Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Moziszoba építés
Szép tágas lakásnak tűnik .Mozi szoba egyáltalán nem mellékes.
Moziszoba építés
Én voltam itt megnézni!
Nagyon pazar... nem gondolom a technika is járna hozzá, bár ki tudja
Nagyon igényesen átalakított lakás, nekem egy bibi van bele a földszint belső udvar...
Moziszoba építés
Megkérdezném kedves "másikfórum" társat (ha erre jár), hogy mit keres fent ez a jól ismert, tavaly épített szoba a hirdetések között?? A technika hh megy a lakással együtt??
http://otthonterkep.hu/elad%C3%B3-lak%C ... rko-377886
Moziszoba építés
Szerencsére Te is egy "elborult elme" vagy.Mindenképpen szükség van ilyen emberekre a mai világban.
Hajrá moziszoba,hajrá Vuki!
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Moziszoba építés
Gratula jól haladsz
Azért azt a két óriási csatlakozó dugaljat gondolom majd eltünteted a falról
Ha egyetemes marógép lesz felállítva a dobogóra akkor nem szóltam,ahhoz jól jöhetnek
De egyébként nem spóroltál az anyagokkal,a vasútnál nincsennek ilyen beton blokkok
Köszönöm.
A két 380-as csati az marad de a sötétítő függöny majd takarja.
Egyébként majdnem ráhibáztál a jobb oldalon egy síkköszörű gép volt szolgálatban nem a kisebbik fajtából .Egy nagy eszterga egy fém gyalu egy nagy oszlopos fórógép valamint egy kis marógép is volt régebben meg még egy-ketten a másik helyiségben.
Szóval "vasút meg beton blokkok" akkor legyen a neve eme műemlék feletti domborműnek két szintes Lokodobogóóó
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Moziszoba építés
Gratula jól haladsz
Azért azt a két óriási csatlakozó dugaljat gondolom majd eltünteted a falról
Ha egyetemes marógép lesz felállítva a dobogóra akkor nem szóltam,ahhoz jól jöhetnek
De egyébként nem spóroltál az anyagokkal,a vasútnál nincsennek ilyen beton blokkok
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Moziszoba építés
Dobogó építés
Az első réteg 22mm osb (két tábla) ívre szabva próbaképpen rátéve a fölső szintre.
Moziszoba építés
Ezek a hosszú kábelek nem is tudom mihez kellenek.
Remélem, mihamarabb összáll a szett.
Köszi,december közepére remélem?" minden kész:-)
Moziszoba építés
Ezek is kipipálva,már nem sok minden hiányzik.
Ezek a hosszú kábelek nem is tudom mihez kellenek.
Remélem, mihamarabb összáll a szett.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Moziszoba építés
Ezek is kipipálva,már nem sok minden hiányzik.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Moziszoba építés
Bocs, hogy beledumáltam!
Semmi gond.
Spongyát rá
Bocs de ezt nem hagyhattam ki, annyira magas laszti volt.
Szóval én is bocs.
Azt azért megígérem hogy beszámolok a végeredményről legyen az jó vagy csapnivaló.
Az okát ugyan nem fogom tudni megmagyarázni, ahogy írtad de számomra ez nem is annyira fontos.
Tanulság az lesz ha jó akkor azért ,mert néha bejön a kísérletezés és megéri a ráfordított időt energiát.
Viszont ha nem sikerül, akkor mások időt és pénzt spórolhatnak meg.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11000
- Kapcsolat:
Moziszoba építés
A végiggondolással sajnos nem sokra megyek, ezért maradok inkább a végighallgatás mellett.
Ez is egy megoldás, főleg ha (idő)milliárdos az ember, csak így nem sok - mások által is hasznosítható - tanulság lesz benne, mert akár jó lesz, akár nem, az okát nem fogod tudni. Bocs, hogy beledumáltam!
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Moziszoba építés
Elolvastam a teljes hozzászólásod, ahogy most is, de csak azt idéztem be, amire reagálni akartam.
Köszönöm a reagálásodat.
"a fotókat elnézve eléggé esetleges a kivitelezés és rengeteg kérdést vet fel bennem. Pl. mit kezdesz a csatorna párhuzamos falai között kialakuló rezonanciákkal, a távolságok különbözősége miatti fázistolással, vagy a reflexdobozok szűk zárt térbe helyezése miatt bekövetkező elhangolódással, stb. Nem kötekszem, csak szerintem ezeket a kérdéseket nem ártana végiggondolnod"
Nem sorrendben.com:
A végiggondolással sajnos nem sokra megyek, ezért maradok inkább a végighallgatás mellett.
