Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Moziszoba építés
Próbálom elképzelni ,hogy fog kinézni a végeredmény .
De csak próbálom !! Brrrrr
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Moziszoba építés
Nem semmi munkálatok.
Most már tudhatjuk,hogy Csernobilban biztosan nem történt volna meg a baleset ha Vuki építette volna az erőmű falait..
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Moziszoba építés
Dobogó építés
Filmcímek és idézetek/ átiratok felhasználásával
Behálózva
Árral szemben
A háló 50 órája
Jó zsalu, jó beton,nincs kockázat
A Bermuda-3szög rejtélye
A doboz
Victory/Menekülés a győzelembe
Hideg mint a kő,persze majd akkor ha már ki is hűlt és meg is kötött a brötony
Na megyek is, mert szénát vagy zabot nem igényel de itatni azt kell néha
Moziszoba építés
1 kábel alagútat betonba aggyazál be
A hátsó ideiglenes oszlop mögött van,csak még nincs berakva a cső,gondolom a vasháló behelyezése után csusszan a helyére.(ha jól gondolom)
Moziszoba építés
Vuki tényleg nem aprózód el , én már lelki szemeim előtt realizáltam, hogy a mozifoteleken biztonsági öv is lesz .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Moziszoba építés
a 380volt
Mi az hogy csak volt?!?!
Ott van az még most izs Hát ha már Hadron meg HD, akkor lehessen mivel ütköztetni rendesen 160 amper + egy jumper van a pinyóban de nem ám a pattogós fajtából
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Moziszoba építés
Dobogó építés
Lassan de azért halad
"Kis lépés egy embernek,de hatalmas" örööö é bodotttáá lenne nekem ha már végre az új helyükre kerülnének a motyóim és úgy hallgatnám meg ismét a "Dino Dino Bambino" és társai hangeffektjeit.
Na de majd ecccer talán
Addig is a valóság képei
A CB antennák is beágyazódtak a jobb vétel érdekében
Itt még kapni fog egy 4-es betonhálót, élére állítva az ív körül.
A kalap vissza került a helyére
Moziszoba építés
Véleményt szeretnék kérni a képeken éppen összerakott "mintákról". Fali diffúzorok készülnének. Mennyire mondható hatékonynak akármelyik is ?
Köszöntem
Moziszoba építés
Egy pár szót a mozis topik nyitásról.
Fodesz volt olyan segítőkész hogy felajánlotta a topik nyitás lehetőségét,amit ezúton is köszönök neki.
Viszont még nem állok rá készen,vagyis a helyiség készültsége nem ért el egy álltalam kívánt nívót,ami szerintem alap egy ilyen topik megnyitásához.
Szeretnék majd visszatérni ehhez a témához de csak is akkor ha ,már sikerül a számomra minimumnak tartott szintet elérni a kinézet terén.
Ez logikus és érthető. De azért mégis csak rendezettebb helye lenne, és a tatár se hajt.
No de addig is akkor nyomasd ide az infókat, képeket, állomásokat. De csak apránként a műszaki dolgokkal, idő kell majd feldolgozni, kibogozni melyik kábel hova megy... .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Moziszoba építés
Izgalmas lehet az a kanapé nem lehet tudni mikor mi mászik ki belőle .
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Moziszoba építés
Első körben Vukinak kéne eldöntenie, hogy meg e van az ambíció topicot vezetni. Aztán szerintem sok akadálya nem lenne, és szerintem Fodesz boldogan kezelésbe venné az ügyet...
Egy pár szót a mozis topik nyitásról.
Fodesz volt olyan segítőkész hogy felajánlotta a topik nyitás lehetőségét,amit ezúton is köszönök neki.
Viszont még nem állok rá készen,vagyis a helyiség készültsége nem ért el egy álltalam kívánt nívót,ami szerintem alap egy ilyen topik megnyitásához.
Szeretnék majd visszatérni ehhez a témához de csak is akkor ha ,már sikerül a számomra minimumnak tartott szintet elérni a kinézet terén.
Szerencsére a hang már elérte a minimum szintet
Addig is a dobogó építés mekkelek módban folytatódik ha lassan is de Vukhogyfix.com beépített szubszomatikus terelő nyílásokkal a centergarázs jobbján és balján is.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Moziszoba építés
Nem lesz egy kicsit magas a center lőállás Vuki?
