva.Az AV komponensek egy konnektorból eszik az áramot azt is lekapcsolom,kihúzom.
Ebben előny a külön erre a célra szánt szoba.
Nincs stand by és egyéb készenlét.A vetítő kikapcsolását követően megvárom még kihűl a lámpa és kb 20 perc múlva áramtalanítom,majd aztán kihúzom a konnektorból a tápkábelt. Soha nem áramtalanítom azonnal kikapcsolás után.

Ezt csak akkor teszem ha tudom hogy később (pl egy két óra vagy aznap este..)nem nézek már filmet.
Nálam az is aranyszabály hogy 4-4,5 óránál - vagyis egyszerre két filmnél - nem megy többet a vetítő
Kímélek mindent ahogy tudok,mert ezek a cuccok megkívnják.

Tehát a legjobb védelem amikor áramtalanítva majd konnektorból kihúzva van minden.

Akkor van bibi ha egy nappaliban van egy tucatra TV vetítő,Beltéri stb.Tehát ha egy mozi/nappaliban egyszerre használatos a TV/AVR/ és egyéb műholdas készülék akkor nehéz az áramtalanítás kérdése.
De a vetítő áramellátását minden esetben külön más berendezéstől kellene vinni,hogy kikapcsolható legyen ha már nem használjuk.

FaemaFun
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Moziszoba építés

Szia !

Hát ezt a kérdésedet nagyon nem jó helyen (topikba) tetted fel   Szerintem ez a kérdés inkább pl. ebbe a topikba jobban illene 
Nem tudom mekkora erősítőt akarsz erre az UPS-re tenni, de ha komolyabb vasról van szó, akkor szerintem egy kicsit kevés lesz elé ez a 750-es UPC. Én egy ugyan ilyen teljesítményű UPS-t használok, de én csak a projektorhoz használom, mivel a lámpa nem nagyon kedveli a hirtelen áramszüneteket, rövid áramkimaradásokat és ebből adódó feszültség tüskéket. Véleményem szerint még akár jó hatással is lehet az erősítő hangjára, mivel tulajdonképpen nem csak áramkimaradásokat tudsz vele áthidalni, hanem mellette a hálózatot szűri is. De ez csak az én véleményem, tapasztalatom nincs vele, mivel ahogy korábban is írtam én csak a projihoz használom.

Köszönöm. Átvonultam oda  
Én is hasonlóra gondoltam csak nagyobbra.

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Szia !

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

FaemaFun
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Moziszoba építés

Mivel nem találtam róla semmiféle információt ezért felteszem itt a kérdést. Hogyan befolyásolja a hangminőséget egy szünetmentes táp beiktatása?(nálunk elég sok a vihar sajnos és amikor el-el megy az áram az nem túl hasznos a rendszernek(gondolom))

Köszönöm

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Nem rossz, el tudnám fogadni 

FaemaFun
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Moziszoba építés

http://www.cav-audio.com/getinfo.php?t= ... 94&aid=439 ?

De ehhez tudni kéne hogy milyen hangszóró készlettel szerelték az aktuális MD modellt...

Vagy :

cav.jpg

Jó ez EX3 és F1 center, de egész hatásosnak néz ki .

Igen elég hatásos. Már eljátszottam nemrégiben a gondolattal hogy lépne kellene "fel" Ez a center ígéretes darab ez tény. Körbe nézek még mit ajánlanak az Md1 ekhez ha nem sikerül akkor drasztikusabb lépesek kellenek.

FaemaFun
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Moziszoba építés

Ha a centert márkán kívülire akarod cserélni, nem lesz egyszerű dolgod. Szerintem kár is vele próbálkoznod.
Nem ismerem a márkát, de ha jól látom a frontok és a surroundok sem egy családból valóak. Így sosem lesz egységes a rendszered. Ha családbéliek lennének mind, akkor megoldás lehet, hogy olyan hangfalakat kötsz be a center csatornára, mint amiket surroundnak is használsz. De ebben az esetben ez sem jó ötlet, mert nagyon elütne a frontoktól. Ha ragaszkodsz a CAVhoz, akkor sztem kezd el egységesíteni őket. 

Ezt találtam egységes szettként. Ha esetleg ennél tud valaki pontosabb információval szolgálni mi való hozzá azt megköszönöm. Nem szeretném lecserélni a frontokat így egyenlőre a megoldáson töröm a fejem de nem sok van.

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Remélem illik ide a kérdésesem. 

A problémám az lenne hogy adott Cav Md-1 Frontok + Ds30-ak + dc30 és a dc30 center hangja egyszerűen nem tetszik. A többi remekül szolgál a fülemnek. Cav A8m az erőforrás. Kicsit tompának tűnik a hangja. Kevés a fülemnek. Milyen irányba tudnék elindulni ha le szeretném cserélni? Fogalmam sincs mi szolgálna. A márkán belül pedig nem találtam nekem megfelelőt.

Köszönöm előre.

http://www.cav-audio.com/getinfo.php?t= ... 94&aid=439 ?

De ehhez tudni kéne hogy milyen hangszóró készlettel szerelték az aktuális MD modellt...

Vagy :

Jó ez EX3 és F1 center, de egész hatásosnak néz ki .

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

A problémám az lenne hogy.....

Ha a centert márkán kívülire akarod cserélni, nem lesz egyszerű dolgod. Szerintem kár is vele próbálkoznod.
Nem ismerem a márkát, de ha jól látom a frontok és a surroundok sem egy családból valóak. Így sosem lesz egységes a rendszered. Ha családbéliek lennének mind, akkor megoldás lehet, hogy olyan hangfalakat kötsz be a center csatornára, mint amiket surroundnak is használsz. De ebben az esetben ez sem jó ötlet, mert nagyon elütne a frontoktól. Ha ragaszkodsz a CAVhoz, akkor sztem kezd el egységesíteni őket. 

FaemaFun
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Moziszoba építés

A problémám az lenne hogy adott Cav Md-1 Frontok + Ds30-ak + dc30 és a dc30 center hangja egyszerűen nem tetszik. A többi remekül szolgál a fülemnek. Cav A8m az erőforrás. Kicsit tompának tűnik a hangja. Kevés a fülemnek. Milyen irányba tudnék elindulni ha le szeretném cserélni? Fogalmam sincs mi szolgálna. A márkán belül pedig nem találtam nekem megfelelőt.

Köszönöm előre.

raczjani
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: raczjani »

Nekem a Grandview bevált.
Igaz használtam jutottam hozzá egy CNV manuál rolóshoz.
De még ez sem volt hullámos.
Akkor milyen lehet egy új?   

Tudok adni kontaktot priviben   

Ok, akkor ha van tapasztalatod megköszönném...
OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 , 

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Ok, akkor ha van tapasztalatod megköszönném...
Ezekkel saját nincs, de kb a bydiumhoz hasonló gyenge minőségűek. De én inkább meg sem szólalok, mert elfogultsággal vádolnak majd meg.  
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”