Mivel nem szakmám (ehelyett van a kíváncsiságom, amit szeretnék jóllakatni)elméletben nem tudom végig zongorázni és eldönteni a végeredményt.
Nem tudok mit kezdeni az általad felsorolt anomáliákkal,főleg addig nem, amíg nem hallom hogy mi az a hangproduktum, amire egyáltalán képes lehet ez a "hang árok".
Azt viszont eltudom dönteni hogy érdemes-e tovább próbálkoznom vele ha már hallottam belőle egy kis ízelítőt,vagy annyira tré lesz a kapott hang, hogy maradok a régebbi függönyös megoldás mellett egy beton árokkal megspékelve és a nyílások hátoldalát lezárom.
Elhiszem neked hogy nem kötekedsz és azt is hogy esetlegesnek látod a kivitelezést.
Viszont én meg tudom, hogy mit akarok építeni és ez nem a mély hangokról szól hanem a készülékeim elhelyezéséről egy kis esztétikai fűszerezéssel,aminek a mellékterméke a beton árok ami vagy jó lesz valamire vagy nem.
A mély hangokkal való próbálkozás csupán a saját kíváncsiságom kielégítése végett jelent meg ebben a dobogó projektben.
Az esélytelenek nyugalmával fogtam hozzá a vagy, vagy se alapon.
Több ötletemről azért nem számolok be ezzel kapcsolatban, mert akkor rengeteg X rengeteg kérdést vetne fel benned
Más téma de ez is egy ötletem eredménye.
Körülbelül másfél éve kérdezősködtem hogy a HD hangot milyen splitterrel lehetne szét osztani megbízhatóan,mert nekem erre lenne szükségem.
Mindenki csak értetlenkedett rajta a hangot szétosztani?Minek?Mit bűvészkedek én a hangokkal?
Segítséget azt nem kaptam senkitől, gondolom nem azért mert nem akartak segíteni egyszerűen nem tudtak,mert a hangot nem szokta osztani szinte senki csak a képet.
Aztán megoldódott a HD hang ikresítése és a mai napig így használom Qra nagy megelégedéssel.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Moziszoba építés
A mély hangokat és a "nézőtér" irányába.
A dobogó mögötti közel 5m hosszú 41cm hátrafelé és kb 62cm mély árokból érkező hangok útjának a terelésére szolgálna.
Eddig idéztél a folytatást gondolom már nem olvastad el legalábbis a feltett kérdésed számomra ezt sugalja.
Elolvastam a teljes hozzászólásod, ahogy most is, de csak azt idéztem be, amire reagálni akartam.
Tehát ha jól értelmezem a terved, a dobogó mögött lesz egy szűk csatorna, amibe szubsugárzókat szeretnél helyezni és ezt a csatornát lezárod, csak előre nyitod meg egy enyhén táguló betontölcsérrel. Eddig stimmel? Ha igen, akkor ez elvileg nem egy teljesen hibás elképzelés, de a fotókat elnézve eléggé esetleges a kivitelezés és rengeteg kérdést vet fel bennem. Pl. mit kezdesz a csatorna párhuzamos falai között kialakuló rezonanciákkal, a távolságok különbözősége miatti fázistolással, vagy a reflexdobozok szűk zárt térbe helyezése miatt bekövetkező elhangolódással, stb. Nem kötekszem, csak szerintem ezeket a kérdéseket nem ártana végiggondolnod, ha nem akarsz orosz rulett áldozatává válni. Ha bátor vagy és tölcséres mélysugárzót szeretnél építeni a szobába, akkor a csatorna kialakítását méretezni kellene és nem kész reflexdobozokat, hanem meztelen hangszórókat kellene használnod. Ez egy szép project lenne és nagyjából kézben tartható lenne a működése. Amibe és ahogy most belevágtál, az meglehetősen kiszámíthatatlan eredményt ad.
De leginkább azt nem értem, mi a célod vele. Enélkül irányítottnak hallod a basszushangokat? Azt meg hogyan csinálod? Hogy nem egyenletes az eloszlásuk a helyiségben, az akusztikai kérdés, ezen a hangforrás módosításával nem tudsz érdemben változtatni, inkább a visszaverő felületeken kellene reszelni, de tökéletes soha nem lesz.
Szép bőséges téma ez, ami egy komplett szakmát is kitesz.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Moziszoba építés
Milyen hangokat és hova szeretnél terelni? Tisztelem a lelkesedésedet, de talán nem ártott volna egy akusztikai szakival konzultálni a tervezés során, ha már ennyi melót beletolsz a projectbe.