Illetve érdemes a tetejét hátrafelé a vászonfele egy kicsit lejtetni egy kicsit. Csak egy pötit célszerű, mert ami vissza tud tükröződni a vászonról az vissza is fog ha közel van .
Nah, meg is van a sasoló kanapé. A greenpeace-es wookie aktivisták ajánlásával :
wookie-sofa-1.jpg
wookie-sofa-2.jpg
+1
Hosszú melós út áll még Vukkenstein előtt, és baromi "érdekes" lesz majd pár megoldás . A béta verziót megtekinthettem, és átélhettem, engem nagyon érdekel a folytatás .
Első körben Vukinak kéne eldöntenie, hogy meg e van az ambíció topicot vezetni. Aztán szerintem sok akadálya nem lenne, és szerintem Fodesz boldogan kezelésbe venné az ügyet...
Sajnos a center garázs legalább 10 cm-el magasabb lesz, mint ahogy azt arányaiban szerettem volna.
Ezért viszont az egész felső szint is.
Erről a kis bibiről egy tárgy és egy tényező a felelősek együtt én viszont ártatlan vagyok.
A tárgy a felső Don pascal( ami miatt/tam a JBL/pascal 34cm magasak, ezért a belső magasság 38cm lesz) a tényező pedig hogy nem tudok lemondani róla.
Annyira nem hogy feláldozom érte az arányosságot is,ami nekem nagyon fontos ( akár csak a szimetria ) de a "hang" még ettől is fontosabb amit kapok a centerből.
Tudod mi a véleményem az "élesekről" vagy ahogy a hétköznapi nevén ismerik a magas hangokról, legyenek olyanok hogy vágjanak ha kell és lehetőleg ne vesszen kárba belőlük egy csepp/dB sem,max amit a süketségemből kifolyólag nem érzékelek. Számomra annyira fontosak ezek a hangok mint másoknak a mélyhang átütő ereje megfogottsága és precizitása egyben, amely szentháromság együtt állása igen ritka és nagy kincs, sajnos ez nekem még nincs a birtokomban.
Köszönöm a tippet a tükröződésről,oda a burkolat már megvan, matt fekete V fugás parketta de nem sok látszik majd a felső szintből ha a vászon nyújtózkodó módban lesz,mert a hátsó faltól 125cm re függeszkedik.
Klasssszzz az ülőgarniturha, amit ajánlgatsz de hány vukit vagy grizzlyt nyúztak meg érte?
Biztos hogy a greenpeace-sek ajánlották?
Moziszoba építés
Nem lesz egy kicsit magas a center lőállás Vuki?
Illetve érdemes a tetejét hátrafelé a vászonfele egy kicsit lejtetni egy kicsit. Csak egy pötit célszerű, mert ami vissza tud tükröződni a vászonról az vissza is fog ha közel van .
Nah, meg is van a sasoló kanapé. A greenpeace-es wookie aktivisták ajánlásával :
Ügyes munka és a jókedvű írásaid is szivesen olvasom,kiváncsi vagyok a végkifejletre ami valószínű nem egy átlagos mozi lesz,kis cenzúrázott részleteket és beszámolót már láttunk Bandinál,de én szivesen látnám és olvasnám ezeket egy topikban,a szomszédokkal biztos nem lenne baj :-),csak nem tudom kinek kellene szólni ez ügyben(ide fejvakarós arcot raknék,de telóról nem tudok:-)!Ui: sok fórumtárs is szivesen olvasná irásaid/képeid.
+1
Hosszú melós út áll még Vukkenstein előtt, és baromi "érdekes" lesz majd pár megoldás . A béta verziót megtekinthettem, és átélhettem, engem nagyon érdekel a folytatás .
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Moziszoba építés
Köszönöm,számomra "örőőő é bódottá" ha tetszik másnak is,amikor "remekelek" akarom mondani, amikor egy ilyen dobogót megherkentek és most gyorsan csendüljön fel Ránki György legismertebb (legalábbis általam) remek mííve
"A fizetséget előre kérem" :Dkáposztában
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Moziszoba építés
Szia Vukkeinstein!
Ügyes munka és a jókedvű írásaid is szivesen olvasom,kiváncsi vagyok a végkifejletre ami valószínű nem egy átlagos mozi lesz,kis cenzúrázott részleteket és beszámolót már láttunk Bandinál,de én szivesen látnám és olvasnám ezeket egy topikban,a szomszédokkal biztos nem lenne baj :-),csak nem tudom kinek kellene szólni ez ügyben(ide fejvakarós arcot raknék,de telóról nem tudok:-)!