A mély hangokat és a "nézőtér" irányába.
A dobogó mögötti közel 5m hosszú 41cm hátrafelé és kb 62cm mély árokból érkező hangok útjának a terelésére szolgálna.
Eddig idéztél a folytatást gondolom már nem olvastad el legalábbis a feltett kérdésed számomra ezt sugalja.
Igen lelkesedés az akad a végeredmény viszont kétséges,már ami az általam elvárt hatást illeti a mély szekciót illetően,amennyiben ez az elhelyezési forma kipróbálásra kerül.
Persze azért nem egy hirtelen felindulásból kattant be a "nagy ötlet" hogy így legyen mert így biztosan tuti......egy próbát nekem megér.
Viszont ha elkezdem leírni az előzményét hogy én eddig is( gondolom a nagy átlagtól eltérő és abnormális módon ) 3 mély ládából kettőt egy vastag sötétítő függöny mögött helyeztem el,(a falfelület 13nm a sötétítő függöny 36nm) amely nagy ráncokkal van ellátva és a front oldali fal előtt 50cm-el függeszkedik. Mely függöny faltól falig tart a front oldalon és csak a mennyezet alatt nyitott kb 20cm-t.
Szóval akkor 10-ből 11-en csóválják a fejüket hogy hát azt úgy?! mi a Vittorio Gasmannak, akinek lába között vérvörös repedt faipari szállítmány van kibontakozóban.
Azért mert nekem a kapott és hallott mély hang bejön,mert egyenletesebben oszlik el a helyiségben és kevésbé hallom az írányát.
Hátránya sokkal kisebb hangerőn hallgatva kissé tompának és távolinak tűnik,de ez tényleg csak, akkor amikor Hulk a hang.
Viszont hulkan csak akkor szoktam filmet nézni/hallgatni ha a kiccaladom egy szinttel feljebb tartózkodik.
Szívesen veszem ha leírod véleményezed mi várható az általam vázolt elhelyezésről, sőt egyenesen kíváncsi vagyok rá mit tudnál ezzel kapcsolatban prognosztizálni.
"Ez a kis árok felülről teljesen és masszívan lezárásra kerül és a közepén egy rekesz fal fogja elválasztani egymástól a két kamrát. Ezek mindegyikébe két-két reflexes szubot képzelek elhelyezni." eddig a teljes idézet.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Moziszoba építés
Akkor tehát két szint lesz összesen (ez gondolom, azért kivehető a képeken) az igaz hogy a különböző mélyedéseknek nem csak esztétikai szerepük lenne. Azért a feltételes mód,mert egyáltalán nem biztos hogy úgy fognak "muzsikálni" ahogy én azt elképzeltem. Mivel még nem láttam hasonlót de ha láttam volna az is kevés lenne,mert hallani is kellene a dobogó általam kigondolt hangra gyakorolt jó vagy kevésbé jó hatását ha úgy tetszik az akusztikára gyakorolt belevauzását.
A frontsugárzó a nyílástól jobbra kis 32-es cső elé kerülne. A nyílás funkciója a hangterelés lenne. Azért ilyen méretes, mert nagy keresztmetszetet le tudok szűkíteni ha kell hatásosan rezgés mentesen.
...
Milyen hangokat és hova szeretnél terelni? Tisztelem a lelkesedésedet, de talán nem ártott volna egy akusztikai szakival konzultálni a tervezés során, ha már ennyi melót beletolsz a projectbe.
Moziszoba építés
Igazad lehet Bandi de a Z tervet még nem is említettem, amit Pom Pom meséiből merítettem a Vuki féle hidraulikus moziszék emelés elméletét felhasználva, "ahogy ülök az ágon, egy szép hosszú ágon föl he he he le he he he"
Elolvastam a leírást, terveket, nézem a képeket, de még most sem értem mi akar ez lenni. Azokba a résekbe berakott mélyládákról az autóhifi szub buktatói jutnak eszembe. Kísérletezni kellett melyik szól igazán jól.
A lényeg, hogy a fejedben biztos látod a végeredményt, és Te fogod használni, Magadnak építed.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Moziszoba építés
Ennyire... .
Egy valamire vigyázz Vuki, olyan 60-70 centi környékén lehet az a pont a vászon aljának ahol 3-4 méterről még nem válik planetáriummá a mozi (nem előre, hanem felfele kell már nézni).
Ahogy olvasom az ABCDXY terveket lassan már 1 méter felett jársz.... Az már egy kicsit sok lesz, nem?
Főleg ha a vászon kb a Hoover gátat és a két beugrást fedi le a tervekben, az már szélességre 280 centi körül jár... az már barátok közt is 160 centi magas vászon.
De ez csak kósza gondolat volt .
Érdekes lesz az biztos .
Igazad lehet Bandi de a Z tervet még nem is említettem, amit Pom Pom meséiből merítettem a Vuki féle hidraulikus moziszék emelés elméletét felhasználva, "ahogy ülök az ágon, egy szép hosszú ágon föl he he he le he he he"
Moziszoba építés
Hát az tuti ,hogy nem egyszerű .
Volt 1 pár álmatlan éjszakád !!
Moziszoba építés
Ennyire... .
Egy valamire vigyázz Vuki, olyan 60-70 centi környékén lehet az a pont a vászon aljának ahol 3-4 méterről még nem válik planetáriummá a mozi (nem előre, hanem felfele kell már nézni).
Ahogy olvasom az ABCDXY terveket lassan már 1 méter felett jársz.... Az már egy kicsit sok lesz, nem?
Főleg ha a vászon kb a Hoover gátat és a két beugrást fedi le a tervekben, az már szélességre 280 centi körül jár... az már barátok közt is 160 centi magas vászon.
De ez csak kósza gondolat volt .
Érdekes lesz az biztos .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Moziszoba építés
Uraim!Tényleg ennyire átláthatatlan a mellékelt képek ellenére is az építmény???Akkor tehát két szint lesz összesen (ez gondolom, azért kivehető a képeken) az igaz hogy a különböző mélyedéseknek nem csak esztétikai szerepük lenne. Azért a feltételes mód,mert egyáltalán nem biztos hogy úgy fognak "muzsikálni" ahogy én azt elképzeltem. Mivel még nem láttam hasonlót de ha láttam volna az is kevés lenne,mert hallani is kellene a dobogó általam kigondolt hangra gyakorolt jó vagy kevésbé jó hatását ha úgy tetszik az akusztikára gyakorolt belevauzását.
A frontsugárzó a nyílástól jobbra kis 32-es cső elé kerülne. A nyílás funkciója a hangterelés lenne.
Azért ilyen méretes, mert nagy keresztmetszetet le tudok szűkíteni ha kell hatásosan rezgés mentesen.
Fordítva már fejvakarós lenne.
Amennyiben nem hozná azt amit szeretnék jön a B terv készülék elhelyezésre fog szolgálni.
Ez a kis árok felülről teljesen és masszívan lezárásra kerül és a közepén egy rekesz fal fogja elválasztani egymástól a két kamrát. Ezek mindegyikébe két-két reflexes szubot képzelek elhelyezni és még mást is tervezek a két egymástól független kamrában.... de erről csak akkor írok majd ha hozza az elvárásaimat.
A centerek elhelyezése az nem kérdéses.
A mini hoover lesz a lakhelyük
A készülékek a felső szintre kerülnek így végre mindegyik elfér egymás mellett és én is tudok körülöttük matatni ha szükséges.Ami még fontos hogy járható lesz a felső szint is ami igazából csak azért kihívás, mert nem akarom túl vastagra a 2.szint "födémjét" de azt sem hogy nagyon hajoljon,mert a hoover felett a fesztáv 180cm ezért lesz majd fából vaskarika felsőmaró segítségével, vagy fából vasparipa?na mindegy fa is lesz meg 16-os betonacél is viszont a súlya nem lesz kevés
Kb ennyi mindent még így sem írtam le, mert készítettem C meg D tervet is ha ez vagy az nem működne.
Mégiscsak betonból készítettem nem lehet csak úgy szétkapni persze nem is akarom.
Moziszoba építés
Basszus most hogy így írod én sem igazán tudom minek kellett kihagynom azokat a Qva mélyedéseket "óóóóó tervezőm."
Viszont jó sok brötonyt megspóroltam velük.
Egyébként meg tudod Yamderasz,hogy szeretek kísérletezgetni,mindennel ami a hanggal összefüggésben van.
Oda mennek a szubok? vagy a frontok? vagy a készülékek lesznek ott felhalmozva? esetleg mozis relikviák? amúgy kiváncsian figyelem az eseményeket
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
Moziszoba építés
Nem tudom mi lesz de a kivitelezés az tökéletes !!!!!!!
Vuki kedvet kaptam a zsaluzáshoz
Moziszoba építés
Hűha.... - most már én sem értem .
Mi lesz a két szélső emelvényen és a belsőbb mélyedésekben?
Az elejétől fogva nem nagyon értem ezt a projektet, de most már végképp elvesztettem a fonalat
Moziszoba építés
Nem semmi erődítmény. Várom a végeredményt.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.