Ui: sok fórumtárs is szivesen olvasná irásaid/képeid.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Moziszoba építés
Dobogó építés köv. szint zsaluzása "center garázs"
néhány kép a munkafázisokról:
Moziszoba építés
Szeretem nézni az ilyeneket. dobja az 5-leteket gratula hozzá ügyes megoldás.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Moziszoba építés
Érdekes. Ez amúgy egy ívelt félhenger formát ölt majd? Már amolyan színházi fordított, ívelt súgó "gépet"?
Ha ez a koncepció akkor érdekes lesz mit tol majd a center komplexumon hangban pluszban. Viszont baromi stabilnak kell lennie mert a légnyomás dolgozni fog .
Igen a konszepsön az lenne hogy az ívelés miatt az a huncut hang egyenletesen terjedjen (ezért nem téglalap alakú a mélyedés) az SVA-k hátuljába van beépítve egy jókora kályhacső A stabilitása az meglesz hozzá mert betonból lesz a teteje pedig közel 3cm rétegelt lemez, még egy másik turpisságon is töröm a fejem.
Még azt sem tudom hogy egyáltalán jótékony hatással lesz-e a center részlegre az odú beüzemelése,nem fog-e nagyon elkülönülni a hang,vagy ez a kis elszeparált kamra nem változtat-e sokat rajta? max ha nem váltja be a hozzáfűzött reményeimet kap 3 flakon 750ml purhabot
Moziszoba építés
Már így is magasabb lesz optikailag, mint ahogy szeretném.
Érdekes. Ez amúgy egy ívelt félhenger formát ölt majd? Már amolyan színházi fordított, ívelt súgó "gépet"?
Ha ez a koncepció akkor érdekes lesz mit tol majd a center komplexumon hangban pluszban. Viszont baromi stabilnak kell lennie mert a légnyomás dolgozni fog .
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Moziszoba építés
Ja, most már értem, hogy mit akarsz. Egyfajta "barlang" szerű dolog lesz itt.
Nos én nem tökölnék a zsaluzással. Egyszerűen (2-3 tábla) hungarocellből kivágnám a formát, ráönteném a betont és amikor megkötött kipiszkálnám belőle.
Úgy is lehetne. de a te verziód betonvas vagy vasháló felhasználása nélkül nem működik, mert akkor ha ráállnék a tetejére lenne nagy bada bumm!!!.A tetejét max 3cm vtg-ra terveztem ez betonból elkészíteni nehézkes,illetve ekkora fesztávon működne még 3cm-ben pl 10-es betonvashálóval biztosan járhatóvá tenném de azért megvenni 10nm kb 30 ropi
Már így is magasabb lesz optikailag, mint ahogy szeretném.
Dobogó építés:a következő szint zsaluzatának a kimérése.
csak egy a baj, mégpedig az hogy ezt az ívet a centerek köré csak valami nagyon vékony rétegelt lemezből lehet kialakítani, ezért a zsalu merevítése tökölős lesz a közel 40cm-es magassága miatt is és mert ami ezt az ívet felveszi annak nadon -vadon kici a tartása.
Sebaj megoldjuk.
Nos én nem tökölnék a zsaluzással. Egyszerűen (2-3 tábla) hungarocellből kivágnám a formát, ráönteném a betont és amikor megkötött kipiszkálnám belőle.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 831
Moziszoba építés
csak egy a baj, mégpedig az hogy ezt az ívet a centerek köré csak valami nagyon vékony rétegelt lemezből lehet kialakítani, ezért a zsalu merevítése tökölős lesz a közel 40cm-es magassága miatt is és mert ami ezt az ívet felveszi annak nadon -vadon kici a tartása.
Sebaj megoldjuk.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Moziszoba építés
villanyszerelési cső volt a segítségemre az ív meghatározásában és egy pár darab 100-as szög, meg egy hilti fúrógép.
A center garázs méretei: 170cm széles és 90 cm mély lesz és kb 38cm a belmagassága, plusz a rétegelt lemez és a parketta ami a tetejére jön a legvékonyabb pontján 9-10cm lesz a brötony
Sebaj megoldjuk.
Helypróba a leendő társbérlőknek